Re: Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fillimisht postaur nga iren':
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
vintage aman sa vjet ke qe punon ne shqiperi dhe sa vjet ke qe studion ne unin. e tiranes ???
[/ QUOTE ]
iren' te ktheva pergjigje edhe me lart , por shkurt se nuk kisha kohe.
Nqs s'je dakord me ate cfare kam thene, thuaje mendimin tend dhe mos bej pyetje pa lidhje.
Pastaj çfare kam thene une qe s'te pelqeu?
Mbase i kam rrumbullakuar pak shifrat, por ajo qe them une shihet me "sy te lire"..(Nuk punoj tek INSTAT-i)
Nje pjese e mire e popullsise eshte analfabete, por ne pjesen qe mbet, shumica kane shkolle te larte.Nuk eshte faji i studenteve..Ne vend qe te punoj ne ndonje rrobaqepesi , me mire futem ne shkolle...Kshu funksionon? Pak rendesi ka pastaj nese ke bere shkollen e mesme te gjuheve te huaja (me 2 vjet matematike)..Une dua te hyj ne Ekonomik.
U hapen edhe dege te reja ne Shkoder.Para 4 vitesh u hap Informatika .Doli sivjet brezi i ri i Informaticieneve me 4 vjet shkolle .I mesuan mire integralet, derivatet, edhe rreth kompjuterit Wordin.Epo domosdo , pedagoget jane ato qe kane dhene prej vitesh matematike ne universitet.
Ish shoqet e mia te klases, qe dikur ne gjimnaz mezi kalonin vitin , tani quhen Informaticiene.
Ja do hapet sivjet edhe Gazetaria.Eshte stafi i pedagogeve te gjuhe-letersise , pse mos te hapim edhe Gazetarine? Maximumi shkodranet do mesojne gjuhen letrare.
Dola pak nga tema, por mbi shkollat e larta ne Shqiperi ke goxha argumente.
P.S Une as nuk studioj ne Tirane e as kam punuar ndonje vit atje.E di mire si funksionon sepse kam patur shoqet ne Fakultetin e Ekonomikut dhe tani kam motren.
[/ QUOTE ]
ti goce, se tani po e shoh qe paske marr mundimin te me pergjigjesh dy here qe te me sqarosh me mire, certifikaten tende te lindjes s'e du se dukesh qe nga menyra se si shkruan sesa vjec mund te jesh. pyetjet e mia ishin ne lidhje nese kopetenca e te shprehurit te shifrave (qe shiheshin me sy te lire)dhe te konkluzioneve ishte ne baze te eksperiences tende personale apo jo. tema ishte per fakultetin ekonomik dhe reformat, gje qe ti mesa shoh e paske rrahur goxha, nejse s para i harxhoj energjite e mia me postime si puna e ketij, por ca konkluzione do ishte me mire ti nxirrje mbi baza me reale
dhe e fundit per te mos dale nga tema une mendoj qe fak ekonomik i uni-t te tiranes ka nivelin me te mire se te gjitha fak e tjera ne shqip., dhe pedagoget e rinj sidomos ato qe jane af-ista jane /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif