F1--2006

alban bala

Primus registratum
Re: F1--2006

per menndimin tim shumacker eshte deri ne 2008 me ferrarin. sipas nje marreveshje te fshehte ne momentin kur te terhiqet shumakeri do te terhiqet dhe todt dhe brown. montezemolo kete nuk e do e lejoje ne asnje menyre qe te ndodhe se po te ndodhe keshtu mos u çudit qe ferrari te shkoje ne nivelin e willams qe nuk e di a i ka ba nja 15 apo 20 pike deri tani ne kete kampionat. mos harro se kjo skauder ishte kampione absolute nje here e nje kohe siç ishte ferrari dhe per kete mund te perseritet dhe me ferrarin. i vetmi parandalim eshte shumakeri. fakti se e ka lene ashtu enigme muhabetin eshte qe te lidhe nje kontrate sa me te majme. nese nuk ndodhe keshtu mos u çudit neser kur te degjosh qe ka zevendeshuar Alonso-n tek renault

Romaku

Primus registratum

Shkodrani problemi eshte se Alonso ka firmosur per Mc-Laren vitin e ardhshem, dhe Raikonen duhet te kalonte tek Ferrari, por nese Shumaker nuk largohet Raikonen nuk mundet te beje pjese tek ferrari sepse nuk qendron pilot i dyte.
Perderisa Shumaker eshte ne forme dhe ferrari po gjithashtu, Shumaker nuk ka perse te largohet dhe Kimi Raikonen mund te kaloi tek Renault sepse nuk ka rruge tjeter.
<<Shkodrani>> Nje pyetje kisha perse shprehesh se po te largohet Shumaker F-1 per ju nuk ka shume rendesi ??
Ju jeni tifoz i Shumakerit si pilot, po si ekip me ke jeni atehere??

Romaku

Primus registratum

1- Ujku perse thoni se Shumaker nuk ka me stimuj po te fitoi perseri??

2- Dhe Shumaker eshte shprehur qe do te formoje nje makine me emrin e ti,j por jo qe te jete vete pilot.

alban bala

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Shkodrani problemi eshte se Alonso ka firmosur per Mc-Laren vitin e ardhshem, dhe Raikonen duhet te kalonte tek Ferrari, por nese Shumaker nuk largohet Raikonen nuk mundet te beje pjese tek ferrari sepse nuk qendron pilot i dyte.
Perderisa Shumaker eshte ne forme dhe ferrari po gjithashtu, Shumaker nuk ka perse te largohet dhe Kimi Raikonen mund te kaloi tek Renault sepse nuk ka rruge tjeter.
&lt;&lt;Shkodrani&gt;&gt; Nje pyetje kisha perse shprehesh se po te largohet Shumaker F-1 per ju nuk ka shume rendesi ??
Ju jeni tifoz i Shumakerit si pilot, po si ekip me ke jeni atehere??

[/ QUOTE ]

me duket me ke kuptuar gabim. une kam thene se deri ne 2008 ai eshte ne formula 1 dhe sipas mendimit tim ai eshte 50% te Ferrari dhe 50%te Reanult. nuk dihet. te gjithe thone se me 10 shtator merret vesh gjithçka por une per vehte nuk çuditem nese shtyhet pasi te jete te mbyllur kampionati dhe te merren vesh te gjitha. behet fjale per schumacher dhe e gjithe skuadra shkon pas tij. nese e detyrone qe te vendose deri me 10 shtator ai largohet tek Reanult. kjo frike e ka bere Ferrari-n te shtyje disa here konfirmimin per schumacherin se keshtu donte ai. se nese te kujtohet nje here tha ne imola pastaj ne gjysem te sezonit dhe tani ne monza. ja kur te vije muhabeti dhe te thote pas kampionatit.

per mendimin tim me largimin e schumacher-it(ai do largohet nje dite edhe sikur te garoje deri 60 vjeç /pf/images/graemlins/smile.gif)Ferrari me siguri qe kthehet ne nivelet ku ishte para vitit 1996. ishte aftesia e rrale e ketij piloti te sillte Ferrarin ne nivelin ku veshtire se e arrin nje skuader. se po te mos ishin fitoret e schumacher-it Ferrari do vazhdonte te mbeste femije. Fia per çdo pike te marre jep shperblime te majme. pse nuk behet superskuader Minardi. jo se nuk mundet por i mungojne sukseset duke i munguar sukseset nuk ka dhe te ardhura dhe duke mos pasur te ardhura ajo nuk behet superskuader. schumacher e beri Renault kampione ne nje kohe ku ligjin e bente Williams. me largimin e Schumacher Reanult u be hiç fare dhe doli kampione vetem fale rregullave idiote te FIA-s siç thoshte ujku81 se schumacher do te ishte absolut dhe ne 2005.

duke qene se niveli i schumacher nuk mund te arrihet lehte Ferrari-t i leverdis jo deri ne 2008 por deri ne 2010 ta mbaje ne skuader. roli i schumacher eshte i pazevendesueshem dhe per kete gjerat do te jene gjithmone sipas deshires se tij.

me largimin e tij nga garat ai do te hape nje skuderi te tijen sipas mendimit tim dhe patjeter qe mund te jene dhe todt dhe brown ne skuadren e tij. ose ne rast te kundert mos u habit nese ai merr nje post drejtues tek FIA.

pershendetje nga shkodrani_1980

une behem tifoz edhe me minardin nese schumacher garon me kete skuderi mjafton ta shoh te garoje te fitoje dhe te dale kampion.

Romaku

Primus registratum

pershendetje nga shkodrani_1980

une behem tifoz edhe me minardin nese schumacher garon me kete skuderi mjafton ta shoh te garoje te fitoje dhe te dale kampion.

[/ QUOTE ]

Jam dakord me ty per te gjitha ato qe je shprehur me siper , por per kete fgragmentin ketu siper nuk me ke pelqyer fare sepse ti je tifoz i Shumakerit dhe do te jesh me ate kudo qe te shkoi, por jo te behesh tifoz me minardin apo me ndonje ekip tjeter vetem se Shumaker piloton aty.
Sepse ti e di shume mire qe F-1 eshte e ndare kampion si Pilot , dhe si ekip.
Te njoh shume mire ti je Tifoz GJERMAN dhe per kete te uroj qe te jesh gjithmone sa me shume, dhe ke shume njohuri nga sporti , por nuk duhet te harrosh qe te besh nje makine dhe te formosh nje ekip nuk eshte dhe aq e lete psh: Alen Prost ti e njeh shume mire ish star i F-1 dhe Milioner por me ne fund shiti dhe shtepine se mbeti me duar bosh.
Per nje gje jam 100% i sigurte se Shumaker ne qofte se largohet nga Ferrari largohet pergjithmone nga Formula.

Si do qe te ndodhi Legjenda Shumaker betet Legjende.

Personalisht nuk dua gje tjeter qe kete vit tja uli hunden atij Alonsos.

Te pershende dhe une /pf/images/graemlins/wave.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Shkodran, më lejo të t'korrigjoj paksa.

1 - Shumakeri fitoi me Renault kundër Renault, ai ishte me ekipin Beneton-Renault dhe rivali kryesor ishte Williams-Renault. Renault u tërhoq sepse ishte shumë dominuese dhe nuk po kishte më kuptim F-1 për tu rikthyer e fortë përsëri me plot të reja (motorri kishte koncept të ri).

2 - Ferrarri ishte dhe është legjendë në F - 1. Shumakeri vetëm e rriti këtë legjendë dhe e ndihmoi në një moment kur kjo skuderi kishte nevojë. Mos harro se Ferrarri nuk arrinte të dilte e para por ishte gjithmonë konstante dhe dilte o e dyta o e treta megjithëse nuk kishte pilotë me emër të madh.

Pra dua të them që Shumakeri padiskutim ishte piloti më i mirë i 13 viteve të fundit por nuk mund t'ja japësh atij të gjithë meritën apo të injorosh Renault e Ferrarri që kanë bërë epokë në F1.

ujku81

Primus registratum

1- Ujku perse thoni se Shumaker nuk ka me stimuj po te fitoi perseri??

2- Dhe Shumaker eshte shprehur qe do te formoje nje makine me emrin e ti,j por jo qe te jete vete pilot.

[/ QUOTE ]

Qe do hapi skuderi te tijen do e hapi. Shumaker ka brand te forte, ka per te terheq shume sponsora dhe nuk eshte cudi qe Todt dhe Brown te lene Ferrarin dhe te punojne per te. Por nuk do te garoje vete.

Ndersa per stimujt, nje njeri qe ka fitu 7 here kampionatin ne 12 vjet, e ka veshtire te gjeje stimuj per te punuar fort prape. Aq me teper me te njejten skuader. Nese vjet do te kishte fituar, me shume mundesi do te ishte terhequr (Raikonen eshte gati per ta zevendesuar). Po fitoi kete vit mbase mund te nderroje ekip (Renault eshte nje mundesi), por them se do te terhiqet. Imazhi i tij eshte i lidhur me Ferrarin, duhet t'ja filloje nga e para me nje skuderi tjeter. Mos harroni qe ju deshen 4 vjet pune (1996, 1997, 1998, 1999) qe te arrinte te fitonte titullin e pare ne 2000 me Ferrarin.

dusho

Primus registratum

Mor po lerini llafet e shihni se si do perfundoj gara sot.
Shpresoj shume qe te fitoje Shumi.
Eshte i paarritshem.

alban bala

Primus registratum

Dje ka qene gara me e bukur e ketij boterori, imagjino qe surprizat vazhduan dhe mbas gares, ku Schumi fitoi nje pike pas skualifikimit te atij polakut.

ishallah bie shi dhe ne turqi tani. /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

e di si bie shi tani ne stamboll. permbytje me thane po ça me ba mas pilafit muhabeti se gara u ba dhe shumi doli veçse i treti /pf/images/graemlins/frown.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Shumi fiton Grand Prix në Shanghai dhe ngjitet në vendin e parë baraz me pikë me Alonson por me fitore më shumë (116 pikë e 7 fitore).

Renault ndodhet në vendin e parë në kampionatin e konstruktorëve me një pikë avantash (Renault 179; Ferrari 178).

Romaku

Primus registratum

Nje nga garat me spektakulare qe kam pare nga ky kampionat dhe Shumaker eshte pretendenti kryesor per titull dhe te cilen e meriton .
Raikonen ishte me te vertete gjynah sepse e meritonte nje vend ne podium sot , por si gjithmone Mec-Laren ka problem me motorrin.

Kondrapedali

Kondrapedali

E hongri Shumi. Si duket vetëm lajmi i transferimit të Raikonen vitin e ardhshëm tek Ferrari po ja sjell ters Ferrarit e Shumakerit /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Plasje motorri për Ferrarin, eveniment që nuk kishte ndodhur që nga gara e SHBA në 2001. E si për të shtu "fatin" e Shumit, Massa bo gomë në xhiron e 14 duke ndaluar kështu 2 xhiro para Alonsos e, duke dalë pas Heidfield, humbi vendin e dytë.

Shancet e Shumit janë shumë të vogla për të fituar. Vetëm po i boni nai ner Massa e ti bi Alonsos në Brazil /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

I plasi dhe motorri Shumit /pf/images/graemlins/laugh.gif Forca Alonso /pf/images/graemlins/laugh.gif

ALTIN

Primus registratum

wallpaper1_1024x768.jpg

makuciko

Forumium praecox

Dua fitoren e dyfishte *)

Tek hotel "Transamerica", Sao Paolo, 19. Tetor. 2006, ora 10.25.
48 prozhektore, mbi 300 gazetare. Mishael Shumaher vjen i veshur me atlete te bardha, xhins, bluze e triko Ferrari...

Gara ime e fundit. Une perpiqem te mos mendoj shume per te. Por natyrisht, mendja shkon hera-heres aty. Me duhet ta pranoj se eshte nje ndjenje e cuditshme.
Po mundohem sa mundet te parapergatitem sa me normalisht per kete gare te fundit. Qellimi eshte te jemi i pari e i dyti e per kete mundesite jane shume te medha. Do luftojme me sa mundemi, duam fitoren e dyfishte. Do ishte nje mbyllje e bukur per mua dhe per ne te gjithe nje arsye e madhe per te festuar sebashku.
Nese e kemi arritur kete, do te shohim pastaj se c'ka bere konkurenca. Te shpresoj per nje dalje nga gara..., kjo nuk eshte menyra ime.
Per ne eshte nje situate krejt e thjeshte. Ne s'kemi c'humbim me. Por me duhet ta them dicka: Nganjehere eshte me e veshtire ta fitosh nje pike te vetme, sesa dhjete. Megjithate jam i mendimit se piken qe i duhet per t'u shpallur kampion, Alonso do ta fitoje.
Do te doja qe Ferrarit t'i beja si dhurate te largimit tim, fitoren e kampionatit per konstruktore. E gjithe skuadra qe me shoqeron, e ka merituar kete. Ne mundem qe nje kampionat ne dukje te perfunduar, ta kthejme edhe njehere permbys. Ne menyre te vecante, kete kampionat do ia dedikoja kryemekanikut tim.
Ne Japoni e pame se ne Formel 1, mund te ndodhin nganjehere gjera te cilat s'mund t'e ndikohen prej nesh. Inxhinieret e mekaniket gjithmone bejne gjithcka per mua. Dalja ime jashte gare, me shkaktoi me shume keqardhje per cunat, sesa per mua vete. Prandaj shkova te ata, u mundova t'i ngushelloj, por edhe t'i motivoj.
E di se ne, ketu ne Brazil, do te jemi edhe njehere tjeter te forte. Moton time e di gjithkush: Une luftoj gjersa s'mundem me dhe gjersa s'mundet me. Shkoj me ndjenjen e larte se neser do te kete nje fitore.
Nga ana ime ju uroj te kenaqeni me kete gare...

*) Marre nga gazeta "Bild" e dates 20.10.2006

Kondrapedali

Kondrapedali

Gara më fantastike e viteve të fundit e ndofta e të gjitha kohërave. Sigurisht tonin ja dha ... Shumi.

Mënyrë më e mirë akoma se një fitore për tu ndarë nga pilotimi në F1 /pf/images/graemlins/rockband.gif