ENDRRAT!!!!!!!!!!!!!!

PrInCiPiEl

Primus registratum
Re: ENDRRAT!!!!!!!!!!!!!!

T'i japim fund kesaj pune !

Ka tri lloje ëndërrash :
· Ëndërra e drejte, qe eshte nje lajm i gezuar nga Krijuesi
· Ëndërra qe shkakton hidherim (trishtim) eshte nga djalli (satana)
· Ëndërra qe jane si produkt i mendjes

Si shembull i endrres nga Krijuesi, eshte endërra e Abrahamit per sakrifikimin e djalit te tij.

Sa i perket endrrave me burime nga satana, eshte interesant se hulumtimet shkencore qe jane bere ne kete drejtim tregojne se ankthet (nightmares ne anglishte) duket se jane produkt i nje burimi tjeter, jo si nje gjendje normale
e gjumit e ashtuquajtur Rapid Eye Movement(REM).
Ato jane te sqaruara si te gjeneruara ne menyre spontane, qe do te thote JANE ME ORIGJINE APO SHKAK TE PANJOHUR !!!

Sa i perket llojit te trete te endrrave, dmth ato qe mund te cilesohen si produkt i mendjes, si duket endrrat e tilla jane te PAKUPTIMTA .
Kjo do te thote se: pasqyrimet mendore jane me shume prodhim i funksioneve biologjike te trurit. Prandaj edhe nuk ka nevoje fare per sqarime te tyre nga te tjeret.

Megjitheate edhe kjo forme e endrres eshte ne nje forme si bekim nga Krijuesi.

Kerkimet shkencore tregojne se gjumi me endërra eshte me i mire se gjumi pa
endërra !

Megjitheate endërrat edhe mund te interpretohen ne baze te mesimeve Hyjnore…
Ne mund te mbrohemi prej endërrave te keqija duke iu kthyer Krijuesit… Kete
mund te bejme edhe ne forme te lutjeve …

Sa i përket interpretimit te endrrave, eshte i njohur psh interpretimi i Profetit Joseph per shikimin e lopeve ne endërra.
Ai kishte interpretuar lopet e majme si shenje e te korrave (harvest ne anglishte) te mira, ndersa per lopet e dobeta si shenje e nje te korrjeje te varfer.

TranofiljA

Primus registratum

:wave: Helene....me mu do lodhesh se une shof endrra nate per nate. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kjo ndoshta nuk ka shume info.

Pashe ne enderr nje person qe po hidhte fall me letra. Ishte ulur maje nje karrigje. Pas kurrizit kishte nje dritare. Letrat po i hapeshin. :rolleyes:

Rrofsh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Kma pare nje enderr mbreme moj helena qe akoma me dridhen leqet e komve /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pashe sikur po na ndiqnin ca aljena sikur nuk isha vetem isha me ca te tjere rob fisi me duket dhe na ndiqnin aljenat ne kishim shume frike dhe turru ne aljenat kishin teknologji hej zot thash po kjo ne fakt jo se kam pare nei film po kam shuem imagjinate te zhvillume ca nuk me pjell e shkreta lol
gjithashtu pashe qe iher eme beheshin si qenie te cuditshme te ngjashme me dinozaur njehere beheshin si makina te mdhaja dhe sikur me kerkonin mua po spo me gjenin dot se fshihesha dhe me ndihmojen ca nga miqte qe ti shpetoja sy per sy dhe endrra mbaron ne nje rremuje te madhe ne sahara :rockband:

Erison700

Forumium maestatis

Helena pash nje enderr sot...

Ishim 3 veta ne nje varke. Arritem ne nje vend te pabanuar. Ishte nate dhe binte bore. Zbritem nga varka, ne toke, dhe u ndame per te kerkuar dicka qe une nuk e di, gjithashtu dhe ne enderr une nuk e dija. Isha larguar shume nga varka dhe po kthehesha kur shikoj dy ujqer qe ishin ulur ne mes te rruges. per momentin nuk u friksova dhe instikti me coi perpara duke vrapuar drejt ujqerve dhe duke u bertitur. Ky veprim i imi ishte instiktivisht, une nuk isha i vetedijshem per ate qe po beja.Duke vrpauar mbas ujqerve, shikoj qe ata ndalen dhe me presin mua. Kur afrohem shikoj qe ujqerit ishin shumuar dhe 4 prej tyrevijne drejt meje duke treguar agresivitet me dhembet te nxjerra jashte. I shikoj te 4 me radhe dhe duke i pare filloj te arsyetoj dhe thoja me vete "po une per cfar u shkova mbrapa? Per cfar i ngacmova?" edhe perseri pershperisja: Tani ti le rimpjantet dhe te mundohem te dal nga kjo mesele.
Mbja men qe nxorra cakmakun dhe per bela apo prej te fohtit nuk ndizej. Kur ata afrohen rreth 2-3 metra prane meje une zgjohem.

Cohem pi nje gote uje dhe me ze perseri gjumi. Fillon perseri e njejta enderr por me disa ndryshime.

Dy personat te cilet me pare ishin me mua, ishin shenderruar ne dy shoke te mi te femijerise. Ai vend ku gjendeshim nuk ishte me i pabanuar por ishte shenderruar ne nje fshat me pak shtepia. Dhe deti nuk ekzistonte me. Po kerkonim te iknim nga ai fshat. Nuk e di perse donim te iknim kur ora ishte 1-2 e nates. Mbase nga ujqerit por ujqer nuk kishte me. Athere vjedhim nje makin dhe nisemi me shpejtesi. Kur mabs pak, shikojme qe po na ndiqte policia. Athere u them shokve te mi: "Sa kohe e gjate ka kaluar dhe asnjeri nga ne nuk paska ndryshuar." Dhe njeri prej tyre me pergjigjet:" Ej, e di ti qe me kane munguar keto budallalliqet?" Pas kesaj i ulur ne makine filloj te ndiej siguri dhe u qetesova nga gjith ai tension i meparshem (nga ujqerit). Dhe duke qeshur dhe u tallur me policat te cilet ishin pas nesh me del gjumi.

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TranofiljA:
[qb] :wave: Helene....me mu do lodhesh se une shof endrra nate per nate. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kjo ndoshta nuk ka shume info.

Pashe ne enderr nje person qe po hidhte fall me letra. Ishte ulur maje nje karrigje. Pas kurrizit kishte nje dritare. Letrat po i hapeshin. :rolleyes:

Rrofsh /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
eshte ashtu sic e the ti Trano, nuk ka shume informacion ketu. nuk me thote shume kjo skene. po ti ku ishe in relation to this? anyway une do thoja qe kujdes nga dikush qe nuk te ka shume per qejf mos te te punoje ndonje gje nga mbrapa, nothing serious though, thjesh mind te te merzisi per ca ore.
Next time tell me more, nuk merzitem une nga endrrat :wave: :wave:

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ersila:
[qb] Kma pare nje enderr mbreme moj helena qe akoma me dridhen leqet e komve /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pashe sikur po na ndiqnin ca aljena sikur nuk isha vetem isha me ca te tjere rob fisi me duket dhe na ndiqnin aljenat ne kishim shume frike dhe turru ne aljenat kishin teknologji hej zot thash po kjo ne fakt jo se kam pare nei film po kam shuem imagjinate te zhvillume ca nuk me pjell e shkreta lol
gjithashtu pashe qe iher eme beheshin si qenie te cuditshme te ngjashme me dinozaur njehere beheshin si makina te mdhaja dhe sikur me kerkonin mua po spo me gjenin dot se fshihesha dhe me ndihmojen ca nga miqte qe ti shpetoja sy per sy dhe endrra mbaron ne nje rremuje te madhe ne sahara :rockband: [/qb]
well ersila, ty te "gjemojne" shume vete sepse duket sikur nuk te kane qejf dhe disa here ja jep ti kete pershtypje njrezeve sikur je e "keqe" por ne te vertete po te jesh pak me e permbajtur ose nice jam e sigurt qe njerezit do ta shihnin kete gje. edhe ty te bezdis fakti qe ca veta nuk te kane qejf (well te gjithe kemi njerez qe nuk na duan) por ne vend qe te merzitesh pse te mendosh a way to change that, ti nuk give a damn. sometimes it's ok while sometimes not.
fundi i endrres ne sahara tregon qe ti je e etur per pak afersi, dashuri miqesore por sometimes you give out the wrong impression.
on top of everything else do thoja qe edhe ke fantazi te zhvilluar dhe alienta supozojne nje gje te paarritshme akoma nga ty, je ne fazen e imagjinates per dicka ne jete ne kete moment.
:wave:

mostro

Putraku

pashe nje enderr sikur u jepja autografin tim nje turme me njerez,por me therrisnin me nje emer tjeter...po u ndjeja shume mire,vetem kur u zgjova ahhhhhhh /pf/images/graemlins/laugh.gif cfare vetmie :cry:

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Xander:
[qb] Helena pash nje enderr sot...

Ishim 3 veta ne nje varke. Arritem ne nje vend te pabanuar. Ishte nate dhe binte bore. Zbritem nga varka, ne toke, dhe u ndame per te kerkuar dicka qe une nuk e di, gjithashtu dhe ne enderr une nuk e dija. Isha larguar shume nga varka dhe po kthehesha kur shikoj dy ujqer qe ishin ulur ne mes te rruges. per momentin nuk u friksova dhe instikti me coi perpara duke vrapuar drejt ujqerve dhe duke u bertitur. Ky veprim i imi ishte instiktivisht, une nuk isha i vetedijshem per ate qe po beja.Duke vrpauar mbas ujqerve, shikoj qe ata ndalen dhe me presin mua. Kur afrohem shikoj qe ujqerit ishin shumuar dhe 4 prej tyrevijne drejt meje duke treguar agresivitet me dhembet te nxjerra jashte. I shikoj te 4 me radhe dhe duke i pare filloj te arsyetoj dhe thoja me vete "po une per cfar u shkova mbrapa? Per cfar i ngacmova?" edhe perseri pershperisja: Tani ti le rimpjantet dhe te mundohem te dal nga kjo mesele.
Mbja men qe nxorra cakmakun dhe per bela apo prej te fohtit nuk ndizej. Kur ata afrohen rreth 2-3 metra prane meje une zgjohem.

Cohem pi nje gote uje dhe me ze perseri gjumi. Fillon perseri e njejta enderr por me disa ndryshime.[/qb]
Ruusho arsyeja qe e fshiva pjesen e dyte eshte se nuk ka peshe ne simboliken e endrrava plus qe vazhdimi nukmerret per baze mbasi je zgjuar njhere.
djale, ti ke nja 2-3 hasme atje rreth teje qe gjate dites te hiqen si shoke/shoqe te mire por naten jane te kamufluar dhe te kane xhelozi. tani keqdashja e tyre nuk arrin te te afektoje drejtperdrejt gjithsesi do te thoja qe kujdes, mos u jep shume dhe mos u hap shume me keta njerez sepse keto dite mund te marresh ca provokime te vogla qe te te cojne aty ku ata duan. gjithsesi ne kete enderr te pakten ti i le pas ata dhe nuk arrine te te bejne asgje madje ka shume mundesi qe ti mos e marresh vesh fare nje kurth qe mund te te behet sepse nuk do prekesh nga kjo gje, ka shume mundesi qe ta marresh vesh rastesisht me vone kur gjerat te jene harruar ose sheshuar.
kujdes se mos semuresh por ndonje ftofje ose grip i lehte eshte, pa problem.
good luck rrusho dhe duku me shpesh. ajo fotot ke rr.kavajes ishin so cuteeeeeeee :wave: :wave:

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] pashe nje enderr sikur u jepja autografin tim nje turme me njerez,por me therrisnin me nje emer tjeter...po u ndjeja shume mire,vetem kur u zgjova ahhhhhhh /pf/images/graemlins/laugh.gif cfare vetmie :cry: [/qb]
putroooooooooo :smash: :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif
well ne qofte se e ke pare vertet do thoja qe ne keto momente je shume vulnerabel ti djale dhe ke nevoje per dashuri. ke miq e shoke rreth e qark po sikur nuk te mbushin.
gjithashtu shpesh here merzitesh me veten dhe ben ca debate qe as vetesh nuk do t'ja pranosh sepse te merzitsin, gjithnje ne lidhje me tipin tend. por je tip qe te duan miqte dhe pse vdes per pak fame ose me sakte me bo icik buje ke gocat /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave:

I love new york

Primus registratum

Hotto ke per te sqaruar nja dy gjojna ti kolege, mos ma dridh muhabetin mu se je bo me keq se burri je bo. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

hallo Helene

ne mungese te endrrave aktuale (tani qe te kam ty, nuk po shoh :cry: ) po te tregoj nje qe kam para para ca muajsh...
sikur ishte nje lum qe verschonte si i cmendur, uji ishte i turbullt,brenda me ra Nateli(celulari) dhe partafoli...per te paren me erdhi shume keq se humba shume kontakte(numra telefoni) ...kurse per te dyten me erdh keq per kartat e bankes dhe karten e identitätit :cry:

megjithse ne realitet akoma s me kan humbur :rockband: :rockband:

:rolleyes:

:wave:

Guest

Fillimisht postuar nga HELEN OF TROY:
[qb]
Fillimisht postuar nga Ersila:
[qb] Kma pare nje enderr mbreme moj helena qe akoma me dridhen leqet e komve /pf/images/graemlins/laugh.gif
gjithashtu pashe qe iher eme beheshin si qenie te cuditshme te ngjashme me dinozaur njehere beheshin si makina te mdhaja dhe sikur me kerkonin mua po spo me gjenin dot se fshihesha dhe me ndihmojen ca nga miqte qe ti shpetoja sy per sy dhe endrra mbaron ne nje rremuje te madhe ne sahara :rockband: [/qb]
well ersila, ty te "gjemojne" shume vete sepse duket sikur nuk te kane qejf dhe disa here ja jep ti kete pershtypje njrezeve sikur je e "keqe" por ne te vertete po te jesh pak me e permbajtur ose nice jam e sigurt qe njerezit do ta shihnin kete gje. edhe ty te bezdis fakti qe ca veta nuk te kane qejf (well te gjithe kemi njerez qe nuk na duan) por ne vend qe te merzitesh pse te mendosh a way to change that, ti nuk give a damn. sometimes it's ok while sometimes not.
fundi i endrres ne sahara tregon qe ti je e etur per pak afersi, dashuri miqesore por sometimes you give out the wrong impression.
on top of everything else do thoja qe edhe ke fantazi te zhvilluar dhe alienta supozojne nje gje te paarritshme akoma nga ty, je ne fazen e imagjinates per dicka ne jete ne kete moment.
:wave: [/qb]
lol helena sa per ate endrren e madhe ashtu kam kam nje enderr te madhe profesionale ne jeten time po se di akoma do ja dal dot ta arrij apo jo ishalla /pf/images/graemlins/wink.gif
ndersa per ate qe sjam nice nuk esh ashu por me kane zili ne fakt shuem njerez sidomos femra /pf/images/graemlins/wink.gif po kshu ka qen gjithmone jo vetem tani pasi jam njeri shume sexual lol dhe me meshkujt s ekam asnjehere problem lol
sonte do mundohem te shoh nonje enderr tjeter dhe neser ne mengjes do ta them /pf/images/graemlins/laugh.gif
ciao /pf/images/graemlins/smile.gif

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] hallo Helene

ne mungese te endrrave aktuale (tani qe te kam ty, nuk po shoh :cry: ) po te tregoj nje qe kam para para ca muajsh...
sikur ishte nje lum qe verschonte si i cmendur, uji ishte i turbullt,brenda me ra Nateli(celulari) dhe partafoli...per te paren me erdhi shume keq se humba shume kontakte(numra telefoni) ...kurse per te dyten me erdh keq per kartat e bankes dhe karten e identitätit :cry:

megjithse ne realitet akoma s me kan humbur :rockband: :rockband:
:wave: [/qb]
interesante Absi
te ka merzitur ndokush nga telefoni ose me email ose letra, dikush qe eshte larg teje??? dhe ke bere llafe or something por kur ke mbyllur telefonin ose whatever menyre qe jeni lidhur ty te ka ardhur shume maraz ne fillim dhe je bere me nerva shume por pastaj te ka kaluar ne merzi?????
dhe ka pas momente qe doje qe ta harroje ate njeriun por thjesht nuk e harroje dot????
ke qene e turbulluar ndopak ne kohen qe e ke pare kete endrren???

I love new york

Primus registratum

Well ersila, good for you qe nuk ke probleme dhe e perqafon seksualitetin tend por do thoja qe nuk eshte everything dhe mundohu t;ju tregosh njerezve qe there's more to you than that.
mgjth une nuk te njoh keshtu qe nuk mund te flas per karakterin tend. vecse kam nje ide qe je shume e levizshme /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave:

Guest

well helena nuk e di pse the ti qe une kam nevoje per njerez pasi te nderrosh 6 te dashur ne nje vit do te thote sjam stable po ama per te treguar nuk dua se nuk jam tip qe do te show off e bej cdo gje mbrapa skenave /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

dhe e levishme jam e di po jo si ajo ke la dona e mobile ama jam nga te gjitha drejtimet /pf/images/graemlins/laugh.gif

behu gati neser se kam prap :kiss: /pf/images/graemlins/tongue.gif

Guest

Zemra un se caj koken shume e marr jeten ashtu si t eme vije se thone nje shprehje mendja esh qelq kshu qe dhe une spyes per pasojat e jetoj jeten ne cdo moment te saj dhe kete ja keshilloj te gjitheve /pf/images/graemlins/wink.gif :kiss:

Helena moj kur e ke ditlindjen ti me se na beren lemsh keta hihi

Putraku un dhe ty njesoj endrrat si esh kjo puen kshu te dy te vetmum /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

e di e di edhe une u konfuzova per punen e ditlindjes por tani u rregullua dhe kur ta kem me verte do dali ke urimet /pf/images/graemlins/wink.gif