Endrra-Kurva e Realitetit

Ema

Goddes
Re: Endrra-Kurva e Realitetit

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Tae qe shef gjithnji :shrug: [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif -Jo,kisha ca kohe qe isha qetsuar,shikoja pjese femijerie,shtepine e gjyshit,ca si gjys endrra e gjys reale dhe ne mengjes i harroja.
Kurse sonte... /pf/images/graemlins/frown.gif -Here,in my arms again.... :angel:

Kordelja

Valoris scriptorum

Te kam thone qe maji duret mrena jorganit /pf/images/graemlins/laugh.gif ah te tha LR-ja jo une /pf/images/graemlins/laugh.gif ...

Mos flej gjume ronde mojjjjjjj /pf/images/graemlins/laugh.gif

olti

Neo

Un' i shkreti shoh endrra vertet dhe shqetesohem keto tallen :shrug:

Jeni goca, se ndryshe do thoja, se po tallni le**t :tipsy:

roald

Primus registratum

po une qe nuk sho po thuaj se kurre enderra!!!!!
nuk jam shum normal ééééééééé :shrug: :shrug: :shrug: :shrug: :shrug:

alinos

Forumium maestatis

E cuditshme se si ne enderr ke nje femije te vogel ne krahe. Eshte hera e dyte qe te shoh te merresh me nje femije ne enderr. Kete here ishte i joti, dhe e ruaje aq shume, sa edhe ne disko e merrje me vete. Nje menyre e cuditshme, gati obsesive e te shprehurit te perkatesise per ate femije. Coje te fleje femijen e gjore, - te thash! Do te jete me mire ne shtratin e tij duke fjetur, edhe pse vetem. Dhe ti eja me mua te shkojme te kercejme...
Cuditerisht femija ishte shume i urte, nuk qante e nuk kerkonte asgje, edhe pse te shikonte me sy prej te rrituri, por perseri te bute e prej femije...

^^MIA^^

Forumium maestatis

...Une isha ne nje dhome te lyer me te bardhe komplet dhe dhoma ishte e mobiluar me dru te bardhe e tera dhe ne nje minibufe kishte te rradhitura ene prej porcelani qe shkelqenin shume.Ul syte dhe shoh poshte meje nje femije qe me afrohet me floke te verdha si gruri dhe me sy te medhenj te kalter.Me sheh dhe me terheq fustanin qe kisha veshur.Ulem ne gjunje dhe i them -- Ke humbur? Ku e ke babin? ...Me vrap te rrufeshem me del perpara G.perqafon djaloshin dhe me sheh mua ."Ky -thote- eshte djali im.Jam i martuar dhe kam qene i martuar dhe kur isha me ty.Bashke skemi patur asnjehere dicka te bukur."...Rreth meje permbysen te gjitha dollapet me porcelanet,te gjitha thyhen dhe ne duart e mia rreshkasin ene pafund qe behen therrime poshte gjunjeve te mi.Lot te nxehte me rreshkasin ne faqe..dhe me shkane ate nat aq shume lot ,sa kur isha ne mengjes jastekun tim e gjeta qull te lagur....Ah keto endrrat,keto te shkreta endrra.

gurax

Pan ignoramus

[ QUOTE ]
Un' i shkreti shoh endrra vertet dhe shqetesohem keto tallen /pf/images/graemlins/shrug.gif

Jeni goca, se ndryshe do thoja, se po tallni le**t /pf/images/graemlins/tipsy.gif

[/ QUOTE ]

S'tallen ore jo, por kur ti dikur thua me vete "Po tallin lesht te tere me mua" keto qe jane goca me vete thone "Pa te shoh nje here a eshte me i forte se Tony?" /pf/images/graemlins/laugh.gif Te tallesh lesht dhe ti eshte e ndaluar! Kategorikisht! Ciladoqofte situata!
/pf/images/graemlins/laugh.gif Epo te mira jane, s'ke c'i ben te gjorave goca, e ku e dine ato qe ty te ka ra per hise endrra. E sa per kurven, ky epitet del perhere vetem kur endrra mbaron, dmth kur Tony Soprano fillon t'i ngjaje cuditesrisht shume babit qe te thote "Cohu se je nje ore me vonese per ne pune." /pf/images/graemlins/laugh.gif

ados

Primus registratum

Endrra-Kurva e Realitetit ????? Hej bela..
c'jane mer kto epitete..
Mos flini atehere, rrini te pagjume, atehere nuk do keni paragjykime per enderrat..
Enderrat jane barometer i gjendjes shpirterore..Kush i mohon e ben shurren ne krevat kur fle gjume /pf/images/graemlins/smile.gif

ados

Primus registratum

u futa, vetem te them nuk me pelqen ky epitet vulgar per enderrat..Sic duket ai qe hapi kete teme, paska problem me enderrat... nejse ku rafsha mos u vrafsha thote ajo fjale..po iki ti fus ndonje kafe dhe po te lej ty me enderrat dhe epitetet .D

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
E cuditshme se si ne enderr ke nje femije te vogel ne krahe. Eshte hera e dyte qe te shoh te merresh me nje femije ne enderr. Kete here ishte i joti, dhe e ruaje aq shume, sa edhe ne disko e merrje me vete. Nje menyre e cuditshme, gati obsesive e te shprehurit te perkatesise per ate femije. Coje te fleje femijen e gjore, - te thash! Do te jete me mire ne shtratin e tij duke fjetur, edhe pse vetem. Dhe ti eja me mua te shkojme te kercejme...
Cuditerisht femija ishte shume i urte, nuk qante e nuk kerkonte asgje, edhe pse te shikonte me sy prej te rrituri, por perseri te bute e prej femije...

[/ QUOTE ]

gjeta kuptimin e endrres time. Do te kthehem me nje pergjigje...

alinos

Forumium maestatis

keshtu pra,
e vrava mendjen per dy gjera: pse me erdhe ne enderr dhe c'kuptim kishte.

Po i pergjigjem te dytes dhe me pas do te dal tek e para (ne rend rendesie!)

Femija i vogel nuk je vec ti. Fakti qe kapesh kaq shume pas femijes brenda vetes, qe nuk e le vetem as ne disko ne mes te nates, do te thote se ti ke ngecur me veten i vogel dhe sillesh pikerisht ashtu: si nje femije.
Eshte e cuditshme por prej kohesh te ka kapur kjo periudha e femijes se heshtur (qe te sheh ne sy dhe s'thote asgje, mban mend si ne enderr!) dhe pret. Nuk di as vete ti se cfare po pret, por besoj se e ke kuptuar se ka ardhur koha qe kjo te marre fund.
Po po! Mjaft me qurravitjet ne nje qosh, me te jetuarin mes fantazmave te te shkuares. Ty te kane dashur shume atehere, te duan sot, dhe ka shume mundesi do te te duan dhe ne te ardhmen (nese ua jap kete mundesi). Lere femijen ne shtepi! Mbylle ne nje album kujtimesh, ne nje tregim, ne nje poezi, dhe ec me koken lart e shpinen drejt si i rritur. Ka ardhur koha te rritesh dhe te sillesh si i tille. Terheqja zvarre jo vetem qe nuk te ben mire, por te eshte kthyer ne nje rreth vicioz, nga i cili nuk di me nese do te dalesh apo jo.
Fakti qe me vjen ne enderr tregon se do te dalesh, por qe fale plogeshtise qe te ka kapluar, te duket teper e mundimshme per ta arritur.
Une them: Mjaft! No more AU IU! Rritu sepse ka ardhur vertet koha te rritesh!

Natyrisht ajo qe them une s'ka asnje vlere, persa kohe dhe ti nuk arrin ne te njejtin perfundim, ne qofte se ti nuk e ndjen dhe kupton vete se ke nevoje te rritesh (ndoshta dhe e ke kuptuar, por nuk ia pranon dot vetes)! Ndergjegjesimi nuk eshte vecse fillimi, me pas ti duhet ta kapercesh kete gjendje dhe per kete ndoshta do te te duhet ndihme. Askush s'te ndihmon dot nese nuk e kerkon, hapur dhe qarte! Ti duhet ta deshirosh dhe kerkosh ndihmen, ndryshe ke per te ngecur me sy te trishte ne qoshin tend...

Tani pse e pashe une gjithe kete! Per te njejten arsye pse ti me ke kaq shume frike! Nuk eshte se me ke frike nga ajo qe mund te te kerkoj apo nga ajo qe mund te te jap, por sepse une ty te kuptoj, te kuptoj edhe pa fjale, edhe pa u pare, edhe pa u degjuar. Une ty te kuptoj pa fjale dhe ky eshte nje fakt qe askush nuk e ndryshon dot, as heshtja dhe as distanca fizike apo shpirterore qofte ajo!

Thelbi: Time to grow up, dear! Time to grow up!