Re: Endrra-Kurva e Realitetit
keshtu pra,
e vrava mendjen per dy gjera: pse me erdhe ne enderr dhe c'kuptim kishte.
Po i pergjigjem te dytes dhe me pas do te dal tek e para (ne rend rendesie!)
Femija i vogel nuk je vec ti. Fakti qe kapesh kaq shume pas femijes brenda vetes, qe nuk e le vetem as ne disko ne mes te nates, do te thote se ti ke ngecur me veten i vogel dhe sillesh pikerisht ashtu: si nje femije.
Eshte e cuditshme por prej kohesh te ka kapur kjo periudha e femijes se heshtur (qe te sheh ne sy dhe s'thote asgje, mban mend si ne enderr!) dhe pret. Nuk di as vete ti se cfare po pret, por besoj se e ke kuptuar se ka ardhur koha qe kjo te marre fund.
Po po! Mjaft me qurravitjet ne nje qosh, me te jetuarin mes fantazmave te te shkuares. Ty te kane dashur shume atehere, te duan sot, dhe ka shume mundesi do te te duan dhe ne te ardhmen (nese ua jap kete mundesi). Lere femijen ne shtepi! Mbylle ne nje album kujtimesh, ne nje tregim, ne nje poezi, dhe ec me koken lart e shpinen drejt si i rritur. Ka ardhur koha te rritesh dhe te sillesh si i tille. Terheqja zvarre jo vetem qe nuk te ben mire, por te eshte kthyer ne nje rreth vicioz, nga i cili nuk di me nese do te dalesh apo jo.
Fakti qe me vjen ne enderr tregon se do te dalesh, por qe fale plogeshtise qe te ka kapluar, te duket teper e mundimshme per ta arritur.
Une them: Mjaft! No more AU IU! Rritu sepse ka ardhur vertet koha te rritesh!
Natyrisht ajo qe them une s'ka asnje vlere, persa kohe dhe ti nuk arrin ne te njejtin perfundim, ne qofte se ti nuk e ndjen dhe kupton vete se ke nevoje te rritesh (ndoshta dhe e ke kuptuar, por nuk ia pranon dot vetes)! Ndergjegjesimi nuk eshte vecse fillimi, me pas ti duhet ta kapercesh kete gjendje dhe per kete ndoshta do te te duhet ndihme. Askush s'te ndihmon dot nese nuk e kerkon, hapur dhe qarte! Ti duhet ta deshirosh dhe kerkosh ndihmen, ndryshe ke per te ngecur me sy te trishte ne qoshin tend...
Tani pse e pashe une gjithe kete! Per te njejten arsye pse ti me ke kaq shume frike! Nuk eshte se me ke frike nga ajo qe mund te te kerkoj apo nga ajo qe mund te te jap, por sepse une ty te kuptoj, te kuptoj edhe pa fjale, edhe pa u pare, edhe pa u degjuar. Une ty te kuptoj pa fjale dhe ky eshte nje fakt qe askush nuk e ndryshon dot, as heshtja dhe as distanca fizike apo shpirterore qofte ajo!
Thelbi: Time to grow up, dear! Time to grow up!