Emigrantet shqiptare nuk duan te udhetojne drejt Shqiperise

astronaut

Primus registratum
Emigrantet shqiptare nuk duan te udhetojne drejt Shqiperise

Para disa ditesh disa shqiptare, prenotuan biletat per te udhetuar drejt Shqiperise me rastin e festave te vitit te ri,por mbas ngjarjeve qe po ndodhin gjate ketyre muajve ne Shqiperi si dhe rastin e djeshem ku nje kriminel i armatosur arratiset nga gjykata ne prani te policise, ata e pane me te arsyeshme te mos udhetojne.
Rrezikshmeria e madhe qe paraqitet ne Shqiperi, fukaralleku, maskat, korruptimi i drejtesise shqiptare, mafia shqiptare dhe ajo e huaj, kane krijuar nje psikoze tek shqiptaret se vendimi per te udhetuar drejt Shqiperise eshte nje vendim ekstrem dhe i rrezikshem per jeten.

A eshte i drejte ky vendim kur realiteti ne Shqiperi nuk duhet te jete ashtu sikur e paraqesin disa?

komino

Valoris scriptorum
Re: Emigrantet shqiptare nuk duan te udhetojne drejt Shqiperise

po kjo nga doli /pf/images/graemlins/smile.gif

atman

Forumium maestatis

Pirust, per te ditur nese duan apo nuk duan emigrantet shqiptare te bejne vitin e ri ne Shqiperi, shko ne Milano tek agjensia AGAMARE qe shet biletat e tragetit dhe ke per te mesuar shume. Shkurt s'ke per te gjetur bileta sepse jane prenotuar te gjitha.

assassino26

Primus registratum

Emigrantet kan pas ardh ne 97-en kur kriste kallashi si me qene ne Irak.Amon mer jahuu,menohuni i here cere shkruni

astronaut

Primus registratum

Dy nga ata qe shkuan ne veren e kaluar, u ndalen nga policia dhe u dhunuan ne mes te rruges, te porti i Durresit duke i mbajtur disa ore.
Mbasi mbaruan pune me policet te cileve u dhane nga 100 euro , u nisen per ne familjet e tyre.
Njerit i vodhen makinen sapo e kishte parkuar prane shtepise dhe tjetri gjate rruges per ne shtepi, nuk u ishte ndalur disa maskave por qe 800 metra me tutje i ishte ndalur policise qe bent kontroll te zakonshem.
Edhe ketú ai u detyrua te paguante gjoben pasi ai u kap duke ecur me shpejtesi sketerre(ishte detyruar prej maskave te ngiste makinen si i cmendur).
Gjate kohes qe qendronin me pushime ne Shqiperi, jane gjobitur disa here nga policia shqiptare pasi targat e makinave ishin nje sinjal dhe rast i majme per ti zhvatur(vjedhur)ata.

Guest

Nuk krahasohet shoqeria e ketushme me ate te atjeshmen , me vjen keq

assassino26

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pirust:
[qb] Dy nga ata qe shkuan ne veren e kaluar, u ndalen nga policia dhe u dhunuan ne mes te rruges, te porti i Durresit duke i mbajtur disa ore.
Mbasi mbaruan pune me policet te cileve u dhane nga 100 euro , u nisen per ne familjet e tyre.
Njerit i vodhen makinen sapo e kishte parkuar prane shtepise dhe tjetri gjate rruges per ne shtepi, nuk u ishte ndalur disa maskave por qe 800 metra me tutje i ishte ndalur policise qe bent kontroll te zakonshem.
Edhe ketú ai u detyrua te paguante gjoben pasi ai u kap duke ecur me shpejtesi sketerre(ishte detyruar prej maskave te ngiste makinen si i cmendur).
Gjate kohes qe qendronin me pushime ne Shqiperi, jane gjobitur disa here nga policia shqiptare pasi targat e makinave ishin nje sinjal dhe rast i majme per ti zhvatur(vjedhur)ata. [/qb]
Interesant mer jahuu sa me fat ca...Une ketu ne Shqiperi edhe sme nodhin kto gjojna.Vje tjetri nga jashte rri 1 jave edhe i nodhin gjithe keto aventura.Mu i here ne Milano me kan vjedh makinen.Ne Shqiperi kam prishur 4 makina dhe sme kane vjedhur asnje :shrug: Gjobe me kane vene policet e ketushem edhe nai pare ja kam dhone kur si kam pas dokumentat ne rregull,por ama s'me kane pare gjithe racizem edhe te me thone,po serdhe me knej sdo te te vejme gjobe

b.k.

Primus registratum

mua me duhet gjithmoen te prenotoj bileten ne dy mauj perpara se perndyshme ngleme ketej...

nuk ka vend pa kriminele, biles une akom skam degjuar raste ekstreme krimesh ne shqiperi sac degjoj neper bote. ajo qe me tremb me shume eshte se ne bote krimi nuk ka logjike, kurse ne shqiperi eshte me i parashikueshem,ndonese kjo duket pak absurde....

mendoj se ideja e temes nuke shte e bazuar ne realitet :shrug:

edda

Primus registratum

Une ne vere qeshe ne Shqiperi dhe u kenaqa shume. Me makine brodhem edhe ne (biles edhe sportive!!) dhe vetem njehere na ndaloi vetem nje polic (si duket kishte ngel pa pare i shkreti :lol: ). Menduam se mos ishte dhene ndonje urdher nga lart qe mos te ndaloheshin makinat me targa te huaja sepse perpara disa vitesh te çanin meneren policet.

Ela_001

Primus registratum

Ashu eshte, ama ne jemi mesuar na eshte bere lekura sholle nga rremujat e problemet, kur kaluam 97 imagjino ca nuk mund te kalojme dot tjeter .Une per vete e kam prere bileten nuk ma ben syri tert, se me merr malli per Tir. /pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

ne fakt me thone te drejten kur ke vite pa shkuar atje, shqiperia ben frike, dhe me sa vura re une jo vetem neve shqiptaret kemi frike qe per nje aresye ose tjeter mund te ngelim atje por dhe te huajt. me kujtohet se nje here (se bo mo lala ate gabim /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ne rinas mbrapa meje kisha ca amerikane te cileve ju kerkova stilokalemin per te mbushur skedat e hyrjes, ai robi qe ma dha mezi e nxori nga xhepi xhaketes se ju dridhshin duret, besoj nga frika.

befasimi eshte aq i madh, sa te tejkalon, e kjo te tremb. per ju te italis qe veni çdo vere, normal ju e keni si shtepine tuj te pushimit, jeni te familjalizuar, ndersa mu ne shtepine time s'me behej te hapja sirtaret ngaqe mu dukte si vend i huaj. ka dhe keshtu. tjetra eshte se robat e trupit s'te duken me vlere megjithese per sebepin ke veshur rroba te shtrenjta, ket ma tha dhe nje goce elegante qe ishte ket vere. kjo shpjegon mendoj une dhe makiazhin e forte (tip kurve, kuptohet jo te gjitha, kryesisht ato qe s'kane qene kurre jashte) qe bejne shqiptaret, nje makiazh i lehte atyre s'ju hyn ne sy.
me mbarapa vitet perseri kalojne dhe e tera kthehet ne nostalgji, e fillon e zbukurohet nga ngjyrat e ngrohta te kujtimeve. e ty (jo mu) te kap malli te kthehesh perseri e perseri.

Florus

Forumium maestatis

Ata qe e kane nda mendjen me shku per festa do shkojne...s'ka kthim mbrapa :cool: jemi apo s'jemi rrac e forte :devil:

astronaut

Primus registratum

Kam qene cdo vit ne Shqiperi dhe duke folur per veten time, gjeja pare qe me ka bere te zgurdulloj syte, jane cmimet stratosfere te artikujve ushqimore.
Te gjithe tregtaret shqiptare ngrejne cmimet e artikujve te konsumit dhe te rrjepin lekuren.
Vitin qe kaloi kam paguar 1000 euro vetem per nje jave, nga data 24 deri me 31 dhjetor.
Blej, blej, blej dhe cantat plote me ushqime dhe asgje nuk shihej ne frigorifer.
Vetem ne Shqiperi ndodhin cudira te tilla dhe te pakten deri tani nuk kam degjuar qe cmimet ne Evrope ngrihen ne rast festash, perkundrazi ato vetem njohin ulje.
Me duket se ne Shqiperi duhet te jesh i pasur qe te kalosh mire e pa u vrare nga xhepi.
Fola me disa shoke te mij jashte shtetit ne telefon kur isha vjet ne Shqiperi dhe nuk e besoni, por fatura e telefonit per 30 minuta te folura kishte ardhur sa nje rroge mujore per nje punonjes te thjeshte ne Shqiperi.
Ca behet keshtu?
U bene 13 vjet tranzicion dhe tregtaret tregohen me gomere se gomeret.
Pastaj te shkosh te pish nje kafe me nje shok diku, te iken 500(te reja)lekeshi per nje ore a thua ishte pesedhjetelekesh apo nje kafe e konjak.
Boooooo kur shkova ne Durres andej nga Vollga, me hoqen leshte ata kamarieret.
E ku pale, ne nje kafe qe ne rrezik ti shembej tavani.
E dini perse zgjodha ate kafene?
Sepse aty mendova se do ishte me lire.
Jo more vlla, ai paska qene nje bir kur-ve si puna e atyre berbereve qe ne vend se te rruajne mjekrren te shkullin leshin.
Pu pu pu puuuu kur shkova nje dite te nje restorant pas stadiumit "Qemal Stafa" qe me nder te themi dukej si kioske e arrnuar me perde te bukura.
Dy suflaqe 2000 a 2400 leke(te vjetra) dhe qa kishin brenda ato suflaqet.
I dini ju ato krecet e peshkut, ja si ato ishin copat e mishit ne piten e rrumbullakosur.
Se mishin i zoti i restorantit e kishte te thate ose nuk kishte drita dhe mishi i prere per sulfaqe behej me keq se krecja e peshkut.
Turp, turp per 15 dite qe ndenja ne Shqiperi kam harxhuar mbi 3000 euro dhe ju betohem, plakes i pata dhene ca pare keshtu per qejf dhe isha i detyruar ti a kerkoj prape.
Pastaj ato shampot ne Shqiperi.
Bleva gjoja shampo nga ato me te mirat dhe me besoni sa here lahesha, dora e mbledhur me mbushej me floke.
Ishte gelqere e pashuar apo e shuar se nuk marr vesh nga keto pune, brenda ne shampo.
Sapun nuk guxoja te vija mbi trup.
Po me dritat!
Meqe ra ky rasti i shampos, ujin e terheqim me pompa dhe perdreq ne pallatin ku jetoj i kane vene te gjithe pompat.
U futa ne dush pasi plaka me sinjalizoi se cezma po ben kerr kerr kerr(po vinte uje) dhe prisja me gezim te lahesha.
Kisha dy dite pa u lare dhe ja me ne fund erdhi uji.
Po si erdhi?
I kuq flake bre dhe thashe me vete" kjo pompa ime e ujit po i thith gjakun ndonjerit"
Pas disa sekondash uji ndryshon ngjyre dhe mbasi fillova te lahesha me uje te ngrohte, fffappp nderpritet uji i ftohte dhe mbi koke dhe mbi kurriz ndiej sikur me hodhen vaj qe valon.
Nje te hedhur perpjete nga ulerima dhe dhimbja dhe lavamani beri nje krrau e u thye.
Kur mbas dhimbjeve dhe plageve ne kurriz, ikin dritat.
Isha me shkume ne koke e trup.
Merreni me mend veten se cfare mendon njeriu ne ato caste.
Ngela pa u lare dhe ashtu me peshqir u thava.
Ftohte bente perjashta dhe brenda ishim te detyruar te qendronim nen driten e qiririt dhe te benim uh uh uh per te ngrohur dhomen ku rrinim.
Jorgani mbi krahe ishte kaloriferi me i mire per te shpetuar nga ndonje rrufe apo ftohje me bronkopneumoni.
Kur pata shkuar ne fillim me pushime prane familjes, pata pire uje te cesmes(atehere kur vinte).
Kur u largova nga Shqiperia per ketu ku jetoj, kisha oreks te madh dhe haja shume e gje skuptoja.
Me nder te themi me kruhej edhe by-tha.
Dal ne banjo dhe shoh se kisha larva te bardha.
Ishte interesante se sa here me kruhej, me dukej sikur dicka nxirrte koken jashte vrimes se jashteqitjes.
Shkoj te doktori dhe i qaj hallin.
Doktori me jep recete dhe farmacistja kur e merr vesh se cfare barnash kerkoja, nderron fytyre dhe sa per pak mund te qeshte aty perballe meje.
Eehhh.

Po doni me me thoni se ka dhe te tjera qe me ngjallin krupen me shume se ca para qe nuk i ha as qeni.

(Vijon ne te ardhmen

assassino26

Primus registratum

Po ti i jave qe paske nejt ne Shqiperi i here qeke la? /pf/images/graemlins/laugh.gif Edhe 1 here qe qeke la paske nejt pa shpla.Pranaj te kon zon krrymat /pf/images/graemlins/tongue.gif Njoni kishte ardh nga suedi edhe nejti 1 muaj.MAs 1 muaji doli ke tregu edhe shiste njala.Sa i marote,u fuste ke wc-te aty poshte edhe dilte me njala te medha e te fresketa,te gjalla.Vetem se si vinin ato njala si era kak
amon mer amo sikur lexoni romanet per kalamoj te Mark Tweinit :smash:

Diddy19

Su@mi

Pirust!Une nuk di ku e ke shpine ti,ndoshta ne ndonje fshat te pabanum (pa ofendime) e si rrjedhoje te lanun mbas doret se ata gjana qe po tregon ti jane ifije trashje e realitetit

Prinderit tone ne Shqiperi jetojne pothuajse shumica ,s tham se jetojne ne luks po as nuk kane kryma edhe as nuk i del uji i kuq prej rubinetit.Mund te kene ndonje koncidence,ndodh edhe ne mes te Romes apo Berlinit, (paske qimen me duket) po jane gjana qe ndodhin nje here ne shekull.
Te bijne floket prej shampos??Une tane te afermit e mi ne Shqiperi i kam po hala s kam ndi tu u anku ndonji per ramje flokesh ne ate mase sac thu ti.Edhe mu qe jetoj ne Itali me bijne floket,ca me ba tesh???

Nuk e di pse jena te prirun me i zmadhu gjanat,me e ba qimen tra.Metamam ne Shqiperi nuk jetohet ne kushte shume te mira,s'ka ujna,s'ka drita,cmimet jane te larta etj.etj po po jetohet...s ka vdeke hala deri itesh per keta arsye qe thu ti.
Mu me vjen inat per ata qe kthehen nga jashte shtetit per nje jave ne Shqiperi s bajne tjeter vecse ankohen.Po ata qe jetojne 365 dite ne vit,ca duhet me ba???Me vra vedin????Ju asht rrite mendja ,keni dale jashte e tesh shitni P*****,ky asht problemi.Keni ba 2 leke,keni hape syte edhe harroni se jeni rrite njaty ne Shqipni pa edhe sjeni anku kurre.Kurse tesh....Pffffff!Aman,ndoshta e kam gabim po une s'mbaj mend te kena jetu njaq keq sac thojne disa;ose paskam pase fat une ose kam kene (dhe jam) indiferente dhe nuk i kam vu re disa gjana po sdi te kete vdeke kush as prej ftohtit e as prej mungeses s e ushqimit.

Per sa i perket temes me duket pak i ekzagjem titulli.Sa eshte numri i emigranteve shqiptare neper bote ????Nuk e di me saktesi po asht shume shume i madh.Sa prej tyne paskan vendos mos me shku per arsye sigurie etj etj?? Shume pak,nje numer i parendesishem do thoja une,nje minimum njerezish me te semure nga fobi pa motiv....Pse perfundimet e bazuara mbi nje grup shume te vogel njerezish nxirren'??????

blendiys

Primus registratum

Pirust!
Kur lexoj ato qe shkruan ti me duket sikur kam perpara Aventurat e Tom Sojerit (lol)
E di qe ato qe ke shkruar jane rrealiteti,por them se shprehur me tone urrejtjeje deri diku.
C'ti besh Shqiperia jone eshte vendi i cudirave.
Me 3000€ qe ke harxhuar ti per nje periudhe kohore relativisht te shkurter,gjysmen e asaj shume mund ta shpenzoje ne Majorka,edhe ne hotele luksi,por c'te besh!
Mua do me pelqente ti harxhoja atje ne mes te pluhurit dhe baltes!
Kurse per Su@min.!<br />Vertete qe njerezit atje mbase nuk ankohen,c'te ankohen me,jane te lodhur,thjeshte shtrengojne nofullat dhe pertypin dhimbjen me shpresen se nje dite do te qeshin edhe ata!

alinos

Forumium maestatis

Piro
ne cilin cep te Shqiperise i kane dale maskat atij robit se motra jote e bredh Shqiperine vetem ene s'ka pa maska qe prej '97-es!

blendiys

Primus registratum

Do jesh edhe ti bashkpunetore maskash /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Postuar nga hanini
ne cilin cep te Shqiperise i kane dale maskat atij robit se motra jote e bredh Shqiperine vetem ene s'ka pa maska qe prej '97-es!
Jo mi hanini se s besoj se motra jote ka shetitur me 3000 Euro neper xhepa! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Postuar nga Pirust:
Vitin qe kaloi kam paguar 1000 euro vetem per nje jave

turp per 15 dite qe ndenja ne Shqiperi kam harxhuar mbi 3000 euro
1000 Euro per nje jave dhe 3000 Euro per 2 jave??? :eek: :eek:

kapedani

Primus registratum

3000 € per dy jave.Gjynaf mor djale se ta paskan hudh kopilat.
Megjithese tregtaret ne te gjithe boten keshtu jane ,ku gjejne (budallenje )edhe ja hudhin.Se mos ke blere ndonji veture ti ore se atehere i bie te kesh harxhuar pak.