Re: Emigrantet shqipo fluturojne me presh ne buth
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Jam shume e mire per te analizuar krimin dhe kriminelin. Nuk e them as per mendjemadhesi dhe as per tangerllek.
C'fare dua te theksoj eshte se perpara te vendosen gishtat tek te tjeret, duhet te shohe, njeriu, kush eshte vete. Shume bukur me justifikove (disi) krimet e 97', por a nuk eshte me e rende dhe e pa tolerueshme kur te tilla krime behen nga njerez te "gjakut" tend?
N.q.s. Shqipetaret mesuan te jetojne me poshtersite e kryera nga shoku/komshiu/vellai/e fisi, nuk eshte shume, n.q.s. disa thjesht kane zgjedhur te harrojne c'fare ju ka ndodhur prej dores se huaj.
Sado konflikte e mosmarreveshje qe ka patur midis Grekerve dhe Shqipetareve, perseri eshte ajo Greqi qe mbajti familjet me buke ne 90'.
Une s'kam qene kurre ne Greqi, s'kam miq Grek, nuk kam simpati apo antipati ndaj tyre, por thjesht po flas nje te vertete. Shqipetaret nuk jane dhe aq te paster sa duken ne germa. Se kur vjen pune e njeriut te tyre, Shqipetari te shet per nje koricke buke. Jo sikur kane zbritur Serbet nga Siberia, por sikur kane zbritur Shqipetaret. Grekerit shfrytezuan ate qe gjeten. Populli thote : "Gjen shesh e ben pershesh". Gjithe keta Shqipetare punetore, pelqenin me teper te rriheshin rrugeve, te shkonin me kuckat Greke, te fitonin lirine e mohuar prej vitesh, te nderronin identitet ne vend qe te punonin ne vendin e tyre, te punonin tokat, te mbanin dhe mos shkaterronin familjet, te shrytezonin periudhen e tranzicionit ne te mire te tyre e te ruanin ate nder qe ju kishte mbetur, qofte edhe sikur ne emrin Shqipetar.
Edhe mos kerceni pupthi kur te lexoni e mos shkruani gjera te tipit 'nuk jane te gjithe keshtu' e 'mos bej pergjithesime'...se te njejten gje po beni per Grekerit dhe Greqine. Eshte per te qeshur si, gjithmone fajin e kane te tjeret, asnjehere Shqipetaret.
Shikoji situatat me syte e arsyes dhe jo te ndjenjes.
Mund te kem dale jashte teme, por keto doja te shkruaja.
[/ QUOTE ]
Shea faleminderit per opinionin e shprehur me lart dhe je me se e mireprit me thene edhe me shume ne se deshiron. Kriminela ka ne cdo shoqeri dhe ne nuk bejme perjashtim nga kjo dhe qenie apo gjallesa mund te kemi productu e dhe persiper normales ne ket perudhe abnormale te riformesimit te gjenerates. Por ne historine ton kombetare askush nga Ata smund te na akuzoje per krime shteterore.
Ky act qe une permend eshte i kryer nga Ushtare(dhe ushtria eshte instrument i shtetit) dhe eshte kjo cka ben differencen midis lartesise tone (ose time kombetare) dhe qenrise animale Greke.
Dikush tjtere ka keq kuptu nga cka lexu por skam ndermend te pershkruaj detaje te kesaj tragjedie te radhes se me vjen turp,ndihem i dhimbesuar dhe njerzit jane gjalle.
Por nje gje do jua deshiroja shqiptareve; mos renci ne dore te qenve