Emigrantet shqipo fluturojne me presh ne *

Emigrantet shqipo fluturojne me presh ne *

Te vjen per te qare e per te qeshur kur shikon qurashe si puna e kesaj tiranses qe i ven qurrat sa majtas djathtas dhe i perlqene me shume te flasi greqisht se sa shqipe ne atdheun e saj.

Video

Pthuu njeres pa identitet qe shtrojne bythen per 2 pare.Njerez te pa pare do i quaja dhe une si Tupja.

nardi71

Primus registratum
Re: Emigrantet shqipo fluturojne me presh ne buth

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Eshte fatkeqesi, shume madje...por nuk pergjithesohet nje komb i tere prej nje grupi. Eshte si puna e ketyre American surveys.

Si tu a veme emrin atyre Shqipetareve qe ne 1997 perdhunuan vajza, nena, vrane, e vodhen kush tu dilte perpara? Mos duhet te themi te gjithe Shqipetaret jane te tille?
Si ta quaj une Shqipetarin qe i vuri pistoleten ne koke babit ne syte e mi?

Dale me ngadale njehere me pergjithesimet.

[/ QUOTE ]

I nderuar kriminela ka kudo dhe askush nuk justificon actete et tyre ne 97 por kunderargumenti yt ehste si dy drejdesa te kitheta.

E para perdhunimi i nje goce 16 vjec ne group dhe detyrimi i babait te beje sex me gocen e vet nga Ushtria e qenve Ka ekuvalnt vetm bestilitine ne Kosove again from fondametalismi antinjeresor nga keta "gjallesa".

Se dyti ky esht nje act i kryer nga institucion dhe jo individe te vecante.

E treta Institucionet jane sinteza e shoqerise.

E katerta askush su hetua per te rivndos drejtesi megjithese u deklarua dhe evidentua nga punonjesit e burgut ne konice dhe saga vazhdon edhe sot.

Dhe se fundi kriminelat e shoqerise shqiptare dolen nga nje sysstem totalitar komunist 50 vjecar kurse keto krime u kryen nga njeres qe e kane shtetin e vet te integruar ne EU dhe ishin lind pas 1977.

Nuk besoj se ishin kriminela se ishin nen factoret sociologjike qe formesuan ata qe pemend ti ne shqiperine e 97, por se ata si komb bestial qenror jane obses per vazhdimesine dhe existencen tone ILIRE.
Ne 1914 qente e dogjen gjithe permetin dhe une e kam varrin e gjyshit te debuar prej tyre ne Kanine te vlores se u deturu me u shperngul dhe me vdek larg tokes se vet e po keshtu me hordhite e 23 e 39-40.
Ther was nothing but nothing humane and naither it is of what this cany people neighboors have for as.
I wish they gett extinct.

MLK

Primus registratum

Historia jote me siper mund te jete e vertete e perderi sa s'ka qen njeri aty nuk kemi se si ta kundershtojm. Qe greket kane keqtrajtuar shqiptare sa te duash dhe kjo eshte e vertete, qe ka padrejtesira edhe kjo eshte e vertete, po qe te akuzosh nje komb te tere me duket pak e tepruar !!
Pasi me kete llogjike, duhet ta fillojme nje here nga vetja e te themi ça kemi ber ne qe te na trajtojne mire bota, dhe po te kapim rastet ekstreme, te pakte jane ata popuj ne Evrope qe kan kaluar limitet sa i kemi kaluar ne ne keto 17 vitet e fundit /pf/images/graemlins/wink.gif
Ta kam thene dhe ne nje teme tjeter, eshte pak kollaj te shofesh te keqen vetem te te tjeret !!

Katastrofa_23

Primus registratum

Ua sa dramatik qe qenke ti:)

[/ QUOTE ]

qfar dramatike bre!! mir e ka DIAS....nven se me fol e me shkru ship shkojn e folin edhe e shkrujn qat gjuh qe e kan msu.....marre asht...turp thoni ju....qka o greshishtja ma e mir se shipja,,,,,nonen grekut!!...qka o anglishja ma emir se shipja....nonen tony blerit!!....shka o lepa brena ma e mir se sinan hoxha....nejse lepa brena osht ma e mir se sinan hoxha...se sinani asht mashkull e lepa brena osht femen....a muzika...muzika e sinanit asht ma e mir...se knon ship...pse bre hina apet te tema e muzikez???!!..mfalni gabim..tema ke per gjuhej....eh po.....thesht une spo kuptojshe njerza qe folin greqish ne shipny....me flliq abetaren e gjuhej ton....un e di alfabetin
A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V X XH Y Z ZH....dmth i kena germa ma tmira...boll kena germa...mujna me bo fjalej shum....apet mujna me bo ni fjalor elektronic te re....QEF 2....po ata qe folin greshisht pak ju doken qe i kena 42 germa....mandej kena edhe 29 zajnore e 7 bashtakullore...ose teprap...smu kujtohet...tung...folni ship..shkruni ship edhe boni sex ship...p.sh mknaaaaaqe....o loqkaaaaaaaa jeme....syni jeme...ti per mu je dill....ti per mu je haaaaan....qeshtu pra...veq ship...po disave ju doket shum me bo sex ship 5 seconda....se ma shum shiptari smunet...ska ushtru....5 seconda dashni e 5 - 8 or livron arat...korr kallam...asi bre..misrin....grunin....

Enkelena

Primus registratum

Mua me duket e pabesueshme ,te me falesh qe nuk me besohet.Se nje prind tamam do preferonte ta vrisnin (qe s kishin per ta vrare)para se te perdhunonte te bijen (aq me keq me zor,pa dashur vete).
Nese e ke me te degjuar ndoshta eshte ekzagjeruar ,nuk di c te them..
----Kjo sa per nje prind qe mund te perdhunoje te bijen edhe pse i detyruar.
Kjo nuk fajeson greket dhe as nxjerr te palare shqiptaret.Kemi bere ne ne 97 aq vrasje dhe perdhunime tek njeri tjetri qe jemi te nje gjaku sa nuk ka pse te na vije dhe aq cudi si mund greku dhe serbi qe na ka urryer gjithmone te beje tek tuk keshtu gjerash.
Sa per punen e gjuhes greke "
Kur kam qene une ne Shqiperi vijshin shqiptare (jo minoritare ) dhe flisnin vetem greqisht duke patur ne Greqi e shumta 4 vjet.As paret nuk mesonin dot dhe as shqip nuk flisnin dot..Kesaj i them injorance une qe vjen si faktor i te shiturit mend.
S do mend qe me kalimin e viteve ne emigracion do ndryshoje menyra e te komunikuarit po gjuha jote nuk harrohet kurre.Une e flas shqipen per ibret (zvarris fjalet shume nga greqishtja)ama llafet i tem nje me nje si kokrra misri edhe pse kemi 13 vjet ne mergim.
Me ka rastisur njehere ne Ambasaden Shqiptare ne Athine...
Kishte vajtur nje nga keto qe permendem me lart ne Ambasade dhe si pa mend kishte harruar gjithe dokumentat (perfshi pash.) atje.
E merr nepunesja e ambasades ne telef.Qe nuk e kishte as per detyre por e beri si njeri duke e ditur sa te rend .jane documet
I thote "po te tel.nga Ambasada ,si quheni?"
Pergjigjet tjetra ne greqisht...
I thote nepunesja "moj shoqe ,nga ambasada po te flas ,pergjigjmu shqip "
Tjetra avazin...ger.ger.greqisht...
Mire qe ja kthente greqisht dhe nuk i degjonte koka qe ishte per te miren e saj po me c me tha nepunesja e fliste greqishten 'mos o zot" sketerre...
Si perfundim ja preu shkurt kjo e ambasades:
Kur te mesosh shqip pale greqisht qe s ke per te mesu dhe po tu deshen dokumentat ec e merri ....
kaq se u lodha
have a nice day....(ups me shkau anglishtja mua"

M

Mortal

Guest

/pf/images/graemlins/smile.gif

Jam shume e mire per te analizuar krimin dhe kriminelin. Nuk e them as per mendjemadhesi dhe as per tangerllek.
C'fare dua te theksoj eshte se perpara te vendosen gishtat tek te tjeret, duhet te shohe, njeriu, kush eshte vete. Shume bukur me justifikove (disi) krimet e 97', por a nuk eshte me e rende dhe e pa tolerueshme kur te tilla krime behen nga njerez te "gjakut" tend?
N.q.s. Shqipetaret mesuan te jetojne me poshtersite e kryera nga shoku/komshiu/vellai/e fisi, nuk eshte shume, n.q.s. disa thjesht kane zgjedhur te harrojne c'fare ju ka ndodhur prej dores se huaj.
Sado konflikte e mosmarreveshje qe ka patur midis Grekerve dhe Shqipetareve, perseri eshte ajo Greqi qe mbajti familjet me buke ne 90'.
Une s'kam qene kurre ne Greqi, s'kam miq Grek, nuk kam simpati apo antipati ndaj tyre, por thjesht po flas nje te vertete. Shqipetaret nuk jane dhe aq te paster sa duken ne germa. Se kur vjen pune e njeriut te tyre, Shqipetari te shet per nje koricke buke. Jo sikur kane zbritur Serbet nga Siberia, por sikur kane zbritur Shqipetaret. Grekerit shfrytezuan ate qe gjeten. Populli thote : "Gjen shesh e ben pershesh". Gjithe keta Shqipetare punetore, pelqenin me teper te rriheshin rrugeve, te shkonin me kuckat Greke, te fitonin lirine e mohuar prej vitesh, te nderronin identitet ne vend qe te punonin ne vendin e tyre, te punonin tokat, te mbanin dhe mos shkaterronin familjet, te shrytezonin periudhen e tranzicionit ne te mire te tyre e te ruanin ate nder qe ju kishte mbetur, qofte edhe sikur ne emrin Shqipetar.

Edhe mos kerceni pupthi kur te lexoni e mos shkruani gjera te tipit 'nuk jane te gjithe keshtu' e 'mos bej pergjithesime'...se te njejten gje po beni per Grekerit dhe Greqine. Eshte per te qeshur si, gjithmone fajin e kane te tjeret, asnjehere Shqipetaret.
Shikoji situatat me syte e arsyes dhe jo te ndjenjes.

Mund te kem dale jashte teme, por keto doja te shkruaja.

OROSHI

Primus registratum

Shea,te gjithe i dime te metat tona,por te vazhdojme te shajme vetveten nuk do sillte asnje te mire,perkundrazi do sillte inferioritet.
Dias ben thirrje per ndergjegje kombetare,nuk duhet te harrojme qe kemi qene dikushi ne histori,historia u tregua e ashper me naivitetin tone.
BOLL MA me sharjet dhe inferioritetin.
rrofshin shqiptaret dhe Shqiperia,ne vend te lutjeve shterpe fetare,cdo mengjes duhet te themi keto te dyja,dhe me besoni dhe do e duam me shume njeri-tjetrin.

ados

Primus registratum

Orosh ,pervec ato qe the, mendoj se harrove te thuash dicka per flamurin kuq e zi , qe duhet ta ngrejme cdo mengjez dhe te kendojem hymnin kombetar!!
Viva
Albania

OROSHI

Primus registratum

Nuk do ishte keq.
"civilizimi dhe identiteti i nje populli shikohet tek respektimi qe i ben flamurit te tij" (oroshi).
/pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Para se te respektosh flamurin, duhet te respektosh veten, e qe te respektosh veten, duhet te qe ta kesh veten te respektushme /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Folem pak me siper per respektimin e vetes dhe te tjetrit.
Edhe respektimi i simboleve kombetare ka vendin e vet.
Nejse,duhet gjith naten te flasesh,dhe do dilnim nga tema.

cacol

Forumium maestatis

Ca pune ke ti OROSHO qe s'paske kohe me diskutu ceshtjet kombetare ketu ? /pf/images/graemlins/lol.gif

PS: E di e di /pf/images/graemlins/grin.gif teke, teke, pauze, dopjo /pf/images/graemlins/lol.gif

nardi71

Primus registratum

:)

Jam shume e mire per te analizuar krimin dhe kriminelin. Nuk e them as per mendjemadhesi dhe as per tangerllek.
C'fare dua te theksoj eshte se perpara te vendosen gishtat tek te tjeret, duhet te shohe, njeriu, kush eshte vete. Shume bukur me justifikove (disi) krimet e 97', por a nuk eshte me e rende dhe e pa tolerueshme kur te tilla krime behen nga njerez te "gjakut" tend?
N.q.s. Shqipetaret mesuan te jetojne me poshtersite e kryera nga shoku/komshiu/vellai/e fisi, nuk eshte shume, n.q.s. disa thjesht kane zgjedhur te harrojne c'fare ju ka ndodhur prej dores se huaj.
Sado konflikte e mosmarreveshje qe ka patur midis Grekerve dhe Shqipetareve, perseri eshte ajo Greqi qe mbajti familjet me buke ne 90'.
Une s'kam qene kurre ne Greqi, s'kam miq Grek, nuk kam simpati apo antipati ndaj tyre, por thjesht po flas nje te vertete. Shqipetaret nuk jane dhe aq te paster sa duken ne germa. Se kur vjen pune e njeriut te tyre, Shqipetari te shet per nje koricke buke. Jo sikur kane zbritur Serbet nga Siberia, por sikur kane zbritur Shqipetaret. Grekerit shfrytezuan ate qe gjeten. Populli thote : "Gjen shesh e ben pershesh". Gjithe keta Shqipetare punetore, pelqenin me teper te rriheshin rrugeve, te shkonin me kuckat Greke, te fitonin lirine e mohuar prej vitesh, te nderronin identitet ne vend qe te punonin ne vendin e tyre, te punonin tokat, te mbanin dhe mos shkaterronin familjet, te shrytezonin periudhen e tranzicionit ne te mire te tyre e te ruanin ate nder qe ju kishte mbetur, qofte edhe sikur ne emrin Shqipetar.

Edhe mos kerceni pupthi kur te lexoni e mos shkruani gjera te tipit 'nuk jane te gjithe keshtu' e 'mos bej pergjithesime'...se te njejten gje po beni per Grekerit dhe Greqine. Eshte per te qeshur si, gjithmone fajin e kane te tjeret, asnjehere Shqipetaret.
Shikoji situatat me syte e arsyes dhe jo te ndjenjes.

Mund te kem dale jashte teme, por keto doja te shkruaja.

[/ QUOTE ]

Shea faleminderit per opinionin e shprehur me lart dhe je me se e mireprit me thene edhe me shume ne se deshiron. Kriminela ka ne cdo shoqeri dhe ne nuk bejme perjashtim nga kjo dhe qenie apo gjallesa mund te kemi productu e dhe persiper normales ne ket perudhe abnormale te riformesimit te gjenerates. Por ne historine ton kombetare askush nga Ata smund te na akuzoje per krime shteterore.

Ky act qe une permend eshte i kryer nga Ushtare(dhe ushtria eshte instrument i shtetit) dhe eshte kjo cka ben differencen midis lartesise tone (ose time kombetare) dhe qenrise animale Greke.

Dikush tjtere ka keq kuptu nga cka lexu por skam ndermend te pershkruaj detaje te kesaj tragjedie te radhes se me vjen turp,ndihem i dhimbesuar dhe njerzit jane gjalle.

Por nje gje do jua deshiroja shqiptareve; mos renci ne dore te qenve

Anana

Primus registratum

Ua sa dramatik qe qenke ti:)

[/ QUOTE ]

qfar dramatike bre!! mir e ka DIAS....nven se me fol e me shkru ship shkojn e folin edhe e shkrujn qat gjuh qe e kan msu.....marre asht...turp thoni ju....qka o greshishtja ma e mir se shipja,,,,,nonen grekut!!...qka o anglishja ma emir se shipja....nonen tony blerit!!....shka o lepa brena ma e mir se sinan hoxha....nejse lepa brena osht ma e mir se sinan hoxha...se sinani asht mashkull e lepa brena osht femen....a muzika...muzika e sinanit asht ma e mir...se knon ship...pse bre hina apet te tema e muzikez???!!..mfalni gabim..tema ke per gjuhej....eh po.....thesht une spo kuptojshe njerza qe folin greqish ne shipny....me flliq abetaren e gjuhej ton....un e di alfabetin
A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V X XH Y Z ZH....dmth i kena germa ma tmira...boll kena germa...mujna me bo fjalej shum....apet mujna me bo ni fjalor elektronic te re....QEF 2....po ata qe folin greshisht pak ju doken qe i kena 42 germa....mandej kena edhe 29 zajnore e 7 bashtakullore...ose teprap...smu kujtohet...tung...folni ship..shkruni ship edhe boni sex ship...p.sh mknaaaaaqe....o loqkaaaaaaaa jeme....syni jeme...ti per mu je dill....ti per mu je haaaaan....qeshtu pra...veq ship...po disave ju doket shum me bo sex ship 5 seconda....se ma shum shiptari smunet...ska ushtru....5 seconda dashni e 5 - 8 or livron arat...korr kallam...asi bre..misrin....grunin....

[/ QUOTE ]

hahah 5 seconda sex e 5-8 ore punon aren...E keni pare filmin e Borat kur nga dashuri e madhe i thota ai Pameles: "Po ti do keshe kazmen tende!"

Doli standart i ri. Nuk quhesh shqiptar nqs s'ke bere dashuri ne shqip /pf/images/graemlins/devil.gif ups...

Hey katatrofe car gjuhe flet ti more? Spo merrna vesh nigja hic /pf/images/graemlins/lol.gif

M

Mortal

Guest

Ky act qe une permend eshte i kryer nga Ushtare(dhe ushtria eshte instrument i shtetit) dhe eshte kjo cka ben differencen midis lartesise tone (ose time kombetare) dhe qenrise animale Greke.

Dikush tjtere ka keq kuptu nga cka lexu por skam ndermend te pershkruaj detaje te kesaj tragjedie te radhes se me vjen turp,ndihem i dhimbesuar dhe njerzit jane gjalle.

Por nje gje do jua deshiroja shqiptareve; mos renci ne dore te qenve

[/ QUOTE ]

Ne nje fare menyre ke te drejte. Ti shkruan duke u nisur nga eksperiencat e tua personale, e une thjesht nga c'kam pare, lexuar e degjuar. Je ne avantazh ndaj meje.
Gjyshi im thote: 'Nuk ka shtepi pa hale'. Dhe cfare me intereson me teper eshte te mos denohet nje komb e nje kulture e tere per hir te nje grupi mizoresh.

Dhe sa per urimin tuaj /pf/images/graemlins/smile.gifUne nuk do i uroja kurre dikujt te ishte emigrant. Qener ka ne 'skutat' me demokratike qe njeriu mund te mendoje.

shikimiqevret

Primus registratum
Re: Emigrantet shqipo fluturojne me presh ne *

Te vjen per te qare e per te qeshur kur shikon qurashe si puna e kesaj tiranses qe i ven qurrat sa majtas djathtas dhe i perlqene me shume te flasi greqisht se sa shqipe ne atdheun e saj.

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :

[/ QUOTE ]ku mesag nuk madresohet o robo por si tironse qe jom po ta boj 1pergjigje /pf/images/graemlins/smash.gif :1shkruhet : tironse e jo tiranse /pf/images/graemlins/shrug.gifnuk e di çfar vendi je ti veç ne ktu ne kurbet siç thuhet fjala :kena drejt me fol çna ka çejfi /pf/images/graemlins/smash.gifai atedheu qe thu ti o robo na ka bo me u nda nga familja o robo jena te ndame nga none e babe nga veni ku jena rrit /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/tongue.gifo nejse e ke kollaj ti dil 1her ne kurbet e folim bashk : :smash/pf/images/graemlins/angel.gifnga 1tironse qe te pershendet nga franca : /pf/images/graemlins/wave.gif

shikimiqevret

Primus registratum

Sa inat qe mbakeni ju. Ne fund te dites rendesi ka qe njeriu te ndihet i lumtur ne ate qe ben dhe ti pelqeje jeta e vet. Nuk ka kuptim te hambasim kohen duke share ata qe bejne budalliqe apo duke mbrojtur patriotetin sepse eshte kohe e humbur. Nuk ka rendesi se kujt shteti i perket njeriu apo cfare gjuhe flet, rendesi ka te jete i kenaqur ne ate qe ben.

[/ QUOTE ] /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gifhallall ta boft zoti fjal me vend /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

M

Mortal

Guest
Re: Emigrantet shqipo fluturojne me presh ne *

Nje verejtje.

Rendesia e shkrimit tend humbet me gogockat e shumta qe ke vene.