Embelsirat

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Embelsirat

Ene mu ma shpif po hashurja ka nje kuptim, behet me 40 elementet e tokes apo te ushqimit baze te njeriut a dicka e ngjashme, kur e kam ngrene s'merrej vesh c'ishte, ky versioni qe dime ne vetem me grure eshte me afer shijes sone. Mos harroni kanellen. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Hashure me groshe Kordelina :eek: ? It sounds like sallate ruse /pf/images/graemlins/laugh.gif !

iiiiiiiiiiiiiiii yack !

ladouce2005

Primus registratum

iiii fasule me sheqer :goofy:
kam nje komshi qe dhe imam bajalldine e ka pas henger me sheqer. me siguri ai eshte krijuesi i kesaj hashures se Kordelkes /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Qe nje recete nga toka meme /pf/images/graemlins/laugh.gif me sa pashe ka dhe uRIZ /pf/images/graemlins/laugh.gif

1 Su bardağı dövme
10 Su bardağı su
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı bakla
1 Su bardağı kuru üzüm
2 Su bardağı tozşeker
5 Adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma
1 Tatlı kaşığı nişasta
1 Su bardağı gül suyu
Üzerine :
Yarımşar su bardağı fındık
Yarımşar su bardağı dolmalık fıstık
Yarımşar su bardağı ceviz
Yarımşar su bardağı badem
Yarımşar su bardağı kuş üzümü
Yarımşar su bardağı bir miktar nar

Hazirlanisi

Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın.Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin.Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdn ıslatıp, süzün.Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin.Pirinci ayıklayıp,kaseye koyun.Su ilave edip, sabaha kadar bekletin. Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın ve kabuklarını soyun.Pirinci yıkayıp, süzün.Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın.Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin.Bir defa kaynayınca nohut, fasulye ve baklayı ekleyin.Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Nişastayı su ile ezip bu karışıma ilave edin.Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın.Kaselere pay edin.Soğuyunca üzerini fındık, ceviz,dolmalık fıstık, badem, kuş üzümü ve bir miktar nar ile süsleyip servis yapın

Afiyet OLsun

Kordele te postuarit 7 here nuk e bene Turqishten me te lehte per tu kuptuar per ne analfabetet /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

"Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp,"
Ca thote kjo para se te gatuani hashuren ngrihuni qe me nate e hani fasule bakllava e zupa? :lol:

ladouce2005

Primus registratum

Kordele t'esht prish mouse /pf/images/graemlins/laugh.gif
sa te shkathet te kemi moj aman, me gjithe mouse-in :kiss:
Nelka, secili e perkthen me ate qe i haet :lol:

Kordelja

Valoris scriptorum

Ik thuj gjyshes ta perktheje :tipsy:

Nuk e kam mausin me vibrim jo :tipsy: e ka fajin linja.

Deshet deshmi, deshmi solla /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju mani avazin e vjeter me grure e niseshte, ate maj dhe une, eshte e mire kur i hedh dhe ca arra e kanelle /pf/images/graemlins/laugh.gif

Osht mbeturine otomane e kopjuar shtremet nga shqipot, por shijon mire ama krahasuar me fasulet e urizin dhe longun e trendafillit.

Isabelle

Valoris scriptorum

:kiss: Kordelina !

Tashi kush do na shkruj' icik recenten e tullumave /pf/images/graemlins/laugh.gif !

:lol:

I love new york

Primus registratum

e di per ca me ka shku ne menje o gra :book:

per trigona - jane pas shit njhere e nje kohe ke embeltorja e pesmedhjetkacit ose ke hotel arberia :goofy:
Jeeez sa te miraaaaaaaaaaaaaaaa :goofy: :wub:

Isabelle

Valoris scriptorum

Ti je fantastike vallaj /pf/images/graemlins/smile.gif ! Dallo robi qe di me shiju ushqimin. I see so much of me in you /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Trigonat i qan mami im ! Eshte gatim tironc !

ps. Sqarim per dasha(keq)leshësit /pf/images/graemlins/laugh.gif - fjalia e fundit ishte jo romantikisht e shprehur /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Recete nuk kam se i bej me sy, po tulluma si nga dora ime s'keni ngrene ndonjehere. Lum ata qe me kane afer :wink: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

:lol: :kiss:

Trigonat bohen kollja Helen, blej petet e gatshme nga ato qe jane te bome me gjalpe dhe te thom una si t'i bosh ke shpia :lol:

Sherbetin ta kallxo Zabella /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Sherbetin ta kallxo Zabella /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:lol:

Ho mi ho se kom bo kthes' - kam fillu t'marr icik ere /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Megjithate, kot ta mohoj : m'vje mire qe kom fitu besimin tat per ti hudh sherbetin asaj qe do bosh ti /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Sherbeti osht kritik ca here /pf/images/graemlins/laugh.gif !

I love new york

Primus registratum

femna e mblidhena i dite neve ketu dhe ja fusim me trigona e tolluma :lol:

Izzy - do zbulojme plot gjera along the journey /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Ku nuk ju kerkova neper dhomat e AF, por ju qenkeni grrumbullu te gjitha ketu! Te poshtra!

Meqe ra fjala e ushqimit, sot kam llupur sa per nje jave. Kemi nje konference ne pune dhe midis ligjeratave ka ushqim me lopata, u shqepa! Tani po ha ca bakllava. Yummy! E keqja eshte se jam renduar aq shume nga e ngrena sa me ze gjumi neper ligjerata. Tek e fundit me zgjoj e gerrhitura e bossit qe kisha ne krah :lol:

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
..Ho mi ho se kom bo kthes' - kam fillu t'marr icik ere /pf/images/graemlins/laugh.gif !

...
Ca ere vje sherbeti? :lol: :kiss:

Ana mua tani mu hap orkesi, mbreme isha ne nje darke turqsh :eek: per 24 ore s'haja dot me gje /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe tere diten gjume me vinte :confused: