Rrapatushja
Nelk@
Re: Embelsirat
yikes hashure me fasule, po me vijne zorret ne goje
yikes hashure me fasule, po me vijne zorret ne goje

1 Su bardağı dövme
10 Su bardağı su
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı bakla
1 Su bardağı kuru üzüm
2 Su bardağı tozşeker
5 Adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma
1 Tatlı kaşığı nişasta
1 Su bardağı gül suyu
Üzerine :
Yarımşar su bardağı fındık
Yarımşar su bardağı dolmalık fıstık
Yarımşar su bardağı ceviz
Yarımşar su bardağı badem
Yarımşar su bardağı kuş üzümü
Yarımşar su bardağı bir miktar nar
Hazirlanisi
Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın.Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin.Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdn ıslatıp, süzün.Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin.Pirinci ayıklayıp,kaseye koyun.Su ilave edip, sabaha kadar bekletin. Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın ve kabuklarını soyun.Pirinci yıkayıp, süzün.Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın.Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin.Bir defa kaynayınca nohut, fasulye ve baklayı ekleyin.Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Nişastayı su ile ezip bu karışıma ilave edin.Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın.Kaselere pay edin.Soğuyunca üzerini fındık, ceviz,dolmalık fıstık, badem, kuş üzümü ve bir miktar nar ile süsleyip servis yapın
Afiyet OLsun
:lol:Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Sherbetin ta kallxo Zabella /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ca ere vje sherbeti? :lol: :kiss:Fillimisht postuar nga Isabelle:
..Ho mi ho se kom bo kthes' - kam fillu t'marr icik ere /pf/images/graemlins/laugh.gif !
...