Re: Embelsirat
KEK ME MOLLE
Perberesit:
Per mbushjen:
<ul type="square">
[*]500 gr molle majhoshe (jeshile);
1 lk kanelle pluhur;
1 ls lekure limoni (e grire);
3 ls leng limoni;
150 gr sheqer;
200 gr uje.
[/list]
Per brumin:
<ul type="square">
[*]200 gr miell;
4 kokrra veze;
1/2 lk sode buke;
200 gr gjalpe;
200 gr sheqer;
1 ls lekure limoni (e grire).
[/list]
Per zbukurim:
<ul type="square">
[*]miell sheqeri sipas deshires
[/list]
Mbushja:
Mollet qerohen, u hiqen farat dhe priten ne forme kubike. Ne nje tenxhere hedhim ujin, sheqerin, kanellen, lekuren e limonit, lengun e limonit. Pasi te vloje, shtojme mollet e grira me pare duke i trazuar here pas here dhe i leme te ziejne per 2 minuta. Pasi te kene ziere per 2 minuta, e heqim tenxheren nga zjarri dhe e leme te ftohet.
Brumi:
Ne nje tas porcelani perziejme gjalpin e shkrire me sheqerin derisa te formohet nje mase kremoze. Shtojme vezet nje nga nje duke i perzier. Shtojme lekurat e limonit, soden e bukes dhe ne fund miellin. E perziejme derisa te formohet nje brume i njetrajtshem.
Pjekja:
Taven e lyejme me pak gjalpe dhe e sperkatim me peksimadhe (dmth. fette biskotate te grira holle). Brumin e ndajme ne dy pjese te barabarta. Njeren pjese e shtrojme ne tave ne menyre te njetrajtshme, hedhim siper shtresen e molleve, dhe e mbulojme me pjesen tjeter te brumit (mund te perdorni nje tip spatule guzhine per te krijuar nje siperfaqe sa me te rregullt).
E fusim taven ne furren e ngrohur me pare ne 180 grade dhe e leme te piqet per 40 minuta.
Sherbehet e sperkatur me miell sheqeri.
PROVOJENI, BEHET E MREKULLUESHME...!!