E verteta mbi Krishtlindjet!

cufi_bardhit

Primus registratum
Re: E verteta mbi Krishtlindjet!

S'do te thote gje se po nuk pati lind ne 25 dhjetor nuk ka lindur kurre. Ta thash iher me trego ditlindjet e profeteve te tjere.
Nuk thot Kur'ani qe Zoti e krijoji njeriun ne ngjashmeri me te, por e thot Bibla tek zanafilla.
Ne jemi krijesa te Zotit, kjo nuk do te thote qe jemi bijte e tij. Se po te ishim bijte e tij do krijonim edhe ne universe etj etj.

picasso

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
S'do te thote gje se po nuk pati lind ne 25 dhjetor nuk ka lindur kurre. Ta thash iher me trego ditlindjet e profeteve te tjere.
Nuk thot Kur'ani qe Zoti e krijoji njeriun ne ngjashmeri me te, por e thot Bibla tek zanafilla.
Ne jemi krijesa te Zotit, kjo nuk do te thote qe jemi bijte e tij. Se po te ishim bijte e tij do krijonim edhe ne universe etj etj.

[/ QUOTE ]hahahhahahaha
nuk eshte tamam ashtu...pike separi edhe ne krijojm universe(kuptohet nje bot tjeter qe ndodhet brenda nesh)por modifikojme boten(per te mire apo per te keq)dhe i japim nje fuqi apo nje dobesi...e sic ta kam permend me lart...nuk do te thote qe biri te kete fuqite e te atit...biles une nuk i kap pare kurrre qe nje "femi"(i rritur apo i vogel)te kete te njejtat fuqi(nganjeher me shume e nganjeher me pak)por asnjeher njesoj!

cufi_bardhit

Primus registratum

obobo filloi nga teorite ky. C'fare kisha per te thene e thash, leji teorite. Se me fillu me teori vetjake bohet lomsh muhabeti.

picasso

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
obobo filloi nga teorite ky. C'fare kisha per te thene e thash, leji teorite. Se me fillu me teori vetjake bohet lomsh muhabeti.

[/ QUOTE ]po pse ke fillu me praktike ti...apo me fakte.
pasi une nuk shof fakte askund

picasso

Forumium maestatis

hahhahahha i ka vu mo a si shef...si fund kavanozash.hahhahahhahah

cufi_bardhit

Primus registratum

vij syze dmth. qe pyetjen e atyre qe po kerkon ti kam then njehere. nuk kam ndermend ti bej copy paste vetes time. SHnet tani.

picasso

Forumium maestatis

hahahhahahhah ke shume te drejte.ti ke then fakte...nese fakte mund te quhen disa libra apo shkresa te disa persoonave qe per te ber audiense apo para shkruajn dicka sensacionale...ahetere je besoj dakort edhe me ate ...ish ministrin carderoli...qe kish vene ate bluzen me figuren e muhametit (emagjinar kuptohet)apo me ate gazetarin qe e kish publikuar me perpara...apo harrova...islami nuk i lejon keto gjera ndaj ti japim dru ate qe ka si moti..."nese te beùien shuplake ,kthe faqen tjeter"ke te drejte.ato qe thua ti jan fakte...fallso apo te verteta...pak rendesi ka...rendesi ka qe te poshterojme ke te mundemi...perderisa na e lejojne.edhe une te pershendes...dhe te them qe te mund te tundesh dicka te madhe sic eshte krishtlindja...duhet te jesh i hapur te prekesh edhe mbi muhameti buden apo hebralizmin...perndryshe te quajne thjete nje heretik apo lllafazan...zgjidh dhe merr!
kalofsh mire pasi une nuk kam me kohe te humbas me asnje qe rrezon nje fakt per dhene nje fakt tjeter...rrezon nje date pa dhen nje tjeter...por ja fut me tahmina...kto jan muhabete (ne rastin me te mire femish)

cufi_bardhit

Primus registratum

Djali. po flasim per krishtlindjet. Ta thash edhe iher. Fakti qe une nuk di se kur ka lindur Solomoni apo Moisiu nuk do te thote qe nuk kane ekzistuar. Je ti ai qe duhet te na japesh argumente per datat e lindjes.

picasso

Forumium maestatis

hhahahahhahah prit perderisa ke kohe...prit.por une daten ta kam dhen ver syze....nese nuk beson...e megjithate beson ne Zot...prit se nje dite besoj te gjitha pyetjet do ken pergjigje...(te pakten kur te jemi ne ate bot mund te i dim keto gjera)une e kam ate durim.do pres...edhe per thjeshte faktin se...une per natyre nuk mund te leviz nje gur...e ta mbaj ne dor pa e ditur ku do e ve!

picasso

Forumium maestatis

jo domethen se nuk do e mbaj ne dor derisa ti gjej vendin(jam mesaduket pak me i zgjuar se ti)gjej vendin dhe une do impenjohem ta spostoj!
ke premtimin tim!

abs

nuk e di...

<span style='font-family: Arial Black'> <span style="color: #330033">E verteta mbi Krisht'lindjet! </span> </span>

<u>...e kush asht ai/ajo qe asht ne gjendje me shpjegu ket' te vertete??? </u>

E verteta jeme kur lexoj argumente pa argumente me krijon nje distanc komisch!

Fakt eshte qe, cdo vit nga afersisht mesi nentorit deri ne mes te dhjetorit shume njerez jane ma te ndjeshem shpirterisht, e te depremuar biles ka dhe vetvrasje(vejeni re ne vitet e ardhshme)...

Si dhe nje detail tjeter qe e kam vu re...
Kur shkoj ne varreza shoh shume prej tyne qe duken si nje grandapartament, kush e njeh personin? vec robt e tij.
sa jetojne varrezat? s'mbahet mend...keshtuqe po ta shihni ket' aspekt ne nje kontekst me senc ma te larte dhe perfekt shpirtror aty gjejme pergjigjen kush ishte Krishti!

shpresueshem u kuptum sa do pak, oder?

B

buli29

Guest

se pari...ti hedh poshte nje date shume te rendesishme te krishterimit...dhe do qe te kem kujdes per kuranin!nuk te duket se kerkon me teper sesa jep.se dyti nese hedh posht nje gje duhet te vendosesh nje tjeter per te mos len vendin bosh...pra nese thua se nuk ka lind me 25 dhjetor ...kur ka lindur(sepse po na e le pa ditlindje )dhe si rrjelloje do te thote se nuk ka lindur kurr!
se treti une nuk jam aq i apasionuar per literaturen teologjike per te ditur ditelindjet e te gjitheve...por di gjerat kryesore.se katerti...ndofta gabohem por edhe kur'ani thote (me fal nese gabohem)por me duket se te gjith librat(e ashtuquajtur )te shejte thote:Zoti e krijoji njeriun ne ngjashmeri me te.
e sa per te qene si ai...ti a je si yt ate?
une nuk jam si ai ndyshoj shumesi ne pamje ashtu edhe ne vepra...si ne fuqi ashtu edhe ne ne dobsi...porkjo nuk do te thote se ai(apo ajo pra nena)nuk jan prinderit e mi.shpresoj te mos dyshosh per kete.

B

buki-os

Guest
jukisha lut qe te beni me shum disa hulumtime dhe ta mesoni realitetin e jetes se pari dhe te feve....sa i perket Krishtelindjeve une nuk i festoj por nuk dua tju mohoj askujna por nje gje eshte merendesi se nese njeriut i i vjen nje pervjetor atehere njeriu e festot ate date.behet fjale per daten 25 dhjetor .dita e krishtlindjeve te feja ekrishtere----shtrohet pytja athua vall se qka festojn ekrishteret ne kete date? kurse dihet shum sakt se ne cilen dat Jezusi (Isau Alejhi selam) ka lind .as BIbla nuk e jepp se Jezusi ka lind ne dhjetor 25.
kurse sa i perket tjetres qe ju zotri thuani nese jep mbushe vendin mos e ler bosh .the thua se Bibla ka qen para krishtit vendi qe ishte bosh u zevendesu me librin e shenjt Kuranin.4 librat e shpallura nga Zoti i plot fuqishem jan shpallur 4 pejgamberve per popujt e vete,mirpo mbi te gjitha keto libra e fundit zbrit libri i shenjt qe i Zbriti profetit Muhamedit A>S.shpetim per gjith njerzimin .prandaj nese marrim ndonje Bibl dhe elexojm gjitha me ndryshime secili si ka desht vet nga priftat ka ber ndryshime,kurse Kur*ani,si ka zbrit dhe ashtu eshte dhe do mbetet pa u ndryshuar . ne ketu eshte mire te japim secili mendimin e vet,por ju kisha lut se jemi shqipetare dhe nuk ka nevoj per urreejte me njeri tjetrin,