E ardhmja e integrimit Europian

E ardhmja e integrimit Europian

Si mendoni, me çfarë shpejtësie do përparojë integrimi europian?

Konflikti ideologjik është midis sovranitetit dhe bashkëpunimit. Bashkimi Europian (BE) është bashkim i krijuar me traktat (marrëveshje) midis vendeve pjesëmarrëse dhe çdo ndryshim i rëndësishëm duhet të miratohet nga secili vend. Për shembull, BE nuk ka autoritet që t'i imponojë Anglisë përdorimin e euros si monedha e vetme.

Temën po e hap i nxitur nga ky artikull në gazetën angleze "The Daily Telegraph": While we liberate Iraq, Europe is busy planning to enslave us

komentet mbi artikullin vijojnë

Darien

Primus registratum
Re: E ardhmja e integrimit Europian

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] euro skepticizmi fjale qe perfaqesojne mendime dhe ide qe per vete mendoj se duhet ti vlejne politikes shqiptare dhe shqiptareve ne te ardhmen

..një nga problemet që krijon sistemi federal quhet "tirania e shumicës"....

europa e bashkuar eshte akuzuar gjate gjithe kohes (prej euroskeptikeve) se ekziston tirania e "minorances"....nje shteti 'pavlere' tip greqie psh per vite blokonte ndihmat per shqiperine kur te gjithe anetaret e BE ishin dakord qe te jipeshin........

...pyetje në vazhdim: si do i shmanget Europa problemit të tiranisë së shumicës? - si do e sigurojnë që popullsia e disa shteteve (shumica) nuk do nxjerri një ligj që shkel të drejtat e njerëzve në një pjesë tjetër të këtij vendi të bashkuar?

...ne europen e komunitetit europian qe ne fillimet e saj kane qene shtete te vegjel te tipit .......luksenburg apo te dobet te tipit greqi, portugali, irlande.....dhe se di se si ato e kane rregullar ekzistencen e tyre ne BE por gjithnje kane qene nder perkrahesit me te flakte te reformave "pro-europianizuese"....

mendoj se per euroskepticizem do vlenin me teper mendimet dhe idete e mendimet te euroskeptikve te tipit norvegjez apo danez......se sa ato te tipit "amerikan"... [/qb]
ximi,

këto pyetjet që bëra unë nuk janë pyetje të kohëve të fundit; ato u diskutuan mbarë e prapë në "Federalist Papers" dhe "Anti-federalist Papers" në Amerikë kur po krijohej kushtetuta amerikane - kanë kuptim si pyetje për europën sepse po krijojnë një kushtetutë që i jep shumë pushtet qeverisë qendrore (federale), më shumë sesa ka qeveria amerikane, së cilës iu deshëm mbi 200 vjet për ta mbledhur atë kontroll që ka mbi jetën e amerikanëve

gezim lame

Primus registratum

..dakord darien..
edhe pergjigjen time mund ta merrni si mendimin tim personal per paralelizmin qe keni perdorur.. :shrug:

Arbana Mali

Primus registratum

Ministri i Jashtëm i grekërve kërkon ndjesë, porse dhuna nuk ndalet

Akoma pa u shuar mirë buja e vrasjes së Vullnet Bytyçit nga kufitarët grekë, këto të fundit kanë shkaktuar një tjetër incident. Arian Tarko, 28 vjeç, është rrahur nga policët grekë në postën e doganës greke të Kristolopogjisë. Sherri ka nisur në prani të dhjetra personave të tjerë, të cilët ishin në radhë si Tarko, për të hyrë në tokën greke. Por duke dashur që gjithçka të ngelë brenda për brenda, policët grekë e kanë marrë të riun shqiptar dhe e kanë futur brenda në postë. Aty, ata kanë e rrahur dhe e kanë qëlluar, duke i shkaktuar plagë të rënda.

Në gjendje shoku, me shenja dhune në fytyrë, Arian Tarko, është paraqitur në orët e mbrëmjes në komisariatin e Korçës. Me zërin që i dridhej, por plot duf e mllef, ai ka bërë denoncimin, që tashmë është bërë i zakonshëm: “Më kanë rrahur policët grekë!” Dhe siç ndodh në të tilla raste, policët e komisariatit të Korçës, kanë plotësuar një formular, ku ka firmosur dhe viktima, i cili më pas, është nisur drejt shtëpisë së tij në Gramsh.

Megjithatë, 28-vjeçari u ka shpjeguar grekërve se ai e kishte nxjerrë pasaportën në policinë e Gramshit
e nuk e kishte blerë rrugëve apo ta kishte të falsifikuar. “Në këto momente njëri nga policët më ka goditur me grushta disa herë në fytyrë dhe me shkelma në pjesën e prapme të trupit”, dëshmoi gramshioti. Pasi e kanë rrahur, policët e kanë detyruar atë që të firmoste një formular, të cilën e kanë plotësuar para syve, por ai nuk ka pranuar që të lërë firmën mbi të. Autoritetet greke e kanë kërcënuar dhe i kanë thënë që të largohej urgjentisht. “Në rast se do të kalosh në Greqi, të duhet një pasaportë e re dhe vizë”, mësohet t´i kenë thënë ata. Grushtat dhe shqelmat e policëve grekë kishin shkaktuar enjtje dhe të çara në fytyrë, ndërkohë që në pjesën e pasme të trupit dukeshin qartë të mavijosurat. Tarko ka qëndruar për disa minuta në policinë e Korçës, e cila i ka premtuar se do
të marrë masa për të sqaruar akoma më tej këtë incident.

VIKTIMAT E TRI JAVËVE TE FUNDIT

Vullnet Bytyçi i vrarë (18 vjeç, nga Hasi)
Ligor Halili i gjymtuar (45 vjeç, nga Elbasani)
Mili Halili i rrahur (43 vjeç, nga Elbasani)
Rrahman Pashollari i rrahur (60 vjeç, nga Elbasani)
Leonard Shmilka i rrahur (19 vjeç, nga Pogradeci)
Dashamir Brekolli i rrahur (26 vjeç, nga Devolli)
Sokol Hallka, i rrahur 26 vjeç, nga Cërriku

KRYEMINISTRI SHPREH NGUSHËLLIMET PËR EMIGRANTIN E VRARË

Kryeministri F. Nano, ka bërë dje një vizitë në shtëpinë e emigrantit të vrarë nga grekërit, Vullnet Bytyçi. Rreth orës 13.00 të mesditës së djeshme, i shoqëruar nga shtabi i tij dhe ministri i Rendit Publik, Luan Rama, ai ka shprehur ngushëllimet në familjen e Bytyçëve. Ndonëse dialogu nuk ka qenë shumë intensiv, kryeministri Nano, i është drejtuar kryefamiljarit Mehdi Bytyçi: “I kam kërkuar autoriteteve të pushtetit lokal që të bëjnë bilancin e të gjitha nevojave emergjente që ka familja juaj dhe unë angazhohem, se brenda një kohe shumë të shkurtër, do t’i realizoj ato”. Ai ka vazhduar më tej se ka kontaktuar dhe me palën greke për të zbardhur rrethanat e ngjarjes. Kam folur në telefon me ministrin e Jashtëm grek, Papandreu. Ai më ka thënë që të të bëj shumë të fala dhe të kërkon ndjesë për incidentin e ndodhur në kufi”. I zhytur në trishtim, kryefamiljar Mehdi Bytyçi është shprehur se familja e tij kërkon vetëm drejtësi. “Djali im është nisur me një çantë të mbushur me bukë dhe nuk ka pasur armë. Unë dua që kësaj çështje t’i shkohet deri në fund dhe të zbardhet plotësisht”.

Presidenti

Forumium maestatis

ASIAN DUB FOUNDATION - Fortress Europe

Album: Enemy Of The Enemy (2003)

Keep bangin' on the wall
Keep bangin' on the wall
OF FORTRESS EUROPE!
2022 -A new European order
Robot guards patrolling the border
Cybernetic dogs are getting closer and closer
Armoured cars and immigration officers
A burning village in Kosovo
You bombed it out now you're telling us go home
Machine guns strut on the cliffs of Dover
Heads down people look out! we're going over
Burnin up! can we survive re-entry
Past the mines and the cybernetic sentries
Safe european homes built on wars
You don't like the effect don't produce the cause
The chip is in your head not on my shoulder
Total control just around the corner
Open up the floodgates Time's nearly up
Keep banging on the wall of Fortress Europe
Keep banging
We got a right , know the situation
We're the children of globalisation
No borders only true connection
Light the fuse of the insurrection
This generation has no nation
Grass roots pressure the only solution
We're sitting tight
Cos assylum is a right
Put an end to this confusion
Dis is a 21st century Exodus
Burnin' up can we survive re-entry
Past the landmines and cybernetic sentries
Plane, train, car , ferry boat or bus
The future is bleeding coming back at us
The chip is in your head not on my shoulder
Total control around the corner
Open up the floodgates Time's nearly up
Keep banging
They got a right - listen not to de scaremonger
Who doesn't run when they're feel the hunger
From where to what to when to here to there
People caught up in red tape nightmare
Break out of the detention centres
Cut the wires and tear up the vouchers
People get ready it's time to wake up
Tear down the walls of Fortress Europe

eros111

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] BE ratifikoi te merkuren nje projekt zgjerimi te Bashkimit, duke e bere gati te sigurt faktin qe 10 vende te tjera do i bashkohen BE-se brenda vitit qe vjen. Europa po shtrihet drejt Lindjes/Verilindjes. Ballkani mbetet akoma me ngjyra te patheksuara. Dy gjera me merzisin. E para, ne si Shqiptare nuk e kemi koken ne vend per te bere perpara. E dyta, Europa nuk tregon aspak "deshire te mire" karshi Shqiperise.
capt.1049917982.eu_expansion_nyet207.jpg
[/qb]
E cfare deshire te tregoje europa? Si ato qe jane ne pushtet, si opozita njelloj jane...ska stabilitet se gjithcka rrotullohet nga paraja.
Per me teper qe ne luften e Irakut mbajtem anen e Amerikes. Kjo vetem sa e keqeson integrimin tone ne B.E
:shrug:

ilirjan

Primus registratum

Bashkimi Evropian loje e rrezikshme.
Ky rrotullimi i Kryesive me ngjan me ate te JUGOSLLAVISE ndoshta do te kete nje fund me te keq.
Bota ka provuar shume eksperimente si (komunizmi) le ta provoje edhe kete.
Ujku mjegull do.
Sma merr menja qe Gjermanet jane aq budallenj. Sepse sipas perqindjeve te popullatave, (po te fusim edhe sllavet) ata dalin minoritet, Spanjollet, Italianet, Francezet, nuk kan se cfare te humbin se ata kane humb qe diten kur kan le.