Dua nje Grua Objekt

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Dua nje Grua Objekt

O zogthi, pretendim i forte ky yti!!

Po s'jan burrat qe levizin fijet e njrezimit ore, te mos kish qene per Sokratin as do e dinim se nga dolem si dy pjese plotesuese /pf/images/graemlins/wink.gif

S'ju le hunda maskile te pranoni qe njesoj na vlen lekura /pf/images/graemlins/wink.gif

Kane ikur koherat kur robi shitej ne treg dhe kembehej me nje ka apo me nje barre grure, kam folur me lart per te drejtat e njeriut dhe afirmimimin me ardhjen e civilizimit, qofte ky per mashkullin e qofte per femren.

Tregatari i madh ne enderrime veshtullore :lol: me dyqan ke bregu lumit :lol:

zog

Primus registratum

ai timi nuk eshte pretendim por evidentim.

personalisht nje femer me duhet ne rradhe te pare per te me siguruar trashegimtaret, po te qe vetem per qejf, e di vendin se ku blihen me pare ne dore si ne ate kohen qe permend ti.
ket desha me t'thone.

Kordelja

Valoris scriptorum

Ti kur te folesh me mu gaditi llafet mire se ngatarrohesh ngaiher ti dhe kushedi si te vje....edhe ia mallar edhe kot.

Duke u kthyer ne teme, sic e ke thone dhe vete me lart: Nuk i intereson njeriu c'te pelqen ty, preferencat e tua mua s'me hyjne ne xhep. Ne ke gjet ne jeten tende nje si kjo ketu ke barcaleta qe do te te tregoj, pune per ty prape se prape. Uroj qe vete ti te pakten te mos kesh dale nga barku i nje nene te programuar per te pjelle duke mos pas kurrfare intelekti apo identiteti individual.

...Barcaleta: Enderr veshtullore: donte nje here njeri te kishte nje grua ne jeten e vete; te dinte te gatunte, te dinte te bente dashuri, te bonte kalamj te squt, te ishte intelektuale, e bukur....mjaftonte qe secila prej ketyre grave te mos njihej me tjetren.

Kushedi nga e ke marre kodin gjenetik ti trimi pa shoke fare...

bebi

Primus registratum

se mos blehet vetem gruaja me pare. meshkujt jo? :rolleyes:
ket u desht me e than te tema: "du nji burr objekt", por per fatin e mire qe nuk asht kjo teme, e shkruj ktu, ku ka frekuentim meshkujsh ne mase e shpresoj me sy per me e lexu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Lexo dhe do e fshij postin: Je kalama nga trute dhe shpesh dhe shume i fryre, mos merr kot se vec frustrim tregon. Nuk i intereson me njeriu qe nga casti qe jep argumente te cale dhe demonstron komplekset e tua me teorite unikale shpesh te derrmuarra nga idiotsite qe u bashkangjit. Nuk me ka interesu ndonjehere t'i ve korrniza deshirave te tua per ekzibicionizma, nuk di te mbaj iso, dua te debatoj. Bicikleta ime osht me frena jo me kondrapedale!...zZzzzzzzz

Kordelja

Valoris scriptorum

zZzzzzzzzz dashnia ime osht pertej malit jo pertej moÇalit /pf/images/graemlins/wink.gif ku ka vec kallamishte /pf/images/graemlins/wink.gif

Perjasht nga tema!

..de toi je me suis tombe amoureuse depuis premier jour, et sourtout de ton bec qui ne rest pas bavarde ... :lol: :lol:

Ah dashnia dashnia c'mi shpartalloi mendt e mia :lol:

Danae

Primus registratum

Dua nje grua objekt,eshte nje thirrje qe leshohet nga dembelet,nga ata qe nuk jane te zote te bejne nje femer per vete apo nga ato qe duan nje grua si objekt-riprodhimi dhe nje tjeter mundesisht per pune qejfi.revista qe ka publikuar anketen pavaresisht se eshte cituar nga klani eshte nje reviste tejmaskiliste e cila sinqerisht po te shfrytezohet per burim eshte qesharake;mgjth ne Shqiperi gjithcka italiane edhe llumi kthehet ne vezullim.
Shoqeria italiane ka nje standart tjeter zhvillimi,shoqeria shqiptare nje tjeter.Anketa eshte bere ne Itali,dhe nuk eshte e pershtatshme per Shqiperine,aty ku femijet,vajzat sot behen prinder.
Ka shume gra objekte ne Shqiperi,ashtu si dhe ne shoqerine shqipetare jashte saj,manifestimi i dashurise shpesh tek ne eshte turp...nuk e di po nje rast te fundit qe me ka habite nuk therriteshin me emer po thonin:ai timi...,ajo imja...
Sinqerisht mendoj se shpesh nenvleresohen meshkujt,jeta ne cift kerkon dicka me teper se objektivizmi per te qene te lumtur,per te dyja palet.

S6T6N6

Forumium maestatis

Nje grua objekt aktualisht eshte "endrra e parealizueshme" e mashkullit oksidental... dhe "parajsa tokesore" e mashkullit oriental.

Une personalisht mendoj se komoditeti eshte endrra e cdo njeriu burre apo grua qofte, por objektizimi i subjektit i perket logjikes se nje epoke te kaluar... Dhe e shkuara nuk kthehet me.

Hera

Primus registratum

Interesant artikulli per vendet ku kjo gruaja ka mundesi te zgjedhi mes te qenurit objekt apo jo, mes te perkushtuarit ndaj te dashurit e familjes dhe berjes se nje karriere te pavarur,argetimit pa limit dhe agresivitetit. E nderkohe ketu te ne gjerat nuk mund te jene tamam zgjedhje e lire, asaj tipes qe meshkujt do donin te ishte e embel, e gatshme, e parrezikshme e ta mbanin te shtepia shpesh here i duhet te dali jashte deres e te mbijetoje duke qene agresive, duke punuar me orare te zgjatura e duke bere karriere sepse vetem keshtu mund te mbaj veten dhe familjen me buke.
E ne kete rast mashkullit tone te dashur nuk i ngelet te bej shume naze por thjesht te bindet /pf/images/graemlins/tongue.gif

Pastaj ka perjashtime plot, ka ca raste qe duhet me qene objekt se te vjen ajo tjetra e behet me objekt se ty, ka ca te tjera qe eshte mire me nxjerr thonjte se nuk kalohet jeta me mjaullima e ka ca raste qe ata meshkujt duhet te thon ... Dua nje FEMER ... (ishalla i bie ndonje nga ato qe dine te jene pak nga te gjitha) /pf/images/graemlins/smile.gif

ana karenina

Primus registratum

Tashti, simbas psikollogve, penetrimi vete eshte perdhunim sepse shikohet si hyrje me force, me te shtyme, ne trupin e femres, si pushtim....

:eek: LR mos me zhgenje :smash: Jo sipas psikologeve por sipas feministeve radikale (te kuptohemi /pf/images/graemlins/wink.gif ).

ana karenina

Primus registratum

Me vjen keq qe bota sa vjen e me shume po rrotullohet rreth seksit e jo rreth diellit /pf/images/graemlins/frown.gif Te qenurit femer ose mashkull eshte nje nga mijera aspektet qe me perkasin MUA si NJERI dhe jo pashaporta ime kur prezantohem me te tjeret. Nese nje mashkull me sheh si objekt, pune e tij, nuk me intereson. Nese per dike gjinia ime ka rendesi me shume se personaliteti im prape pune e tij (ose e saj). Rendesi per mua ka si ndjehem une ne raport me aspektin tim gjinor, dhe dua te nenvizoj se ky aspekt eshte i ushqyer e i mesuar qe ne femijeri! Shkollimi te ndryshon shume pak, ndoshta teorikisht e pothuajse fare praktikisht. Nese ke pasur nje baba nga ata qe shume prej nesh kane pasur do jesh jo me shume se nje kopje e keqe e tij e nese ke pasur nje nene si ato qe shume prej nesh kane pasur do jesh gjithashtu jo me shume se nje kopje e keqe e saj. Dhe nuk mjafton te kuptosh kete per te ndryshuar /pf/images/graemlins/frown.gif

Urrej fustanet roze te gocave qe mbushin vitrinat e dyqaneve per femije e pantallonat e bluzat blu per cuna, kukullat qe luajne gocat dhe makinat qe luajne cunat neper reklama. Cuditem si nuk e kuptojne qe nuk eshte natyrore, qe nuk eshte e drejte te rritesh femijen tend duke e pare si femer/mashkull e jo si nje femije?! Bej cudi me deshiren e madhe qe kane njerezit per te jetuar pa u menduar, pa vrare mendjen, pa vene pikpyetje ne ato qe bejne e mendojne :rolleyes:

Dhe dicka te fundit, kur flitet shume mbi diskriminimin racor, levizja femininste kthehet ne nje diskriminim te dyte, dmth nje lloj i ri diskriminimi. Keshtu thoshte nje pedagogia ime e une jam shume dakort me te. Ndaj ka kohe qe mbeshtes tezen: Me mire vepro ashtu si mendon se eshte e drejte per ty pa llafe, pa debate, sesa te grindesh e te dalesh me flamurin e feministes e keshtu ti kesh te gjithe kunder. Po duhet shume drite ka thene Kordelja, dhe e ka thene bukur! /pf/images/graemlins/smile.gif

Pastaj ja, vini re mbaresat qe perdorni, jane te gjitha mashkullore edhe kur flisni per dicka neutrale. Kur flasim ne pergjithesi pershembull themi: 'ata' dhe jo ato! Kjo nuk do te thote qe duke filluar qe sot do themi 'ato' per pergjithesine, JO, po duke filluar qe sot vini re me teper se si e sa jemi te prgramuar te perceptojme nje univers mashkullor qe reflektohet ne gjithcka qe shprehim. Une preferoj te perdor ai/ajo ose ata/ato perderisa gjuha jone nuk ka nje gjini neutrale :cool:

Te qenurit objekt nuk eshte nje ceshtje gjinore por nje ceshtje karakteri. Objekt quajme 'sendet' ose 'qenjet pa jete', dmth qe nuk marrin fryme e nuk jetojne-dhe qe une do shtoja-jane ne funksionin tone, i perdorim te permbushim nevojat tona! Si te tille njerezit-objekte jane njerez te pafryme, te pajete, te ekspozuar ne vitrina per te permbushur nevojat e atyre qe nuk jane objekte po subjekte. E perkthyer ne gjuhe njerezore, njerezit objekte jane njerezit bosh! Dhe behet fjale per njerez objekte e jo femra objekte. Ndryshimi qendron ne faktin se femrat objekte ekspozohen me teper ne sferen seksuale sepse kjo sfere eshte dominante kohet e fundit kurse meshkujt jane objekte ne te tjera sfera!

koppertoni

Primus registratum

Me vjen keq qe bota sa vjen e me shume po rrotullohet rreth seksit e jo rreth diellit
Rretullimi i botes rreth seksit na edukon ose me edukon mua te mos trajtoj femren si objekt te rendomte por partner, lab partner, kompanion etj. etj. thoni cfare te doni por une ve shenjen e baras. Me vjen keq kur femrat ndihen te pabarabarta me mua. Me seks permbushim detyrimet biologjike tonat si objekte te barabarte.

Fatkeqesisht jo te tere meshkujt mendojne si une. Po kopjoj shenimin tim postuar ne forumin Diapazon per te mirat e seksit. Tek Diapazoni njerezit qe diskutonin ishin Blue flisnin/vrojtonin si u ngriten ne mengjes te lodhur. Ketu mbase do ngjalli interes.

Hmmm. Ja te zhvilloj une nje teori per te mirat e seksit ne kohet moderne. E kam lexuar ne librat e mi se seksi ndihmon intelektin. Eshte detyra ime nxenesi tia kaloje mesuesit. Me perpara gruaja ishte e detyruar te kishte seks me burrin.

Psh: E dini cfare peripeci heqim ne meshkujt per 3 ore seks me ju goca? fiziologjike, psikologjike, ekonomike. Jo ne te gjitha rastet jemi ne sjelljen me te mire na duhet te shtiremi ne disa momente fatkeqesisht se juve gocat jeni si gota e qelqit.

95% e se mires eshte me jep kenaqesi arritja e objektivit te fillojme te bejme seks me ju. 5% tjeter "the intercourse" eshte thjeshte natyrore. Arrihet nje maturitet ne intelekt jo vetem nga ne por nga juve gjithashtu per te arritur nje kompromis paqesor per balancet tona te perbashketa biologjike te realizueshme me ane te seksit.

Thank you girls! Rahmet paste gjyshi im Aqifi. Allahu i dhente nje harrem ne parajse.

elmas

Primus registratum

Po lexoja c'fare keni shkruar dhe po pyesja veten si ka mundesi qe ka akoma njerz qe hapin argomenta te tilla. Vetem fakti qe eshte menduar te hapet nje teme e tille mua personalisht me irriton sepse kuptoj qe ka akoma njerez qe jane akoma shuuuuuumeeeee mbraba me mendesi. Shkrim te mbare!!!

D-J

Forumium maestatis

Troc muhabeti un jom i lodh nga emancipimi femrave te forumit. I thought i could handle it but I'm losin the balance. Cme duhen mua femrat e emancipume kur they are makin me unhappy all the time?

Pranej e kom regjistru veten me nje agjenci japoneze martesash. Shpresoj te get the best of the two worlds: hi-tech lifestyle dhe nje grua te urte /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

hahhahahhaaahahhahhha Shif ti n'ça pik degjenerimi ka ik mashkulli,looooool.

Persa i perket artikullit...esht teper e vertet se tashme femra po tejkalon disa limite por jam e mendimit qe duhet te jet "personi"te pasurohet nen shpirt/kaplloqe dhe sondazhet qe bejn me bejn te mendoj deri me i far pike...se ne fund te fundit jetojm te gjith ne te njejten bote.
...bohhh,gjykohet "personi" dhe jo gjinija...

:wave: