Dua nje Grua Objekt

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Dua nje Grua Objekt

Huh cfare teme...
Te pretendosh te blesh SOT nje FEMER-IKONE se ciles t'i falesh perdite per BUTESINE e saj kaq te rralle, eshte e guximshme shume.
Kemi folur sa e sa here deri tani se nje femer indipendente dhe e brishte eshte nje femer ideale, panvaresisht se konceptet konvergojne. Ne te gjitha pretendimet harrojme se behet fjale per nje INDIVID qofte ky ikonastik (femra ne rastin konkret) apo antik (mashkulli).
Te gjitha sa jane bere deri me sot nga revolucioni femeror (s'di kush dreqin ia vuri kete emer) jane bere ne emer te Lirive te Individit qe sot trumbetohen si shume te rendesishme. E gjitha kjo e ka nje argumnet; pasi individi po shfrytezohej shume duke i atribuar natyralisht (se kush e permend me lart) gjera qe mema natyre i kish vendosur te tilla duke kryer gabimin e shfrytezimit ne vend te respektimit te shumefishuar me ardhjen e civilizimit. Ne fakt ndodhte e kunderta, pretendohej qe kjo ishte "detyre". Gabimi i vetem ishte ky.
Me pas duke evoluar koherat dhe duke u vendosur rregullat per lirite dhe te drejtat e personit. femra e cila kerkonte panvaresine e saj (me te drejte) qe te vendoste ajo per fatin e saj (te mos e martonin kur te donin "ata" por kur te donte ajo) dhe po ashtu per fatin e shoqerise (kujto te drejten e votes), iu desh te mvishej me nje parzmore te "ashpersise" (duke e lene butesine menjane) dhe duke ndertuar nje figure te pathyeshme deri diku agresive, per t'i rezistuar trysnise se mentalitetit, shoqerise maskiliste, moraleve absurde e keshtu me radhe. Nuk eshte se femra e humbi butesien, aspak, madje e kultivoi, por me nje ndryshim: Tashme ajo do zgjidhte vete se kujt do ia falte butesine dhe kujt do ia atribonte natyralitetin e saj duke mos lejaur kend ta perdorte si ikone.

Ku eshte e keqja ketu?

Kordelja

Valoris scriptorum

Blendi, ke bere nje analogji te gabuar, femrat nuk lakmonin "veglat" e nje mashkulli(edhe pse Teoria e Frojdit eshte hedhur poshte), lakmonin te drejten e indipendences qe mbartesit e ketyre "veglave" kishin.

Isabelle

Valoris scriptorum

Blendo po nese i paskam 'ra kokes' i bie qe ti kur thu butesi pretendon butesi si ajo qe kam pershkruar une ?

Presidenti

Forumium maestatis

une cuditem pse ndahemi ne llogore...

revolucionet feministe e antikiteti maskilist!Jane te dyja ide te shtrembera se ne natyre nje femer e nje mashkull pa pasur nevoje per asnje ideologji i gjejne lehte vendet e tyre.

Kur fillojne e futen ideologjite te sajuara e te shtrembera s'ka me vedn per te natyrshmen e femra eshte e kercenuar e mshkulli eshte armik.pfff!!!

Nje femer eshte e tille dhe ne mendje, dhe ne sjellje, dhe ne ngjyrat me te cilat sheh...e jo vetem mes kembesh, e une nuk do te doja nje femer qe mendon si mashkull e qe ne mberritjen e diçkaje sillet si mashkull.Une kam pranuar te jem mashkull duke ditur te njeh femren e kam kerkuar qe nje femer te jete e tille duke njohur mashkullin.

Kane thene " Me i miri nder ju (burrat) eshte ai qe eshte me i miri me femren e tij"

Blendi

Primus registratum

Ato te drejta femrat i kane dashur haptaz, nuk na duhej Frojdi te na tregonte se femrat duan te drejtat e mashkullit.
Nuk kuptoj pse Freudi do te perdorte analogjine e penisit nderkohe kur levizja femerore kishte mare vrrull.
Nuk mendoj se teoria "Penis-Envy" ka te beje me te drejtat shoqerore, mendoj eshte dicka me e erret, me e drejtperdrejte.

Isabelle

Valoris scriptorum

:lol:
Blendo, e drejteperdrejte flije men'jen 100 her' qe jo ! Ja shembull tipik i trurit dhe egos mashkullore te semure. Stop this buttering-up of your ego man /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Isabelle

Valoris scriptorum

Kur fillojne e futen ideologjite te sajuara e te shtrembera s'ka me vedn per te natyrshmen e femra eshte e kercenuar e mshkulli eshte armik.pfff!!!

Vallaj më ideologji (gjomse-shaka : ha-ha-ha) e 'shtrember' se ajo e brinjes se kurrizit qe kishe permend ti nuk kam lexu ne asnji nga keto postime.

... just for the record...

Blendi

Primus registratum

Blendo po nese i paskam 'ra kokes' i bie qe ti kur thu butesi pretendon butesi si ajo qe kam pershkruar une ?
Ti e dreq ke dhe shoqni me mu? Ca pytjesh bo kshu? Une thash i ka ra kokes me pershkrimin po une e quj se ime me ka vuajtur, si mund te deshiroj kete per nje tjeter njeri te dashur?

Gruaja shqiptare sa me barre e sa me tre turne. nuk di si ia ka bere te gjeje kohen te jete grua.
Ngadale e humbiste deshiren dhe stimen per veten. Ndaj dhe grate tek RAI apo ne filma dukeshin sikur ishin nga nje planet tjeter, apo jo?

Sa per muhabetin e lakmise e lejm fare se une kot e permenda, jo se du me i bo qefin vetes. S'ia vle me e fol se eshte tamam "muhabet ...i"

Presidenti

Forumium maestatis

Vallaj më ideologji (gjomse-shaka : ha-ha-ha) e 'shtrember' se ajo e brinjes se kurrizit qe kishe permend ti nuk kam lexu ne asnji nga keto postime.

s'ishte ideologji...
zbraze t'keqen, se t'bo dam!

Isabelle

Valoris scriptorum

Ndoshta! Lexova 'evolimin' e mendimit tend nga faqja 1-2 (ne perspektiven time) dhe te kuotova.

Per zbrazjen e te tjera si keto mund ti drejtohesh me ate forme kujtdo qe ta mban si forme te shprehuri: Jo mua !

/pf/images/graemlins/smile.gif

gezim lame

Primus registratum

Ne cilen kategori pelqeni te perfshiheni dhe nese jeni meshkuj cila kategori ju terheq me shume..?

Me ate lloj kategorizimi qe i ishte bere femrave aty tek ai artikull me duket se s'ka shume per te zgjedhur. Thjesht perhere femra paraqitet figure me shume varietete dhe llojshmeri, ndarje ne tabela mendelejevi sikur nuk funksionojne dhe aq shume.
Per vete do mjaftonte te mos kishte shume "komplekse" ne te cilat te jete ngaterruar ne forma artificiale, terheqjet e tjera jane te karakterit tjeter mendoj.

personazh

Valoris scriptorum

e lale, e veshtire si pytje e? /pf/images/graemlins/smile.gif

po vallaj veshtire me te caktu nji kategori. meqe behet llaf per grua dhe burre mesa kuptoj, e jo per dashnora, une s'e kam provu akoma. po keshilla qe japin te vjetrit eshte "grune merre katnare qe mos te te merzisi; punon e s'ka llafe" /pf/images/graemlins/laugh.gif .

po edhe kjo pune pa bereqet vallahi, se s'rrihet ne shpi pa fol pa qesh. kshuqe kur ta gjej grune, t'kaloj ca e ca kohe, po vij e po ju shkruj ktu prap. ishalla ka njel akoma si teme /pf/images/graemlins/smile.gif

na dergoni nai kshille kush ka nderkohe /pf/images/graemlins/laugh.gif

erdha-edhe-une

Primus registratum

e lexova nje text qe titullohej KOMPLEXI I ADAMIT DHE SINDROMI I EVES.
MASHKULLI INFERIOR DHE FEMRA E CILA NUK ESHTE E KENAQUR ME ATE TIP MASHKULLI ESHTE IDENTIFIKIM I KOHES NE TE CILEN JETOJME.PAROLA NE BARAZI GJINORE ESHTE VETEM NJEMASKE E MIRE TE ATYRE MASHKUJVE TE CILET NUK KAN ARRITUR PJEKJEN MASHKULLORE,OSE KAN FRIK NGA RROLI MUASHKULLOR NE JETEN E TYRE.Ka ardhur deri te feminizimi i pergjitheshem i njerzimit qe i ka hudhur mashkujt ne plan te dyte dhe te trete.Disa kete e quajne si lufta e femres per drejtat e saj.Kjo eshte fars! sepse femrat kan fituar obligime shtes -krijimin e familjes,ndersa tani pritet prej saj edhete fitoj dhe te krijoj karieren krah per krah me mashkujt!.
dmthKomplexi i Adamit shpirterisht te pa pjekur dhe mashkullit te pasigurt e ka be te domosdoshem sindromin e Eves

alinos

Forumium maestatis

dua dhe une nje grua objekt, qe te me kujtoje si nuk dua te jem!!!
pfffffffffffff

Te gabi gjen dhe me te lire /pf/images/graemlins/wink.gif

Danae

Primus registratum

mengjes me beri pershtypje se thua te njohesh nje femer e nje mashkull si nje univers me vete,i largohesh stereotipit e gjeneralizimit...2 that think the same here,por eshte e veshtire te shikohesh me kete sy gjithsesi.
kam pershtypjen se kur njerezit te kuptojne se cfare eshte respekti do permbyset bota.

D-J

Forumium maestatis

Po slapja veten, rikonsajl Dik rikonsajl ankesat e robve per femrat 30 vjecaret me moralin e temes po truri im bridhte n'morale tjera. Femrat arrijn pjekurin seksuale rreth 30-35 dhe me money qe kan neper dur sot(kjo tem do teme me vete) enxhojn cdo thrill femeror duke ja nxi jeten meshkujve. Noi orgazem 30 vjecareje dale nga goja dhe nga syt e noi 15 vjecare sikur sdo na rendonte shuem jo /pf/images/graemlins/laugh.gif

E keqa me Frojdin esht se e hudhin posht vetem sociologet me teori sociologjike, njesoj si astrologjia te hedhi poshte astronomin. Psikologjia nuk eshte maths (or is it?), prandaj psikologet nuk hedhin poshte teorit, eshte vetem se probabiliteti i nje teorie ne varesi te "sample" qe perdor eshte me likely ose jo se nje teori tjeter.

Neofrojdismi si "religion with the fastest growin" forward keto mundesi: Harley- Davidson Envy, Vibrator Envy, Inverse Clitoris Disorder dhe Lesbian theory. Keto mundesi perfshijne 97% te femrave. Ne fund te fundit as kokrat qe pine femrat nuk japin me teper garanci /pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

kshu si flet ti une konstatoj i gja,qe femrat 35 vjec paskan gjithcka pervec zgjedhjes per te gjete dike me te pershtatshem per gjithcfare jane e per githfare kane.

Le_Routard

Forumium maestatis

Se qekan mush dy faqe dhe nuk e paskam hudh hala mendimin tim mbi kete subjekt kaq interesant, qe shqeteson mendien gjat dites dhe nates te te gjithe meshkujve.

Gruaja objekt, por jo standart. Se kush shikon te femra nje ane qe i pelqen, e terheq me shume sesa te nje tjeter. Mbase dikush me nje pozicjon mesatar ne shoqeri do lakmoj me teper nje femer te 'arritur' nga ana profesjonale, financjare. Dikush qe lakmon paran nuk e ndalon veten ti beje lajka femrave te grupit te lartpermendur, zakonisht ky dikush ka relacjone paralele. Dikush i papjekur seksualisht do kerkoj nje te pjekur. Dikush i mbetur paksa femije do kerkoj nje femer me 'figur' mamaje. Ndersa dikush tjeter do kerkoj nje femer te re etj etj... dhe si perfundim mbase te gjithe keta dikushat kerkojn shume gjera ne te njejten kohe dhe si perfundim cdo gje varet nga dikushi dhe dikushja.

Le_Routard

Forumium maestatis

Imagjinoni sikur meshkujt ne ti shihnim ose si perdhunues (perderisa biologjikisht terbojne per shperndarjen e fares)

Tashti, simbas psikollogve, penetrimi vete eshte perdhunim sepse shikohet si hyrje me force, me te shtyme, ne trupin e femres, si pushtim....

Artemis

Primus registratum

Tendenca per braktisjen e natyres vetjake nuk con askund pervec ne jonatyrshmeri... a ka gje me te shemtuar se kjo?! /pf/images/graemlins/frown.gif yak yak yak.
Feminizmi= Gay...

A e keni verejtur se femrat e shemtuara me tipare meshkujsh te cilat jane Boss jane nightmare per staffin :devil: :mad: ?!

Sa per penetrimin... A sjemi ne ate akt me complete se kurre??!