DO LIDHESHIT ME DIKE NQS SDO KISHTE SHKOLLE?

eniad

Forumium maestatis
Re: DO LIDHESHIT ME DIKE NQS SDO KISHTE SHKOLLE?

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gjyshi</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body"> Ncncncncncnc, cfare lakonizmi; gjithe ky thelb /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif .

Ps. Kafen e do nga budallenjte apo nga te zgjuarit? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif
/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif . </div></div>

Nga ato qe e bejne me mire /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif </div></div>

E shikon pra qe teoria jote bie poshte (nga vete ti)? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif Fundja, rendesi per ty ka qe po pi kafen e jo sa klase shkolle ka banakieri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif (natyrisht, kjo vlen kur te pihet kafe, jo kur kerkon gje tjeter /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif ) /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif .

marina s.

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: FloBo</div><div class="ubbcode-body">
Gjithashtu, thone se, te shkolluarit kane dhe nivel ne sherret dhe debatet qe bejne me nj-tj!
Sherr me edukat /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/angry1.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif </div></div>
Me sa pashe, postimet e Kondres, Whatever dhe Wanderit plotesojne ne disa pika njera-tjetren dhe japin tablone e plote.

Kjo puna e sherrit me edukate, me terhoqi pak vemendjen. Formimi kulturor i njeriut ndikon edhe ne menyren e nisjes se debatit, ne zhvillimin e debatit dhe ne mbylljen e tij. Midis dy personave te shkolluar zenka nuk karakterizohet nga sharjet shkoqur, por nga ironia e sarkazma; replikat qe i bejne njeri-tjetrit jane deri diku sintetike (jo fjale me shumice bla bla bla) dhe prekin pikat kyçe te debatit. Por, siç eshte me nivel sherri, eshte me nivel edhe acarimi: nje sarkazem te djeg me shume se nje "ik pirdhu".
Kuptohet qe nuk flas per cdo tip zenke, debati apo sherri.

A do te lidhesha une me dike qe s'ka shkolle? Duke nenkuptuar me "shkolle" nivelin kulturor te dikujt, botekuptimin e gjere, mendjen e hapur (dhe jo diplomen prej letre qe mund ta bleje dhe me pare), pergjigja eshte:jo.
Gjithesesi, ketu po diskutojme me shume me llogjike se sa me ndjenje. Kur vjen puna tek ndjenja, njeriu mund te terhiqet nga te tjera gjera (si bota shpirterore, zgjuarsia, paraqitja...) dhe shkollimi te kaloje ne plan te dyte...edhe pse plani i dyte e influencon gjithesesi te parin, ne mos gjithmone, ne momente te caktuara po; eshte e pashmangshme nje gje e tille mendoj.

TheWanderer

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Sceptic</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: FloBo</div><div class="ubbcode-body">
Gjithashtu, thone se, te shkolluarit kane dhe nivel ne sherret dhe debatet qe bejne me nj-tj!
Sherr me edukat /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/angry1.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif </div></div>
Midis dy personave te shkolluar zenka nuk karakterizohet nga sharjet shkoqur, por nga ironia e sarkazma; replikat qe i bejne njeri-tjetrit jane deri diku sintetike (jo fjale me shumice bla bla bla) dhe prekin pikat kyçe te debatit. </div></div>

Me kujtove nje skec te Koco Devoles me Ceken e Beratit. Te dy profesore, hyjne ne nje kafene dhe i flisnin njeri -tjetri me edukate. Erdhi kafeja, dhe po m eedukate i hapen rruge njeri-tjetrit se kush do merrte kafene i pari, deri sa filluan te ziheshin: U be b. jote profesor /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif "

Une mendoj se kete lloj te foluri nuk ta jep shkolla, por edukata qe merr ne familje. Madje dhe ironia dhe sarkazma jane pjese e komunikimit te perditshem dhe mendoj se jane pjese e karakterit te njeriut, te lirshmerise se tij ne te four etj. Une i insistoj mendimit qe kam dhene me siper, pasi kam patur rastin te njoh vajza shume te mira, pa universitet, por te zgjuara dhe qe me te vertete eshte kenaqesi te bisedosh. Ne njejten kohe kam njohur dhe nejrez me diplome, qe as kulture dhe as edukate nuk kane patur per te justifikuar nivelin e asaj qe kerkojne te perfaqesojne.

Si veproni nese ju terheq nje njeri, i bukur, seksi, me humor, qe ju kupton, qe di te bisedoje, te respekton dhe te do...do ta pyesnit ne ka diplome? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Une kam pershtypjen se tema eshte hapur duke nenkuptuar, ju si njeri me shkolle e me master /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif do te lidheshit me nje pa shkolle? A do ta pranonte familja juaj kete?

marina s.

Forumium maestatis

Une jam shprehur shume e permbledhur dhe e kam theksuar qe nuk flas per cdo tip zenke, debati apo sherri. Ai skeçi me erdhi ne mend edhe mua /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif por po t'i hyja thelle ketij muhabeti do dilja tek shkaqet social-kulturore dhe une nuk doja te zgjatesha kaq.
Pastaj, kam permendur qe me "shkolle" nuk nenkuptoj diplomen prej letre, por gjera te tjera. Kjo do te thote qe edhe nje vajze apo nje djale qe s'ka diplome, mund te kete shume mire mendje te hapur, botekuptim te gjere, kulture ne te shprehur (per mendimin tim kultura, ajo pjese qe perfohet nga shkolla, finalizohet ne gjimnaz dhe njeriu mund ta ushqeje edhe vete me pas pa qene nevoja te profilizohet ne ndonje dege ne Universitet). Me kte iu pergjigja pytjes tate /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ne qofte se behet fjale se per cfare pranon apo nuk pranon familja ime...me koken qe kam une, s'kam per t'i pyt shume ( ashtu ata te mite nuk pyten shume te vetet kur moren njoni-tjetrin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ).

shtu puna /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

GJYSHI

Gjyshi

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gjyshi</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body"> Ncncncncncnc, cfare lakonizmi; gjithe ky thelb /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif .

Ps. Kafen e do nga budallenjte apo nga te zgjuarit? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Nga ato qe e bejne me mire /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif </div></div>

E shikon pra qe teoria jote bie poshte (nga vete ti)? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif Fundja, rendesi per ty ka qe po pi kafen e jo sa klase shkolle ka banakieri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif (natyrisht, kjo vlen kur te pihet kafe, jo kur kerkon gje tjeter /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif ) /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif . </div></div>

Jo nuk bie se berja e kafese nuk do zgjuarsi po dituri dhe banakieri mund te jete shume i zgjuar po ka 4 klase shkolle

Dolores

Primus registratum

sa thelle e keni analizuar edhe ju sikur justifikoni veten per zgjidhjen tuaj...nji po ose jo do mjaftonte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Anana

Primus registratum

ahahha, car pyetje. Shkolla te ben budalla moj...ose more...

eniad

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gjyshi</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gjyshi</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body"> Ncncncncncnc, cfare lakonizmi; gjithe ky thelb /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif .

E shikon pra qe teoria jote bie poshte (nga vete ti)? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif Fundja, rendesi per ty ka qe po pi kafen e jo sa klase shkolle ka banakieri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif (natyrisht, kjo vlen kur te pihet kafe, jo kur kerkon gje tjeter /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif ) /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif . </div></div>

Jo nuk bie se berja e kafese nuk do zgjuarsi po dituri dhe banakieri mund te jete shume i zgjuar po ka 4 klase shkolle </div></div>

Po te lexosh ate me siper, kupton ate qe po them; <u>varet c'kerkon </u>. Nese banakieri ka kater klase shkolle, por pas perseritjes se nje veprimi (ne kete rast te berjes se kafes) ka mesuar ta beje ate shkelqyer, kemi te bejme me nje veti te mesuar (acquired); pra edhe ketu hyn mesimi.
Nuk diskutojme nivelet e zgjuarsise natyrore, pasi, sigurisht, gjenet dhe nje sere reaksionesh te tjera luajne rolin e vet. Diskutohet qe ajo zgjuarsi e lene ne gjendje te paperpunuar (pra, lende e pare), mbetet aq, nuk shkon perpara. I duhet shume informacion kesaj zgjuarsie qe te hape horizontin prej nga e sheh boten. Ne kete kuptim e diskutojme shkollen. Flasim per ata qe kane bere shkolle vertet, jo per ata qe deshen nje cope leter e zeza mbi te bardhe. Me tej, eshte shume e natyrshme qe te kete ndryshime ne kete kontekst, sic ka ndryshime edhe ne elemente te tjere dhe qe nje bashkim (le te themi keshtu, meqe gjen zbatim edhe ne shume procese te tjera)duhet te kete pjese qe perafersisht perputhen, perndryshe nuk mund te rrine bashke.
Mund te kete njerez qe nuk kane mbaruar nivele te larta shkollimi, por, per hir te nje mjedisit te ngritur (familjar e shoqeror) ku kane ndenjur, kane tjeter mendje e zhvillim (edhe ketu flasim per shkolle, nese jo nepermjet bankave e mesuesve me titull, nepermjet "mesuesve" ne familje e shoqeri te ngritur).
Ceshtja e nivelit eshte shume e rendesishme ne marredhenie qe synojne jetegjatesi dhe ku te dy palet kerkojne me shume sesa nje partner seksual. Ah, nese flasim per lidhje vetem seksuale, tjeter ceshtje (prandaj them, varet c'kerkon.

abs

nuk e di...

mbas ktij shkrimi lart, gjyshi e ka dite gjumi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif dmth s'don'kafe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

Po pra ja ben haram edhe nji kafe qe donte gjyshi shkrete /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif...ne ate moshe qe ka ai ajo kafja i duket edhe seksuale edhe emocionale /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

2celjan-fr3

Primus registratum

take it easy, jemi njerez dhe jo qenie qe veprojne vetem me llogjiken si robot, te thuash e te besh analiza te tilla per te dashuren/in nuk eshte dashuri pasi kjo e fundit ska lidhje as me logjiken as me shkollen, ajo eshte dicka e larte dhe unike qe vjen nga ndjenja, pasioni dhe pse jo cmenduria e castit prandaj edhe tradhetojme apo dashurojme njerezit qe llogjika sdo tu afrohej kurre

Te dashurosh apo jo dike vetem e vetem me kusht nese ka pasur vullnet ne femijeri eshte...

Jemi qenie njerezore!
Ata qe krijojne lidhje mbi baza vetem llogjike(interesa apo te tipit cfare do thote lagja, ai nuk eshte i nivelit tim etj) jane njerez fallco te varur dhe duke imituar nje menyre jetese nga nje model perfekt, une preferoj te jem origjinal ne veprimet e mia qofte edhe duke marre pergjegjesit e gabimit fundja te gabosh eshte normale.

plotesishte dakort me the wanderer

kam patur rastin te njoh vajza shume te mira, pa universitet, por te zgjuara dhe qe me te vertete eshte kenaqesi te bisedosh. Ne njejten kohe kam njohur dhe nejrez me diplome, qe as kulture dhe as edukate nuk kane patur per te justifikuar nivelin e asaj qe kerkojne te perfaqesojne.

Po bej edhe une nje pyetje, cfare ndjenje keni kur ju prezantojne dike dhe ju thone, ky eshte miku im jurist edhe kur ju thone ky eshte miku im zjarrfikes apo berber?
Racizmi fillon qe ketu, ky racizem i trasheguar nga nje shoqeri ish-komuniste(qe ideolog duhet te ishte pro ketyre) e cila ishte ndertuar mbi tabu, fanatizma, klasifikime dhe veprime fallco qe synim kishin qe njeri te dukej me i zgjuar se tjetri, ku rendesi nuk kishte mendimi por personi qe po thoshte mendimin, kjo shoqeri e cila drejtohej nga "intelektualet" e famshem, pjese e cdo fshati dhe qyteti(zakonisht mesuesit etj), qe silleshin ndryshe duke menduar se ata jane me me qyteterim se pjesa tjeter e cila ishte thjesht ballkanase dhe shqiptare, por pa dyshim origjinale.

Keta njerez qe imitojne, jo se kam gje me imitimin pasi te gjithe dashje-pa dashje te gjithe imitojme pafund por e kam me kete mentalitet barbon, une i quaj pasoj e 50 vjet injorance intelektuale qe i klasifikon njerezit nga veshja dhe biografia.

Sorry qe u zgjata shume

GJYSHI

Gjyshi

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: abstract</div><div class="ubbcode-body">mbas ktij shkrimi lart, gjyshi e ka dite gjumi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif dmth s'don'kafe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

</div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/sleep.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/sleep.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/sleep.gif

Abs a thu po gju gjyshin kjo goca se deshka me u tregu edhe e zgjut edhe e ditur

eniad

Forumium maestatis

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif Yeah, good one. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif S'kam ca te them, e gjete /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif .

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

nje here...ne rinine e hershme...njoha nje djale i cili mu prezantua si student ne mjekesi, une isha akoma ne gjimnaz...pas disa heresh qe ishim takuar, i del genjeshtra dhe me thote qe ishte shofer xhipi ne ministrine e brendshme!!! Nuk pati me takime te tjera me kete djalin, jo sepse ishte shofer, por thjesht sepse ishte mashtrues...mendoj se nje njeri mund te jete shofer dhe te dije te flase apo te lexoje apo te marre vesh se ç'ndodh ne bote...patjeter qe mund te bija ne dashuri me te...ashtu sikurse mund te jete nje njeri me shkolle po qe eshte tulle e qe s'te terheq fare...

PS une jam me gjyshin te kjo tema...

2celjan-fr3

Primus registratum

Satin_Yearn:
Ceshtja e nivelit eshte shume e rendesishme ne marredhenie qe synojne jetegjatesi dhe ku te dy palet kerkojne me shume sesa nje partner seksual. Ah, nese flasim per lidhje vetem seksuale, tjeter ceshtje (prandaj them, varet c'kerkon.

ti mendon se njerezit pa shkolle dine te bejne vetem seks, kete po na thua?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

mmmmm Celjan mos i ngaterro gjerat, une nuk zura seks me goje...as ne mendje nuk e çova...une them se dashuria nuk ka lidhje me shkollimin... ty te pelqen nje njeri se e pranon ashtu siç eshte...te pelqen si njeri, e do pa pyetur shume a ka pese klase apo ka pese fakultete...tregon thjeshte inferioritetin tend nga ana intelektuale nese nisesh me "apriori" ne lidhjet dashurore...s'ka shkolle se dashuroj dot me...dmth qe s'ka qene dashuri qe ne fillim!

truth_hurts

Primus registratum

shof qe tema paska hecur goxha!

personalisht jam e mendimit qe nese dy persona duhet ska pse te behet shkolla shkak per ndarje.megjithate nuk duhet ta zhvlersojm fare kete disnivel arsimor ne disa raste...marim si shembull 2bashkshorte,,,,,gruaja me makin ne nje pun te mire ne administraty ems hofer personal ghjith kohes em dosje neper duar e ftuar en kokteile mbledhje etj etj ndersa burri qe vjen ens hpi i dermuar i lodhur nga llaci qe mund te ket qen dukwe punuar.nuk jam aspak paragjykuese per llojin e punes sepse puna nuk eshte turp por ndonjher fillon mospershtatja e 2 partnerve em disnivel te madh arsimimi.

eniad

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: CeljanFr_all</div><div class="ubbcode-body">Satin_Yearn:

ti mendon se njerezit pa shkolle dine te bejne vetem seks, kete po na thua? </div></div>

Nese ky eshte interpretimi yt i asaj me siper, do te thote qe ke lexuar ceket e interpretuar si te ka ardhur. S'me duket se kam thene siper qe njerezit pa shkolle dine te bejne vetem seks; eshte shume infantil si konkluzion, per me teper nuk e gjen te shkrimi im. Flasim per ceshtje niveli dhe ne nje lidhje qe ka synim afatgjate diznivelet shkaktojne shume probleme. Kjo ishte ajo qe thashe une. Shpresoj te mos vish e te me thuash tani qe kam thene se njerezit me nivel s'dine te bejne seks, po dine te bejne gjera te tjera.