DO LIDHESHIT ME DIKE NQS SDO KISHTE SHKOLLE?

truth_hurts

Primus registratum
DO LIDHESHIT ME DIKE NQS SDO KISHTE SHKOLLE?

NDODH SHPESH QE PRIREMI TE LARGOHEMI NGA DIKUSH I CILI NUK VAZHDON OSE KA SHKOLL NQS VET VAZHDOJME OSE KEMI MBARUAR NJE TE TILLE?ATEHER TEMA KONSISTON EN 2 PYETJE
1.NDIKON MOS-SHKOLLIMI NJE PREJ TE DYVE QE LIDHJA TE KET PROBLEME
2.JU DO LIDHESHIT ME DIKE PA SHKOLL NESE VET JENI TE ANGAZHUAR SHUME EM SHKOLLIMIN...?

olololol

Primus registratum
Re: DO LIDHESHIT ME DIKE NQS SDO KISHTE SHKOLLE?

Tani kur lidhemi me dike gjeja kryesore qe na terheq tek ai nuk eshte shkollimi , terhiqemi fizikisht fillimisht .
Shkolla do te thote shume gjera -por dhe asgje , ama kur te vije puna per ta prezantuar para familjen ato do pranonin nje me shkolle do e kishin te veshtire ta pranonin qe vajza e tyre ose djali i tyre ka marre , po lidh jeten me dike pa arsimin e duhur.

Por njerzit nuk i ben shkolla, shkolla eshte per te fituar nje pune , nje profesion qe do na duhet ne te ardhmen , por ka njerez shume te mire dhe pa shkol;le , qe kane nivel arsyetimi/komunikimi dhe jane te afte te perballojne jeten me pune te nje profili qe nuk kerkon shume shkolle por Zanat psh.

Shkolla sot merret ne shume menyra , me lek , me mik etj etj
Si do behej atehere nese ai/ajo do kish nje diplome ne xhep e cila nuk do vlente fare sespe ska mesuar asgje !!!!

Kerkojme njeriun , jo shkollen.

Adonis

Primus registratum

per mendimin tim shkolla nuk ka rendesi fare ne qofte se do lidhem me nje vajze qe jeton ne shqiperi. arsyja eshte e thjesht sic u permned dhe me pare shumicen e rasteve diplomat ne shqiperi merren me para dhe nuk kane vlere. me e rendesishmja eshte qe personin qe lidhemi te jete i afte te perballoje menyren dhe nivelin e jetes qe aspirojme/bejme dhe ti pershtatet tipit qe nje person ka.

gjithsesi eshte e logjikshme qe ne jete ne kerkojme lidhje me persona qe jane te ngjashem me ne
mendoj qe do ishte e veshtire neqofte do flisje per poezine/literaturen, ekonomin etj me nje person qe nuk ka lexuar asnjehere ne jeten e tyre

^^MIA^^

Forumium maestatis

Lidhem ose jo eshte tjeter gje.Personalisht nuk i bie lapsit kur dashuroj dike.Shkolla ka rendesine e vet ,por une i jap te pakten mundesi qe personi qe do jete perkrah meje te tregoje veten.Nuk jam paragjykuese,por do me pelqente sigurisht qe te kishte shkolle,sepse pasojat dhe disnivelet ndihen me vone dhe jo ne momentin qe sapo je lidhur.

truth_hurts

Primus registratum

pak a shume eshte nga rastet tipike ku duhet te ndjekesh zemren apo arsyen...

zoulou

ElB@S@N

Perpiqem me shkrimin e Lips /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

antip

Primus registratum

Tema nuk eshte idiote, eshte thjesht treguese e nivelit te mendimit, emancipimit dhe arsyetimit te shoqerise tone... and this is not about to change /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Mod: English no more please.

VoGeLuShI

Primus registratum

tani nuk e di nqse me "njeri pa shkolle" truthi nenkupton pa diplome ne kornize apo injorant qe nuk di te lidhe dy fjale

tani nqse behet fjale per nje lidhje seksi nuk do e kisha problem hic se shkolla ne kontekst per shkollen nuk ka shum vend (vetem nqse behet fjale per diplome dhe specializim ne metoda e stile seksuale /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif )

nqse behet fjale per nje lidhje ku hyn edhe dialogu normalisht nuk do doja te kisha perballe nje person interesat e te cilit nuk kalojne shtratin dhe horizonti i te cilit eshte nje segment sigurisht ne kete rast do preferoja dike me horizont ne forme plani

kshu qe diploma nuk ka sh rendesi...rendesi ka qe me njeriun me te cilin krijon nje raport te mos kesh vetem nje pike takimi dhe vetem nje interes (ate sexual)

si thonin edhe te pallati 176

nuk ka rendesi shkolla Liri jo, rendesi ka njeriu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

kuqezi

Primus registratum

normalisht, si kujtoni se jane lidhur me perpara?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

si me kishte shpetuar mua kjo tema xhevahir e Truthit? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

çfare lidhje ka arsimi i nje personi me dashurine ndaj ketij personi?

S

Scorpion

Guest

Po nqs ka makine, ka vile shume kateshe, ka dokumenta, apo ka miliona??? Keshtu i bie dhe kesaj punes se shkolles. Nqs ti ndjen diçka per nje person nuk pyet shume, nqs ka universitet apo doktorature, thjesht e pranon ashtu siç eshte, me ato gjera qe te bejne ty te ndjehesh mire...

P.S Kjo lloj pyetjeje duhej bere nga vitet 1900 /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

august31

Primus registratum

po kur ti e do me shpirt dhe nuk ta pranojne ata te familjes? nuk dun me ia dit se esht cun i nershem dhe ka nje profesion te "rendomte" atyre i intereson te jetoje me mire vajza apo djali ne kushte me te mira dhe ka shume shanse e theksoj jo gjithmone por kur ka shkolle ka shume shance tia ofroje kete jete apo status ne lartesine e vajzes apo birit te tyre... un shtroj nje pyetje a eshte mire te dalesh kundra familjes dhe ta besh si historia sagapo, apo ...

policia

Forumium maestatis

une mendoj se cdo gje ka rendesine e vet, sado te vogel apo te madhe nuk mund ta injorosh ne menyre kategorike... per mendimin tim shkolla ka nje vend te caktuar ne kompletimin e cdo njeriu, keshtu qe personalisht une nuk mund ta injoroj...
tani qe ka shume raste qe je me shkolle dhe je idiot komplet kjo dihet po ashtu qe nuk je me shkolle dhe je goxha i kompletuar edhe kjo dihet...
por po ta vini re nje familje e shkolluar qendron pak me lart se nje familje tjeter (ketu po flas ne pergjithesi)...
edhe ne bote e kam vene re kete ndryshim... ka psh familje qe psh qe nga stergjyshi jane juriste dhe kete ia trashegojne nipave e mbesave, dhe pavaresisht qe ka pasur ndonje devijim, ne pergjithesi ata nuk martohen me ke ti dali para apo me ke bien ne dashuri...
tani e di qe te gjithe do me hidheni ne fyt dhe do me thoni qe jam paragjykuese, po ju them se kur mendoni qe personi qe do ia prezantoni familjes nuk eshte ne nivelin tuaj arsimor jam e sigurt qe nuk do ta presin mire, pikerisht per keto arsye qe iu thashe me lart...
ketu nuk po flasim per lidhje thjesht per seks, apo flirtre te shkurtra. kjo teme diskutohet kur mendohet se me personin te fjale do lidhesh jeten...

Hellena

Primus registratum

Nuk ka rendesi vetem shkolla duhet te jesh dhe i shkathet per gjera te tjera , nje dudum me shkolle ske ce do po as nje rrugac pa shkolle ske ce do se vjen koha qe i duhet icik kulture dhe atij .

Shkurt muhabeti po te kete pak nga te gjitha eshte me mire /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Po qe se bëhet fjalë për një marrëdhënie të qëndrueshme disniveli mes dy partënerëve bëhet problematik.

Sigurisht jam dakort me ju kur thoni që kur "dashuron" (kur ke ende pasionin pasi dashuria është tjetër) nuk ka rëndësi niveli intelektual apo vizioni që dikush ka fituar në jetë por kur kjo "dashuri" venitet, ç'mbetet mes të dyve? Po kur dashuria vazhdon por të dy nuk kuptohen me njëri-tjetrin pasi disniveli është i madh apo botëkuptimet tepër të ndryshme?

Shkolla sigurisht nuk të jep brirë por ama të jep instrumentet për të analizuar situatat e jetës si dhe për të reaguar diçka më shumë se me partizanllik. Kur njëri nga të dy i ka këto aftësi ai detyrohet në të shumtën e rasteve të hapë rrugë për hir të marrëdhënies edhe pse e din se ka të drejtë. Pra në një mënyrë aplikon shprehjen e utë popullore "Budallait hapi rrugë" në kontekstin ; aq kupton dhe është e kotë të mundohesh për më tepër kështu që kapërdije. Por kjo situatë nuk mund të vazhdojë pafundësisht dhe doemos do krijojë thyerje mes çiftit. Më pas është çështje kohe që çifti të disintegrohet.

Pra, pyetjes "A do lidheshit me dikë nqse s'do kishte shkollë" i përgjigjem JO, me përjashtim të rastit kur mosshkollimi nuk ka të bëjë me aftësitë intelektuale të partnerit por me zgjedhje personale apo të diktuar nga kushtet. Për të kuptuar nëse është ky rasti shërben frekuentimi i të dyve si dhe largpamësia e personave të implikuar.