Djemte Shqiptare ne krahet e plakave te botes.

Merita

Primus registratum
Djemte Shqiptare ne krahet e plakave te botes.

Shume djem te rinj shqipetare jane bere preh i gjahut te plakave perreth botes. cdo kush mund ta gjykoje kete gje ne aspekte te ndryshme, por per mendimin tim nuk eshte nje gje e mire qe nje djale 18 vjecar te shkoje me nje grua 40 e siper. nuk e kuptoj perse ndodh kjo gje. a ndoshta per tu ngrene ndonje lek apo ndoshta ju pelqejne grate e moshes se vjeter?
Ju si thoni?

oktapodi

Primus registratum
Re: Djemte Shqiptare ne krahet e plakave te botes.

Vajza mos ke mbajtur gje kandilin,
qe thua,18-vjecari shkon me 40-vjecaren,
Sejcili zgjedh ate qe deshiron,
kur paskeni kaq inat dhe xhelozi,per shqiptarin,
perse nuk i afrohesh atij,por rri gjithmon larg,
dhe shkoni me te te huajt,pak rendesi ka cfare ngjyre eshte.
Nuk ka dale nje femer lindore ose jane te paket ato vajza qe ti afrohen shqiptarit ne vend te huaj,per dashuri ose per sex.

Merita

Primus registratum

ty perse te vjen kaq keq, a mos je nje nga oto qe shkon me plaka se nuk ta var njeri? askush nuk ka mbajtur kandilin por e ka vertetuar faktet e jetes se perditshme ju mund te shkoni me nje vajze te re ska rendesi se cfare kombi apo ngjyre eshte por mos bjerni ne duart e plakave per nje pashaporte apo qofte edhe pernje varse floriri qe mund tju ja beje dhoro. sa per xhelozi as qe na shkon nder mend.
une qe e thashe kete gje njoh cuna te moshes se re qe shkojne me plaka dhe thone qe " une nuk merzitem se me mban nena e madhe me para."

Merita

Primus registratum

Se per pak harrova, nuk eshte e vertete qe femrat lindore nuk ju afrohen shqipetareve per dashuri ke boll Ceke, ruse, serbe, bullgare, rumune, etc.

Guest

EShte lenduese qe djemte shqipetare te detyrohet te martohen me te huaja te thyera ne moshe per arsye dekumentash, dhe per kete nuk i gjykoj pasi nuk eshte pak edhe per ta te hyne ne llotari me veten per te krijuar nje te ardhme me te sigurte. Ajo qe mi sjell zorret tek fyti eshte kur djemte shqipetare jane te gatshem te lidhen madje edhe martohen me te huaja te cfardolloj rrace, moshe edhe kallupi dhe te thone qe jane me fat, kurse kur kthehen ne Shqiperi per t'u lidhur e martuar dhe marrin vesh qe vajza e piketuar dikur ka dashur apo ka qene e fejuar me dike jo vetem qe perdredhin buzet dhe e lene, por edhe e ulin e e ngrejne si te shthurur. Dhe ky eshte nje fenomen qe flet shume per karakterin e mashkullit shqipetar, ne pergjithesi.

mostro

Putraku

Une hera e pare qqe degjj gjera te tilla! :eek:
mund te kete ndodhur ndonji rast tek tuk,por jo ne mase sic po na e pershkruan shoqja parafolese.
Nqs eshte e vertete,ateher CER BONI ME CUNA?QEKENI LODH ME TE REJAT EHHH?PRANDAJ JANE RRITUR SHUME ANKESAT E TE REJAVE,PER MUNGES PUNE ENE FONDESH..... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :smash:

Iliri

Primus registratum

Vajza mos ke mbajtur gje kandilin
/pf/images/graemlins/laugh.gif :eek: /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Un mendoj se arsyeja eshte ekonomike per shume djem shqipetar. Gjithashtu un mendoj se ka vajza shqipetare qe shkojne me te huajit per te njejtin qellim-pra per qellime ekonomike. Per mendimin tim ata bejne gabim qe ne vend qe te edukohen, te punojne, ata i kthehen plakes. Edhe nje gje kam pare: perse kur djemte shqipetare shkojne me te huajat ata i gjejne nga me te shendoshtat? Krejt lope te medhaja.

I love new york

Primus registratum

Une jam shume dakort qe eshte per te ardhur keq, por nuk krahasohet raporti i meshkujve te kesaj kategorie me a te femrave. Femrat sot i shesin edhe vete prinderit apo "te dashurit" e tyre per thjesh nje "jete me te mire" qe ne shumicen e rasteve del @#$% bull shit per te mos kaluar ne rastet ekstreme (por fatkeqesisht shume te shpeshta) te prostitucionit, denigrimit te charaktrit e deri ne vrasje apo vetvrasje.
Pse e bejne kete gje meshkujt??? Per te njejtat arsye qe e bejne edhe femrat/ Eshte e drejte??? Boooooooooooooo :confused: cdo njeri ka te drejten e vet ne jete as long as he/she eshte happy. E perseris kete te fundit, ajo qe ka rendesi nga e gjithe kjo histori eshte lumturia/balanca/rehatia/sigurimi i tjetrit. Keto jane fenomene qe kane ndodhur kudo jo vetem tek shqipetaret, jane menyra/sforco/lufta per egzistence ne nje bote (ose t'a cilesoj Europe) qe i urren shqipetaret.

oktapodi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Merita:
[qb]ty perse te vjen kaq keq, a mos je nje nga oto qe shkon me plaka se nuk ta var njeri? askush nuk ka mbajtur kandilin por e ka vertetuar faktet e jetes se perditshme ju mund te shkoni me nje vajze te re ska rendesi se cfare kombi apo ngjyre eshte por mos bjerni ne duart e plakave per nje pashaporte apo qofte edhe pernje varse floriri qe mund tju ja beje dhoro. sa per xhelozi as qe na shkon nder mend.
une qe e thashe kete gje njoh cuna te moshes se re qe shkojne me plaka dhe thone qe " une nuk merzitem se me mban nena e madhe me para."[/qb]
Po mire ju me ke shkoni!?

Do nje keshille nga une shikoni punen tuaj
mos shikoni te tjeret se cfare bejne.

Dhe nje dicka,
kur keni lindur vajza i kam thene mamase tuaj te te rrroje vajza tjeter here me djale.

oktapodi

Primus registratum

Une jetoj ne londer,
dhe njohe vetem vajza studente,
ku shumica e tyre perfundojne me zezaket dhe majmunet e afrikes,
por dhe me anglezin pa dallim moshe,

femra shqiptare e ka treguar veten se cila eshte,ne cdo skaj te bote,kudo.
prandaj mos ja beni ................

Merita

Primus registratum

Me te vertete ti OKTAPOD e ke marre shume me nerva kete teme nuk e kuptoj pse te djeg miza kaq shume, pastaj une e hapa kete teme se me vjen keq per shume djem qe genjehen nga lajkat e plakave QE Ju ka shkuAR mendja per mall te fresket. me te vertete cdo njeri mund te zgjedhe rrugen e vet te jetes dhe eshte nje gje mese normale por i bashkangjitem mendimit te dikujt tjeter me siper qe me te vertete ti sillni zorret ke fyti kur gjykoni nje femer shqiptare nga morali se ju shkoni me te huajat dhe krenoheni me te edhe madje martoheni me te, dashuroheni me te. dhe ndoshta kjo e huaj para teje ka shkuar edhe me ato njerez me ngjyre. dhe here tjeter kur ti pergjigjesh nje teme mos shpreh rracizem te tille se ju djemte shkoni me lloj lloj ngjyrash dhe shumica e juaj shkon me plaka ose me femrat me te shemtuara. dhe pse nuk ua varin shqiptaret se nuk dini te silleni, ju me te vertete keni dale jashte por mos kujtoni se keni kapur qiellin me dore. dhe me vjen keq qe me kete teme i perfshiva te gjithe se ka djem me te vertete te sjellshem qe i njohin normat e kultures dhe ketyre djemve u kerkoj te falur ne qofte se e ndjejne veten te ofenduar. Dhe sa per femren shqiptare se si e ka treguar veten neper bote nuk eshte e vertete ajo thenie qe eshte shkruar me siper. se femra shqiptare mund te kete punuar ne prostitucion por ka ndodhur se eshte detyruar dhe genjyer nga po nga djemte shqiptare. po ju djem kush ju detyron te shkoni ne ato shtigje. Dhe si femrat shqiptare nuk gjen ne dynja per moral kulture dhe loyalty. Por per ty oktapod do kisha shume deshire qe ta dije se nga ishe se me te vertete debato si nje nar..... DHE BEJ TE FALA PLAKES NGA VAJZAT SHQIPTARE.

oktapodi

Primus registratum

Pa e zgjatur me tej,
me vjen keq qe flisni per dicka qe ju nuk dini,
e thashe me siper perse nuk e ndihmoni ju ato meshkuj shqiptare por i largoheni, atij,
sa per plaka,
pozicioni dhe pona qe une beje nuk me me lene te rejat dhe sdomos studentet,
jam profesor.
Dhe sa per plakat,nuk me vjen mire sepse nuk eshte ashtu sic eshte,
ashtu sic e thoni ju,
mund 6te ndodhi me disa ,
me vjen cudi se ku e keni hallin ju,
se perse ata merren me plakat,
apo ka qene ndonjere i zemres tuaj,
me vjen keq perseri per ju,
se qenkeni dhe ne angli,
nuk e jetoni dhe nuk e njihni jeten ashtu sic duhet,
leri thashthemet dhe mburrjet,
Pra vajza,
per vajzen shqiptare qe jetojne ne angli mos me tregoni mua por dikujt tjeter,
se cfare ndodh me te.
te uroj mbaresi dhe me mend ne koke,
se nuk eshte ashtu sic te thone dhe degjuar,

- Edituar -

oktapodi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga oktapodi:
[qb]Pa e zgjatur me tej,
me vjen keq qe flisni per dicka qe ju nuk dini,
e thashe me siper perse nuk e ndihmoni ju ato meshkuj shqiptare por i largoheni, atij,
sa per plaka,
pozicioni dhe pona qe une beje nuk me me lene te rejat dhe sdomos studentet,
jam profesor.
Dhe sa per plakat,nuk me vjen mire sepse nuk eshte ashtu sic eshte,
ashtu sic e thoni ju,
mund 6te ndodhi me disa ,
me vjen cudi se ku e keni hallin ju,
se perse ata merren me plakat,
apo ka qene ndonjere i zemres tuaj,
me vjen keq perseri per ju,
se qenkeni dhe ne angli,
nuk e jetoni dhe nuk e njihni jeten ashtu sic duhet,
leri thashthemet dhe mburrjet,
Pra vajza,
per vajzen shqiptare qe jetojne ne angli mos me tregoni mua por dikujt tjeter,
se cfare ndodh me te.
te uroj mbaresi dhe me mend ne koke,
se nuk eshte ashtu sic te thone dhe degjuar,
- Edituar -
.[/qb]
Edhe nje dicka tjeter,
sa per mall te ri,
spara e pelqej,
se nuk jeni arritur akoma,
ju akoma jeni si te thuash me ato ALLA SHQIPTARE,
largojeni ato,dhe shikoni jeten dhe problemet e juaja,
se nuk jeni ju apo une qe mund te ndreqim dicka.

Sa per ata te njomat deshiroj se per mua i perket vajza qe eshte e njohur dhe e rrahur me jeten,dhe jo adoleshente,
dhe femije nga te gjitha anet.
Pune te mbare dhe studime te mbara nese jeni studente.
Dhe ne jete nuk duhesh qe te jeshe i sukseseshem po i vlefshem se keshtu pranoshe,ciao.

per ju kjo.

Miresia

Primus registratum

Nje Pyetje: (megjithese jane shume /pf/images/graemlins/tongue.gif )

Nuk dua te dal nga tema, por meqe u permend diku me siper, per djemte dhe vajzat shqiptare, dua te bej kete pyetje:

Nuk e kuptoj, dhe s'mund ta arrij ta kuptoj pse ka ca djem shqiptare qe i cojne vajzat shqiptare jashte Shqiperise, vetem per nje gje: prostitucion.
Nuk e kuptoj... /pf/images/graemlins/frown.gif :mad: :mad: :mad:

Shume jete u moren vetem per tu luftuar kunder armiqve, etj, etj, tani qe Liria eshte ne duart e njerezve, nje liri per te cilen shume veta dhane jeten {ne Shqiperi}.... c'fare bejne njerezit?
Bashkekombasve, njeriut i te njejtit komb, i shkakton vuajtje... sa vajza jane shkaterruar fizikisht, mentalisht, shpirterisht nga c'fare iu kane ndodhur... Nuk kuptohet kjo pune- si mund ta marresh vullnetin ta terheqesh zvarre nje vajze (eshte njeri) sidomos shqiptare dhe i keqtrajtojne me menyrat me mizore qe mund te mendosh. Po ta mendosh qe kjo vajze te jete motra jote, ose ti ndodhi vajzes tende, femijes tend (kur te kesh ne te ardhmen) do ta doje kete gje?
????????
Atehere pse ndodh kjo, nuk e di si mund te ndodhi kjo...... It has to stop! Mjaft u trajtuan njerezit si kafshe, thuaj edhe kafshet nuk trajtohen ashtu, keshtu e paimagjinueshme niveli ne te cilen njeriu eshte cuar...

AnaBlue

Forumium maestatis

Nuk i kam lexuar pergjigjet e mesiperme, por po jap mendimin tim.

Djeme shqipetare ne krahet e plakave te botes, apo vajza shqipetare ne krahe e pleqve te botes, apo te rinj te huaj ne krahet e shqipetareve... njesoj eshte gjithandej. Ca njerez kane qellim per te pasur relata nga dashuria, ca kane qellime financiare, ca kane hall dokumentash! Nuk eshte e drejte te gjykosh askend!

H

harap

Guest

aman si se skam pa akoma anje plake te huaj qe te mbaj ne krah.
vetem te rejat intersant.

doris

Primus registratum

Shqiptaret jane shperndare ne te gjitha anet dhe qoshet e botes, dhe per fat te mire apo te keq nuk e di, shumica e ketyre shqiptareve jane te rinj, ne ate moshe ne te cilen vlojne hormonet, apo deshirat per t'i dhene jetes nje dimension tjeter, thjesht ate te qenurit jo me 'une' por 'ne', dhe mendoj qe kjo nuk ndodh vetem me ne shqiptaret. Ndodh edhe me te huaj, qe ç'ke me te biles. Mirepo, keta shqiptare apo shqiptaree, nuk eshte e thene se u dashkan te kthehen ne shqiperi per te gjetur nje shqiptar apo shqiptare. Pastaj sa here kemi thene se dashuria nuk njeh kufij, rrace apo kombesi! Apo thjesht jane teorira nder te tjera teori qe kemi degjuar. MEgjithate, personalisht nuk mund t'a quaj teori, pasi e kam vene ne praktike, lidhjen me te huaj, bashkjetesen, dhe martesen, dhe me thene te drejten nuk jam bere aspak pishman. Sa per kuriozitet, kemi vetem 6 muaj diference, ah po, eshte ai me i madh, ketu po deri diku i jam permbajtur zakoneve te shqiptareve (shaka). Ndersa per ato qe flasin ketu, lidhje te bazuara ne baze interesash, kush jemi ne t'i qjykojme? Varet nga momenti qe ata e kane marre nje vendim apo tjetrin. Dhe s'e besoj te jete e lehte te jetosh me dike, thjesht per interes deri ne nje dite te caktuar( te themi ate te marrjes se dokumentave) dhe mbi te gjitha jashte deshires tende. Prandaj them qe duhet te behemi pak me tolerant, nga ajo ane, sepse kam pershtypjen se gjykojme shume shpejt te tjeret. Nejse, une personalisht nuk gjykoj njeri, se nuk j

doris

Primus registratum

Shqiptaret jane shperndare ne te gjitha anet dhe qoshet e botes, dhe per fat te mire apo te keq nuk e di, shumica e ketyre shqiptareve jane te rinj, ne ate moshe ne te cilen vlojne hormonet, apo deshirat per t'i dhene jetes nje dimension tjeter, thjesht ate te qenurit jo me 'une' por 'ne', dhe mendoj qe kjo nuk ndodh vetem me ne shqiptaret. Ndodh edhe me te huaj, qe ç'ke me te biles. Mirepo, keta shqiptare apo shqiptaree, nuk eshte e thene se u dashkan te kthehen ne shqiperi per te gjetur nje shqiptar apo shqiptare. Pastaj sa here kemi thene se dashuria nuk njeh kufij, rrace apo kombesi! Apo thjesht jane teorira nder te tjera teori qe kemi degjuar. MEgjithate, personalisht nuk mund t'a quaj teori, pasi e kam vene ne praktike, lidhjen me te huaj, bashkjetesen, dhe martesen, dhe me thene te drejten nuk jam bere aspak pishman. Sa per kuriozitet, kemi vetem 6 muaj diference, ah po, eshte ai me i madh, ketu po deri diku i jam permbajtur zakoneve te shqiptareve (shaka). Ndersa per ato qe flasin ketu, lidhje te bazuara ne baze interesash, kush jemi ne t'i qjykojme? Varet nga momenti qe ata e kane marre nje vendim apo tjetrin. Dhe s'e besoj te jete e lehte te jetosh me dike, thjesht per interes deri ne nje dite te caktuar( te themi ate te marrjes se dokumentave) dhe mbi te gjitha jashte deshires tende. Prandaj them qe duhet te behemi pak me tolerant, nga ajo ane, sepse kam pershtypjen se gjykojme shume shpejt te tjeret. Nejse, une personalisht nuk gjykoj njeri, se nuk ia kam gjetur akoma gjuhen gjykimit, te njerezve, pasi gjithmone kam ecur me golden rule: don't do to the others, what you don't want the others to do to you'. Kaq per sonte, megjithate ju lutem mos me keqkuptoni.
By the way, I got to know my man, after 6 years in Belgium, and I think the only interest we had was the common love and affection, and the desire to build a future together, which we are perfectly doing, and that future is going to be a future of three in some months. And, nuk jam aspak pishman, pse burri im nuk eshte shqiptar!
Ama, nuk dua te flas keq per meshkujt shqiptare, siç bejne disa (, qe shqiptaret nuk te vleresojne e te te tjera e te tjera,) se po te flas per shqiptaret atehere flas per meshkujt e familjes time gjithashtu, keshtu qe as meshkujt as femrat nuk i gjykoj.
Bye now!

kissemissan

Primus registratum

Nuk ma ha mendja se ktu flitet per dashurin ne mes djemve shqiptare dhe plakave po flitet per lidhjen e ktyre te dyve si ekonomike ashtu dhe nga interesi. te them te drejten edhe mua me vjen shuuuume keq e theksoj shume keq qe perfundojne deri aty vetem per te rregulluar jeten e tyre. Personalisht nuk do beja kurre. Jetoj ne nje vend ku eshte pak si e veshtire qe nje person nga shqiperia te marri lejeqendrimin ktu dhe shume cuna shqiptare detyrohen te lidhen me gra me te vjetra se ato vete.
Mbse kjo eshte rruga e vetme......??? /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif