Djemte Shqiptare ne krahet e plakave te botes.

xhoni

Primus registratum
Re: Djemte Shqiptare ne krahet e plakave te botes.

Mos harroni se ka dhe shume femra ne krahet e pleqve te huaj.Qejfe qejfe kjo dynja.Kush per leke e kush per pasion.
Cdo njeri ka ekstrat e veta.
-----------------------------------
Tralala tralala
une kam floke
ai para.

mostro

Putraku

Para disa ditesh ne punen time erdhi nje cift i lumtur,burri 56 dhe vajza 25...burri venezian vajza shqiptare..
para dy muajsh i njejti rast..vajzat shqipetare jo vetem ne krahet e pleqve te botes,por dhe martohen me ta....
eshte me te vertet shume e rende /pf/images/graemlins/frown.gif
Nji i njohuri im thoshte"varferis eshte ti q... ate nonen"

Isabelle

Valoris scriptorum

si tha ajo? Lo sono sempre cara. Po je jashte teme /pf/images/graemlins/wink.gif

Blendi

Primus registratum

Jashte :mad: ......... teme teme /pf/images/graemlins/laugh.gif

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Nga shumica e diskutimeve qe jane bere ketu, te le pershetypjen se kjo teme e ka vendin tek "thashethemet". E theme kete sepse shumica kane shpreh mendimin duke u bazuar ne fjalet: e pashe, kame degjuar, ky keshtu, ai ashtu etj etj, dhe nga te dyja palet ne vend qe te ekzistoj nje diskutim qe ja vlen pra te shikohet ne shakun paraqitet nje gjykim i ashper e nganjehere edhe i pavend.
Deshiroje te them edhe une mendimin tim
Une per veten time i arsyetoj djemte qe jane ne "krahet e plakave". Ne e dim se shumica e te rijeve tane, pra djemeve shqiptare kane ikur nga vendlidja ne moshen shume te re 15 e 16 vjecar (shume nga ata) dhe per nje te ri nuk eshte e lehte te jetohet vetem ne nje udhekryq (mund ta
quaj) i cili shume lehte mund te coj ne shkaterrim, devijim, humnere, duke mos lene asnash edhe kahjet e mira te ketij udhekryqi shkollen , punen aktivitetet e tjera. Shumica e te rinjeve tane punojne dhe jane te lidhur ngushte me vendlindje i ndihmojn ata u dergojne shuma te medha te hollash dhe kjo nuk eshte e lehte te arrihet, dhe ne anen tjeter shume kane probleme me statusin e tyre, dhe shume nga ata e bejne kete zgjidhje me ane te martesave qe mund ti quaja "martesa te imponuara", apo edhe dashuri te imponuar, por edhe nese ka te tille qe vertete deshirojne te kene per grua nje femer te moshuar eshte problemi i presonit dhe te jete nje, dy, 10, 20, 100 apo me shume sdo te thote se te gjithe jane te njejte apo e deshirojne kete gje. Prandaj mendoj se nuk duhet te gjykohet kaq ashper sepse te jetosh vetem ne nje vend te huaj qe eshte si nje enigme, duke mos dite gjuhe, kultur, larg familjes, larg shoqerise, duke te munguar do here nje fjale e dashur nga prinderit, familja shoqeria, apo me nje fjale me jetua ne mes te ty jetrave pra te jetosh ne nje vend e mendjen ta kesh cdo here ne nje vend tjeter nuk eshte edhe e lehte.

Gjithe te mirat!

Guest

Mendja qelq thot nje llafe , po u ca qelqi ike per lesh si keta cunat /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

Marsi

Primus registratum

Per mendimin tim nuk mund te gjykosh te tjeret per nje veprim te tille sepse jeta eshte e veshtire dhe duhet secili te gjej menyren e vet per ti zgjidhur problemet e veta qofte edhe duke u martuar me plaken apo plakun. Ajo qe un nuk kuptoj eshte qe pikerisht njerez te tille flasin per rregulla ose ndershmeri ose sic tha njeri me siper kthehen ne Shqiperi pas disa vjetsh dhe duan me e martu me nje goc nuk ka pas as edhe nje te dashur. Kjo esht me verte pisllik.