DIGITAL SATELLITE TV TUNERS

durrsaku

Forumium maestatis
Re: DIGITAL SATELLITE TV TUNERS

Kush mund te me thote me saktesi ca largesie kane 2 LNB tek shina e nje dual/feed(16 grade ne qender dhe 13 anash)?

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Kush mund te me thote me saktesi ca largesie kane 2 LNB tek shina e nje dual/feed(16 grade ne qender dhe 13 anash)? [/qb]
Ne menyre logjike kuptohet se jane 3 grade larg njera tjetres, kurse ne largesi ne mm nuk e di :shrug:

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Raper:
[qb]
[qb] Kush mund te me thote me saktesi ca largesie kane 2 LNB tek shina e nje dual/feed(16 grade ne qender dhe 13 anash)? [/qb]
Ne menyre logjike kuptohet se jane 3 grade larg njera tjetres, kurse ne largesi ne mm nuk e di :shrug: [/qb]
hajde llogaritje hajde Raper:),u lodhe?:))

p.s 4_DuWSaKu po me vizore nuk ben qe ta matesh?;-)

durrsaku

Forumium maestatis

Po ta dija nuk e kerkoja ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif megjithate sot zbulova qe 2 LNB duhet te jene te ngjitura bashke sa me afer pa pike largesie mes tyre /pf/images/graemlins/wink.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

[qb] Po ta dija nuk e kerkoja ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif megjithate sot zbulova qe 2 LNB duhet te jene te ngjitura bashke sa me afer pa pike largesie mes tyre /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Kjo vlen vetem per rastin tend. Se nese ke dual-feed HOTBIRD-ASTRA ka nje diference te caktuar ne mm /pf/images/graemlins/smile.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

Per ata qe duan MULTI-FEED , pra te kapin me shume satelite, ja nje aksesor shume i domosdoshem:
300723-Basic-FlexiBlock.jpg

I pershtatshem per montim te dy LNB me diference te ndryshueshme 3-10 grade :thumbsup:

durrsaku

Forumium maestatis

[qb]
[qb] Po ta dija nuk e kerkoja ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif megjithate sot zbulova qe 2 LNB duhet te jene te ngjitura bashke sa me afer pa pike largesie mes tyre /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Kjo vlen vetem per rastin tend. Se nese ke dual-feed HOTBIRD-ASTRA ka nje diference te caktuar ne mm /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
:thumbsup: Pa dyshim sic thote Sala :tipsy:

Erjon rapper

Forumium praecox

O durrsako, po he mo djale, ca bere me dixhitalin.
Tani e ke HOTBIRD - EUTELSAT W2. Te W2 jane shqiptaret ne mos gaboj, Top-Channel, RTK-1, Tv Shiptar ( :rolleyes: )dhe Alsat (ky alsat te can koken me lajme /pf/images/graemlins/laugh.gif ).
Per kuriozitet, ca aparati ke?

Erjon rapper

Forumium praecox

Disa RECIEVER te markes se famshme gjermane TECHNISAT:

1. DigiCorder S1 with 40 GB HDD

1313.jpg

Set-top box with integrated hard disk drive, Timeshift function and Common Interface

2. DIGIT CI 2

1374.jpg

Digital satellite receiver for free-to-air TV and radio channels equipped with 2 common interfaces for 2 CA modules to receive encrypted TV and radio channels

Personalisht mendoj se jane me te mire se edhe Humax apo echostar,
TECHNISAT :thumbsup:

durrsaku

Forumium maestatis

[qb] O durrsako, po he mo djale, ca bere me dixhitalin.
Tani e ke HOTBIRD - EUTELSAT W2. Te W2 jane shqiptaret ne mos gaboj, Top-Channel, RTK-1, Tv Shiptar ( :rolleyes: )dhe Alsat (ky alsat te can koken me lajme /pf/images/graemlins/laugh.gif ).
Per kuriozitet, ca aparati ke? [/qb]
Perfundimisht Eutelsat W2 ne qender dhe Hotbird anash ama kam goxha probleme me sinjalin.Edhe pse parabola eshte 80 cm-she sinjali i Hotbird me vjen copa-copa dhe e njejta gje ndodh mbas nja 5-6 oresh qe e kam instaluar edhe me Eutelsat kshuqe ja vara fare atij muhabeti.Lashe Eutelsat, shtova ato stacionet italjone qe jane aty ene s'e lujta mo. /pf/images/graemlins/laugh.gif Aparati qe kam eshte shume i thjeshte pa shume rranglla.Ne mos gaboj eshte nje Sat+ Free To Air.

Erjon rapper

Forumium praecox

Perfundimisht Eutelsat W2 ne qender dhe Hotbird anash ama kam goxha probleme me sinjalin.Edhe pse parabola eshte 80 cm-she sinjali i Hotbird me vjen copa-copa dhe e njejta gje ndodh mbas nja 5-6 oresh qe e kam instaluar edhe me Eutelsat kshuqe ja vara fare atij muhabeti.Lashe Eutelsat, shtova ato stacionet italjone qe jane aty ene s'e lujta mo. /pf/images/graemlins/laugh.gif Aparati qe kam eshte shume i thjeshte pa shume rranglla.Ne mos gaboj eshte nje Sat+ Free To Air.
Pra aparatin e ke vetem per kanalet FTA (free to air), d.m.th. pa pagese. Per kanalet me pagese nuk behet fjale /pf/images/graemlins/laugh.gif

durrsaku

Forumium maestatis

Nuk i presim me gershone Eurit ne plako :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

[qb] Nuk i presim me gershone Eurit ne plako :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Jo mor plako, po shto dhe 40 euro dhe merr nje aparat me vend per karte dhe shikon ndonje program me te mire /pf/images/graemlins/smile.gif . Po nese do vetem shqipot atehere ai SAT+FREE TO AIR eshte OK :thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gif

AL PACINO

Forumium praecox

mroma te gjithve

kush ka nokia 9500mm me duhet per prova

me respekt un

Antionline

Primus registratum

Kush e mban pozicionin e sat tek w2 doja te me tregonte a ka probleme ne sinjal ne disa kanale si psh

TVSH LA7 MTV RTK dhe ndonje tjeter une tek kto kanale pasi hap aparatin nga log off dhe e coj tek keto kanale ne fillim tek quality me del 0% pas 2 sek behet 10, ose 20 dhe pastaj shkon sa eshte kapaciteti kapjes 70% dhe ne kete moment hapet stacioni, dmth une tek keto kanale dua mbi 5 sek qe te nxjerr kanalin ne ekran a i ndodh ndonjerit nga ju kjo? sepse me ndodh vetem tek w2 tek astra dhe hotbird nuk kam prob te tille.

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Antionline:
[qb] Kush e mban pozicionin e sat tek w2 doja te me tregonte a ka probleme ne sinjal ne disa kanale si psh

TVSH LA7 MTV RTK dhe ndonje tjeter une tek kto kanale pasi hap aparatin nga log off dhe e coj tek keto kanale ne fillim tek quality me del 0% pas 2 sek behet 10, ose 20 dhe pastaj shkon sa eshte kapaciteti kapjes 70% dhe ne kete moment hapet stacioni, dmth une tek keto kanale dua mbi 5 sek qe te nxjerr kanalin ne ekran a i ndodh ndonjerit nga ju kjo? sepse me ndodh vetem tek w2 tek astra dhe hotbird nuk kam prob te tille. [/qb]
ca aparati ke dhe sa e ke perqindjen e pergjithshme ?????
/pf/images/graemlins/smile.gif

K

KORCARI_1

Guest

[qb] Disa RECIEVER te markes se famshme gjermane TECHNISAT:

1. DigiCorder S1 with 40 GB HDD

1313.jpg

Set-top box with integrated hard disk drive, Timeshift function and Common Interface

2. DIGIT CI 2

1374.jpg

Digital satellite receiver for free-to-air TV and radio channels equipped with 2 common interfaces for 2 CA modules to receive encrypted TV and radio channels

Personalisht mendoj se jane me te mire se edhe Humax apo echostar,
TECHNISAT :thumbsup: [/qb]
hej dua te blej nje dekoder ?ke te mar mund te me thoni ? kam pare nje aston xena 1800 hdu,nje humax stb 8000 pvr dhe nje echostar 7000 me hard disc ! cili eshte me i mire per ju?

Erjon rapper

Forumium praecox

KORÇARI keto qe permende ti jane me HARD DISC dhe jane te shtrenjte, nejse une do te zgjidhja ate HUMAX PVR 8000 se eshte reciever i mire, po edhe ECHOSTAR eshte OK. Zgjidh e merr vete /pf/images/graemlins/smile.gif

Antionline

Primus registratum

RAPER sinjalin tek W2 e kam tek 70% sat 80cm aparati media-com fta plus 910 e di qe aparati nuk eshte ndonje gje qe nga kjo ane jam i informauar qe nuk eshte gje, por dua te di pse me ndodh vetem tek w2 me disa kanale qe sinjali tek to eshte psh tek RTK qe e shte e kosoves si sinjal i ketij kanali eshte 85% por kur e coj tek ky kanal dhe te disa te tjere sinjali fillon me 0% pastaj ngrehet ca psh 20, 30% ulet prap dhe disa here e ben kete deri sa shkon tek origjinalja 70% ne kete moment atehere hapet dhe tv, kjo me ndodh vetem ne disa kanale si me poshte
RTK,RTSH,LA 7,MTV dhenje tjeter vetem keto te tjerat nuk kam prob te tilla

Une ne fakt kam dy sat nje me dy koka dhe nje me nje koke, ke ky me nje koke e kam pozicion tek w2 qe me nxjerr te tille prob ne disa kanale si mendon ti, nqs do ndonje info tjeter me pyet thanks for pergjigjen tende

aspahiual

Primus registratum

O popull a nuk me tregon ndonjeri prej jush se ku mund te blej nje RECIEVER te lire ne Tirane(te thjesht).
Do ua dija shume per nder po te me thoni dhe cmimet se sa kushtojne qe te beja krahasimin me cmimet qe jane ketu ku ndodhem.
Mos harroni e dua te thjesht (tani jo RECIEVER per fukarenj po ashtu te mesem:)

Flm