Ne menyre logjike kuptohet se jane 3 grade larg njera tjetres, kurse ne largesi ne mm nuk e di :shrug:Fillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Kush mund te me thote me saktesi ca largesie kane 2 LNB tek shina e nje dual/feed(16 grade ne qender dhe 13 anash)? [/qb]
hajde llogaritje hajde Raper,u lodhe?)Fillimisht postuar nga Raper:
[qb]Ne menyre logjike kuptohet se jane 3 grade larg njera tjetres, kurse ne largesi ne mm nuk e di :shrug: [/qb]Fillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Kush mund te me thote me saktesi ca largesie kane 2 LNB tek shina e nje dual/feed(16 grade ne qender dhe 13 anash)? [/qb]
Kjo vlen vetem per rastin tend. Se nese ke dual-feed HOTBIRD-ASTRA ka nje diference te caktuar ne mm /pf/images/graemlins/smile.gifFillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Po ta dija nuk e kerkoja ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif megjithate sot zbulova qe 2 LNB duhet te jene te ngjitura bashke sa me afer pa pike largesie mes tyre /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
:thumbsup: Pa dyshim sic thote Sala :tipsy:Fillimisht postuar nga Raper:
[qb]Kjo vlen vetem per rastin tend. Se nese ke dual-feed HOTBIRD-ASTRA ka nje diference te caktuar ne mm /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]Fillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Po ta dija nuk e kerkoja ktu ne forum /pf/images/graemlins/tongue.gif megjithate sot zbulova qe 2 LNB duhet te jene te ngjitura bashke sa me afer pa pike largesie mes tyre /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Perfundimisht Eutelsat W2 ne qender dhe Hotbird anash ama kam goxha probleme me sinjalin.Edhe pse parabola eshte 80 cm-she sinjali i Hotbird me vjen copa-copa dhe e njejta gje ndodh mbas nja 5-6 oresh qe e kam instaluar edhe me Eutelsat kshuqe ja vara fare atij muhabeti.Lashe Eutelsat, shtova ato stacionet italjone qe jane aty ene s'e lujta mo. /pf/images/graemlins/laugh.gif Aparati qe kam eshte shume i thjeshte pa shume rranglla.Ne mos gaboj eshte nje Sat+ Free To Air.Fillimisht postuar nga Raper:
[qb] O durrsako, po he mo djale, ca bere me dixhitalin.
Tani e ke HOTBIRD - EUTELSAT W2. Te W2 jane shqiptaret ne mos gaboj, Top-Channel, RTK-1, Tv Shiptar ( )dhe Alsat (ky alsat te can koken me lajme /pf/images/graemlins/laugh.gif ).
Per kuriozitet, ca aparati ke? [/qb]
Pra aparatin e ke vetem per kanalet FTA (free to air), d.m.th. pa pagese. Per kanalet me pagese nuk behet fjale /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga DuWSaKu:
Perfundimisht Eutelsat W2 ne qender dhe Hotbird anash ama kam goxha probleme me sinjalin.Edhe pse parabola eshte 80 cm-she sinjali i Hotbird me vjen copa-copa dhe e njejta gje ndodh mbas nja 5-6 oresh qe e kam instaluar edhe me Eutelsat kshuqe ja vara fare atij muhabeti.Lashe Eutelsat, shtova ato stacionet italjone qe jane aty ene s'e lujta mo. /pf/images/graemlins/laugh.gif Aparati qe kam eshte shume i thjeshte pa shume rranglla.Ne mos gaboj eshte nje Sat+ Free To Air.
Jo mor plako, po shto dhe 40 euro dhe merr nje aparat me vend per karte dhe shikon ndonje program me te mire /pf/images/graemlins/smile.gif . Po nese do vetem shqipot atehere ai SAT+FREE TO AIR eshte OK :thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Nuk i presim me gershone Eurit ne plako :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ca aparati ke dhe sa e ke perqindjen e pergjithshme ?????Fillimisht postuar nga Antionline:
[qb] Kush e mban pozicionin e sat tek w2 doja te me tregonte a ka probleme ne sinjal ne disa kanale si psh
TVSH LA7 MTV RTK dhe ndonje tjeter une tek kto kanale pasi hap aparatin nga log off dhe e coj tek keto kanale ne fillim tek quality me del 0% pas 2 sek behet 10, ose 20 dhe pastaj shkon sa eshte kapaciteti kapjes 70% dhe ne kete moment hapet stacioni, dmth une tek keto kanale dua mbi 5 sek qe te nxjerr kanalin ne ekran a i ndodh ndonjerit nga ju kjo? sepse me ndodh vetem tek w2 tek astra dhe hotbird nuk kam prob te tille. [/qb]
hej dua te blej nje dekoder ?ke te mar mund te me thoni ? kam pare nje aston xena 1800 hdu,nje humax stb 8000 pvr dhe nje echostar 7000 me hard disc ! cili eshte me i mire per ju?Fillimisht postuar nga Raper:
[qb] Disa RECIEVER te markes se famshme gjermane TECHNISAT:
1. DigiCorder S1 with 40 GB HDD
Set-top box with integrated hard disk drive, Timeshift function and Common Interface
2. DIGIT CI 2
Digital satellite receiver for free-to-air TV and radio channels equipped with 2 common interfaces for 2 CA modules to receive encrypted TV and radio channels
Personalisht mendoj se jane me te mire se edhe Humax apo echostar,
TECHNISAT :thumbsup: [/qb]