Diferenca ne moshe midis bashkeshorteve.

S

Scorpion

Guest
Re: Diferenca ne moshe midis bashkeshorteve.

Per mua mendoj se ka shume rendesi mosha e njeriut ne dashuri a martese a ku di une gje tjeter...
Me thoni ju kujt do ti pelqente te merrte nje burre apo grua plak, apo do ta mbanit prej krahu rruges qe mos rrezohet kur te bie? Kujt do i pelqente te merrte nje femije ne krah qe ta mbante ne preher me vone? Pastaj dhe diferenca e moshes ka te beje shume, nuk mjafton vetem pasioni, dashuria afrimiteti, ka dhe ndryshim kulturash e idesh e planesh, vizionesh e botkuptim midis dy personave me diference ne moshe.

<span style="font-weight: bold">Diferenca s'duhet te jete shume e madhe, aq sa te dyja palet ta konsiderojne veten te barabarte.</span>

Keshtu e mendoj une te pakten. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Gjergj Kastrioti

Primus registratum

Kot doja te pyesja per kulture? nga jane marre ato fotot? Mesaduket tendenca qenka gjithmone e per me te reja. Jo se ka ndonje gje te keqe jo, por foto shume te goditura.

Per mendimin tim besoj se femra duhet te jete me e re se mashkulli pasi mashkulli do pak me shume kohe qe te &quot;piqet&quot; nderkohe qe femrat &quot;piqen&quot; me shpejte. Edhe fizikisht edhe mentalisht.

samanta

Primus registratum

S'ka rendesi diferenca sidomos kur behet fjale per 5-7 vjet.Kusherira ime belge eshte 4 vite me e madhe se i shoqi,por s'kane pase asnjehere ndonje problem,pastaj varet se si ndihesh.Ka shume te rinj qe jane me zi se 40 vjecaret
shrug.gif

albanian_girl

Primus registratum

per mendimin tim mosha ska rendesi fare ne dashuri
psh. un jam 16 dhe te dashurin e kam 25
kemi 9 vjet diferenc
punemadhe
rendesi ka qe e duam njeri tjetrin.
wub.gif

Eltoni_bkt

Primus registratum

Fillimisht postuar nga albanian_girl:
[qb] per mendimin tim mosha ska rendesi fare ne dashuri
psh. un jam 16 dhe te dashurin e kam 25
kemi 9 vjet diferenc
punemadhe
rendesi ka qe e duam njeri tjetrin.
wub.gif
[/qb]
Thoni pune e madhe juve sepse jeni shume e vogel ta kuptoni.

Le_Routard

Forumium maestatis

Ai simas ligjit mund te denohet si pedofil. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb]
Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Si perfundoj debati? Ta marrim bashkeshortin nje plakush qe nuk ka fuqi te na e dredhi, apo nje moshatar qe mund te jete i rrezikshem apo nje te ri qe ta edukojme si te sillet &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
rolleyes.gif

paskeni fillu me fol per plakusha tesh? pse diferenca n'moshe asht per faktin e masiperm??? (dredhjen?) &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
un e shof n'aspekte te tjera, personalisht moshataret nuk 'i gjej'= 'nuk me duken' interesant si nji me diference moshet nga ajo e jemja.

Persa i perket dredhjes, ça asht ajo 'lidhje' q1 s'ka besim e nisesh/jeton me friken e dredhjes??? kjoft kjo me t'riun apo me 't'vjetrin' (se kshtu fillune me cilsu nji moshe ma te rritun
rolleyes.gif
) ...

Besoj se dredhja ka t'bajne me karakterin e personit (jo moshen e fuqine) e plus me ate q1 jep ti ne nji MARR-DHANIE &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; !

Frika e dredhjes te partnerit/partneres asht thjesht 'mungese' e problem te ai/ajo q1 e vun &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/cool.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; . [/qb]
Kisha une nje 15 vjecare qe ja derdhja(uuppsss,ja dredhja)gjith diten &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; .

Ore,kush i ka hyp Blues nga krahu se me beri edhe mu pershtypje
devil.gif
rrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

treshi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Ai simas ligjit mund te denohet si pedofil. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Jo nese ajo eshte mbi 18 vjec....
goofy.gif

Ali_DemsI

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">DASHURIA NUK NJEF MOSHE</span>

epiphany

Primus registratum

eshte normale qe diferenca e moshes perben problem, por sdq kjo varet edhe nga pjekuria e personave, eksperienca dhe shume faktore te tjere.eshte relative.

DEVIL-girl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kokone:
[qb]
Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Ai simas ligjit mund te denohet si pedofil. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Jo nese ajo eshte mbi 18 vjec....
goofy.gif
[/qb]
Po sepse ajo faktikisht eshte 16. Ajo praktikisht eshte akoma nje femije.

marieta

Primus registratum

be careful, jo per gjo po se tkam ligji penal shqiptar ne kryerjen e maredhenieve sex me te mitura, diku anej nga nenet 100 te kodit penal
smash.gif

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Kto rastet e femrave nen 18 vjec, jane pune e tyre. Normalisht eshte Bingo kur nje 25-30 vjecar gjen nje 15-17 vjecare sepse mund ta manaxhoje ne te gjitha format. Gjithsesi edhe per 15-17 jane eksperienca qe duhen, me mire te deshtojne ne ate moshe dhe te mesojne me vone se si te sillen... Eksperienca normale eshte 3-5 vjet per mendimin tim, me shume ka probleme besoj ne faktin qe jane rritur ne periudha ne ndryshme, sidomos ne Shqiperi, cdo brez qe dallon ne 5 vjet, ka jetuar gjera te ndryshme ne momente te ndryshme te jetes duke formuar kultura dhe sjellje disi te ndryshme... Une jam 25 vjec dhe me nje 16 vjecare vetem mund te tallesha ne njefare mase, nuk besoj qe do gjej shume menyra komunikimi pervec atyre fizike.
Keshtu qe sjam impenjuar shume te arrij nje komunikim te tille, te thjeshte.
Tung

Daniel H

Primus registratum

Une per vete kam pas te dashura moshatare, por mirekuptimin dhe qetesine qe kam gjete me kete qe kam tani qe eshte 6 vjet me e vogel, s'e kam pas me asnje.
Per kete moshe qe jam, dihet qe i ofroj shume me teper se moshataret, por kur te vete 50 apo 60, mbase do i dukem gjysh
smash.gif
, gjithmone nese perfundoj me te.
Deri atehere....
wave.gif

Ermal Lamcaj

Primus registratum

Ka dy shprehje kryesore nga veriu i shqiperise (po perfshi edhe kosoven).

1) NQS vajza arrin dhe te hap deren, ajo duhet te te hapi edhe kembet.

2) NQS vajzes, kur ulet ne karrike, i arrijne kembet ne toke, duhet me iu hedh me koke.

Pyetje per rregullin 2)
Po sikur karrikja te jete nga ato te kopshit???

fairy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Sintetiku:
[qb] Kto rastet e femrave nen 18 vjec, jane pune e tyre. Normalisht eshte Bingo kur nje 25-30 vjecar gjen nje 15-17 vjecare sepse mund ta manaxhoje ne te gjitha format. Gjithsesi edhe per 15-17 jane eksperienca qe duhen, me mire te deshtojne ne ate moshe dhe te mesojne me vone se si te sillen... Eksperienca normale eshte 3-5 vjet per mendimin tim, me shume ka probleme besoj ne faktin qe jane rritur ne periudha ne ndryshme, sidomos ne Shqiperi, cdo brez qe dallon ne 5 vjet, ka jetuar gjera te ndryshme ne momente te ndryshme te jetes duke formuar kultura dhe sjellje disi te ndryshme... Une jam 25 vjec dhe me nje 16 vjecare vetem mund te tallesha ne njefare mase, nuk besoj qe do gjej shume menyra komunikimi pervec atyre fizike.
Keshtu qe sjam impenjuar shume te arrij nje komunikim te tille, te thjeshte.
Tung [/qb]
Turp, mos u tall me gocat e vogla 16 vjec, cuni serioz pret te beje goca 20 vjec e fejohet dhe i rri besnik, ashtu de! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

MLK

Primus registratum

Beni kujdes kur permndeni minorenet se do kalbeni e skena ne men me ju majt me cigare burgjeve &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Cdo gje varet nga tipi, mentaliteti, edukata...Po ne pergjithesi femra kerkon te mashkulli sigurine (identifikimin e babes se vet) e ne pergjithesi zgjedh meshkuj me te medhenj ne moshe se ajo.
Pastaj femrat ne moshen 20 a 22 vjeç jane gati te mbajne ne familje kurse mashkulli ne moshen 20 vjeç eshte akoma peshk e piqet shume me vone.

Princesha

Primus registratum

dmth simas teje, un paskam me e gjet nji qe i ngjan babs tem, na treme...me duket e kam gjet &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

MLK

Primus registratum

Po e ke baben king nuk ka pse te te tremi po e gjete si baba &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Tani po se pate baben king shif mos gjesh nonji qe i ngja komshiut pra... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;