Re: Denimi me Vdekje!
Pershendetje!
Kur ne fillim shkorva ne kete teme thashe se do kthehem edhe ja ku jam:
Ka patur nje diskutim shume me te gjere ne AF e vjeter mbi kete ceshtje dhe njerezit po haeshin me dhembe.
Une jam e lumtur qe kesaj here jam ne nje mendje me Julen(gjalle je mi :tipsy: ?),dhe po rendis arsyet se perse jam
KUNDER denimit me vdekje.
Se pari jam Kunder ne pergjithesi,pavaresisht nga shteti dhe shkalla e kriminalitetit.
Ekziston fakti qe ne SHqiperi kriminaliteti ehste i shkalles se larte,jane rritur se fundmi krimet ne familje dhe pedofilia.C'denim u duhet dhene ketyre njerezve?
Sigurisht qe cdo shoqeri do te vendose rregulla per mabrevajtjen.Kjo do te thote qe duhet te ekzistojne:
ligje te forta
gjykates e avokate te pakorruptueshem
burgje te sigurise se larte
evitime te faljes se denimeve
Meqe keto nuk ekzistojne ne atdheun tone,shumica prej jush sugjeron te vrasim?
Pse na harxhojne oksigjenin?
Mire pra flasim per Shqiperine:
Populli shqiptar eshte populli qe paguan me pak taksa ne gjithe boten,ka prej vitesh qeverite me te korruptuara qe mund te ekzistojne e per rrjedhoje kur vjen puna ne denime,gjykatat jane aq te shitura sa ata qe e
hane jane pabuksat qe kane vjedh noi gjo ke tregu.
Une vete mbaj mend qindra kriminele qe shetitnin rrugeve.Njerezit pershperitnin:Ky ka vrare filanin,po pagoi edhe doli,ky tjetri vrau gruan edhe nje femije,po njifte zv.Prokurorin.
Dmth

eri ketu Ligji per denimin me vdekje nuk duhet sepse ka
korrupsion !
Hipoteze:
Nese Shqiperia do ish ne nivelet legjislative te vendeve perendimore a duhet denimi me vdekje?
Jo ,as kete here nje jo e vendosur.
Para ca kohesh dikush ketu u justifikua me benefitet.Ne shumicen e rasteve gjyqesore jepet vendimi pa
rrefimin e te pandehurit.Kjo duke u nisur nga provat apo deshmitaret okulare.
Dmth,ne 100 te denuar me vdekje,patjeter dikush do jete i pafajshem,ose fajtor ne nje shkalle me te ulet se ajo e kategorise se denimit me vdekje.
Ja vlen?
Te vrasim 1 per te shpetuar prej 99 te tjereve?
Benefit me jete njerezish?
P.s:Nuk po flas fare nga pikepamja humane apo aq me shume fetare se aty gjerat jane te prera:Jeta na eshte dhene prej Atij,dhe vec Atij i takon ta marre!
Per kontorno:
Argumenti i parë:
- Me të vërtetë armiqësia e njeriut ndaj vëllait të tij realisht është një krim.
O ti që zemrën tënde e ke mbushur me urrejtje dhe armiqësi ndaj vëllait tënd besimtar dhe që të mungon urtësia! Merr një shembull: sikur ti ndodhesh në një anije (barkë) ose në një shtëpi ku së bashku me ty janë edhe nëntë persona të mirë dhe një kriminel. Ti vëren se dikush po orvatet të fundosë anijen ose të rrënojë shtëpinë mbi ju. S'ka dyshim se në atë çast ti do të thërrasësh me zë të lartë duke kundërshtuar atë që orvatet të bëjë zullum mbi ju, pasiqë nuk ka ligj që lejon fundosjen e anijes në të cilën gjenden nëntë kriminelë por në atë është një i pafajshëm.
Said Nursi