Denimi me Vdekje!

ujiftohte2die4

Primus registratum
Re: Denimi me Vdekje!

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb] Per denimin me vdekje!
Te vrau vrite!
Mbi kete ceshtje jam e pa meshirshme! [/qb]
ashtu te paca, moj e uruar, bjehu!!! :smash: :smash: :smash: :smash: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ^SHIU^:
[qb] pergjithesisht me ide jam kunder denimit me vdekje por mendoj qe ne disa situata denimi me vdekje eshte i vlefshem.psh:
nuk do denonit me vdekje nje vrases femijesh?
un pervete do ta denoja.
ose krime te tjera te renda..
me ben pershtypje se usa nje nga shtetet me demokratike e zbaton denimin me vdekje.
po vrave duhet te vritesh kam degjuar te thone,
kjo ka bere qe usa vrasjet te mos arrijne nivele te larta.nuk them se nuk ka vrasje ,vriten perdite por ama nuk vriten perdite polica ne krye te detyres sic ka ndodhur shpesh ne shqiperi... [/qb]
Amon er amon, e hongert mortja policin shqiptare!
Per denimin me vdekje n.q.s. shteti vret athere nuk do ishte shtet sepse shteti nuk duhet te vrasi me gjakftohtsi sepse krhasoet me kriminelin. Eshte me mire ti dali shpirti nga b*** ne burg per te gjith jeten.
EDHE, EDHE nuk eshte e lehte te mbijetosh ne burg per gjith jeten.

eduarti

Primus registratum

Ktu mer rrusho ka shum menime dhe se cili nga
ato varet nga gjonat qe secili ka viju ne jeten e vet por sidoqoft asnjeri ska t'drejt t'mori jeten
e askujt dhe mbi t'gjitha shteti se ne mes atyne denimeve mund te kryj dhe tjera per hesapin e vet
por jan dhe ato krime qe bojn disa (makabra,perdhunime e.t.j)qe duhen var me kok posht qe t'morin msim tjeret e mos te te njejta gjona...................................................

eduarti

Primus registratum

Jeta mer lal esht e bukur po dite me e jetu

Nqofse mer jeten e dikujt (me dashje)thjesht muhabeti je budalla axx dhe mos t'harrojm se shkatrrojm dhe tonen bashk,me at veprim.

Petroninsja

Primus registratum

Denim me vdekje ose jo.....
Eshte nje nga temat me kontradiktore pasi gjen shume opinione qe kundershtojne njera tjetren. Per mendimin tim jeta te eshte dhene nga nje force superlative dhe asnje ska te drejte ligjore te te marr jeten sado keq te kesh bere. Mund te ndodhin krime nga me makabret dhe reagimi i pare ndaj keqberesit eshte nga me cnjerezoret por serish sduhet marr jeta, dicka kaq e vyer. Burgimi i perjetshem eshte me efikas si denim pasi vuan krimin e bere dhe e kupton sec ke demtuar.
Dmth me pak fjale, Jo denimit me vdekje!!!

Dashuria, kenaqesia e te qenit 2, frika se mos behesh 3, tmerri se mos ngelesh 1..

iliria e para

Primus registratum

Kurrsesi ska kush te drejte te vrs tjetrin e as gjyqi.
E si ka mundesi qe te vritet dikush per ti treguar se beri gabim qe kishte vra?

Klinton

Primus registratum

Ne ne Amerike e kemi akoma ligjin origjinal-Denim me vdekje ne karrigen elektronike-dhe ky ligj ka gjetur zbatim sepse kemi njerez te trashe qe nuk kuptojne Demokracine e Vertete Amerikane.
Ne kohen time si president gjykata denoi dy vete si vrases duke i futur ne dhomen e gazit.
Jo per gje por ata deklaronin se do vrasim perseri dhe ndoshta edhe spitali psikiatrik nuk mund te bente dobi ndaj ketyre.
Ne ne Amerike kemi nje thenie te atille se neqoftese Zoti ka krijuar njeriun dhe i jep mundesi njeriut te vrase qenien tjeter njerezore, ajo do te thote qe Zoti ka dhene urdher perseri qe ky njeri te vritet sepse ka lindur vetem per te keqija.
Nganjehere ka dhe njerez qe jane te pafajshem gjithashtu te penduar ne krime dhe ne baze te hetimeve nuk i denojme me vdekje, por me rendesi eshte te ruajme popullin tone te pavdekshem amerikan nga te keqijat qe e kercenojne cdo dite.

Suedezi

Primus registratum

Le ti sqarojme pak gjerat .Ka kriminele dhe vrases ,nuk eshte e drejte qe te gjithe ata qe vrasin ti denojme me vdekje .psh..E Zeme se ti
je duke pire nje kafe me te fejuaren ose me motren ne nje lokal ,dhe papritur hyjne tre kriminele te cilet i njeh i gjithe qyteti .Duke u fryre dhe duke shitur pordhe akoma pa u ulur ne karige,fillojne te ngacmojne motren ose te fejuaren ne pranine tende .Ti reagon menjehere por si shperblim mer grushta fytyres,dhe kondak pistolete ne koke .I mbuluar me gjak dhe perballe grykave te pistoletave qe te jane drejtuar e sheh qe nuk mund te besh asgje me shume ne ate moment ne mbrojtje te nderit tend .Mbas disa oresh ti ke mare nje kallash dhe shkon dhe e zbraz gjith karikatorin drejt te tre krimineleve duke vene ne vend nderin tend.(A mund te quhesh ti kriminel)

Ela_001

Primus registratum

Nuk e di per kete, por qu quhesh IMPULSIV per kete po.

Kriminel apo jo je FAJTOR per nje krim.

*PINK_GIRL*

Primus registratum

denimi me vdekje ??????

oh yeah , jam pro per denimin me vdekje , te jete kudo ne gjithe boten , kriminelet vetem ajo u vjen hak* :smash: :smash:

sincerely yours,

PINK_GIRL

DARIO

Primus registratum

PRA NJE JAVE PO DISKUTONIM DENIMIN ME VDEKJE NE KOLEGJ ,UNE JAM NE LEICESTER COLEGE DHE PROFESORI DHA SI TEME DITE KETE.SI DETYRA IME ISHTE TE BOJA CA LETRA GATI DHE TE DILNIM NE RRUGE CA STUDENT PER TE PYETUR TE GJITHE NJERZIT QE KISHIM MUNDESI
DENIMI ME VDEKJE KETU NE ANGLI ESHTE ANULLUAR 1966
DISA HERE KAN MUNDUAR TE KTHEJNE NE FUQI PO PA SUKSES.NJE MUJ PASI LIGJI U RREZUA NJE GRUA VRET 40 FEMIJ BRENDA 1-MUJI DHE AJO U DENUA PER JETE NE BURG,DISA HERE ESHTE MUNDU PER FALJE PO JO ,NE DJETOR 2002 AJO KA VDEKUR.
NGA AJO QE BOME NE DALEN NGA 50 PERSONA 40 E DUAN PREP NE ANGLI DENIMIN ME VDEKJE

PER MENDIMIN TIM NUK ESHTE E MIRE KY LIGJ PA DISA HERE CA PERSONA E MERITOJNE LITARIN.
KETU NE LESTER PRA 4 DITESH CA NIGERIAN KAN VRA NJE GRUA 40 VJEQE DHE E KANE DJEGUR NE SHTEPIN E KESAJ GRUES.
help.gif

receli

Primus registratum

Kjo Ada shkruan:

"Abuzimi i femijeve eshte per mendimin tim krimi me i ndyre dhe i poshter."

"Abuzim i femijve" do te thote se "femijet abuzojne". e ti nuk e ke fjalen se abuzojne femijet..psh hane shume cokullata..etj.
Ne se e ke fjalen per pedofilet athere shkruaj.."abuzimi me femije" ose "abuzim mbi femijet".

ju q... shqipen e Meksit e fatos Nanos qe keni mesuar kto 10 vjet shurrokraci.

jula

Primus registratum

Kunder!

Vetem se ai "argumenti" i jetes qe duhet te merret nga entiteti superior, pasi nga ai eshte dhene.....eshte i admirueshem, por pa vend: Supozohet te behet fjale per vende laike (ne kuptimin me te gjere te kesaj fjale), ku ASNJE princip moral nuk ka pse te behet automatikisht ligj institucional.
Une do te mjaftohesha me dy FAKTET empirike:
-Denimi me vdekje nuk ka dhene asnje rezultat ne vendet ku aplikohet ne drejtim te uljes se shkalles se kriminalitetit. Krime si vrasja dhe perdhunimi kane rrenje te tilla qe nuk mund te menjanohen nga frika e nje denimi.
-Ne morine e proceseve ka nje perqindje gabueshmerie qe, ne rastin e nje denimi me vdekje nuk shoh se si mund te shpagohet me pas.

Uhhh, me falni, per te qene e ndershme mu kujtua edhe nje argument PRO: Eshte ekonomikisht shume me kursimtare te vrasesh se sa te mbash nje te denuar me burgim te perjetshem! :eek:

u74

Primus registratum

Per mendimin tim denimi me vdekje nuk duhet te aplikohet , nuk e justifikon kurre qellimin.Problemi tjeter eshte se edhe ne vendet me te zhvilluara te botes ngandonjehere sistemi ka deshtuar dhe jane ekzekutuar njerez te pafajshem,pa le ma ca mund te behet ne Shqiperi.Ne qofte se drejtesia zbatohet me rigorozitet eshte krejt i mjaftueshem burgimi i perjeteshem.

I-Panjohuri

Primus registratum

Une jam PRO denimit me vdekje. JO sepse ushtrimi dhe aplikimi i tij do te sillte ndonje ulje te kriminalitetit, por per llogjiken e thjeshte qe :
Nese dikush i merr jeten dikujt pa te drejte, meriton te humbe jeten e tij pavarsisht nese eshte i ri apo i vjeter, grua apo burre, kriminel apo i ndershem etj etj etj.
Aplikimi i denimit me vdekje , do tju bente edhe nje here te qarte te gjitheve qe jeta e tyre ka po aq shume(pak) vlere , sa jeta e atyre te cileve ato ju marrin pa te drejte.
Sa per menyren e aplikimit te tij, une do te isha per mendimin qe ajo te jete sa me e dhimbshme dhe me e ngadalte.
Ju Flmnd.

jula

Primus registratum

Ky eshte mendimi yt personal, ndjenjat e tua te respektueshme, per te cilat edhe une mund te jem dakort, si njeri.
Por, kur behet fjale per institucione, nuk eshte ne plan te pare ndjesia e viktimes apo atyre qe le pas. Eshte nje llogaritje e thjeshte, nje vendim midis pro dhe kunder, nje zgjedhje racionale. Qellimi nuk eshte shpagimi (nje i vdekur nuk kthehet me ne jete, ky kthim do te ishte shpagimi i vetem), qellimi eshte parandalimi i fenomenit kriminal. Statistikat tregojne se kjo ide nuk funksionon, kaq.

Ema

Goddes

Pershendetje!
Kur ne fillim shkorva ne kete teme thashe se do kthehem edhe ja ku jam:
Ka patur nje diskutim shume me te gjere ne AF e vjeter mbi kete ceshtje dhe njerezit po haeshin me dhembe.
Une jam e lumtur qe kesaj here jam ne nje mendje me Julen(gjalle je mi :tipsy: ?),dhe po rendis arsyet se perse jam KUNDER denimit me vdekje.

Se pari jam Kunder ne pergjithesi,pavaresisht nga shteti dhe shkalla e kriminalitetit.
Ekziston fakti qe ne SHqiperi kriminaliteti ehste i shkalles se larte,jane rritur se fundmi krimet ne familje dhe pedofilia.C'denim u duhet dhene ketyre njerezve?
Sigurisht qe cdo shoqeri do te vendose rregulla per mabrevajtjen.Kjo do te thote qe duhet te ekzistojne:
ligje te forta
gjykates e avokate te pakorruptueshem
burgje te sigurise se larte
evitime te faljes se denimeve

Meqe keto nuk ekzistojne ne atdheun tone,shumica prej jush sugjeron te vrasim?
Pse na harxhojne oksigjenin?

Mire pra flasim per Shqiperine:
Populli shqiptar eshte populli qe paguan me pak taksa ne gjithe boten,ka prej vitesh qeverite me te korruptuara qe mund te ekzistojne e per rrjedhoje kur vjen puna ne denime,gjykatat jane aq te shitura sa ata qe e hane jane pabuksat qe kane vjedh noi gjo ke tregu.
Une vete mbaj mend qindra kriminele qe shetitnin rrugeve.Njerezit pershperitnin:Ky ka vrare filanin,po pagoi edhe doli,ky tjetri vrau gruan edhe nje femije,po njifte zv.Prokurorin.
Dmth:Deri ketu Ligji per denimin me vdekje nuk duhet sepse ka korrupsion !
Hipoteze:
Nese Shqiperia do ish ne nivelet legjislative te vendeve perendimore a duhet denimi me vdekje?
Jo ,as kete here nje jo e vendosur.

Para ca kohesh dikush ketu u justifikua me benefitet.Ne shumicen e rasteve gjyqesore jepet vendimi pa rrefimin e te pandehurit.Kjo duke u nisur nga provat apo deshmitaret okulare.
Dmth,ne 100 te denuar me vdekje,patjeter dikush do jete i pafajshem,ose fajtor ne nje shkalle me te ulet se ajo e kategorise se denimit me vdekje.
Ja vlen?
Te vrasim 1 per te shpetuar prej 99 te tjereve?
Benefit me jete njerezish?

P.s:Nuk po flas fare nga pikepamja humane apo aq me shume fetare se aty gjerat jane te prera:Jeta na eshte dhene prej Atij,dhe vec Atij i takon ta marre!

Per kontorno:

Argumenti i parë:

- Me të vërtetë armiqësia e njeriut ndaj vëllait të tij realisht është një krim.

O ti që zemrën tënde e ke mbushur me urrejtje dhe armiqësi ndaj vëllait tënd besimtar dhe që të mungon urtësia! Merr një shembull: sikur ti ndodhesh në një anije (barkë) ose në një shtëpi ku së bashku me ty janë edhe nëntë persona të mirë dhe një kriminel. Ti vëren se dikush po orvatet të fundosë anijen ose të rrënojë shtëpinë mbi ju. S'ka dyshim se në atë çast ti do të thërrasësh me zë të lartë duke kundërshtuar atë që orvatet të bëjë zullum mbi ju, pasiqë nuk ka ligj që lejon fundosjen e anijes në të cilën gjenden nëntë kriminelë por në atë është një i pafajshëm.
Said Nursi