Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

<span style="font-style: italic">..delegacioni anulon vizitën në gjermani përshkak të veshjes islame ..</span>

<span style="font-weight: bold">Një delegacion Kosovar,të kryesuar nga OSBE-ja,për një vizitë në Gjermani,anulon këtë vizitë për arsye se përkthyesja ishte Femër muslimane me Mbulesë!!!</span>

- Diskriminimi i vlerave s`paska kufij!
- Ajo,motër muslimane u nënçmua,sepse thjeshtë ishte e mbuluar!!
- Sherif Konjuca,kryesues i delegacionit kosovar,arsyetonte se:
<span style="font-style: italic">&quot; Kemi anuluar vizitën përshkak se përkthyesja ishte një femër me mbulesë,dhe ne i takojmë evropës e jo azisë&quot; ...</span>
- As idiotizmi s`paska kufij!!

<span style="font-weight: bold">.. Ju lutem të debatojmë rreth kësaj dukurie që shpesh po ndodh,që veshja e femrës muslimane të nënçmohet e të fyhet ..</span>

Triumfi

Primus registratum
Re: Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

<span style="font-weight: bold">- tushi - </span>

<span style="font-style: italic">Akuzat tua ndaj meje jane shume jonjerezore!</span> ... <span style="font-weight: bold">&quot; Mszh yt pa Koment &quot;</span>

Verej se je i percipt ne kunderpergjigjje - nuk kunderpergjigjesh si teresi por shkoqit vetem disa fjale nga mesazhi,duke ia bashkangjitur asaj shkoqitje ngjyre te urrejtjes dhe mosperfilljes se çiltersise,pasoj e se ciles eshte deformimi i mesazhit!

Une isha i krishtere [e nese te intereson arsyeja e konvertimit tim ne Islam,lexo te kategoria 'teologjija' te nentema 'si erdha ne Islam'],dhe besoj se njoh me mir se ti krishterizmin,njohe shume mir se cdo thote ' toleranca fetare ',e se cdo thote 'barazia dhe harmonia ',sepse kam provuar t`i takoj nje feje tjeter,pas gjithe kesaj mesazhet e mia s`kane elemente te urrejtjes ndaj tjetrit e as armiqesi,nese te intereson te kuptosh kete me shume,lexo postimet e mia te kategoria 'teologjija' me nentemen 'bisede me muslimanet',e nese te intereson te kuptosh se perpjeket e mia jane thjeshte per te kuptuar te verteten,vizito postimet e mia te kategoria 'Filozofia ' te nentema 'Ultraenigma dhe Kthjelltesia '.

A thua valle me akuzon pse thjeshte perpiqem te kuptoje te verteten?,apo pse dua te jem rob i denje i Atij qe me krijoi?

Stimulim imi i vetem per postimet qe i beje eshte dashuria qe kam ndaj Allahut e ndaj askujt tjeter pos Tij,sepse cdo gje pervec Tij eshte hiq!

Te lutem behu me i cilter ne postime,mos etiketo tjetrin,por do ishte e udhes qe te sjellesh idete tua pa cenuar mendimin e tjetrin. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Me shprese per mirekuptim! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

<span style="font-style: italic">' kerkoj falje nga lista e A.F.per perseritjen
e mesazhit ne dy kategori,njekohesisht edhe per natyren e mesazhit '</span>

Triumfi

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">fillimisht postuar nga 'Mistreci':
Sot ju dorezua çmimi Nobel avokates iraniane Shirin Ebadi.
....juristja iraniane nuk mbante &quot;hidjab&quot; ,duke injoruar kercenimet e bera nga ekstremistet qe te mbulohej me perçen islamike...

Me rastin e vizites se Jacques Chirac ne Tunizi u dha nje emision ne nji nga kanalet e Frances.Ne Tuniz(kryeqyteti Tunizise)pjesa derrmuese e femrave nuk mbanin perçe.Vetem ne zonat jo te zhvilluara(termi ekzakt qe u perdor nga drejtuesja e emisionit qe ishte tuniziane ) femrat jane te gjitha me perçe,aty ku treçereku popullsise jane analfabete,aty ku edhe varferia eshte me e madhe.... etj,etj...</span>
- Juridiksioni Islam zoteron si teresi e jo ne disa po,e ne disa jo!,dmth; nuk gjykon ne individa te caktuar por te gjithe para tij jane te barabarte,nuk ka dallim mes asaj qe eshte pastruese zyrash e mes asaj qe eshte presidente shteti.
- Nga qasja jote ndaj ketij lajmi,e kuptoj si ndasi mes klasave njerezore!
... anyway,edhe po te kishte fituar cmimin nobel[çmim per persona shume special!!]e te supozohej se kinse mund te ndryshohej qendrimi ndaj ligjit te Mbuleses,eshte shume larg te vertetes dhe kjo s`mund te ndodhe kurr!

- 'Lajmi nga Tunizia'[edhe pse ky lajm me duket shume i dyshimt],megjitheate te them se fatkeqesisht pak kupton nocionin 'Fe',sepse thjeshte nese njerzit apo disa te cilet nuk respektojne ligjet e saja,quhet rrebelim ndaj saj,e jo te mirret si baze apo shembulle,keshtuqe
,neve s`na bene pershtypje nese dikush nuk respektoi fene e tij.

- Tjeter cka kuptoj nga ky lajm,mbeshtetur nga pretendimet tua,une shoh idiotizem,njekohesishte ndasim ne klasa,mes te varferve dhe te pasurve, apo mes shtresave te uleta dhe atyre te larta!

- Mbulesa nuk eshte tradite e trasheguar por eshte Parim ISLAM.ligjet fetare nuk jan pron e askujt,qe te manipuloj me to.

- Pra,mbulesa eshte parim per te gjithe femrat qe kane pranuar Islami fe.

<span style="font-style: italic">...prap them,dyshoj ne pretendimet tua ne lajmin e 'tunizis',poashtu edhe komentin per 'iranjen',e mundesishte sjell burimin me detaje ...</span>

me plotrespekt

tushi

Valoris scriptorum

Sinqerisht nuk me intereson arsyeja e jote e konvertimit nga i krishtere ne mysliman por vetem te uroj te gjesh paqe e lumturi ne fene qe ke zgjedhur.Ka mundesi qe ti ta njohesh fene kristiane me mire se une se une nuk jam dhe aq praktikant dhe kjo ndoshta me ka bere te kem me respekt per fete e tjera.Sikur ti te mjaftoheshe vetem me shpjegimin e fese islame nuk do te kishte as nje problem por hidhesh dhe sulmon besimet e tjera.Sulmon parimet dhe menyren si shumica e shqiptareve e shohin rrugen e tyre drejt perendimit.Ti dhe shoket e tu beni pjese ne pakicen e shqiptareve kjo shihet nga zjarri dhe vrulli qe i jepni diskutimeve nga larmia e tyre=0 duke te dhene pershtypjen me shume te mercenareve sesa te njerezve qe kane gjetur rrugen e vertete dhe kan deshire t'ua tregojne te gjitheve.Une gjithmone kam patur kenaqesi nga diskutimet dhe shoh se pergatitja nuk te mungon.Dikush nga shoket e tu ka permendur me pare Ahmed Deda qe e njihte Biblen permendesh etj etj.Uroj qe ti te mos marresh mesim prej tij sepse ata jane njerez qe jeten jane kane kushtuar luftes ndaj fese se krishtere.Une kam lexuar disa libra te tij si:50000 gabimet e Bibles, a eshte Bibla fjala e zotit, Dialog mes nje te krishteri dhe nje myslimani ku pas nje dialogu te shkurter i krishteri i kerkon myslimanit se si mund te konvertohet ne mysliman ndoshta e njejta gje ka ndodh edhe me ty.Pergatitja e jote me duket krejtesisht e njeanshme si ata sportistat qe sterviten e konkurrojne ne nje sport te caktuar,dhe sporti jot eshte &lt;Lufta kunder krishterimit&gt; edhe pse thu qe ke ba pjese ne kete besim .Nje shembull ndoshta pa shum lidhje tv tirana ka trasmetuar nje here pera shume kohesh nje film(Nusja nga Danimarka )nje vajze qe martohet ne Turqi dhe konvertohet ne mylimane.Nje here ne tv sheh ne tv nje rit fetar ne nje kishe dhe menjehere shkon per te vjelle.Ne fakt filma te tille libra si ata qe permenda me lart e komente si ata qe ben ti e shoket e tu te bejne per te vjelle.Ndoshta mund te mendosh qe ndihem sadopak i kercenuar dhe i frikesuar nga te dhenat e komentet qe jep por gabohesh.Ndjej vetem keqardhje per misionin qe i ke vene vetes ne jete.Nqs ky nuk eshte mision por profesion keqardhja eshte e dyfishte. E sa per shkeputjet qe kam ba ne shkrimet e tua i ke shkru ti e nuk i kam shpik nqs i ke ba pa dashje thjesht kerko te falun dhe spjego kuptimin e vertete.Ne fjalet e mija te jesh i sigurte se nuk ka as edhe formen me te vogel te urrejtjes ose perçmimit vetem keqardhje.Do te sugjeroja qe te filloje provat per te konvertu prind e te afermit e tu(perderisa ti ke ken i krishtere ka mundesi qe edhe te ata te jene te tille)Atehere balle hapet vjen ne forum e ndoshta peshkon ndoj krap siç te kan peshku edhe ty(gjithmon nqs asht e vertete ajo qe ke than dhe me fal qe dyshoj ne sinqeritetin tan po me ke dhan elementa ma se te mjaftushem me e ba nje gja te tille.Ndaç beso n'daç mos beso por jam tuj te vleresu gjithmon e ma teper
shnet e pare Tushi

bona

Primus registratum

betina

mbi gjakune e tyre shkeli ato qe shkelen POR
dhe eshte e vertete cfare them une( lexoje dhe nje here dhe ngulite ne koke ate perdhunimin e kosovarve qe bene ne shqiperi gocave).

good luck

PS: mos harro dhe kur serbi i perzuri kosovaret dhe shqiptaret u hapen dyert kosovarve ketu ne NY nje kosovar shkruante se sa kishte vuajtur ai ne nje familje ne Kukes qe nuk kishin uje e drita ti benin fresk kosovarit.

me mire ta leme kete muhabet.

Triumfi

Primus registratum

komplimente ' tushi ' e flmd per kshillat ...

e shoh te arsyeshme te vazhdojme temen e hapur,nese mendon edhe ti qe eshte me e drejt,se kshtu qysh kemi vazhdu s`ka rrugedalje &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

.. te perkujtoj se qellimi i temes eshte:

<span style="font-weight: bold">&quot; pse të nençmohen vlerat e një feje &quot;</span>
.. sikurse rasti i 'mbulesës' !!

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] betina

mbi gjakune e tyre shkeli ato qe shkelen POR
dhe eshte e vertete cfare them une( lexoje dhe nje here dhe ngulite ne koke ate perdhunimin e kosovarve qe bene ne shqiperi gocave).

good luck

PS: mos harro dhe kur serbi i perzuri kosovaret dhe shqiptaret u hapen dyert kosovarve ketu ne NY nje kosovar shkruante se sa kishte vuajtur ai ne nje familje ne Kukes qe nuk kishin uje e drita ti benin fresk kosovarit.

me mire ta leme kete muhabet. [/qb]
Bona
te moskeqkuptohemi se di nuk e di se cfare mendon ne fakt, ti perzien individ me nje popull, ajo qe ka ndodh ne shqiperi sic thua ti ate nuk e beri e gjithe kosova por e bene individe, qe mund te bejne cdo kund dhe ti duhet te mendosh dhe duhet ti ndash dhe sqarosh gjerat.

Kur mendoj per Shqiperine nuk me vete mendja tek njerezit qe thone se kosovarte jane serb e fjale fyese tjera qe behen per kosovaret
Por me vete mendja tek familjet bujare qe u treguan zemer gjere ne kohen me te veshtire per ne, kur hapen dyert hapen zemrat e u ofruan kosovareve buke krype e zemer, u ofruan strehe te gjitha ato qe kishin. Me vete mendja tek ata shqiptare qe ju bashkuan rradheve te UCk per ti dal zot vatanit, me vete mendja tek Indrit Cara (ushtare Kavaja), Arjan Brahimi, Fatmir Doci, Artan Kovaci, Qazim Dautaj, Astrit Prushi,... dhe nje varge shume i gjate qe u flijuan per SHQIPTARI, atyre qe ju gjeten afer vllerezerve te tyre ne kohen me te veshtire. Me vete mendja tek nena Vitore Stefa qe sot ne brendesi ka nje vuajtje te madhe per bijte e saj ushtare te Uck qe u flijun, nena Qendrese mund ta quaj nene Vitoren e cila me se miri di te pershkruaj trimerin bujarine e djemeve te saj, mund ti quaj djem te saj sepse kjo nene sot ndan dhimbjen me nenat e deshmoreve, me vete mendja tek ato nena, tek ato qe sot nuk kan afer bijte e tyre, qe e dhane gjene me te shtrejte JETEN E TYRE per dite me te mira, bijte me te mire qe pat kombi yne

Prandaj e nderuara Bona fjalet e tua nuk mund te me bejen te mos e dua Shqiperine te mos e dua kombin tim sepse ti je vetem nje individ dhe nuk je gjithe populli shqiptar edhe pse je pjestare e tij, por ndjej dhimbje kur shohe se ka njerez me ide te tilla si ti qe ke.

P.S kerkoj falje qe u shperha me emocion

Gjithe te mirat!

tananamera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] Betina

po moj po . njesoj eshte per mua si serb si kosovar. kur shkon nje vajze e re shqiptare ketu ne NY per ndihme tek kosovari i tregon zinxhirin e pantallonave.
njesoj si serbi.

harrova te shtoj dicka tjeter:

ndersa keta qe flasin ketu jane te vegjel dhe nuk e kujtojne kur sa u hapen kufijte ne shqiperi , kosovaret erdhen te paret duke hap 30 leke nje arancate, shkoshin me vjazat e vogla, perfitonin nga rasti nga familjet qe nuk kishin buke me honger. nje vajze tek pallati im erdhi nje kosovar e kerkoi per nuse per djalin, e coi ne bullgari dhe e perdhunoi dhe e ktheu ne shtepi shtatezane.
tani kam marre vesh se ne tirane jane zhdukur kosovaret dhe nuk hedhin valle si me pare.

dacord moj kosovare.

PS: edhe serbi kur i fuste ne burg vellezerit e tu kosovare vellezerit e tyre i spiunonin, ato qe kishin biznesse e jetonin ne Beograd, apo ato qe mbaronin shkollat atje.
rreji keto jugoret ketu jo mua verioren per pislliqet e tuaja.

PS: s'kam asnje interes te degjoj mendimet e kosovareve.
une thashe mendimin tim : delegacioni kosovar beri shume mire qe nuk shkoi me ate me shami.

DELEGACIONI KOSOVAR ME MIRE TE NDERRONTE RRUGE DHE TE SHKONTE NE ARABI DHE TE BENTE KOSOVES NJE NDER TA SHTYNTE PERPARIMIN EDHE 2000 VJET TE TJERA. [/qb]
Degjo moj qika e veriut. Ne qoftese nje person deshiron qe te dal me i mencur se te tjeret,ai ne fakte e tregon veteveten se eshte nje hic fare, nje egoist, nje shkurtepames qe i shiqon vetem ato gjera qe mund te i prek.Pikerisht nje person i till jeni edhe ju.
Ju do te benite mire po ta jepnit vet mendimin tende per temen dhe ta linit me aq ,e jo te vazhdosh me komentet e tua te mjera . Ne qoftese ju u urreni Kosovaret ,eshte problem i juaji ,mua edhe pse jam Kosovar ,nuke me bejne pershtypje fare.Deshiron ta din pse , sepse vijne nga nje person intelegjenc shume te ulte,sic jeni ju personalisht.
Ju qenkeni nje &quot;detektive e zota&quot; qe per qudi gjithemon,me deshiren tuaj ne NY po i ndiqnit pas Kosovaret (femra dhe meshkujt) dhe po &quot;kujdeseni&quot; per padrejtesit ,per &quot;prostitucionin&quot; ,per veshje,per dasma ,per te gjitha. Zoti te shperbleft per &quot;misionin&quot; tend.
Kriminelet dhe njerzit e ulte moj veriore jane njelloj kudo, ne Kosove, ne Shqiperi, ne gjih boten.
Gjat kohes kur jane hapur kufinjet me Shqiperin eshte e vertet se disa kosovar kan ardhur dhe kane ber pikerishte ate qe thua ti , por ata kan qen nje shtres kriminelesh e njerz te ulte,sepse ne ate koh jo gjithekush ka mundur te udhetoj ne shqiperi nga kosova.Por nuke kane qen vetem Kosovaret moj qika e veriut,kan qen malazezet gjithashtu qe kan ber te njeten gje pikerisht atje ne veriun tend.( Ndoshta ju nuke jeni njera nder ato). Pastaj kane qen njerzit (Disa) nga Shqiperia qe kan ber te njeten gje moj &quot;veriore&quot; apo nuk e ke dit ket. Sa vajza nga Shqiperia jan derguar per prostitucion jan derguar jashte me dhun ,moj e dashur.Kosovaret e ben ket? Jo, shqipetaret. Dhe tash une si Kosovar duhet te kenaqem me ket? Jo ,moj e dashur, mua me dhimbsen sikur te gjitha te ishin motra te mia, sepse nuk mendoj me mendjen tende.Me dhimbset qdo gje qe eshte shqipetare,qofte ajo muslimane, ortodokse. Spse un nuk kam kenaqem me fatkeqesit dhe vuajtjet e te tjerve.
Prandaj kam nje lutje per ju dhe te gjithe te tjeret (ata qe mendojn si ju): Mos u mundoni qe dikuj tjeter te ju impononi ate qe mendoni vetem ju,ne ket raste Religjionin, sepse te gjith ne besojm ne nje zot,vetem ndryshon menyra se si ne e adhurojm ate.Ne qoftese jeni kunder islamit mbajeni ate ne vete ,mos u mundoni te jua impononi te tjereve sepse nuk do tia arrini. Po e them prap feja eshte vetedije shpirrterore.Ne qoftese nuk ju pelqejn temat per islamin,mos i shlfetoni ,keni boll tema tjera ne ket forum.
Selam

tushi

Valoris scriptorum

Nje lajm qe lidhet me temen e dha Topchanel sonte.Pritet firma e presidentit frances per nje dekret qe ndalon mbulesen ne gjitha shkollat(e mesme mos gabohem)Ndoshta dikush tha rasti kosovar ishte perçmin i vertete mostolerance etj etj.Po kete francez si do t'na e komentoni?Ju kujtoj se ne France jeton nje komunitet prej 5000000 myslimane.Sigurisht ky rast esht shume me i rende se ai kosovare nqs ne te parin behej fjale per nje episodik dhe kaq ne te dytin behet fjale per te drejten e arsimit...

Triumfi

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">Fillimisht postuar nga tushi:
...Pritet firma e presidentit frances per nje dekret qe ndalon mbulesen ne gjitha shkollat(e mesme mos gabohem)...Ndoshta dikush tha rasti kosovar ishte perçmin i vertete mostolerance...Po kete francez si do t'na e komentoni?...Ju kujtoj se ne France jeton nje komunitet prej 5000000 myslimane.Sigurisht ky rast esht shume me i rende se ai kosovare nqs ne te parin behej fjale per nje episodik dhe kaq ne te dytin behet fjale per te drejten e arsimit... </span>
- Peace!-

- Une personalisht e shoh jo te favorshem per vet francen nje qendrim te tille[edhe pse mendimi im si nje mjek nuk qon peshe],meqenese kam verejte se franca cdo dite e me shume po shlyen nga agjenda cdo gje qe fillon me Fe dhe perfundon me Fe,njeashtu eshte nje nga shtetet EU qe synon me kembengulesi qe Fe-ja te crrenjoset nga EU.,e cka synohet me kete,s`ja kam idene!!

- Mos gabofsha e kam shpjeguar ne mesazhet e mesiperme,se te gjithe muslimanet jane te barabarte para ligjit Islam,qofshin ata ne franc apo ne indi apo ne amerik e kosove.
-Sipas juridiksionit Islam mosvenia e 'Mbuleses' eshte mekat,e mohimi i saj si parim Islam eshte 'dalje nga Islami',kshtuqe nese muslimanes i pengohet zbatimi i ketij parimi,ushtrohet krim i dyfishte:1- krim ndaj te drejtes esenciale te njeriut,2- dhe krim ndaj ligjit te Allahut,qe ne i besojme dhe i jemi te bindur.

Ke drejte,qe mund te jete me i rende,por ne esence nuk ndryshon nga rasti ne kosove,te dy rastet qellojne: 'Mbulesen'[s`dua te ekzagjerohem me shume].

Ti e quan episodik,nese e ke fjalen se ishte e rastit,'tushi' thuhet ne kosove:&quot; pika pika mushet pusi &quot;,e sot eshte nje rast e pasneser dy raste ..e kshtu me rradh!

- shtese -
' tushi' te lutem me kupto,une s`dua t`ju binde,por dua t`ju them ate qe kam kuptu nga e verteta[qe i besoj pas shume provave te mia]se sikur te kuptonte njerezimi favoret e mbuleses se femres,do ishte franca e para do t`a bente veshje zyrtare,por shpesh-here ne &quot;Kur`an&quot; perseriten fjalet nga Allahu sikur:<span style="font-weight: bold">&quot;.... shume pak kuptojne&quot;</span>....edhe fjalet:<span style="font-weight: bold">&quot;... shumica e tyre nuk logjikojne&quot;</span>...edhe fjalet:<span style="font-weight: bold">...shumica e tyre nuk besojne&quot;</span>,kshtuqe veren shume citate ne &quot;Kur`an&quot;,te cilat te japin te kuptosh se 'fisnikrimi i shpirtit' dhe qe
'epshi yt te jete rob i yt edhe jo dirigjent'patjeter duhet njeriu te perdore arsyen e pastert,e maturi me logjik te shendoshe.

Une,si problematike qe njerzit s`mund te kuptojne disa urtesi,thjeshte se vjen nga nje profet arab,apo thjeshte vjen nga nje vend arab e te tjera ... dmth;shkak behet mendjemadhesia, xhelozia,e shume te tjera qe njeriut i pengon driten me te cilen mund te verente lehte shume urtesi te Krijuesit tone ne horizonte dhe ne vet vetveten tone!!

Te therras qe t`i hedhesh vetem nje shikim me arsye te pastert dhe me maturi,se si mund te duket nje femer me mbulese dhe krahasoje me nje femer tjeter jo te mbuluar![paqellim ofendimi e them kete fjale].

me plotrespekt

tushi

Valoris scriptorum

Triumfi
- Mos gabofsha e kam shpjeguar ne mesazhet e mesiperme,se te gjithe muslimanet jane te barabarte para ligjit Islam,qofshin ata ne franc apo ne indi apo ne amerik e kosove.
<span style="font-weight: bold">Pra ti mendon se ligji Islam duhet te ket fuqi edhe ne shkollat franceze</span>
-Sipas juridiksionit Islam mosvenia e 'Mbuleses' eshte mekat,e mohimi i saj si parim Islam eshte 'dalje nga Islami',kshtuqe nese muslimanes i pengohet zbatimi i ketij parimi,ushtrohet krim i dyfishte:1- krim ndaj te drejtes esenciale te njeriut
<span style="font-weight: bold">ç'do shoqeri vendos rregullat e veta ne institucionet e veta.Ky nuk eshte nje dekret posaçerisht per myslimanet po edhe hebrejve ju heq te drejten e mbajtjes se kapeles.A do t'ishte ma mire qe kjo pjese e shoqeris te krijonte institucione paralele ne vend qe te kerkoj imponimin e rregullave te veta shumices se popullsis e sidomos nje vendi mikprites.</span>

Te therras qe t`i hedhesh vetem nje shikim me arsye te pastert dhe me maturi,se si mund te duket nje femer me mbulese dhe krahasoje me nje femer tjeter jo te mbuluar![paqellim ofendimi e them kete fjale].

me plotrespekt [/QB][/QUOTE]
<span style="font-weight: bold">Qe ne momentin qe kam lind kam qene i dashuruar me femren duke filluar si çdokush me nanen qe me ka lind e rrit e deri te shoqet e shkolles punes etj.Ti thua &lt;EPSHI YT TE JET ROBI YT DHE JO DIRIGJENT&gt;dhe me mbulesen e zgjidhem ket problem .Mua m'duket ne rralle te pare mungesi respekti per vetveten,çdonjeri duhet ta kuptoje se jo mbulesa por parimet e shendosha dhe arsyeja mund ta mbrojne nga imoraliteti.Pastaj nga ana estetike a te duket ndoj fije gjynah qe ket bukuri hyjnore mos ta shohi njerzimi.Une nqs nje te neserme do ti kerkoja shoqes time te mbulohet do te shihja te vedi frike dhe pasiguri por mqns nuk ndihem aspak i tille ajo mund te veshi gjithshka deri te minifundi.Ezeme se me mbulesen e zgjidhem problemin tash nuk i shohim femrat si pasoje nuk biem pre e epshit po i dashur triumf kush do ta ndale epshin e femrave kur te shohin ndoj mashkull te bukur.Te siguroj se asht po aq destabilizues sa edhe epshi jone.Pra i mbeti qe te mbulohena edhe na</span> me respekt tushi

Thesari

Primus registratum

pershendetje
ska drejt askush me pengu mbulesen cfardo qofshin shkaqet,sepse ne islam nuk lejohet respektimi i mendimit te tjetrit ne rast se ai mendim bie ne kundershti me ate parim,kushdo qoft ai.
nqs mendohet se mbulesa sjell tmerr ne shoqeri,e kan gabim 100%,perkundrazi mbulesa eshte filter per shoqerin kunder viruseve.

Selamun alejkum

albana

Lara Croft

Per mendimin tim ato qe e kane kaq me thagme te madhe te mbuluaren e trupit te tyre per cilendo arsye qofte, le te mbulohen se s'i bejne dem askujt, por jam shume kunder detyrimit te femrave per mbulesen nga familja apo prapambetja shoqerore e disa prej zonave te Kosoves ku vajzat nuk e kane mundesine te zgjedhin se cfare deshirojne te veshin.Eshte kjo dukuri qe duhet denuar e luftuar.

Thesari

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">Fillimisht postuar nga albana:
Per mendimin tim ato qe e kane kaq me thagme te madhe te mbuluaren e trupit te tyre per cilendo arsye qofte, le te mbulohen se s'i bejne dem askujt, por jam shume kunder detyrimit te femrave per mbulesen nga familja apo prapambetja shoqerore e disa prej zonave te Kosoves ku vajzat nuk e kane mundesine te zgjedhin se cfare deshirojne te veshin.Eshte kjo dukuri qe duhet denuar e luftuar.</span>
Mir qe me informove qe s`po i bejkan kujt dem,se me friksove.
Ku ke lexu apo degju se mbulesa detyrohet?,sidomos kur thua ne disa zona te prapambetura ne kosov,e ju ne shqiperi keni shkuar perpara,gezohem.
Me trego ndonje rast qe n`kosov detyrohen qe te mbulohen? se une kosovare jam po qe s`kam degju qe ndokush eshte detyru,apo mos po don me thone te kunderten,se ne kosov femrat dojne m`u mbulu por familjet nuk i lejojn,nuk e di ti kete?
mbulesa nuk eshte prapambeturi,e mos ja fut kot te lutem.
smash.gif

albana

Lara Croft

Te detyrosh dike te beje dicka kundra vullnetit te vet eshte prapambetje,mbulesa eshte zgjedhje dhe per vendet arabe tradite e domosdoshmeri per tu mbrojtur nga dielli.Sa per detyrimin e disa femraveekziston qe cke me te sado mos te te pelqeje ty se kur u shfryn Baba i vet vajzat do e bejne se s'ben,po po nuk u tha gje Baba flasin komshijte dhe hoxha denon mekatin.
Te gjithe i dime si jane keto pune po i mbulojme ose i leme ne heshtje.Beni si te doni,une jam perpjekur disa here tu qendroj larg ketyre temave se me ju behesh armik po nuk je dakort me ate qe ju mendoni.

Thesari

Primus registratum

pershendetje

albana!

Ashtu e ndieni ju se behemi armiq,por problemi qendron se ju flisni me shume pa argumente e me imagjinata,dhe ne kete menyre ju jo qe vetem nenvleresoni vlerat e nje feje,por edhe i sulmoni me shpifje te llojllojshme.
Me shpjego te lutem,<span style="font-weight: bold">pse mendon se 'Mbulesa' sipas teje,shquhet prapambeturi ?</span>

me te mira

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Zonjusha:
[qb]pse mendon se 'Mbulesa' sipas teje,shquhet prapambeturi
[/qb]
Jo edhe rrobet e plazhit une nuk i quaj prapambetje. Puna eshte se cfare me tregon ti mua te vish ne zyre me rroba plazhi?
Mendesine tende. Sepse ti e quan te drejte! E drejte eshte e jotja te veshesh cdo gje <span style="font-weight: bold">por ama e drejte eshte dhe e imja qe te perbuz kete veshje dhe te mos ta pranoj ne shtepine time si veshje normale pavaresisht se shprehem apo jo. Jo vetem ti ke te drejte por une ne shtepine time nuk paskam te drejte? Kam te drejte me shume se ty po ta dish.</span>

Thirrjet per heqjen e Hixhabe te vajzave ne France jane jo pa gje. Atje eshte France dhe do behen si duan francezet. Duan apo sduan myslymanet. Habitem si ngrejne zerin dhe kundershtojne? Shtepia eshte e francezit ai do te diktoje ligjet atje dhe kulturen e tij neper shkolla.

Kosovaret nuk kishin vajtur atje te demostronin se si eshte nje popull kosovar me tradita. Kosovaret po venin atje nga halli dhe jo te i shisnin mend europianeve kulturen islamike. Ska ardhur ajo kohe. Nuk eshte per te shitur mend sepse ska nevoje per veshje. Te ishin vendet islamike ndonje kushedi e po mire ec e shit mend. Por sa jane deri tani vetem sa jane kampione per prapambetjen. Sdo ta provoj une ju vete e provoni po te doni.

Ajo qe me habiti ishte si nuk gjeten nje perkthyes tjeter. Perse e bene bombastike lajmin qe ne keshtu jemi. Nuk provohet keshtu. Provohet ndryshe dhe veprimi i tyre sa i domosdoshem dhe i vyer po aq eshte shkaterrues dhe na ben neve majmune e kaluar majmunit. Nuk u gjet ndonje perkthyes tjeter apo donin te benin sensasion?

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:

---------------------------------------------
Mire e ke ti shadow qe i jep kaq te drejte frances dhe e quan si zot te shpise,por ti kthehemi pak historise ,a harove aq shpejt se sa e ka sunduar franca afriken veriore? a e ke haruar ti se sa njerez ka vrare franca pikerisht ne ato vende islame?? franca duhet qe sa te ekzistoje si shtet tu paguaje demshperblim te gjithe atyre shteteve muslimane qe i ka maltretuar qe i ka pendjekur dhe i ka vrare, franca nuk mund tu dale hakut asnjehere atyre shteteve qe ua ka bere te gjithe ata masakra direkt (tash vazhdon indirekt).
ti kthehemi pak mbulese,shume anetare te forumit e kane sqaruar ceshtjen e hixhabit ,dhe nuk e shof te arsyeshme qe tia filloj edhe une,besoj qe edhe ju e dini mire ,por coni pluhur pa lidhje. shadow robet e plazhit jane ROBA PLAZHI dhe normalisht qe nuk perdoren atje ku se kane vendin,a ke pare ndonje futbollist qe te mare pjese ne ndonje ceremoni sportive (kam fjalen neper hotele ,koktele te ndryshme) dhe te jete i veshur me veshje sportive?? jo or shadow nuk shkon ashtu si thua ti, dihet cila eshte veshja normale e njeriut qofte mashkull apo femer,por ne bisedojme ketu per ligjin e Zotit e jo te Shirakut,sepse ajo eshte ligj relative kurse ligji i Zotit eshte ajo APSOLUTJA dhe besoj se ate qe thote Zoti eshte me se e vertete ,dhe nuk mund te me bibdja kush.
normalisht e drejte e jotja eshte qe te vishesh si do por nuk eshte e drejte e jotja qe tja mohosh dikujt se si te veshet ,psh nese thiresh ne lirine dhe te drejten e grave ,nese gruaja yte (kuptohet nese ke &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; )vendos qe te veshe hixhab apo mbulese sic e quajme ne ti cfar do te kishe bere?? do ta shkurorzojshe ,do ta maltretojshe do ta rifshe ,cfar?? .
pastaj delegacioni i kosoves nuk shkoi atje per tua treguar imazhin e kosoves evropjaneve apo per te shitur kuture islame, ata thjesht shkuan si nje delegacion per te kryer punet qe i kishin ne agjenden e tyre ,por problemi aty qendronte parate, sepse ata qe kundershtuan hixhabin ishin paguar vec 25 euro dhe nuk ishin te kenaqur me cmimin dhe cka te benin,preteks e moren vajzen me mbulese.
perkthyesja besa ismajli eshte puntore me e zellshme dhe me edukate familjare dhe persone qe njifte 4 gjuhe te huaja ,kurse atyre te osbe nuk ju intereson mbulesa ,por ju intereson sinqeriteti i njerezve .

Triumfi

Primus registratum

- Peace!-

<span style="font-weight: bold">Pasiqe natyra e temes 'percmimi i mbuleses' morri natyre tjeter te qasjes,do te jap nje theks me te gjere ceshtjes se gruas.</span>

Si fillim,patjeter pak a shume duhet te dijme se c`ishte qendrimi i dikurshem i perendimit ndaj femres,sic shihet se per cdo gje e marrim shembull ate.
Ne shoqerine e hershme evropiane, grate nuk kane qene te trajtuara njesoj si burrat,si ne religjion, ashtu edhe ne jete, ne te drejtat apo obligimet fundamentale, e as ne fuqine ligjore apo rrethanat shoqerore. Revolta e shoqerise se re evropjane kunder religjionit dhe tradites, ka qene universale,dmth;e pa kontrolle!!
Si rrjedhoj e kesaj revolte,<span style="font-weight: bold">femra ne vend se te emancipohej u roberua edhe me shume duke u be pre e epsheve te mashkullit !!</span>
Ne te njejten menyre, format e ngurta tradicionale te jetes shoqerore, qe kishin te bejne me marredheniet dhe sjelljet mes gjinive, u zhyten kah perzierja, lejueshmeria dhe indulgjenca seksuale. Si fuqia, kenaqesia, dituria dhe bukuria, edhe seksi thuajse u be objekt i nje perkushtimi te pashfrenuar. Si pasoje e kesaj, femra edhe nje here filloi ta humbase poziten dhe autonomine e saj si qenie njerezore, dhe u be nje objekt per kenaqesi fizike dhe per promovim tregtar. Qellimi i saj ne jete u be me shume ta realizoje feminitetin e saj, sesa ta plotesoje humanitetin e saj.

Pra,femra filloi te ndihej e nencmuar,dhe e tradhetuar njekohesisht,dhe kishte plote te drejte kur filloi te clirohej e te siguroj ne shoqeri pozite me vet-angazhimin e saj por fatkeqesisht menyra e proves s`ishte korrekte!!

Me fallsifikimin e pamjes se saj te natyrshme fizike,me te gjitha mjetet artificiale, e madje dhe me trajtimet apo operacionet kozmetike; si dhe ta harxhoje tere energjine, pasurine dhe kohen e saj, vetem vetem per ta shtuar joshjen e saj ne syte e meshkujve. Ajo do te vishej, zbukurohej dhe do te dilte jashte vetem qe t’i terheqe ata, t’i magjepse dhe t’i shqetesoje, permes lakuriqesise se saj joshese, trupit te bukur, ererave (parfumeve) te kendsheme, ngjyrerave te lezetshme dhe qendrimit terheqes. Kete ajo e bente me qellim qe te fitoje vemendjen e fiksuar te meshkujve.
E shoh,se si rrjedhoj e kesaj apo faktor mund te jene prinderit apo edhe burrat e tyre,te cilet nuk e dhane perkrahjen e nevojshme duke mos njohur natyren e tyre,dhe cfar pozite me t`vertete duhet te kishin ne shoqeri ...
Disa nga ata i nxisin bijat apo grate e tyre qe te dalin jashte, jo per te kerkuar dituri apo mjeshteri te mira, por per te fituar per jetese dhe per t’i plotesuar te ardhurat familjare. Grate e shfrytezuan kete pervoje dhe fuqi te re, per ta shpallur çlirimin e tyre nga fodulleku dhe autoriteti i burrit. Kjo nuk ishte aq zgjedhje e plote per nje menyre te re dhe me te mire te jetes; por nje çlirim nga rendi i vjeter, nje revolte kunder kontrollit dhe nje trillim e modelit te shlire te Perendimit.

E shoh se perkundrazii perendimi eshte anti-feminist,apo ajo qe quhet emancipim s`eshte gje tjeter pos futjen e gjinis femrore ne roberim te nje modelit te ri!!
Argumenti anti-feminist buron nga shperdorimi i parimit juridik se mjetet dhe sjelljet paraprake marrin vleren e qellimeve dhe rezultateve te tyre. Qe ketu, duhet respektuar maksimumi i ndalesave preventive qe pengojne qasjen ndaj joshjes seksuale dhe qe te largon pasojat e padeshirueshme te saja. Mirepo, gjykimi i mirefillte juridik, ne mungese te nje klauzole te perpikte, eshte qe gjate shqyrtimit te drejtpeshohen rreziqet e joshjes me vlerat pozitive te integrimit te burrave dhe grave ne shoqeri,e jo per ate pak rezerve te domosdoshme ne marredheniet shoqerore, te humbet e tere e liria.

Nese i japim nje shikim te kaluares,dikur kur femra ka qene si margaritare ne guace, e ruajtur me xhelozi ne fund te thellesirave te detit,njeriu e ka paramenduar, per te ka enderruar, ka medituar.... Andaj, nga mosafrueshmeria e prekjeve trupore dhe puneve te pamoralshme,duke falenderuar ruajtjes se moralit dhe normave te tij me xhelozi, gjate historise te shume popuj kane lindur kenge te paarritshme, epe, kenge lirike dhe romane. Shkrimtaret dhe poetet per kete mund vetem te enderrojne, sepse nuk mund ta ndiejne ne thelbin e qenies se tyre ate te cilen e kane ndier koleget e tyre te meparshem.
Po sot? per fat të keq, nuk ka vepra te tilla kapitale, as ne proze e as ne poezi.Sot, jo qe nuk ka nevoje te notojme thelle ne det dhe te kerkojme guacen, ta paramendojme dhe te meditojme per te, por as qe ka nevoje ta hapim, pasi qe ajo ka hedhur çdo gje nga vetja, gjoja se ne emer te lirise dhe emancipimit

E perfundoj kete mesazh me citimin Kur`anor,duke iu drejtuar atyre qe mendojn se stolia dhe kenaqesia ne kete bote eshte cdo gje,te cilet ndaj kujdesit te tepert ndaj saj u erresohen mendja dhe nuk shohin,pervec asaj qe u shkon per qefi:

<span style="font-weight: bold"> 6:32 &quot; Jeta e kësaj bote nuk është gjë tjetër vetëm se një përjetim e mashtrim. S'ka dyshim se bota tjetër është më e dobishmja për ata që ruhen. A nuk logjikoni? &quot; </span>

Me plotrespekt:
<span style="font-weight: bold">t r i u m f i</span>

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
Mire e ke ti shadow qe i jep kaq te drejte frances dhe e quan si zot te shpise (<span style="font-weight: bold">PO TE ZOTET E SHPISE JANE DHE NUK JE TI DHE MYSLYMANET E TJERE</span> Pse si te i quaj?),por ti kthehemi pak historise ,a harove aq shpejt se sa e ka sunduar franca afriken veriore? a e ke haruar ti se sa njerez ka vrare franca pikerisht ne ato vende islame??
PO KA vrare dhe duhet te iu pagoje demshperblime, evertete dhe e drejte, por ASNJEHERE ata te bejne si u do qejfi ne SHTEPINE franceze. Pse me qe ka ndodhur e kaluara francezet duhet te bejne si duan myslymanet ne shtepine e francezeve?

Ne qoftese e nis me te llogaritur ketu kane permendur dhe 1 milione armene qe i kane vrare perse nuk donin te ktheheshin ne myslymane.
Si thua ti qe armenet te komandojne cfare duan ata ne Turqi sot?

Jo dhe Jo. Atje eshte Turqi dhe do hidhet vallja turke, si duan turqit dhe qeveria e tyre.
Ne France si duan Francezet. Ato femra islame qe nuk duan te vene ne shkolle pa hixhab te shkojne ne vendet e tyre ose ne ndonje vend tjeter ku i lejohet hixhab pastaj te kthehen perseri ne France po deshen

Qe kur keni kujtuar se bota duhet te ju bindet juve?

Ik ore mbushuni se na shurdhuat nga veshet. Izraeli i ka armet qe te shfarosi gjithe rajonin me qen dhe mace. Keta po e thone se sapo te marrin ato lloj armesh ne dore do shfarosin Izraelin. Duan te komadojne si te sillen europianet.

albana

Lara Croft

Zonjushe te lutem nga postimet e mia te lutem cito ku e kam shkruar qe mbulesa e prapambetje.Di te lexosh ti apo lexon vetem c'ka te pelqen?Une nuk kam folur as per fene e as kam shkruar ndonje ofendim per te.po ju doni argumenta me citate nga libra te mencurish edhe atu ku nuk ka asnje nevoje per to.Ca te te them une ty?