Dedikime

Danae

Primus registratum
Re: Dedikime

hutohem pas gjymtyreve te tua qe zgjaten e me mbeshtjellin te teren duke me dhene pershtypjen te jem kaq e vogel.duke me mbuluar ne nje perqafim,duke i studiuar renditjen aq kendshem.
si kurre te studioj kendshem sesi mbulon me ngjyra trupin e kuptoj se shpeshhere kompliciteti eshte kaq i forte sa mund te jete i rrezikshem.
Shijimi ka filluar,i ngadalte por intens,nje rreshkitje dores,nje shikim,japin emocione me te forta se qindra fjale,ne njihemi tashme...e largesise nuk i trembem,i trembem me shume qendrimit...
amo la lentezza di tutto ciò.

babi

Primus registratum

Luck is believing you’re lucky (Tennessee Williams)

The only difference between the saint and the sinner is that every saint has a past, and every sinner a future (Oscar Wilde)

Whenever I climb I am followed by a dog called ‘EGO’ (Friedrich Nietzsche)

Society often forgives the criminal, it never forgives the dreamer. (Oscar Wilde)

A minute’s success pays the failure of years. (Robert Browing)

Guest

Gibi:- "Sento il tuo cuore!"
Doppiaw:- "E cosa dice?"
Gibi:- "Continua a ripetere: TU,TU,TU,Tu...."
Doppiaw:- " Che bello!"
Doppiaw:- " e il mio cosa risponderà?"
Gibi:- "Fammi sentire!"
Gibi:-"Anche il tuo continua a dire: TU,TU,Tu,Tu..."
Doppiaw:- "Wow, è l'amore che va è l'amore che viene!

/pf/images/graemlins/smile.gif

Ema

Goddes

...Me thuaj,ma perserit perseri sahere e ke menduar skenen e krimit.Nuk je ndryshe nga te tjerat as ti,askush tjeter,as ai s'ka ndryshuar kesaj here.E cvuditshme si rropatemi e biem ne te njejtat pozita ne te cilat kemi vene te tjerat.vecse ksaj here deshira per beteja,koka te prera dhe lufta me shpate a me fjale ne goje eshte e vaket.Eshte nje djep qe fle nedhomen tende po qe eshte me i qete kur fle,e ti s'di ne duhet te fleje pergjithnje apo duhet te cohet ndonjehere e te te trondite jeten.Gjithcka eshte ne duar te tjera,shih endrra zemer,shih endrra me te vdekur!

fallen angel

Primus registratum

ka raste qe mendoj se shprehja:"cdokush ben fatin e tij"nuk eshte dhe aq e vertete,pasi ka raste qe ti behesh copash qe gjerat te marrin kete apo ate rrjedhe dhe si perfundim marrin gati gjithnje nje tjeter...si ka mundesi?ose je ti qe nuk perpiqesh sa duhet,ose ka shume faktore te jashtem qe te behen pengese...pra jo gjithcka varet nga ne.
e nga kush varet atehere?nga Zoti?
heh,as kjo nuk me bind!sa here ju luta e ju pergjerova,e kurre nuk gjeta pergjigje...e po aq here mekatova!
normale kjo,edhe une human jam!
te falesh invece eshte hyjnore!me fal pra o Hyjni,e me jep nje dore,se fundja vetem ti e di se sa kam nevoje tani,tani me shume se kurre!tani dhe e vetmja ime muze frymezimi niset per te shkuar larg.te pakten ajo me ben pjese te sajen,kur jam me te realiteti vdes,e sapo ajo iken ai ringjallet si nje feniks,e gjithmone keshtu ne nje poezi mizore te pafund.e tani qe ajo niset mua fillon e me mungon ajri,me merret fryma,me erret shikimi...me thyhet zemra!
a nuk mjaftojne valle problemet e mija qe tashme kane filluar te kalojne me njesi matese ne rritje stadin e tyre dhe nisin e behen halle,per te degjeneruar me pas ne s3s!paniku te kaperthen,frikat e tua shumohen,dhe si mijera hiena te uritura balle prese se lodhur nga ndjekja te sulmojne e pameshire te coptojne deri ne te fundmen cope!
nuk ka ndjenje me te dhjere se te ndjehesh pre e frikes dhe e panikut ne kete moshe dhe ne toke te huaj...
ketu duket se edhe muret te perbuzin,te shohin shtrember,e nje fjale mjalti askushi ta flet!
e ti ecen duke u shtirur se injoron gjithcka te rrethon,te perbuz,te urren...derisa te mblidhen e te presin rrugen me mijera pikepyetje te cilave dot su jep pergjigje!
absurde te duket e absurde nuk eshte,cudi te duket e e nuk je ne boten e cudirave,e derisa te kuptosh se edhe ti nuk je eliza,do vazhdosh te plasesh ne mijera mure habie e inati...
sidoqofte,rruge te mbare,soldier of fortune!

cate

Primus registratum

Profum mimozash te sapocelura ne kopshtin e keshtjelles hyjnore. Hapesire e pafund pastertie ne shkronjat qe flasin pa thene asgje per mua, qe leshojne ulerimat per nje drite te zjarrte dhe verbuese frymezuar nga dy sy engjelli te fshehur diku aty brenda nje renkimi nga lodhja per te pare. Cdo gje fillon te rrjedhe me qarte ne qetesine dhe shkallmimin qe provoj per te te pasur prane dhe si dy lengje te shkrihemi ne ndjenjat hyjnore dhe madheshtore te nje pjese boteje te pafund. Te them TE DUA eshte si te thuash kam uri te them TE NDJEJ JE BRENDA MEJE ah sa do te doja nje perputhshmeri. (ika vazhdoj me vone)

cate

Primus registratum

Fillimisht postuar nga cate:
[QB] Profum mimozash te sapocelura ne kopshtin e keshtjelles hyjnore. Hapesire e pafund pastertie ne shkronjat qe flasin pa thene asgje per mua, qe leshojne ulerimat per nje drite te zjarrte dhe verbuese frymezuar nga dy sy engjelli te fshehur diku aty brenda nje renkimi nga lodhja per te pare. Cdo gje fillon te rrjedhe me qarte ne qetesine dhe shkallmimin qe provoj per te te pasur prane dhe si dy lengje te shkrihemi ne ndjenjat hyjnore dhe madheshtore te nje pjese boteje te pafund. Te them TE DUA eshte si te thuash kam uri te them TE NDJEJ JE BRENDA MEJE. Ah sa do te doja nje perputhshmeri si dy zingjiret e nje biçiklete te lene menjane nga dora e krijuesit qe derdhi frymezimin e nje pasioni te shfrenuar per te dhene ne kete jete dy engjej te apasionuar per ta jetuar.
Te dua (A) aq sa dhe ulerimat qe renkimi nga dhimbja leshon nuk i degjoj,
aq sa nje jete drejtur nga perendimi nuk frikeson bardhesine verbuese te shpirtit tim.
Etj...

Mbreti ILI

Primus registratum

Ke humbur

Ishte letra jote e parë

që më shkrove në internet .

Ke humb -the - a s'të kujtohem

dhe ku je tash ti që më le???

Ke humb do të thoje, po të mos isha

do të më pëshëprisje në vesh , çdo natë .

Kurse unë këtu jam ende,po këtu ,

po ai njeri ,ëndërr-gjatë .

Pastaj të luta përulësisht ,

që mos t'më bësh të besoj .

Por ti vetë këmbëngule

the: Jo Jo kurrë s'të harroj .

E tash që ke humb ti

në cilat brigje të jetës bredh ???

Më mban në mend ndonjëherë

apo kur flet për mua , më përqeshë??!!

Të fala nga unë- më pate shkruar ,

nga ato më dolën mendtë .

Se do të largohesh nuk kam menduar

e kurrsesi ,jo ,aq shpejtë.

Mbreti ILI

Primus registratum

Maratona e ëndrëës....

Kur sytë,hapen në mëngjes ,
Duan sytë e tu që ti takojnë.
kur ateroj në realitet,e kuptoj se ,
ëndrrat ,tash mua, më mashtrojnë.

Kur shumë njerëz ,ëndërrojnë, në gjumë,
unë befas për ty ëndërrova edhe i zgjuar.
Se si hyre në mendjen time ,
shumë kohë nuk kam për ta kuptuar...

E quaj maratonë e ëndrrës
sepse ëndërroj pafundësisht.
Derisa , gjaku im një ditë të ndalet,
e të të harroj , përfundimisht.

Në maratonën që jam i zhytur,
nuk kërkoj ,mikëlim apo mëshirë.
Nëse don shko ,mos u kthe kurrë,
por ëndrrën do ta lë të lirë ....

Shpejtoj vetë ta lëshoj një botë
ku shumëçka e pavërtetë mbizotëron.