Cudira nga atdheu!

ana karenina

Primus registratum
Re: Cudira nga atdheu!

Fillimisht postuar nga eniad:
[qb]
Fillimisht postuar nga AnNA_S.Th.:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lexova edhe une nje te forte sot. Nano akuzon Berishen se po ngre qeveri paralele /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe se eshte kryeminister ne hije (meqe i duket vetja akoma ne diell tjetrit, akoma s'e ka kuptu qe jo ne hije po ne grope e ka hedh populli i vet) /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ti thua se e lexove, ndersa une e pashe dje drejtperdrejt ne emisionet e fundit te lajmeve dhe cudi, cudi .... the PM was quite drunk at the moment, couldn't quite articulate the words :eek: [/qb]
E lexova se cuditerisht ka ende neper gazetat tona (tek tuk te kuptohemi) artikuj te vlefshem qe ia vlen ti lexosh. By the way lexova analizen e B. Kajsiut tek Metropoli. Po dal njehere se eshte ora e kafese se darkes /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave:

eniad

Forumium maestatis

[qb]
Fillimisht postuar nga eniad:
[qb]
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lexova edhe une nje te forte sot. Nano akuzon Berishen se po ngre qeveri paralele /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe se eshte kryeminister ne hije (meqe i duket vetja akoma ne diell tjetrit, akoma s'e ka kuptu qe jo ne hije po ne grope e ka hedh populli i vet) /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ti thua se e lexove, ndersa une e pashe dje drejtperdrejt ne emisionet e fundit te lajmeve dhe cudi, cudi .... the PM was quite drunk at the moment, couldn't quite articulate the words :eek: [/qb]
E lexova se cuditerisht ka ende neper gazetat tona (tek tuk te kuptohemi) artikuj te vlefshem qe ia vlen ti lexosh. By the way lexova analizen e B. Kajsiut tek Metropoli. Po dal njehere se eshte ora e kafese se darkes /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave: [/qb]
Me fal per mungesen e zgjuarsise, po nuk e kapa ate idene e artikujve qe ia vlenin. Nejse, kemi opinione te ndryshme per gjerat. Ne fakt, postimi im nuk kishte per qellim te merrte pergjigje. Ishte vetem ideja per te treguar nje cudi mjaft qesharake. Enjoy coffee. :wave:

ana karenina

Primus registratum

Nuk kishte te bente me ty cudia mbi artikujt dhe cilesine, thjesht shfryetezova rastin ta thosha edhe kete te vertete mbi gazetarine shqiptare! :shrug:

Thnx /pf/images/graemlins/smile.gif

eniad

Forumium maestatis

Oh, po kjo nuk eshte me nje cudi, per fat te keq, pasi eshte kthyer ne rregull. Eshte rreptesisht e ndaluar te punosh si gazetar nese nuk ke mbaruar cdo fakultet pervec atij te gazetarise. Disa kritere te metejshme mund te jene, si vijon: a) te mos dish ne menyre kategorike gjuhen shqipe; b) te mos kesh as idene me te vogel per fushen me te cilen do te merresh; c) te mos kesh piken e dinjitetit dhe te lejosh qe shkrimet e tua te manipulohen nga "the boss" apo nga ti vete per te shmangur pasoja nga njera pale e per te marre privilegje nga pala tjeter. Kjo eshte ajo bicim vertitje qe ne i themi gazetari ketu. (no intention to generalize, but let us make it up to 90%) /pf/images/graemlins/smile.gif

109UV

Primus registratum

Nuk mendoj se eshte e domosdoshme qe te kesh mbaruar fakultetin e gazetarise per te shkruar ne nje gazete. Sigurisht qe njohurite qe merren atje jane te nevojshme ne mos te domosdoshme, por mund te merren ne menyre tjeter.

Problemi eshte ashtu sic edhe i afrohet zog-u, me nivelin e pergjithshem te integritetit profesional dhe personal ne atdheun tone te dashur.

Poseidon

Primus registratum

ehhhh un ne fakt do bashkohesha me ankesen e Luan Rames per zonen 32 /pf/images/graemlins/laugh.gif ai i shkreti ka humb me nje diference shum minimale votash nja 4000 (8500 - 4500) dhe ndjehet shume i revoltuar nga manipulimet, ne nje zone 'historikisht' te majte /pf/images/graemlins/tongue.gif , qe i ka bere opozita qe ka celesat e kashtes /pf/images/graemlins/laugh.gif
pash nerin kur do i japin fund kesaj idiotsie ... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuku zbret dot robi kollaj ka kali jo!

Po i pytje kisha una per juve...si ishte ajo puna shkronjes M te ngaterrume ke Akt-Marreveshja qe i ngjante (fix fare!!!) njones qe kish gafu ketu ne AF? Kam nja icik dit' qe shof ke tastiera po afer M kam gjet N dhe presje :eek:

Kordelja

Valoris scriptorum

Heh, se desh lash temen pa kontribuim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cudira ka atdheu ishte qe nje djale 8 vjec kishte "ngrene" dhe me pas perplasur ne toke me pasoja vdekje te motren 3 muajshe /pf/images/graemlins/frown.gif dhe familja ne vend qe ta shtronte ne cmendine e kishte lidh :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif

Poseidon

Primus registratum

hehehehe sa e kapshme /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
siper M ka nje germ tjeter, po nejse duhet me pas vemendje per cdo lloj mareveshje tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
nejse per parti kam qen i 'detyru' me votu per nje parti qe e kam sha para ca mujsh sidomos kryetarin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Heh, se desh lash temen pa kontribuim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cudira ka atdheu ishte qe nje djale 8 vjec kishte "ngrene" dhe me pas perplasur ne toke me pasoja vdekje te motren 3 muajshe /pf/images/graemlins/frown.gif dhe familja ne vend qe ta shtronte ne cmendine e kishte lidh :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Pershendetje kordelinke /pf/images/graemlins/smile.gif

tani replika meqe qenkam ne qejf sot... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po dihet qe femijet e pare ndihen xheloz kur ju lind vellai apo motra me e vogel. Ne cdo vend te botes kane ndodhur...jo me larg se dje assistova ne skenen tipike ku vellai 4 vjec i binte me shpulla kokes motres 5 muajshe per ta trembur. edhe i fuste nje te qeshur nga mbrapa.
paskujdesia e prindit jo i femijes!

Kordelja

Valoris scriptorum

Qeke kput mo :tipsy:

Po prape ke vertetu teorine qe atdheu te ndryshon!...shpresoj te jem perjashtim aksiomatik personalisht.

Dott harrova te shtoj qe femija 8 vjecar ish me te meta mendore /pf/images/graemlins/frown.gif dhe prindrit e kishin mbajtur ne shtepi me pare te "zgjidhur" dhe pa ndihme mjeksore me sa duket, tani ne vend qe situata t'i kish bere te nderronin qendrim dhe t'i ofronin ndihmen mjeksore, e kishin lidhur :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif

Poseidon

Primus registratum

hmmm jo jo nuk ndryshon asnje thell thell
as teoria e stineve nuk ekziston jo /pf/images/graemlins/wink.gif
nejse /pf/images/graemlins/smile.gif

eniad

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga NetXtreme:
[qb] Nuk mendoj se eshte e domosdoshme qe te kesh mbaruar fakultetin e gazetarise per te shkruar ne nje gazete. Sigurisht qe njohurite qe merren atje jane te nevojshme ne mos te domosdoshme, por mund te merren ne menyre tjeter.

Ah po, se harrova, tek ne edhe fizikantet kane drejtuar ministrine e financave, keshtu qe nuk eshte ndonje hata e madhe. Po edhe inxhinieret marrin poste ne ministrine e mbrojtjes. Se mos eshte ndonje cudi e madhe kjo.....!!!!

Problemi eshte ashtu sic edhe i afrohet zog-u, me nivelin e pergjithshem te integritetit profesional dhe personal ne atdheun tone te dashur. [/qb]

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb]
Fillimisht postuar nga zog:
[qb]

e keto trutharat e dipllomuara, per te cilen mburren fryshem, per ket le tu shkoje mendja e JOI per pyetje debile se nga njerezia e hane ne darke prej burrit, prapa apo para. [/qb]
ti je perfundimisht trap!

sidoqofte,
pse u dashka te merremi me ate qe thua ti, nderkohe qe s'kemi piken e ekspertizes ne ate fushe? Pse te mos merremi me ate per te cilen jemi specializuar? Pse mos te bejme mire punen tone, dhe me te tjerat te merremi forumeve virtuale? Kaq shume te djeg qe gocat sot kane kaq shume shkolle?

Ja te ta them une dhe nje cudi tjeter te shqiptareve:

mendojne se dine per gjithcka e per te gjithe. Teoria e tipit: "Me pyet mua se di une, me pyet per te gjitha se do te te jap pergjigje!"
Kshu dhe puna jote, pune e llafe pa bereqet! [/qb]
oj sonile ti shurren n'hale e se bon drejt, jo me te bojsh tjeter gjo t'hajrit.

imagjinoje veten n'bote me dipllomen e zotesine tende, a do t'gjeje pune ?

ketu fillon enigma e intelektualeve shqiptare.

majeni dreqer fort ate shqiperine, se tjeter skeni per te gjet.

abs

nuk e di...

Zog me fal qe po nderhyj po s me pelqen dialogimi i ju dyve.

Neperbote gjejne pune me diplomen e Institutit te fiskultures, sa per dijeni.
Dhe ka njerez qe kane qene mesuesE tete vjecareje, pra pa diplome hic,e neper bote ndjekin Projekte fitumprurse ( se mos kujto njeri qe flas per vehten, skam qene e sjam mesuese).

Masanej s ju njoh te dyve si nenvlersues.

Ndiehet kjarte zemrimi per politikanet e dobet ne vendin tone, kjo na shqeteson te gjithve, e sidomos atyre qe jetojne direkt atje.

Kerkoj falje per nderhyrjen direkte.

-----------------------

pic.break.gif
pic.dance.gif

alinos

Forumium maestatis

une nuk jam intelektuale, po punoj qe te behem nje, dhe ketu qendron diferenca!

Po ti nuk e shikon, sepse truri yt prej zogu e vetmja gje qe imagjinon ne kete diskutim eshte se si e bej une shurren. Ketu mbaron dhe biseda ime me nje maskilist te vockel si puna jote.
Cudia e fundit per sot!

Rambla

Primus registratum

:lol: kjo e fundit, edhe pse s'besoj ta kishte per qellim, me shkriu fare :lol:

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb]

Neperbote gjejne pune me diplomen e Institutit te fiskultures, sa per dijeni.
Dhe ka njerez qe kane qene mesuesE tete vjecareje, pra pa diplome hic,e neper bote ndjekin Projekte fitumprurse ( se mos kujto njeri qe flas per vehten, skam qene e sjam mesuese).

[/qb]
mire ti kujto se s'marr ere une nga keto qe po tregon ? e di qe me diplome shqiperie ose hiç pa dipllome ZOTI VETE behesh kudo TE DUASH. por s'po flas per keta, por ata qe shkojne ne shqiperi mbas nje specializimi a nje doktorate a dipllome.

shume e thjeshte per tu kuptu kaq, jo ?

si thu ti, te gjenin pune jashte ktheheshin atje keta tipa per te fituar me pak? kujton se edi rama me i shkelqyeri nga shqiptaret e koheve te fundit, kur pranoi te kthehet ne shqiperi i ra me shkelm ndonje kariere te jazhtezakonshme ne france ?

i pa pune qe, "thonj palare" e cilesoi pundhenesi i tij nano.

atehere kur rama me i shkelqyeri i tille, po te tjeret. pse edhe sot qeveritaret nder te cilet ka plot te "diplomuar" ne universitete te shquar, nuk po e lene akoma pushtetin ? pse ?

po ta them vete, ngaqe veç me pastru plerat bile as kaq, nuk e gjejne kollaj, dhe jane te ndergjegjshem per ket, prandaj rrezistojne deri ne fund.

ketu pra qe fjala e mos tirni kot fill pa fund.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dott,essa:
[qb]
Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Heh, se desh lash temen pa kontribuim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cudira ka atdheu ishte qe nje djale 8 vjec kishte "ngrene" dhe me pas perplasur ne toke me pasoja vdekje te motren 3 muajshe /pf/images/graemlins/frown.gif dhe familja ne vend qe ta shtronte ne cmendine e kishte lidh :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Pershendetje kordelinke /pf/images/graemlins/smile.gif

tani replika meqe qenkam ne qejf sot... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po dihet qe femijet e pare ndihen xheloz kur ju lind vellai apo motra me e vogel. Ne cdo vend te botes kane ndodhur...jo me larg se dje assistova ne skenen tipike ku vellai 4 vjec i binte me shpulla kokes motres 5 muajshe per ta trembur. edhe i fuste nje te qeshur nga mbrapa.
paskujdesia e prindit jo i femijes! [/qb]
shume i drejte ky vezhgim.
dhe e tmershmja eshte qe femijet zheloze (me karakter shume delikat) reagojne "llogjikshem", ata e ndjejne "padrejtesine" qe u behet nga prinderit. keta e duan me shume te voglin, bile qellimi i berjes se tij shpesh here eshte pakenaqesia ndaj te madhit. pak a shume si ne artileri, qe gjithmone me predhen e dyte korrigjojme gabimin e te pares, e dyta bie pra ne objektif.

dhe interesantja ne kete cirk, eshte qe i vogli behet me vone me i afte nga i madhi. si duket ai eshte i brujtur me me devotshmeri e enderr magjike qe ne fillim.

kam pare nje balet vjet qe titullohej "le songe de medee" te preljocajt. ku medeja per inat te te shoqit, vret ne fund kalamojt e vet.

njeriu ky mekanizem i çuditshem.