Cudira nga atdheu!

blendiys

Primus registratum
Re: Cudira nga atdheu!

Kjo teme dukej interesante derisa Zogu pa Artificial Intelligence /pf/images/graemlins/laugh.gif .

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eniad:
Ah po, se harrova, tek ne edhe fizikantet kane drejtuar ministrine e financave, keshtu qe nuk eshte ndonje hata e madhe. Po edhe inxhinieret marrin poste ne ministrine e mbrojtjes. Se mos eshte ndonje cudi e madhe kjo.....!!!!
E marr vesh se ku e ke muhabetin prandaj nuk eshte nevoja te kapesh kaq shume shembuj. Po gazetaria nuk eshte fushe e tille studimi qe te krahasohet me specializimin dhe ne te njejten kohe izolimin qe sjell puna e nje fizikanti ndaj psh, teorive ekonomike, eksperiences se menaxhimit te nje banke/biznesi etj etj. Gazetaria si dege per mendimin tim eshte si shkolle trajnimi industrial..te meson teknikat e momentit dhe le per te deshiruar ne thelbin e fushes... Qe te shkruash mbi dicka ne thellesi, sic jane editorialet, duhet njohuri e gjere dhe e thelle njekohesisht mbi subjektin. Po kjo njohuri nuk merret nepermjet vajtjes ne shkollen e gazetarise. Analizat politike psh, nuk behen nga gazetaret, por nga ata persona qe kane njohuri intime mbi politiken, ekzekutivin/legjislativin, etj etj. Sigurisht qe asnje gje nuk e ndalon nje gazetar ti mesoje/jetoje keto gjera, por deri atehere, eshte ne dore te stafit editorial per ti dhene drejtim nje gazete/reviste. Stafi editorial duhet te kete njohuri, eksperience, integritet... dhe ketu duhen kerkuar arsyet per mungesat qe ka shtypi shqiptar. Lajmet se kush/kur/pse vrau ke/ku/si i hedh ne leter kushdo /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] Kjo teme dukej interesante derisa Zogu pa Artificial Intelligence /pf/images/graemlins/laugh.gif . [/qb]
kurse un i jap dekorate zogut, q1 ka pas durim me lexu tan kto femuuunaaa :rolleyes: se lene maaa me ju pergjigj atyne e vicklave te tyne :book:

ps: tesh kush don me m'xjerr shpaten /pf/images/graemlins/laugh.gif , ma perpara t'xjerrin lopaten /pf/images/graemlins/laugh.gif me pastru vicklat :tipsy:

Guest

Fillimisht postuar nga AnNA_S.Th.:
[qb] Populli do s'do u ngatarrua me prezervativat, siden, hepatitet, pse mos ngatarrohet edhe me sexin anal? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Kesaj i referohesha une!
Nuk mund ti barazpeshosh keto dukuri. Sepse seksi anal nuk eshte patologji si te tjerat(pervec prezervativit) qe ve ne rrezik jeten.

Xeni85

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Heh, se desh lash temen pa kontribuim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cudira ka atdheu ishte qe nje djale 8 vjec kishte "ngrene" dhe me pas perplasur ne toke me pasoja vdekje te motren 3 muajshe /pf/images/graemlins/frown.gif dhe familja ne vend qe ta shtronte ne cmendine e kishte lidh :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Ne nje artikull qe lexova shkruhej qe prinderit e femijes kishin kerkuar qe femija te shtrohej ne institute per njerez me te meta mendore por shteti nuk kishte dhene ndihmen e tij,ndaj dhe femija per shkaqe financiare kishte mbetur nen mbikqyrjen familjare.Kete qe paskan filluar ta lidhin tani po e degjoj.Gjithsesi ishte nje lajm i tmerrshem ky i fundit pasi eshte shume pikelluese vdekja e nje femije vetem 3 muajsh.

eniad

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga NetXtreme:
[qb]
Ah po, se harrova, tek ne edhe fizikantet kane drejtuar ministrine e financave, keshtu qe nuk eshte ndonje hata e madhe. Po edhe inxhinieret marrin poste ne ministrine e mbrojtjes. Se mos eshte ndonje cudi e madhe kjo.....!!!!
E marr vesh se ku e ke muhabetin prandaj nuk eshte nevoja te kapesh kaq shume shembuj. Po gazetaria nuk eshte fushe e tille studimi qe te krahasohet me specializimin dhe ne te njejten kohe izolimin qe sjell puna e nje fizikanti ndaj psh, teorive ekonomike, eksperiences se menaxhimit te nje banke/biznesi etj etj. Gazetaria si dege per mendimin tim eshte si shkolle trajnimi industrial..te meson teknikat e momentit dhe le per te deshiruar ne thelbin e fushes... Qe te shkruash mbi dicka ne thellesi, sic jane editorialet, duhet njohuri e gjere dhe e thelle njekohesisht mbi subjektin. Po kjo njohuri nuk merret nepermjet vajtjes ne shkollen e gazetarise. Analizat politike psh, nuk behen nga gazetaret, por nga ata persona qe kane njohuri intime mbi politiken, ekzekutivin/legjislativin, etj etj. Sigurisht qe asnje gje nuk e ndalon nje gazetar ti mesoje/jetoje keto gjera, por deri atehere, eshte ne dore te stafit editorial per ti dhene drejtim nje gazete/reviste. Stafi editorial duhet te kete njohuri, eksperience, integritet... dhe ketu duhen kerkuar arsyet per mungesat qe ka shtypi shqiptar. Lajmet se kush/kur/pse vrau ke/ku/si i hedh ne leter kushdo /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Po sikur vetem dy shembuj me duket se kisha permendur, kaq shume t'u duken??? :confused: E humbas ndonjehere sensin e mases... /pf/images/graemlins/wink.gif Sa per pergjigjen ne lidhje me gazetarine, sikur nuk ishte fjala shume "per analistet", te cilet, meqe ra fjala, shyqyr qe i kemi se do na ishte bere jeta rutine e hajde vrit veten nga merzia pastaj :eek: . Shkolla e gazetarise nuk eshte vetem nje "shkolle trajnimi industrial", sepse nuk eshte nje vend vetem per te mesuar teknika. Ne pergjithesi, sipas mendimit tim, universitetet jane laboratore ku dalin rezultatet e para te eksperimenteve qe me pas zbatohen ne jeten e perditshme. Te gjithe dalim nga universitetet me nje baze "laboratorike" dhe kjo nuk e perjashton as gazetarine. Problemi ketu qendron ne faktin se ne shtypin tone punesohen persona qe nuk ia kane haberin kesaj pune dhe qe, meqe iu eshte mbushur mendja se mund te zhgarravisin nja dy llafe, thone "perse te mos e provojme". Kjo nga ana tjeter ka lidhje edhe me menyren e menaxhimit te shtypit, me shume po shume faktore te tjere te lirise se brendshme qe ai ka, them liri e brendshme e nuk po futem fare ne kushtet e jashtme qe ndikojne (histori e gjate kjo pastaj). Me habit pak ajo ideja jot mbi analistet, qe t'i kthehemi pak ceshtjes se mesiperme. Se pari, nuk kemi vetem analiste politike, dhe ti kete besoj e di (nuk eshte per info). Se dyti, ka shume njerez me ide shume te qarta e njohje te thella per nje fushe te caktuar, e serisht nuk bejne analiza, pasi u mungojne shume elemente per te nxjerre nje racionale te ngjarjeve per t'ia paraqitur publikut. Deri me sot, ata analistet "e famshem" qe ne kemi vijne nga fusha akademike ku arti i te shkruarit ka zene nje vend shume te vecante, si ne formimin e tyre ashtu edhe ne punen e perditshme. Ata, pra kane marre ne nje menyre ose nje tjeter parimet baze gazetareske, se perndryshe asnje nuk ua boton ato qe shkruajne. Nejse, ky eshte diskutim mjaft i gjate dhe ndoshta as shume i lidhur me temen. Friendly, have a nice time /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Blue.:
[qb]
Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] Kjo teme dukej interesante derisa Zogu pa Artificial Intelligence /pf/images/graemlins/laugh.gif . [/qb]
kurse un i jap dekorate zogut, q1 ka pas durim me lexu tan kto femuuunaaa :rolleyes: se lene maaa me ju pergjigj atyne e vicklave te tyne :book:

ps: tesh kush don me m'xjerr shpaten /pf/images/graemlins/laugh.gif , ma perpara t'xjerrin lopaten /pf/images/graemlins/laugh.gif me pastru vicklat :tipsy: [/qb]
kjo ishte cudia me e madhe qe vure re ti?
epo domosdo, se eshte per t'u cuditur qe ka femra qe perdorin trurin dhe jo vetem trupin e floket...

109UV

Primus registratum

[qb] Problemi ketu qendron ne faktin se ne shtypin tone punesohen persona qe nuk ia kane haberin kesaj pune dhe qe, meqe iu eshte mbushur mendja se mund te zhgarravisin nja dy llafe, thone "perse te mos e provojme". [/qb]
Nuk e di nese ti ke njohuri mbi stafet e gazetave ne shqiperi, une nuk kam, po ve bast qe shumica jane nga keta te sapo diplomuarit per gazetari. Ndoshta dikush na sjell ca statistika dhe na mbyll gojen, por deri atehere .. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une permenda analistet politike sa per shembull meqe jane dhe ata qe shkruajne me shpesh. E kam fjalen tek ndryshimi midis editorialeve dhe reportimit te mirefillte (ku shihet nje ngjarje, gerrmohen fakte e statistika, dhe ndertohet nje 'story') nga lajmet alla shqiptarce per te cilat nuk ka nevoje te jesh asnje gje qe ti prodhosh, kopjosh.. a ku di une. Anyway, une kam mendimin qe ne pajtohemi ne ca gjera, dhe jo dhe aq shume ne ca te tjera. But i believe, we can still be friends lool

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb]
[qb]
Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] Kjo teme dukej interesante derisa Zogu pa Artificial Intelligence . [/qb]
kurse un i jap dekorate zogut, q1 ka pas durim me lexu tan kto femuuunaaa se lene maaa me ju pergjigj atyne e vicklave te tyne :book:

ps: tesh kush don me m'xjerr shpaten /pf/images/graemlins/laugh.gif , ma perpara t'xjerrin lopaten /pf/images/graemlins/laugh.gif me pastru vicklat :tipsy: [/qb]
kjo ishte cudia me e madhe qe vure re ti?
epo domosdo, se eshte per t'u cuditur qe ka femra qe perdorin trurin dhe jo vetem trupin e floket... [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif kshtu pergjigjesh edhe ne tavoline ti? pa tu drejtu kush? (mu kujtu nji shoqja jeme q1 thot: ojjjj noneeeee :lol: )

linos, un ma shum se kurgja çuditem me njerz q1 stërhollojn' punt e t'tjerve (flokt e trupin psh), se un trunin tem (psh), e perdori per punt e mija, e per ata q1 :wub: ... se per trunin, flokt apo trupin e t'tjerve s'kam kohe e as durim me mendu, kshtuqi vajz e mbare, vazhdo andej ka ke nise, se per ktej s'ke gja per terezi, edhe nks ke vickla (se si duket t'paska kape apeli :idea: ) hidhi andej ka ishe tu i hedh deri tesh.

tungggggg

109UV

Primus registratum

ti nafije qeke krize fare ahahahaha. ky eshte forum publik nafije, prandaj kur flet me dike (edhe kur nuk hedh kunja per te tjeret qe marrin pjese ne forum) eshte diskutim publik dhe cdokush ka te drejte te nderhyje. Nqs ti deshiron nje muhabet privat, perdor mesazhet private. Aq kaq gje nuk eshte e qarte per ty?

Ik thuji zogut ne privat tashti nese e ben shurren drejt apo me kurbature ahahahahaha

bebi

Primus registratum

po ti s'ke nevoj me i ra anash e anash mor trim q1 po ke qef me kalxu se si e ban pipin /pf/images/graemlins/laugh.gif thuje he burre, se nuk t'hekum prej detyrs t'policit, perkundrazi, bubrro bollshem n'ket profesjon meqi s't'paska mbet gja tjeter.

eniad

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga NetXtreme:
[qb]
[qb] Problemi ketu qendron ne faktin se ne shtypin tone punesohen persona qe nuk ia kane haberin kesaj pune dhe qe, meqe iu eshte mbushur mendja se mund te zhgarravisin nja dy llafe, thone "perse te mos e provojme". [/qb]
Nuk e di nese ti ke njohuri mbi stafet e gazetave ne shqiperi, une nuk kam, po ve bast qe shumica jane nga keta te sapo diplomuarit per gazetari. Ndoshta dikush na sjell ca statistika dhe na mbyll gojen, por deri atehere .. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une permenda analistet politike sa per shembull meqe jane dhe ata qe shkruajne me shpesh. E kam fjalen tek ndryshimi midis editorialeve dhe reportimit te mirefillte (ku shihet nje ngjarje, gerrmohen fakte e statistika, dhe ndertohet nje 'story') nga lajmet alla shqiptarce per te cilat nuk ka nevoje te jesh asnje gje qe ti prodhosh, kopjosh.. a ku di une. Anyway, une kam mendimin qe ne pajtohemi ne ca gjera, dhe jo dhe aq shume ne ca te tjera. But i believe, we can still be friends lool [/qb]
Ideja qe po flas per kete teme nenkupton qe kam disa info ne lidhje me ata qe punojne neper gazeta, sepse, deri ne nje fare shkalle e njoh si ambjent, edhe pse nuk kam mbaruar per gazetari e profili im eshte nje tjeter. Eshte pikerisht ajo qe thua ti, ai ndertimi i lajmeve alla-shqiptarce qe me ben te mendoj e flas ne kete menyre, sepse ata qe i bejne kane nje mungese te theksuar formimi. Nejse, kjo eshte mjaft e gjate dhe komplekse si teme. Shpeshhere, une tregohem shume kritike ndaj gjerave e ndoshta duhet te shoh disi me teper anet pozitive, But, that's me. Sa per idene qe nuk pajtohemi ne ca gjera, aq me mire. Mua me pelqen kur ka perballje te te kundertave apo te ndryshmeve, gjithnje ne kahun pozitiv. /pf/images/graemlins/smile.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

[qb] linos, un ma shum se kurgja çuditem me njerz q1 stërhollojn' punt e t'tjerve (flokt e trupin psh), se un trunin tem (psh), e perdori per punt e mija, e per ata q1 :wub: ... se per trunin, flokt apo trupin e t'tjerve s'kam kohe e as durim me mendu, kshtuqi vajz e mbare, vazhdo andej ka ke nise, se per ktej s'ke gja per terezi, edhe nks ke vickla (se si duket t'paska kape apeli :idea: ) hidhi andej ka ishe tu i hedh deri tesh. [/qb]
:lol:

Tani kjo po eshte cudia me e madhe qe kam lexu ka ca kohe ne forum. A t'vjen turp' iher /pf/images/graemlins/laugh.gif !!! Po ti nuk le aspekt e koment pa shkrujt per kedo anetar ketu: ato qe s'njeh dhe ato qe t'rre men'ja se i njeh (po qe lesh njeh).
Nese ka forumist ktu qe merret pikerisht me ato qe ke mohu siper ky personazh je ti !

Budallallekun e toleroj se nuk e ke n'dore ! Genjeshtra eshte shume e ulet !

bebi

Primus registratum

moj ti çik, e kuptoj q1 don me m'ba me t'fol me zori, e tuj mos dasht me ra n'nivel tand, t'kam injoru me kohe, keq m'vjen q1 se ke marr vesht ala!
i fundit postim q1 harxhoj me ty ky /pf/images/graemlins/smile.gif (per benefiçenc')

mostro

Putraku

Ne atdhe perveç vapes qe ju merr frymen,gjeni dhe putrakun deri ne dat 29.07.05..
ne daçi me me taku me gjeni te selia blu,me di gishtat nolt.,...
hajt pushime te mbara...u ka hap nji klub i bukur qe e ka emrin çarlsi,te blloku.
hajdeni e takohena..

Kondrapedali

Kondrapedali

Putre, kopshti 31 ka qen gjo mes pallateve përballë polikumit, afër biblotekës lagjes? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kjo që ke thon mo nolt Putre o çudia mo e modhe nga Atdheu (përpos Blues /pf/images/graemlins/laugh.gif ). Ç'do ti ke Selia Blu me di gishtat nolt ëre? Hik ër dreç anej se po t'kap pulici ne të fut i dajak t'modh q1 ta mash men mir ti. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Ne atdhe perveç vapes qe ju merr frymen,gjeni dhe putrakun deri ne dat 29.07.05..
ne daçi me me taku me gjeni te selia blu,me di gishtat nolt.,...
hajt pushime te mbara...u ka hap nji klub i bukur qe e ka emrin çarlsi,te blloku.
hajdeni e takohena.. [/qb]
Yoooooooooo kingu çkina :kiss: ! Urt' n'shpi se i kallxova vllaut /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Isabelle

Valoris scriptorum

[qb] moj ti çik, e kuptoj q1 don me m'ba me t'fol me zori, e tuj mos dasht me ra n'nivel tand, t'kam injoru me kohe, keq m'vjen q1 se ke marr vesht ala!
i fundit postim q1 harxhoj me ty ky /pf/images/graemlins/smile.gif (per benefiçenc') [/qb]
Bojqille shif icik ktu tashi... se prape po genjen /pf/images/graemlins/laugh.gif . Ti mua nuk me ke 'injoru' hic per fatin tat t'keq por je zene ngushte se nuk ke pas ca me shkrujt më (tashi ti kte mund ta kesh inot si ide po kur ske ca me i bo ske ca me i bo /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Arsyeja pse une i replikova postimin tend te mesiperm eshte pasi vertete perballe ca gjerave mund te jesh indiferent por ne te njejten kohe perballe ca te tjerave kjo thjeshte nuk mund te ndodhe. Kesaj rradhe ishte pikerisht aludimi qe ti bere mbi faktin se sa ti nuk merresh me anetaret e tjere te forumit kur ti, une, dhe shume te tjere ketu e kane vene re' fare mire qe e vetmja gje qe ti ben me efikasitet eshte 'sulmimi' i kujtdo qe sipas men'jes tate cenon personazhin tend dhe interesat e tua virtuale - dhe realisht ti nuk ben gje tjeter hic moj çik'(nuk mbaj mend te kem lexu nji here 2 rreshta informativ qe ja vlejne nga postimet e tua).
Budallalliku i men'jes tate akoma nuk arrin te kuptoje qe kur nje moment nuk te pelqen me askush verdalle teje (dhe verdalle teje duket se eshte vetem ky forum /pf/images/graemlins/frown.gif ) dhe per kedo ti manifeston perbuzje dhe perçmim do te thote vetem se nese ka probleme keto probleme ekzistojne tek ty. Fillo zhvillo 'people skills' se do hash dynjon ne pergjithesi(themi ne tironcit /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Flasim per cudi : ti je cudi me vete nga fillimi ne fund. Analizimi i personazhit tat eshte shume zbavites /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Uroj shume te moj jete keshtu in persona...

ps. une do vazhdoj te te replikoj sa here ta gjykoj adapte. Nuk ka problem po nuk mu pergjigje sepse e dime qe dyja qe thelle thelle ti ne heshtje me lexon /pf/images/graemlins/laugh.gif .

zog

Primus registratum

ej cuca a e dini pse e pelqej kete forumin, se m'ngja si kek i pjek, ku nga plasat siper thelave i del avlli aromatik.

nona ime e bote me portokalla. pah çfar ere binim me t'rone dhomt. /pf/images/graemlins/laugh.gif

epremte

Primus registratum

gruje po ti c'do ke "doni me per Belulin"?? te mos ishe e cuditshme nuk do te ta kisha var, kshu qe ti me qarin lu /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Tani ti mos u merzit nese ne i vejme ca xhingla "cudise" tende spontane qe ta bejme te barazcuditshme me modelin "miss inteligjenca e Albforumit".

Next time pasuroji me i cik informacion postimet (ctrlc, ctrlz) se kshu fitohet me shume popullaritet, edhe faaap Vani shapken mbi sy pastaj. Mundesisht po pate ndonje gje konfidenciale qe te besohet per shkak te detyres hajde e hap barkun ketu ne Albforum se ne te tjeret mbajme gati bllokun e shenimeve dhe stilolapsin.