Cudira nga atdheu!

alinos

Forumium maestatis
Re: Cudira nga atdheu!

Fillimisht postuar nga Mandi:
[qb]

Sidoqetejete, mendjelehtesia nuk eshte nje tipar i atdheut tone!

[/qb]
i atdheut ndoshta jo, por i njerezve qe jetojne ne te po dhe me shumice!

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] vetem qe ti s'ke pse habitesh kur populli s'ti kupton pyetjet qe ja shtron. keto habi per me teper tek kjo teme i quan ÇUDIRA te popullit.

sex anal eshte shprehje angleze moj çuperlina me gjysllyqe, e poplli nuk flet anglisht akoma.

duhet me ja sqaru me pare FJALORIN popllit, ose me i fol me te tijin. se ne bithe e kan honger qe ne kohe te turkut elbasanllinjte e kavajsit, dmth poplli.

ps; nji ktu ne ishte DHE qellimi nderhyrjes time. [/qb]
cudia nuk qendronte tek fjala mer lal, po tek veprimi. Njerezit na qenkerkan indinju/ofendu se i paskan pyt nese e hane nga prapa apo jo.
Po ne ti mos u kacavjerr neper pasqyra se s'ke per te mberrit gjekund... /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

po ty kush t'foli ?

po mire kur ju interesojne pyetje te tilla, pse se filloni nga nenat tuja sondazhin.

a e hane apo jo, dhe pse ?

si do tu pergjigjeshin ato, me teklif apo pa teklif.

alinos

Forumium maestatis

ne forum u folet te gjitheve, perndryshe i shkru robit ne pm /pf/images/graemlins/wink.gif

e mo me baj si i forte, se me dridhen leqet e kembeve, apo te mbaruan argumentat ty dhe me tregon dhembet! ha!

sa per nanen time, ta deftej une pse nuk e pyes: sepse nanes time i ka vdek burri dhe shoqeria shqiptare nuk e lejon me shku me burra te tjere. Pa diskutu "ndershmerine" e nanen time ketu, po te them se nuk asht ne kushte per tema te tilla.

Pyetje te tilla bahen ne kuadrin e gjetjes se nje zgjidhje per te evituar ne maksimum semundjet seksualisht te transmetueshme. Dhe natyrisht qe do bash pyetje te tilla, per te pare se sa njohuri kane njerezit per ate qe bejne dhe si e bejne. Po s'ke faj ti se sa here shkon me ndonjeheren, ajo te tregon prezervativin se ne France, apo ne perendim ne pergjithesi, femrat s'para te besojne kur u thua: "C'ke ti se e kontrolloj une", se s'kane vetem hallin e shtatezanise, por edhe te higjenes tende.
Ja rrusho, pse duhet me e dit!

zog

Primus registratum

meqenese tema po kthehet ne interesante e "shkencore" po shtoj se : gjate nje studimi ne france doli se burrat shkonin ne "bordel", ngaqe nuk guxonin (pjesa me e madhe) ose nuk ja u linin (minoriteti) grate e tyre t'ua futnin ne goje. pipe quhet ky sport ne france.

tani kjo nuk mbaron me kaq, por shkohet me thelle, pse ata s'guxojne ta bisedojne me gruan kete proçedure.

po ta jap pergjigjen vete, ngaqe nje "pipe" sado ta thithesh nuk ta sheqeros llapen. pra ndryshe thene nuk eshte goja qe ndien kenaqesi, ndryshe nuk do te hanim embelsira por do te benim pipa, por seksi mashkullit. ne fakt as ky, por fantazma erotike kryesisht mashkullore qe nje veprim i tille shkakton.

nje praktike e tille do te sillte perversitet tek femra e mentaliteti i saj, e prandaj burrat nuk guxojne ta kerkojne nga grate nje servis te tille, megjithese kjo i shtyn ne tradheti bashkeshortore.

sa i perket anal seksit, po njesoj ; shume pak burra ne gjendje normale (pra jo te pire) do te mund ti detyronin grate ose lypnin atyre nje servis te tille, pa patur frike qe nje proçedure e tille te mos influenconte karakterin e gruas se tyre, pra te mos fabrikonin me duart e tyre nje kurve ne gjirin e familjes.

si dhe sa i perket shqiptareve, poqese ekzistonin maniera te tillla seksuale, do ta kishim marre vesh ka kohe.
sidhe per "studime" te tilla, bota s'ben anketa rrugeve por i drejtohet qarqeve te specializuara. psh ne shqiperi ka spitale e klinika shendetsore, maternitete etj. atje prej njerezish te specializuar, prej gjinekollogeve ose mamive etj, mund fare thjesht te behen pyetje te tilla, preferencash seksuale.

keshtu vepron bota e civilizuar.

ta pyesesh edhe ne france nje grua, sa here e ka ngrene nga prapa 30 diteshin e fundit, ha pellembe syve.

keto gjera jane turpe, mos me thene karagjoslliqe te pastra.

ps; nje barsalete per kete problem po ta them nje dite tjeter.

alinos

Forumium maestatis

ishte e kuptueshme qe ana e ka bere kete ne kuadrin e punes se vet, se s'besoj ka dale te marre vesh prej 50 cifteve nese bejne anal apo jo, qe te mesonte tendencat shqiptare.
ket s'kape ti :tipsy:

ana karenina

Primus registratum

Shef ti si brumoset populli me paragjykime qe ne djep t'u befsha e ec e dergoje jo jashte shtetit ti po ne filifistun po deshe, po turpe do ti quaje :sleep: Jo per gje po mbahet me te madh si super i ditur dhe i hapur parafolesi, fap si padashje ne nje teme delikate na i bien pendet! Po kush te tha ty qe ato/ata qe bejne pyetjet nuk jane 'te specializuar' apo mjeke sic i dashke ti? Kush te tha qe po pyeten njerezia rrugeve? :smash: Le pastaj per grate e Frances qe do u habiskan. Ore ti kupton qe ketu nuk dine njerezit qe organi seksual i femres quhet vagine dhe tjetri anus?! Dhe nuk po thote njeri qe duhet te kene praktikuar cdo lloj marredhenieje po qe ti dine dreqi ta haje se si jane e si quhen tani kaq gje a na lejohet ta pretendojme te pakten nga moshat 18 vjet e siper?! Pastaj se si e konsideron ti kete apo ate lloj seksi je i lire i dashur te mendosh e te veprosh si te duash me ke te duash, ku e kur te duash /pf/images/graemlins/wink.gif

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] ...
ket s'kape ti :tipsy: [/qb]
E vetmja gje qe kap ai para se te postoje eshte nje postim i ri qe duhet lexuar sepse duhet kundershtuar patjeter PAVARESISHT PERMBAJTJES, bile edhe ne rastet kur thelle thelle i qan zemra se eshte katerciperisht dakort po nuk ia lejon deliri i thekusar i madheshtise te komunikoje njerezishem per t'u bere pjese e se gjithes!

zog

Primus registratum

jo me une e kapa, se s'lej gjo pa kap vallaj bilaj, por çudia e anes me lindi nje çudi te vogel paesa i perket pikerisht profesionalizmit te saj, gjysllyqesor. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zakonisht tek profesionisti (mjeku) njerezit nuk reagojne ashper por bindshem, ata edhe virnebiths e tregojne si filxhon kafeje. jane te detyrum prej frikes vdekjes ne e harrojn burrnin.

pastaj nje profesionist nuk ka gjo ta çudise, nji shih lalin ti.

pranej heres tjeter ana duhet ta njisi dipllomen n'ball qe njerezit mos ta keqkuptojne.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnNA_S.Th.:
[qb]
[qb] ...
E vetmja gje qe kap ai para se te postoje eshte nje postim i ri qe duhet lexuar sepse duhet kundershtuar patjeter PAVARESISHT PERMBAJTJES, bile edhe ne rastet kur thelle thelle i qan zemra se eshte katerciperisht dakort po nuk ia lejon deliri i thekusar i madheshtise te komunikoje njerezishem per t'u bere pjese e se gjithes! [/qb]
hajd ana na trego, sa here ta kane pastru ullukun tyja ?

apo s'ke besim tek xhoe profesionisti /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Ana ulet ne anen tjeter te tavolines i dashur, nuk i jep pergjigje njerezve sidokudo! /pf/images/graemlins/wink.gif

ana karenina

Primus registratum

- tha zogu dhe shkundi dhimbshem edhe penden e fundit!

(me falni se e zbukurova, dhishem doja te thoja :lol: )

alinos

Forumium maestatis

[qb]
[qb] ...
E vetmja gje qe kap ai para se te postoje eshte nje postim i ri qe duhet lexuar sepse duhet kundershtuar patjeter PAVARESISHT PERMBAJTJES, bile edhe ne rastet kur thelle thelle i qan zemra se eshte katerciperisht dakort po nuk ia lejon deliri i thekusar i madheshtise te komunikoje njerezishem per t'u bere pjese e se gjithes! [/qb]
na me qafsh mos ma luj zogun se mezi e kena. S'asht i keq ai jo, ne fakt edhe kete "beso, kundershto, kontrollo" e ben per te nxitur debatin, jo se ka ndonje qellim tjeter ne vetevete :devil:

xhan xhan te dyve :kiss: :wave:

ana karenina

Primus registratum

Kundershto e kontrollo me rezulton me vend, po beso vec s'po e shof gjekundi :rolleyes:

Gjume te embel e te diele te mbare :wub:

PS: Poseidono c'na bere, hidh gurin e fshij doren zotrote /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

[qb] - tha zogu dhe shkundi dhimbshem edhe penden e fundit!

(me falni se e zbukurova, dhishem doja te thoja :lol: ) [/qb]
:lol:

ps; lene lene, ne une e di qe disa here ndrfutjet e mija jane si e rrufitmja qe i bojn kafese disa, qe ta shpif.

po qe aq lezet i jep atij qe e kryn, sa i kthehet ne mani t'jetes vet.

hajde liroju po ta majti.

:wave:

109UV

Primus registratum

Nje nga vetite e dikujt qe e quan veten profesionist eshte qe te mos tallet me subjektin e studimit, po edhe nqs e ben nuk ka pse e ben ne menyre publike si ketu. Gjithashtu, mundohet dhe te kuptoje arsyet pse subjektet e tij/saj reagojne ne nje menyre apo tjeter dhe mund te diskutoje per to.

Megjithate, une nuk e kuptoj se kush del me sondazhe te tilla ne nje shoqeri si ne shqiperi, kur seksi anal nuk eshte i pranueshem gjeresisht dhe ne shoqeri shume here me te avancuara se jona e shume tolerante ndaj sjelljes (behavior) seksuale te personave. A nuk mund te fillonte sondazhi me pyetjet ..nese putheshin ato ciftet, nese ja preknin organin gjenital me dore njeri-tjetrit, nese praktikonin seks oral ..dmth ta ngrinte temperaturen e situates ne menyre graduale. ahahahahaha direkt e ne thela kto shkencetaret ton.. s'pysin fare.. mire qe nuk pyten Kapedanin nese i kishte shku nder mend me ja lon sumen Plakut Mere ahaahhaahaha

e megjithate, nje film qe eshte interesant ne kete drejtim eshte filmi "Kinsey"

eniad

Forumium maestatis

Njehere kerkoj ndjese qe po nderhyj ne teme, pas une jam nga ata rishtaret ne forum. Megjithate, lexova pak diskutimet ketu dhe, pertej ironive te rastit (...), m'u duken interesante.

Eshte e vertete, ne fakt, se pyetje te tilla jane shume delikate. Personalisht, nje pyetje e tille do te me vinte mjaft ne pozite, edhe pse kam bere nje shkolle e kam marre informacione ne lidhje me shume gjera. Ndoshta, reagimi im do te ishte me i zbutur, duke e kaluar me qetesi situaten, por nuk e fsheh se nuk do te ndihesha mire.

Shpeshhere, kam pershtypjen se gabojme ne disa gjykime. Kur diskutojme per ceshtje te caktuara, marrim gjithnje si njesi matese grupin apo rrethin ne te cilin gjendemi vete dhe harrojme qe jashte atij grupi, qe ka nje nivel te caktuar, gjerat jane ndryshe.

Nuk me duket shume e pershtatshme qe njerezve ne nje vend te caktuar (ketu nuk e kam fjalen per shtete) t'u behet nje pyetje e tille, duke patur parasysh zhvillimin e tyre ne shume aspekte. Epo, mund ta imagjinosh se c'pergjigje mund te te jape nje grua qe sapo ka sjelle shishen e qumshtit per ta shitur te tregu? Ketu nuk kam ndermend te bej qortime, apo te hiqem si njeri i gjitheditur, nuk eshte aspak ky qellimi im. Fundja, edhe personat qe marrin persiper hapa te tille, ne kete rast anketime te ketij lloji, duhen vleresuar, pasi nuk eshte aspak e thjeshte te merresh me njerezit. E vetmja gje qe une mendoj se eshte e nevojshme, eshte te kuptosh nivelin dhe shtresen e njerezve te cileve u kerkohet nje pergjigje e ketij lloji. Personalisht, mendoj se fillimisht duhet te marrin informacione mjaft me elementare dhe te rendesishme per jeten e tyre intime, e me pas t'u kerkohet se c'levrin ne fantazite e tyre.

zog

Primus registratum

Brishtesia eshte privilegj i te forteve

fantastike kjo shprehja, do te doja fort shpjegimin tend mbi te.

ps; diskutimi tend shume i urte. plotesisht jam dakort me te.

eniad

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga zog:
[QB] Brishtesia eshte privilegj i te forteve

fantastike kjo shprehja, do te doja fort shpjegimin tend mbi te.

Hmmmm, e di qe eshte pak e veshtire te te jap pergjigje? Ka nje pjese te logjikes, por eshte e lidhur edhe me irracionalen.
Ne fakt, eshte nje lloj rebelimi ndaj konceptit te te qenit i forte qe ekziston ketu.
Kam pershtypjen, se po te pane qe derdhe lote, thone se je i dobet. Nese te shohin qe je i/e ndjeshme ndaj gjerave qe te tjere i kalojne me indiference, atehere je i/e dobet. Nese, per nje cast, shpreh ndjesi te caktuara te vecanta, atehere je i/e dobet. Nuk te lejohet te jesh i sjelle, sepse je i dobet. Nuk te lejohet te flasesh bute apo te duash dicka te bukur se, perndryshe je i dobet. Ketu njerezit duhet te jene te vrazhde (nje pjese, them, pasi nuk dua te pergjithesoj), duhet te ngrene zerin qe te tjeret t'i degjojne (me shume te mbyllin veshet nga ulerima), duhet te diktojne, imponojne, veteshprehin nje siguri te tepruar, etj, etj, etj. Per mua kjo eshte shfaqja me e qarte e pasigurise dhe frikes ndaj jetes dhe e zhvesh shpirtin nga ato elemente te buta qe duhet te na bejne njerez. NJerezit e brishte, kjo ne kuptim pak me te gjere sesa ai origjinal i fjales, mund ta shprehin ate qe kane dhe kjo eshte force,ndaj privilegj i te pakteve qe e perballojne te qenit kunder rryme ne kete rast. Prandaj, them se e kam zgjedhur firmen te tille.
E kuptoj, qe kjo eshte mjaft teorike dhe ndoshta as nuk te kam dhene pergjigje te qarte. Megjithate, mendo qe ketu hyn edhe pjesa ime irracionale. "When I did it only me and God knew, now only God knows" (eshte shprehja e nje shkrimtari kur e pyeten se perse e kishte shkruar nje poezi). /pf/images/graemlins/smile.gif