Cudira nga atdheu!

alamo

Primus registratum
Re: Cudira nga atdheu!

Cudia me e madhe 3 dite zgjat :thumbsup:

Mua psh me ben shume cudi se si ca njerez qe kan mesuar "kiss *** " e perdorin vend e pa vend.

Kordelja

Valoris scriptorum

çfare quan ti rekomandim ?

Hmmmmm, ket' pytjen s'e mora vesh. Po e marr si retorike.

zakonisht nxenesit me te mire njihen nga te gjithe, e profesori ose shkolla, kur ka kerkesa nga ndermarrjet ose institucionet per punesim jep fillimisht kandidaturat e ketyre, pra te me te mireve.

Ti ke mebet cik mbrapa me haberet. Keto metoda nuk funksionejne me ne Shqiperi, plus dikur me i miri shkonte ne Borizane me duket ndaj ta perjashtojme si mundesi. Se dyti, edhe me i miri ka nevoje per pervoje dhe nje njeri i zgjuar sic pretendohet te jete nje nxenes i mire (!!!) e nis nga A-ja mesimin e profesionit, nejse...histori e gjate kjo. Perndryshe, cdokush i bie vete kembeve per te gjet pune apo shkolle dhe kur ndermerr nje hap te tille duhet te shoqerosh dokumentacionin tend me rekomandime akademike kur je drejt nga bangat e shkolles ose akademike dhe profesionale kur aplikon per nje kualifikim me te larte ose me rekomandime nga ish-punedhenesit kur nderron nje vend pune. Me sa di une askush jashte kufijve shqiptare s'ia le nxenesit/studentit apo punonjesit te formuloje hiper-auto-stima per vetveten. Ketu eshte cudia. Edhe une kam pasur nje eksperience te ngjashme me pedagoget e mi te cilet me thane t'i pregatis vete rekomandimet dhe t'ua coja per firme. Te them te drejten s'jam ndjere kurre me ngushte. Mu desh te shoh disa modele modeste te rekomandimeve te pedagogeve te huaj per te pasur nje fare ideje dhe vura miqte ne pune te me shkruanin ndonje gje por kurre nuk e gelltita dot kete CUDI.

vete shkruhen CV -te. ose letra e motivimit.

Ehe, po CV-ja s'ka nga ia mban se do thote shpesh te verteten, normalisht CV shoqerohet me provat a atyre qe ke renditur aty. Provat jane te pakundershtushme ose permbajne risk te larte kur genjen. Ndersa Letra e Motivimit ka anen tjeter, aty ti jep mendimin tend pse ti ke aplikuar per ate "gjene" dhe pse mendon qe je nje kandidature e mire per tu marre ne konsiderate dhe kur flet me "superlativa" per veten hapet zarfi ku ka shku rekomandimi me vule e firme i postuar vecmas (kshu e kane rregullat andej, dok. e tua cohen nga ti vete dhe rekomandusit e postojne me vete rekomandimin dhe madje me zarf te firmosur prej tyre) te dalin te palamet, rekomandimet nganjehre jane edhe surpriza.

ndersa per mua nje rekomandim fillon keshtu :

i shtrenjti miku im, alfons. po te dergoj nje nga nxenesit me te mire te mi. ti do te bindesh vete mbi cilesite e spikatura te tij keshtuqe s'po te lodh me shume me lexim.

I shkreti ti...apo lum si ti sa autostime ke per veten. Rekomandimet s'vijne gjithnji nga miqte e profesoreve, nganjehere i drejtohen dhe "atij qe i intereson" pa emer konkret.

ps; a te kujtohet kur bashke me klaren e manushaqen dilmin xhiro nga gjiri kurvave te liqeni, heh ç'kohe magjike e ................etj etj.

Manushaqe apo Trendeline quhej ajo? :rolleyes: ...dhe ti ishe terfili...me kujtove Ponjen "U poqe u dogje dhe nga mendja mbete.......kallamboqe"

Kordelja

Valoris scriptorum

Na zogthi kape /pf/images/graemlins/laugh.gif kjo eshte me interesante se rekomandimi i veteshkruar /pf/images/graemlins/laugh.gif

"Rregullore për të veshur studentët"
Rektori Hoxha: Paraqitja e tyre lë për të dëshiruar

--------------------------------------------------------------------------------

TIRANE

Me kritere që përcaktojnë masën e dekoltesë, gjatësinë e fundit dhe të bluzës apo prerjet e pantallonave. E domosodshme kjo, për të qenë pjesë e një rregulloreje universitare? Po dhe Jo. Pas debateve më të fundit që ndoqën përfundimet e një sondazhi të SOROS ku studentët pohuan se ishin kërkuar seksualisht nga pedagogët në këmbim të notave kaluese në provime, rektori i Universitetit Politeknik Përparim Hoxha ka hedhur idenë e hartimit të një rregulloreje etike, ku të bëjë pjesë edhe paraqitja e studentit, më konkretisht mënyra e tij e veshjes. Ndërsa rektori i Universitetit të Tiranës, Shezai Rrokaj shprehet se çështje të tilla të jashtme, si veshja apo komunikimi, evoluojnë bashkë me shoqërinë dhe si të tilla s'mund të përcaktohen me asnjë lloj rregulloreje.

Imagjinoni tani kujdestaren ke dera shkolles me meter ne dore :lol:

p.s.Jula, problemi i optimizimit he :devil: Po ata te perkedhelurit e mamit e te babit s'kane kshu problemesh, vijne aty se kane para jo se kane dhunti.

Kondrapedali

Kondrapedali

Po sikur në vend që të rregullohet veshja të rregullohen profesorët? D.m.th t'ja presin /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Anna Scott:
[qb] Nje studente e Sociologjise i kerkon pedagogut ti shkruaje nje reference. Ai i thota ta shkruaje vete dhe t'ia sjelle per ta firmosur. :sleep: [/qb]
Te them te drejten s'e di sa vjec do jete kjo Ana po mua s'me duket hic cudi. Me mbahet mend kur isha akoma ne gjimnaz une, profesorat kur vinte fjala per kshu letrash ose ua linin nxenesve te shkruanin nje format ose benin nje format per gjithe nxenesit qe ua kerkonin. Sepse ideja eshte qe s'ka nge profesori te merret me te gjithe nxenesit qe kerkojne individualisht.

Edhe ne fakultet po kshu. Se nje profesor ashtu si dhe shume e shume te tjere ne Shqiperi eshte injorant s'me duket cudi fare, biles shyqyr qe eshte injorant qe s'ngul kembe dhe e la ate gocen t'a shkruante vete, keshtuqe te pakten e qendis vete tjetra. Se mund te qe injorant i trashe qe kembengul.

Rekomandimet me sa kam vene re une ne Shqiperi keshtu behen. Edhe ne vende te tjera ku ka ndoshta me shume rregull, prape ideja eshte qe o te jete pozitive, o mos te jete fare se s'ka kuptim pastaj.

E ku qe cudia ketu? Apo mos qe neglizhenca? Po fakulteti shqiptar vule neglizhencen ka. Njerezit duhet te jene mesuar tani. Kur s'te ndihmon tjetri beji derman vetes. Mos prit e humbet kohen me llafe. Ndoshta kane ndryshuar gjerat, s'e di po kete pershtypje me ka lene.

alinos

Forumium maestatis

Ne 1990 ne Shqiperi reklama e bananeve tregonte edhe se si qerohet ky frut...

ana karenina

Primus registratum

- CV e 1 vlonjati -

Curiculum Vitae (CV)

Emri: Albi Noidi

Adresa: Pallati direkt pas kinema Ali Demi te

Partizani

Nr telefonit: + 26 880 (Kerko Feruzen e i thuaj te me

therrasi pak mua.

Eshte vetem nje kat me poshte)

Nr mobil: S'kam

Seksi: C'ka, me raste

Statusi civil: Pallosh

Orientimi politik: Simpatizant i partise demokratike,

po voten ia dhash

Fatosit se ma mbushi mendjen nje deputet republikan.

Edukimi:

"Teli Ndini" Vlore 1986-93
"Alvanos Centre" Athine 1993-95
"Halim Xhelo" Vlore 1995-96
"Sokrates & Platon Gymnasium" Athine 1996-1997
"Istanbul Etepsez" Istanbul 1997-98
"Rehabilitation center" Zyrich 1998-99
"Zimbabwe College of Music" Zimbabwe 1999-00
"Polytechnic University of Tirana" Tirane 2000-02
Profesioni: Murator i mirefillte, bojaxhi artist,

pianist (i bie pak edhe

celos), xhenerik avjonesh.

Diplomima/Certifikime: Afarist, shofer, skafist,

avokat. Tani po studioj

per neurologji.

Pasionet: Paraja, Benci (sidomos ai gjashte-mijsh) dhe

RTM'ja.

Pika e dobet: E bija e Ziniut

Pika e forte: Djali i halles

Shkurt rreth meje: Ca te thote vellai,

kur mer plaka pensionin dal e pi nje konjak me shoket. Gjithmone pa
eksese. Diteve te javes vertitem sa nga njeri gjimnaz te tjetri, por
nuk
kam patur shume sukses. Me pelqen shume seksi dhe bakllavaja.

Referenca: Pyet ke te duash................

teab

Primus registratum

:lol: :lol:

Ky robi mos osht gje ndonje nga ato qe do te duhet te psikologjisesh se shpejti?

Dolores

Primus registratum

ehh adaptimi i menjeheresh ....eshte pasoje e sedres forcuese...edhe konkluzioni natyrisht eshte qesharak...po me qesharake eshte llogjika e dikujt qe beson se ne nji proces trazincioni ndodhin cudira...thjesht injoranca zvendesohet me dicka te konsideruar me racionale pergjithesisht nga nji shoqeria perendimore...po jo te gjithe " kan pare e kan ngrene" !!

EB

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnNA_S.Th.:
[qb] Si dihet, edhe mund, nga random selection ca nuk pritet /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Random selection s'para te hyn ne pune ketu, dmth s'ka lidhje fare. Ne nje profesion si ai joti ( I guess ti je psikologe) thjesht mund te zgjedhesh nese do apo jo te "psikologjikosh" (nese ekziston nje fjale e tille)ose keshillosh nje pacient te tille. Po meqenese te cudiska dhe ky "phenomen"(njeri)I guess it'd be worth the try te pakten sa per te menjanuar cudine.
Cudia ime ne kete mes ishte zgjedhja e nje vlonjati si shembull kur si ky vlonjat eshte me teper se gjysma e meshkujve shqiptar te te njejtes moshe apo edhe me te rinj. Cudi si nje njeri si ti ( e habitur nga realiteti shqiptar)mund te paragjykoje (stereotype) ne menyre kaq primitive. Oh, dhe nje cudi tjeter; vajtja ne Zimbabwe. Zgjedhje interesante... (Mos ndoshta enderr e jotja kjo?)

ana karenina

Primus registratum

Cudia me e madhe eshte qe gjithe shkruesit ne kete teme bejne nje identifikim te fuqishem fare me keto personazhet-cudira, kush e di pse?! :rolleyes: Dhe njekohesisht te gjithe thone 'po keshtu jane shumica, keta jane norma ne Shqiperi, pse cuditesh ti?' Dyzim i cuditshem mes indinjates dhe te qenurit dakort :confused:

CV'ja me siper eshte marre nga mailet lloje sojshe qe dergohen neper 100 adresa, maile gallate me nje fjale, keshtu qe nuk e kam zgjedhur une as origjinen as vendin ku eshte shkolluar personi :shrug:

Dhe se fundmi, i/e dashur, habine e shpreh apo jo une duke qene ose jo psikologe, pune tjeter, teper personale per te dhene mend :thumbsup:

Dolores

Primus registratum

MOS fustanin Tefta.....mos !!! :rockband:

/pf/images/graemlins/laugh.gif

ODISEA

Primus registratum

Shi kjo, lene mi ti :smash:
Ana s.th., ajo RTM-ja mos eshte nje kanal tv "soft" italian :confused:
Sikur e kam te degjuar :confused:
Do kem kaluar dhe une ore te tera para tij :lol: /pf/images/graemlins/tongue.gif
Cudira nga atdheu?
Meshkujt kishin vene bark, femrave u ishte ngjitur me kurrizin... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Poseidon

Primus registratum

S'e di po nicku Anna S Th me jepka pershtypjen me teper si tip Anna Nicole Smith /pf/images/graemlins/tongue.gif

Nejse para pak kohesh kur po shihja dicka ne News24 vura re reklamen e nje Klinike ne Tirane ku ofronte shume sherbime gjinekologjike dhe kishte dhe sezonin e ofertave speciale te tipit ... pagesa per nderprerje shtatzanie me 25% ulje cmimi.......

ana karenina

Primus registratum

Kjo tema ka shume keqardhje dhe cinizem njeheresh /pf/images/graemlins/frown.gif Ajo qe eshte e dhimbshme eshte fakti qe keta tipat 'fanatike te moralit klasik' etj neser do te behen drejtues ne poste te rendesishme, kjo eshte fatkeqesia. Jane qe para se te mbarojne shkolle. Jane te pushtetshmit e vendit, jane ata qe na udheheqin /pf/images/graemlins/frown.gif Nuk bej cudi me nivelin, bej cudi me pushtetin qe ka ky nivel ne Shqiperi. Nejse ...