cmendoni per bashkejetesen

Florus

Forumium maestatis
Re: cmendoni per bashkejetesen

Fillimisht postuar nga kesulkuqja:
[qb] per mendimin tim bashkjetesa eshte gjeja me e mire,
ske as nje lloje problemi keshtu eshte mendimi im. :kiss: [/qb]
dakort me ty kesulkuqe qe bashkjetesa duhet por e ke menduar mire qe nuk ka asnje lloj problemi...? Ca do beje ti p.sh. nqs pas 5 vitesh bashkjetese nuk do shkoje mire me partnerin?

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
Fillimisht postuar nga jim_albanian_morrison:
[qb]
Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
Fillimisht postuar nga jim_albanian_morrison:
[qb] njeriu mund te njihet edhe pa bashkejetuar,pastaj te bashkejetosh ne shqiperi eshte pak shpejt dhe cdogje e shpejt eshte nje gabim,per te arritur ne bashkjetes duhet njehere ndryshimi i kultures dhe i zakoneve shqiptare por qe te ndryshojne keto duhet kohe pranaj me mire mos i hyni ketyre puneve se ne fund te fundit del i djegur une keshtu mendoj. [/qb]
Besoj se nuk esht fjala se per cilat vende funksionon bashkejetesa, un them qe si mendon a je per bashkejetese apo jo? Nuk flitet vecanerisht per ne shqiperi apo diku tjeter por ne pergjithesi, te pakten kshu e kuptova un. [/qb]
jo ti e ke kuptuar mire por ne skemi si flasim ne pergjithesi pasi ne shqiptaret pra ndryshojme nga te tjeret sic ndryshojne te tjeret nga ne dhe per kete duhet te jemi krenar prandaj edhe une fola per shqiptaret ne vecanti pasi kendveshtrimet tona jane si shqiptare. [/qb]
Po po te jetoje jashtetit do beje bashkejetese? [/qb]
une dhe jashte shtetit shqiptar mbetem rozalina.dhe nuk kam deshire qe vendi te me imponoj menyren e jeteses kam deshire qe une tja imponoj ate vendit.as shqiperia sma ka imponuar por menyra e jeteses se shqiptare njehere e nje kohe me ka pelqyer jo se ska pasur te meta dhe gjera per te hequr sa te duahs por gjithesesi sot eshte me keq.

aspahiual

Primus registratum

pune m..i bashkejetesa,pune m..i fejesa,pune m..i martesa.
Shkurt muhabeti me pak fjale s'ka me mire se te jesh free

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb]
Fillimisht postuar nga BeBa:
do thoja qe bashkejetesa eshte nje mesim i mire ... :rolleyes:
Per cfare dhe per ke ?!! /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
e zgjedhim pergjigjen ne vend tjeter?... /pf/images/graemlins/tongue.gif

:wave:

Gysi

Primus registratum

Fale punes se Dutit, une e vazhdova aty ku e kish lene ai kerkimin dhe e gjeta temen, keshtu qe diskutimet per bashkejetesen mund te vazhdojne ketu.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Kam plot shoke qe jetojne prej vitesh ne bashkejetese, kane edhe femije, kane ble edhe shtepi. A mund te me thoni ku eshte eksperimentimi ketu sepse une nuk shoh asnje ndryshim nga nje çift i martuar!!!!

soni2

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kam plot shoke qe jetojne prej vitesh ne bashkejetese, kane edhe femije, kane ble edhe shtepi. A mund te me thoni ku eshte eksperimentimi ketu sepse une nuk shoh asnje ndryshim nga nje çift i martuar!!!!

[/ QUOTE ]

vetem emri ndryshon dahlia asgje tjeter !!

je parle on connaisance de cause

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Epo shyqyr qe doli nje qe te jete dakort me mua per bashkejetesen /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ]

Nuk e di si jane ligjet ne France, por ne Gjermani dicka e tille, pra kur eshte krijuar nje familje me femije etj... dhe kane vite qe qendrojne nen te ashtuquajturen "bashkejetese" perdoret per interesa taksash ekonomike. Meqenese ketej taksat jane te larta (kur punojne te dy) rrine pa u celebruar dhe kane te tjera kuota (me te lira).

P.s Bashkejetesen e shoh si pozitive.
Vetem se kushtet ne Shqiperi, s´jane krijuar ende dhe do duhet kohe e gjate te krijohen.
(duke pasur parasysh, jo vetem Tiranen).

MLK

Primus registratum

Ja psh une per vete bashkejetoj me 4 gra dhe jam shume i lumtur /pf/images/graemlins/laugh.gif kena bo lutjen ne bashki per zgjerim shpie /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Ti qun gru pastrusen, guzhinieren dhe komshien

cufi_bardhit

Primus registratum

Gjo e mire me duket.
Por nuk arrij te kuptoj dallimin e bashkjeteses nga martesa pervec dokumentave.

Gysi

Primus registratum

Po ca jane keto diskutime, gje e mire gje e keqe.
Gjerat nuk jane te mira apo te keqia ne ajer, por ne varesi te rrethanave.
Bashkjetesa nuk behet per mode, por nga halli, pasi jo gjithmone kushtet reale te njerezve jane te atilla qe e bejne martesen te lehte. Une kam miq qe bashkejetojne, sepse nuk ia kane ngene dasmave. Ndersa per celebrimin ne bashki nuk e kane vrare mendjen.

Kam pershtypjen se ne vende si Gjermania, ciftet bashkejetojne pasi nuk duan qe ne raste ndarjesh te ndajne domosdoshmerisht pergjysem edhe shtepine pasurine apo gjithcka tjeter.

Dallimi mes marteses dhe bashkejeteses nuk eshte thjesht tek dokumentet, por edhe tek pergjegjesite ligjore si dhe sociale. Martesa, ne njefare menyre eshte bashkjetese ku bashkejetuesit kane pergjegjesi ligjore si dhe shoqerore ne marredhenien e tyre.

Gjithsesi, per mua bashkejetesa eshte e frytshme ne disa kushte te caktuara. Duhet pare thjesht si nje mjet i rregullimit te jetes ne cift, ne nje situate sociale te caktuar.

soni2

Primus registratum

pse o gyso pret martesen per te patur pergjesi???
ndaj femijve nuk ke pse ndaj gruas/burrit pergjesi eshte kur ke pranuar te bashkjetosh njesoj jane !!

dome thuash martesa eshte baza e nje shoqerie po e kesajt tones !!!

deri para shume kohve isha per nje martese dhe qe gruaja te merrte emrin tim !!por ja qe kam nderruar mendje dhe sikur te mbaje emrin e vet nuk e kam problem dhe sikur te mos martohem mjafton te jem per ate qe dua shkurt fare se si e qysh pak rendesi ka (per mu te pakten)!!

^Ira^

Forumium praecox

Une jam cik alla antica cioè nuk jam per bashkejetese per veten time, nderkohe qe te tjeret nuk i paragjykoj nese bashkejetojne e nese midis tyre funksionon shume mire, por per veten time ncuq nuk do mundja kurre te pranoja nje bashkejetese, eshte me forte se une edhe pse e di qe martesa nuk eshte zgjidhje, eshte dashuria ajo qe e mban nje cift te lidhur me njeri tjetrin e jo nje cop leter prape se prapi thelle thelle nuk mund ta shoh veten ne nje situate te tille, nuk do te ndihesha rehat.

true confidental

Forumium maestatis

Proooo bashkejeteses , nje maredhenie bazohet ne dedikimin dhe deshiren per ta mbajtur se bashkuu, e nese esht martese apo bashkejetese …e rendesishme eshte qe kjo te arrihet pa sforco , e jo per hir te faktit se keni neshkruar ca letra se bashku

…e sa per ate qe thoni se ne shqiperi sqenkan pjekur kushtet esht e gabuar sepse kushtet i bejn ata qe jane ne ket lidhje , sa mendjehapur jane e sa te pavarur e ndiejne veten karshi botes qe I rrethon apo partnerit te tyre ……

Ne fakt kur je ne bashkejetese e verteta esht qe mund tia mbathesh /pf/images/graemlins/laugh.gif teorikisht kur te duash, e ne martese duhet me kalu permes divorcit e ndonjehere kur je ne ket process te ndrohet mendja , lol , duhen eksperimentu te dyja /pf/images/graemlins/tonguee.gif