cmendoni per bashkejetesen

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
Re: cmendoni per bashkejetesen

kjo varet nga tipat e njerzve,
ka njerez me mentalitete ende qe jetojen per te tjeret e jo per veten...
si zgjidhje eshte e drejte,po shum e veshtire per tu pranuar dhe zbatuar ne te gjith shoqerine....

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga indrit:
[qb] A do te ishte me mire qe njerezit te bashkejetojne dhe te njihen me mire para se te martohen [/qb]
Keshtu si eshte shtruar pyetja, gjeja me e pare qe me vjen ndermend eshte: a ka ndonje qe ma perkufizon dot c'eshte "e mira" ne kontekstin e kesaj pyetje? S'ma merr mendja... pasi konceptet "e mire" dhe "e keqe" jane kaq relative, te ndryshueshme ne kohe dhe subjektive, saqe c'eshte "e mire" per mua mund te mos konsiderohet e tille nga te tjeret, dhe anasjelltas.
Pra, shkurt, ajo ku dua te dal - kjo teme meriton te zgjatesh njecike ne fakt, por c'e do qe s'kam shume kohe /pf/images/graemlins/laugh.gif - eshte kjo: per sa kohe dy njerez (partneret) bien dakort, me vullnetin e tyre te plote dhe te lire, te pandikuar nga familja/te njohur dhe larg paragjykimeve mediokre te shoqerise, qe bashkejetesa do te ishte mjeti qe do te kontribuonte ne njohjen me te thelle te tipave, karaktereve e zakoneve te tjetrit, perpara se te thone "po"-ne perfundimtare perpara altarit apo nepunesit te gjendjes civile, nuk ka asgje te keqe dhe, nga ana tjeter, s'mund t'i gjykosh kurrsesi duke u nisur nga ajo cka mendon ti per bashkejetesen. Baza e cdo gjeje eshte vullneti dhe deshira individuale e njeriut, dhe kur kjo perputhet me ate te tjetrit (ne kete rast, me ate te partnerit me te cilin/cilen mendon se mund te ishte i/e pershtatshem/me per te kaluar jeten), plus pasjen e kushteve te pershtatshme per t'a realizuar kete, atehere nuk ka vend fare per t'u shqetesuar nese ky veprim i yti shihet si "i mire" apo "i keq" ne syte e botes.
Sic thote nje shprehje e vjeter, "askush s'ka te drejte te me gjykoje, pervec Zotit".

gurax

Pan ignoramus

:thumbsup: Hermes. Jam shume dakord me ty ne te tere cfare eshte shkruar, megjithese kam nje hije ne koke nga tere ky postim qe deri ne nje fare mase ti vete je disi skeptik... askund s'arrita te shoh me prane "subjektives per cdokend" dhe se pse me duket sikur ka nje distance minimale sigurie. /pf/images/graemlins/smile.gif Une vete votoj pro! /pf/images/graemlins/smile.gif

-------------------
"A World contains billions of hearts. Every heart houses a World. Lucky are the ones who make two hearts share the same World."

Hermesss

Primus registratum

C'kemi Gurax :wave:
ndoshta ke te drejte, mund te kete njefare skepticizmi, por per nje gje jam i sigurte: kjo nuk vjen nga une apo preferencat e mia, por duke ditur vendin dhe shoqerine tranzitore shqiptare ku jetojme, normal qe disa gjera nuk jane aq te lehta sa c'do te ishin ne nje tjeter kontekst kushtesh...
You know very well what I mean /pf/images/graemlins/smile.gif

Dolores

Primus registratum

Shyqyr qe rate nji here dakort ju pa u befte @#$ puna /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga indrit:
[qb] A do te ishte me mire qe njerezit te bashkejetojne dhe te njihen me mire para se te martohen [/qb]
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

se ata nuk do te DUHEN KUREEEEEEEEEE!

ndersa ne te kunderten EDHE MUND!

Kordelja

Valoris scriptorum

Joooooooooooooo nga e di kaq mire ti zogu ?!

Perse qendron teoria jote dhe jo e kunderta?!

Argumenta :shrug:

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga un4given:
[qb]
Fillimisht postuar nga angeldeviled:
[qb]
[qb] [/qb]
ne rastin tend e kishte forcuar shume ne fakt.rri o tiger,se s'te takon te flasesh keshtu!shko e rri besnik nenes te yt biri pastaj eja e na trego raportet ne.
per mendimin tim sot edhe martesat jane bere bashkejetesa,e un ejam per bj [/qb]
:lol: ste shpeton gje mi dreq /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
epo............tipa te tille........

zog

Primus registratum

sepse keshtu KAM ZGJEDH! tha Neo ke matrix dhe vduq /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps; ndersa agrumentat une i jap ne privat (e kam pas gjushin shits agrumesh :tipsy: )

bo meqe fjaala solli fjalen, Kordele te jap 1000$ po e gjete nga vjen fjala PORTOKALL. à toi de jouer! :cool:

Kordelja

Valoris scriptorum

sepse keshtu KAM ZGJEDH! tha Neo ke matrix dhe vduq

Ti prit se nuk e ke plotesuar ciklin e jetes tende ende /pf/images/graemlins/wink.gif

ps; ndersa agrumentat une i jap ne privat (e kam pas gjushin shits agrumesh )

Thuhet gjYsh dhe jo gjUsh /pf/images/graemlins/wink.gif zogth

bo meqe fjaala solli fjalen, Kordele te jap 1000$ po e gjete nga vjen fjala PORTOKALL. à toi de jouer!

Bien sure je prefere a trois :tipsy:

...dhe sill argumente kudo qe t'i sjellesh se burrit qe eshte burre i rendon fjala kudo qe te jete /pf/images/graemlins/tongue.gif

fairy

Primus registratum

Eee nuk di c'te them, edhe po edhe jo. Ne fakt po te marresh parasysh vetem faktin qe di njihesh me mire e do do ta shohesh personin e dashur me nga afer atehere jam per po, mgjth ky diskutim merr pamje tjeter kur behet fjale per ne Shqiperi( neper rrethe as qe behet llaf, por ne Tirane diskutohet). Ne shume raste bashkjetesa eshte bere nje lloj armature e shndritshme e nje kaloresi kocke e lekure, sepse shume meshkuj ketu, si ata qe e thone me ze te larte edhe ata qe e mbajne per vete jane pro bashkejeteses sepse duan te provojne a ben e dashura e tyre per 'goc per shpi' dhe a eshte gati t'u perkushtohet koke e kembe sa ta quaje cunin 'imzot' e te transformohet ne nje cope mishi me 2 sy. Ka dhe goca( shume s'e pranojne) qe vdesin sa te gjejne nje burre dhe keshtu gjate bashkejetes perpiqen te tregohen sa me te perkushtuara e sa me te bindura qe Zoti cun t'i marri per nuse se pune e madhe se ai mund te shohe te tjera, por coce te mire si to nuk gjen. Nga kjo ane them me bindje qe s'jam per bashkejetesen se s'me pelqen te ndjehem e testuar dhe akoma me pak e perdorur. Mgjth per kete pune nuk ka receta.

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dolores:
[qb] Shyqyr qe rate nji here dakort ju pa u befte @#$ puna /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Une me Gurin kemi qene dakort per shume gjera, vetem per ndarje territoresh influence s'binim dakort ne, sic ti e di shume mire /pf/images/graemlins/wink.gif
U mata njehere me te pyt "hajde icik, pa shprehe edhe ti mendimin tend mbi bashkejetesen", por pastaj i thirra mendjes... e c'te shkruash ti tek kjo teme, aman... e di already c'mendim ke /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Dolores

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Princesha

Primus registratum

E kam dhene edhe njiher mendimin tek nje teme e ngjashme dhe pergjigja ime eshte e njejta; Jam kundra bashkejeteses, pse?

Sepse nuk me pelqejn eksperimentet, jo po shohim njiher a bejm bashke a jo? Pun m**i

Un them qe nje fejese e gjate esht e mjaftueshme, edhe pse nuk esht kurrsesi si martesa, kshu e mendoj un. Nuk them qe nuk esht gje e mir qe ta njohesh sa me mir njeriun qe do ndash jeten, por kjo bashkejetesa sikur esht rrugedalje me e lehte, mund ta dalesh kollaj nga kjo, kurse per martesen them qe lufton me shume.

Genta

Primus registratum

Une do te doja qe kur te fejohesha te bashkejetoja me te fejuarin tim. Do ishte shume qejf te rrinim gjithe kohen bashke, pa menduar fare per martesen apo te ardhmen. /pf/images/graemlins/laugh.gif Thjesht te shijonim nja dy vite bashke. Se pastaj kur te martohem dua te bej femije dhe do jete ndryshe, i gjithe perqendrimi yne do jete te femijet... :rolleyes:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

njeriu mund te njihet edhe pa bashkejetuar,pastaj te bashkejetosh ne shqiperi eshte pak shpejt dhe cdogje e shpejt eshte nje gabim,per te arritur ne bashkjetes duhet njehere ndryshimi i kultures dhe i zakoneve shqiptare por qe te ndryshojne keto duhet kohe pranaj me mire mos i hyni ketyre puneve se ne fund te fundit del i djegur une keshtu mendoj.

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jim_albanian_morrison:
[qb] njeriu mund te njihet edhe pa bashkejetuar,pastaj te bashkejetosh ne shqiperi eshte pak shpejt dhe cdogje e shpejt eshte nje gabim,per te arritur ne bashkjetes duhet njehere ndryshimi i kultures dhe i zakoneve shqiptare por qe te ndryshojne keto duhet kohe pranaj me mire mos i hyni ketyre puneve se ne fund te fundit del i djegur une keshtu mendoj. [/qb]
Besoj se nuk esht fjala se per cilat vende funksionon bashkejetesa, un them qe si mendon a je per bashkejetese apo jo? Nuk flitet vecanerisht per ne shqiperi apo diku tjeter por ne pergjithesi, te pakten kshu e kuptova un.

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
[qb] njeriu mund te njihet edhe pa bashkejetuar,pastaj te bashkejetosh ne shqiperi eshte pak shpejt dhe cdogje e shpejt eshte nje gabim,per te arritur ne bashkjetes duhet njehere ndryshimi i kultures dhe i zakoneve shqiptare por qe te ndryshojne keto duhet kohe pranaj me mire mos i hyni ketyre puneve se ne fund te fundit del i djegur une keshtu mendoj. [/qb]
Besoj se nuk esht fjala se per cilat vende funksionon bashkejetesa, un them qe si mendon a je per bashkejetese apo jo? Nuk flitet vecanerisht per ne shqiperi apo diku tjeter por ne pergjithesi, te pakten kshu e kuptova un. [/qb]
jo ti e ke kuptuar mire por ne skemi si flasim ne pergjithesi pasi ne shqiptaret pra ndryshojme nga te tjeret sic ndryshojne te tjeret nga ne dhe per kete duhet te jemi krenar prandaj edhe une fola per shqiptaret ne vecanti pasi kendveshtrimet tona jane si shqiptare.

Princesha

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
Besoj se nuk esht fjala se per cilat vende funksionon bashkejetesa, un them qe si mendon a je per bashkejetese apo jo? Nuk flitet vecanerisht per ne shqiperi apo diku tjeter por ne pergjithesi, te pakten kshu e kuptova un. [/qb]
jo ti e ke kuptuar mire por ne skemi si flasim ne pergjithesi pasi ne shqiptaret pra ndryshojme nga te tjeret sic ndryshojne te tjeret nga ne dhe per kete duhet te jemi krenar prandaj edhe une fola per shqiptaret ne vecanti pasi kendveshtrimet tona jane si shqiptare. [/qb]
Po po te jetoje jashtetit do beje bashkejetese?

kesulkuqja

Primus registratum

per mendimin tim bashkjetesa eshte gjeja me e mire,se po u martove e hengre derrin.por kur bashkjeton e njeh mire se cfare fytyre ka,se mos nje dite nje dite do ta nxjerri fytyren dhe keshtu qe e le kollaj ske as nje lloje problemi keshtu eshte mendimi im. :kiss: