Cili eshte mendimi juaj per Kuranin? Studiuesit e rinj thojne qe Kurani eshte Lufta e Pashmangshme.

hareid

Papirus rex
jam shume dakort me ju,komenti juaj eshte shume kuptues dhe gjith-perfshires,,por dicka qe me cudit eshte se si Rusia nuk ka ndonje koment ne lidhje me I.S.I.S :/

Mendoj se Rusise per momentin i konvenon ajo se cfare eshte duke bere I.S.I.S per arsye se opinioni boteror pak a shume eshte perqendruar jo vetem ne Ukraine por edhe ne Siri dhe ne Irak . Nuk me besohet qe Rusija ka ndonje lidhje me I.S.I.S per arsye se Rusia ka maredhenie te mira edhe me Iranin edhe me Sirine (ketu e ka edhe nje baze ushtarake) kurse qellimi i I.S.I.S eshte ti luftoj Muslimanet shiit (kete gje edhe e bejne si ne Irak ashtu edhe ne Siri)

Dreamer

Under the Dome
Kjo teme qe me titullin eshte nisur gabim!
Disa studiues paskan thene?
E kush qenkan kta studiues? Agjente te maskuar te cia apo mussad?
Aman akoma besoni qe fluturon gomari ju?
Nuk postoj me ne kte teme!!

Ismail.Qemali

Forumium praecox
Kjo teme qe me titullin eshte nisur gabim!
Disa studiues paskan thene?
E kush qenkan kta studiues? Agjente te maskuar te cia apo mussad?
Aman akoma besoni qe fluturon gomari ju?
Nuk postoj me ne kte teme!!
Secili ka te beje ca te doje,perderisa vet e the ;)

scadarsko

Locus omnem
Nese je vertet studiues i njohur shkncerisht, nuk do arrije kurre te shpreheshe n kkete menyre teper jo profesional e aspak intelektual. Per arsye se asnje dijetar,asnje individ i ndertuar formuar me nje edukate te shendoshe nuk citon thenje te tilla. Nuk ka aspak rendesi as kurani as bibla ,as shoah n kete aspekt .ju ketu flisni e shpreheni me gjuhen e nje krimineli hakmarres,njeriu perqares dhe dallues fejeksenofob dhe extremist. Me vjen keq qe shqiperia nuk perdor kontroll n internet ndaj adresave IP si tenden dhe te zbulonim vertet identitetin tend .mendime tilla jane vetem mendime te semura pathologie mentale.kurani thote te njejten gje sic hôte bibla, por ndryshojn actoret, nga Jésus n isa, nga maria ne mejreme, nga isak n Ismaël.. Leni prockullat e mijvjecarve te shkuar pour ecni n IDE me radikale per kohen e sotme
Nuk jam CIA as sherbimi secret shqiptar,thjesht nje émigrant !
Tema qe ti ke vene me kujton nje dialogue, me nje pakistanez ketu ku jetoj.une kam perziezrje fetare n familje, dhe ne qafe mbaj symbolin e ylle Davide hebre, dhe ky pakistanezi me pas thene :me vjen keq per ju jo te fête ,se hebraizmin islaaemiistet extrémiste e konsiderojn si njerez pa fe, dhe me tha ju sipas kuranit do vuani, e ne musulmans do shkojm n qiell e do hame vetem mjalte.... Une qesha dhe i thash pse ka blete atje?zoteri shkurt them, shqiptarve nuk i shkon ass studimi e as prrockullat se qa thone mdedresete apo klane disinformuese kuranike, kunder humanitetit. Ky nuk eshte kerkim kurani nuk eshte lufte e pashmangshme, por thjesht mbyllje ciklit profertor. Me profetin muhamed, ska tjere, e po n kuran thuhet ne diten e gjykimit-kiamketit, vjen Jésus !dmth per ryma caktuara dehstabilizuese e kthejn n akuze qeshtjen.islami ka frige realitetin e neserm...

Last edited:

Hektor12

Locus omnem
tendencioze dhe provokuese si teme ... kuranin duhet te dish jo thjesht ta lexosh rendesi ka interpretimi, pak kush e ben nejse ... le te flasin derisa te lodhen por nuk eshte sic thone ca... dhe cve re ... ata qe se sjane fare te fese islame nxitojne te japin komente , por thjesh boshe me duken ....

-Zana-

e...Thjeshte
Nese e Lexon kuranin , jane ca pjese qe inkurajojne dhune / gjakderdhje ... Por nuk mendoj qe vete kurani eshte prb .. Kurani Ashtu sikurse edhe bibla , jane libra .. njerezit sduhet ti marrin seriozisht , te besojne ne to me shpirt duke Lene menjane llogjiken..... Ashtu sikurse lexojme libra te tjere dhe ne momentin qe I mbarojme , ju mbyllim kapakun.

Per fat te keq njerezit jane infektuar tashme.... Eshte pak si vone , sic duket ka arritur ne 1 prb te pashmangur.

Hektor12

Locus omnem
Nese e Lexon kuranin , jane ca pjese qe inkurajojne dhune / gjakderdhje ... Por nuk mendoj qe vete kurani eshte prb .. Kurani Ashtu sikurse edhe bibla , jane libra .. njerezit sduhet ti marrin seriozisht , te besojne ne to me shpirt duke Lene menjane llogjiken..... Ashtu sikurse lexojme libra te tjere dhe ne momentin qe I mbarojme , ju mbyllim kapakun.

Per fat te keq njerezit jane infektuar tashme.... Eshte pak si vone , sic duket ka arritur ne 1 prb te pashmangur.
Secili e interpreton sipas mendimit te tij, une fola per normal si duhet kuptuar nje liber fetar, dikur i vogel e quaja nje vjershe e bukur, tani i mendoj kuptoj dhe lexoj ato qe kam nevoj nga te gjitha ani se jam musliman. problemi eshte ke secili person ... kur ta lexoje ta lexoje me vemendje. Fakt eshte qe ky liber eshte pergatitur nga dijetaret me te medhenj te kohes, per fat kane qene arabe, evropa ishte ne kohen e obskurantizmit kristan kur dija shkenca konsiderohej herezi ... edhe ne kete rast nuk eshte faji i Bibles i njerezve qe manipulojne dhe interpretojne sipas interesit ...

-Zana-

e...Thjeshte
Ato te dhunes dhe gjakderdhjes... s'ke si ti kuptosh ndryshe pervecse ashtu sic jane shkruar, ngado ti biesh ne te njenten pike te dergon ... Ne fakt une jam rritur me kuranin poshte jastekut, k'te dmth ma kane pasuar prinderit ( per mire sic duket qe femije) ... pra edhe vete e shikoja si dicka te atille te shenjte , gjersa u rrita dhe vendosa ta lexoj nga kurioziteti .. meqe me kishte shoqeruar gjate jetes - aty e kuptova taman se c'fare permbante ky liber...dhe nuk e mbaj me.

Ne familjen time nuk e praktikojme fene.... secili/la beson ne dicka te ndryshme- jemi te perzier dhe nuk kemi komplikime : une vete personalisht besoj ne natyre.

hareid

Papirus rex

Mvaret se kush si i lexon dhe i kupton Kur'anin, Biblen.....
Per te e kuptuar ne menyre te drejte jo vetem Kur'anin por edhe Biblen: Dhjaten e Vjeter, fillimisht e shkruar ne gjuhen hebreje, Dhjaten e Re, fillimisht e shkruar ne gjuhen arameje, duhet me qene nje studiues i ketyre gjuheve.... Perkthimet ne te shumten e rasteve nuk mjaftojne...Perse e theme kete? Sepse te treja keto gjuhe (hebreje, arameje si dhe arabe) jane gjuhe semite, kane prejardhje te perbashket dhe eshte shume veshtire qe ne gjuhe te huaja te perkthehen ne menyre te drejte. Shume fjale te ketyre gjuheve kane shume kuptime dhe nuk eshte e lehte te ja pershtatish perkthimin e sakte... Psh une e kam perkthimin e Kur'anit, Bibles ne gjuhen shqipe, gjermane dhe angleze. Mundem te them me siguri te madhe se perkthimet ndryshojne shume. Cdo perkthyes mundohet qe perkthimin te e pershtas ne gjuhen e tij, keshtuqe origjinaliteti e humb efektin e vet...
Pastaj nuk duhet marre si shembull fanatiket, ekstremistet e ciles do feje, sepse pikerisht keta jane ata te cilet kryesisht manipulojne me citatet e ketyre librave per arsye te qellimeve dhe interesave te tyre djallezore. Ata u bejne shplarje truri nje mase te njerezve, kryesisht atyre te shtresave te ulta ku mungon arsimimi, duke i ftuar qe ne emer te Zotit te kryejne gjakderdhje, dhune dhe kete gje,ne te shumten e rasteve, ata e arrijne duke i keqinterpretuar, shtremberuar citatet e ketyre librave ....

bobo

marksist-enverist
kam pershtypje-, edhe pse ket pershtypje i bie ta shpreh ke tema nlidhje me Kuranin!-, qe ketu anashkalohet 'kendveshtrimi kohor (kur jane shkruar, apo percjell mesazhet ne fjale!)!!!, si dhe botkuptimi i shoqerise asokohe, ne lidhje me te mire/keqe, dhe profilin e Djallit /Zotit. Shoqeria e sotshme, keq/mire, ka ndryshuar rrenjesisht(ose tpakte, ka njohuri me te gjera ne lidhje me shum fenomene shoqerore!) ne te gjitha aspektet, krahasuar me ate te asaj kohe (kur jan permbledhur keto tekste biblike/kuranore!).... Kjo gje tregon dhe 'zemergjersine' e (te) mir(-es) (apo) te Zotit dhe prirjet paqedashese-, jo vetem brenda shoqerise vete, por edhe te shoqerise kundrejt mjedisit dhe banoreve te tjere mjedisor pa perjashtim, nen moton: cdo gje u krijua per te mir-en/-at e ndersjellt-e/-a.
Mirpo, per fat te keq, njeriu vazhdon te jete nje egozentrik, dhe vazhdon akoma me mentalitetin primitiv: ''bota sillet rreth tij''!
bejm pjese une dhe ti,'' yllo''! ;) ... vuajme akoma injorancen dhe varferine shpirterore-, ktu sben pjes ti ''yllo''! :D

-Zana-

e...Thjeshte
Mvaret se kush si i lexon dhe i kupton Kur'anin, Biblen.....
Per te e kuptuar ne menyre te drejte jo vetem Kur'anin por edhe Biblen: Dhjaten e Vjeter, fillimisht e shkruar ne gjuhen hebreje, Dhjaten e Re, fillimisht e shkruar ne gjuhen arameje, duhet me qene nje studiues i ketyre gjuheve.... Perkthimet ne te shumten e rasteve nuk mjaftojne...Perse e theme kete? Sepse te treja keto gjuhe (hebreje, arameje si dhe arabe) jane gjuhe semite, kane prejardhje te perbashket dhe eshte shume veshtire qe ne gjuhe te huaja te perkthehen ne menyre te drejte. Shume fjale te ketyre gjuheve kane shume kuptime dhe nuk eshte e lehte te ja pershtatish perkthimin e sakte... Psh une e kam perkthimin e Kur'anit, Bibles ne gjuhen shqipe, gjermane dhe angleze. Mundem te them me siguri te madhe se perkthimet ndryshojne shume. Cdo perkthyes mundohet qe perkthimin te e pershtas ne gjuhen e tij, keshtuqe origjinaliteti e humb efektin e vet...
Pastaj nuk duhet marre si shembull fanatiket, ekstremistet e ciles do feje, sepse pikerisht keta jane ata te cilet kryesisht manipulojne me citatet e ketyre librave per arsye te qellimeve dhe interesave te tyre djallezore. Ata u bejne shplarje truri nje mase te njerezve, kryesisht atyre te shtresave te ulta ku mungon arsimimi, duke i ftuar qe ne emer te Zotit te kryejne gjakderdhje, dhune dhe kete gje,ne te shumten e rasteve, ata e arrijne duke i keqinterpretuar, shtremberuar citatet e ketyre librave ....

Varet pra varet, ama vetem Shqiptaret kam idene qe nuk arrijne ta kuptojne kurre sic duhet k'te liber--- per faktin qe edhe eshte shkruar ne Arabisht them qe sillet rreth shoqerise ligjeve Arabe.

Ekstremistet/fanatiket sot kane pushtuar gjysmen e botes- mbeshtetur ne k'te liber- me c'fare pohojne vete k'to!!! e njenta gje shkon edhe per palen tjeter qe shtrengojne Biblen.

Te sillen njerezit rreth/pas k'tyre librave ne k'te menyre/forme - per mua eshte injorance - ( pa dashur te ofendoj ato qe besojne ne forme paqeje te lire/pa kushte)

Lexoje ne c'fare do gjuhe te duash ti, te rejen apo te vjetren- po e riperseris qe jane ca paragrafe qe nxisin lufte/gjakderdhje---e kam sqaruar edhe me lart qe raste te tilla, kuptohen ashtu sic i lexon/jane paraqitur, nuk kane kuptim/sqarim te dyte.

hareid

Papirus rex
Varet pra varet, ama vetem Shqiptaret kam idene qe nuk arrijne ta kuptojne kurre sic duhet k'te liber--- per faktin qe edhe eshte shkruar ne Arabisht them qe sillet rreth shoqerise ligjeve Arabe.
- Eshte mire kur dikush flet ne emrin personal dhe jo ne emrin e te gjithe shqiptareve. Shume ligje qe permenden ne ato libra kane te bejne me ligje univerzale dhe jo klanore apo racore. Te mos vjedhish, te mos genjesh, te mos ofendosh, te mos i besh tjetrit keq etj.etj. nuk jane ligje arabe, angleze , shqiptare, gjermane..... por jane te ligje te pergjithshme qe ndiqen nga te gjithe popujt e botes. A ka ndonje ligj ne ndonje shtet qe thot vidh se eshte mire, genje se eshte mire, beji tjetrit keq se eshte mire....????

Ekstremistet/fanatiket sot kane pushtuar gjysmen e botes- mbeshtetur ne k'te liber- me c'fare pohojne vete k'to!!! e njenta gje shkon edhe per palen tjeter qe shtrengojne Biblen.
Nuk eshte e vertete se ekstremistet/fanatiket e paskan pushtuar sot "gjysmen e botes"...Jam kurioz te e di se nga i merrni keto informata. Ka ndonje burim qe shkruan per statistika te tilla?

Te sillen njerezit rreth/pas k'tyre librave ne k'te menyre/forme - per mua eshte injorance - ( pa dashur te ofendoj ato qe besojne ne forme paqeje te lire/pa kushte)

Nuk do te e perdor fjalen "Injorance" se edhe eshte fjale ofenduese por do te thoja: Munges informatash eshte kur dikush flet per keto libra ose ne emer te ketyre librave, pa i lexuar dhe kuptuar ne menyre te drejte ato. E kam shkruar edhe me larte se per te i kuptuar keto libra duhet te jesh studiues i gjuheve semite se perndryshe ndodh qe perkthimet dhe interpretimet jane te gabuara. Ka shume citate qe ne anglisht jane perkthyer ndryshe, ne gjermanisht ndryshe, ne shqip ndryshe e keshtu me rradhe. Kush nuk beson le te bej kontrolle...

Lexoje ne c'fare do gjuhe te duash ti, te rejen apo te vjetren- po e riperseris qe jane ca paragrafe qe nxisin lufte/gjakderdhje---e kam sqaruar edhe me lart qe raste te tilla, kuptohen ashtu sic i lexon/jane paraqitur, nuk kane kuptim/sqarim te dyte.

E kam lexuar ne shume gjuhe dhe ato paragrafet per te cilat ju thoni se nxisin lufte /gjakderdhje nuk jane te tilla, edhepse e pranoj faktin qe ka fanatike/ekstremiste qe ashtu edhe i interpretojne. Mbasi qe edhe tema eshte per Kur'anin, do te flasi ne kete rast per te...Kurani e pranon luften vetem atehere kur dikush vetembrohet dhe ne asnje menyre vetem ashtu kot per te vrare njerez.

Last edited:

-Zana-

e...Thjeshte
- Eshte mire kur dikush flet ne emrin personal dhe jo ne emrin e te gjithe shqiptareve. Shume ligje qe permenden ne ato libra kane te bejne me ligje univerzale dhe jo klanore apo racore. Te mos vjedhish, te mos genjesh, te mos ofendosh, te mos i besh tjetrit keq etj.etj. nuk jane ligje arabe, angleze , shqiptare, gjermane..... por jane te ligje te pergjithshme qe ndiqen nga te gjithe popujt e botes. A ka ndonje ligj ne ndonje shtet qe thot vidh se eshte mire, genje se eshte mire, beji tjetrit keq se eshte mire....????

Nuk eshte e vertete se ekstremistet/fanatiket e paskan pushtuar sot "gjysmen e botes"...Jam kurioz te e di se nga i merrni keto informata. Ka ndonje burim qe shkruan per statistika te tilla?

Nuk do te e perdor fjalen "Injorance" se edhe eshte fjale ofenduese por do te thoja: Munges informatash eshte kur dikush flet per keto libra ose ne emer te ketyre librave, pa i lexuar dhe kuptuar ne menyre te drejte ato. E kam shkruar edhe me larte se per te i kuptuar keto libra duhet te jesh studiues i gjuheve semite se perndryshe ndodh qe perkthimet dhe interpretimet jane te gabuara. Ka shume citate qe ne anglisht jane perkthyer ndryshe, ne gjermanisht ndryshe, ne shqip ndryshe e keshtu me rradhe. Kush nuk beson le te bej kontrolle...

E kam lexuar ne shume gjuhe dhe ato paragrafet per te cilat ju thoni se nxisin lufte /gjakderdhje nuk jane te tilla, edhepse e pranoj faktin qe ka fanatike/ekstremiste qe ashtu edhe i interpretojne. Mbasi qe edhe tema eshte per Kur'anin, do te flasi ne kete rast per te...Kurani e pranon luften vetem atehere kur dikush vetembrohet dhe ne asnje menyre vetem ashtu kot per te vrare njerez.

Ligje morale njerezore- qe nuk eshte nevoja te frymezohemi nga Kurani apo Bibla ne k'te rast- k'to na i mesojne prinderit / edukata/shoqeria /jeta pa marre parasysh se ciles fe i perkasin, duke perfshire edhe ato qe nuk besojne ne fe. ( Pra s'na duhet Kurani ne k'te rast, qe te edukohemi/frymezohemi per gjera te tilla )

Sa per ekstremistet i ke neper lajme/gazeta c'do dite....

Fjala Injorance, ishte per ato qe i sillen k'tij libri me mish e shpirt nga pas- ju qorron syte/mendjen. Pra ishte per k'te fryme-

Ne jeten e perditshme njerezit vetembrohen dhe shume here arrijne te gjejne paqen mes tyre, jo te luftojne: ti po thuan ( Kurani thote ) nese te ngacmon/ vrite.

Te vetembrohesh nuk eshte Lufte? Qysh e pranoka luften.. ne k'te rast eshte nxitje per lufte/vrasje ? Sille paragrafin e qarte sic eshte ta diskutojme ?

hareid

Papirus rex
Ekstremistet i lexoj ne shtyp por askund nuk shkruan ashtu sic e ceket ju me larte se e paskan pushtuar "gjysmen e botes"
Une nuk thashe se Kur'ani thote "nese dikush te ngacmon, vrite" Nuk eshte mire qe t'i keqinterpretoni thenjet e mia. Une thashe ne raste se vetembrohesh dhe ne kete rast vetembrojtje eshte kur dikush te vjen ne shtepi per te te vrare tye familjen dhe jo per te te ngacmuar apo fyer....Te vetembrohesh kur dikush ta imponon luften sigurisht qe eshte lufte. Cfare bene shume shtete kur Gjermania naciste i sulmoi? Cfare beri Kroacia, Bosnja, Kosova kur Serbia i sulmoi? Nuk bene lufte??? Ai qe vetembrohet nga agresori, nuk mundet KURRE te quhet "nxites i luftes".

-Zana-

e...Thjeshte
Ore shoku fjalet e tua i ke me lart- s'po ti keq-interpretoj une ... C'me sjell Rastin e Kosoves ? k'to luftera nuk jane bazuar ne Kuran qe ti sjellesh si disktutim .... me sjell ato qe vrasin ne emer te Kuranit , nese do te sjellesh shembuj te tille - : te thashe me lart- Ti the Kurani e pranon luften , per vetembrotje- Pra mund te sjellim shembuj plot sic te thashe me lart, thote: Nese dikush te ngacmon/vrite - Nuk thekson lufte me arme te ftohta/bashkebisedim/fyerje .......... ta thote troc / vrite. Nuk quhet nxites kur dikush vetembrohet , por njerezit zakonisht provojne te tolerojne si fillim, te gjejne 1 fare menyre per paqe- ose mund te kete edhe keqkuptime/ identifikim te gabuar etj etj ...

Kurani thote edhe k'te : Lufto ne emer te fese tende, lufto ato qe jane kundra teje- pra mendimit/fese tende: Lufto ato qe nuk besojne ne Allah ..... Ta imponon me domosdo qe nese une s'jam dakort me ty, ti te me luftosh mua : Kjo provokon/nxit akoma me shume, nuk frymezon tolerance/ bashkepunim/ paqe...

Me duket se edhe ty te jane mbyllur syte, meqe po kembengul ...ne k'te rast- njerez te sinqerte qe i perkasin k'saj feje e pranojne qe dicka e tille eshte gabim , nxit dhune--- por eshte dicka qe varet nga ti, pra mund ta evitosh. Nuk eshte e thene te luftosh ne emer te 1 libri.

Sille paragrafin te shohin se c'thuan ti, e c'thote libri ne te vertete? Perse nuk e sjell ? apo s'ja ke idene ku ta shkepusesh ?

hareid

Papirus rex
Kurani thote edhe k'te : Lufto ne emer te fese tende, lufto ato qe jane kundra teje- pra mendimit/fese tende: Lufto ato qe nuk besojne ne Allah ..... Ta imponon me domosdo qe nese une s'jam dakort me ty, ti te me luftosh mua : Kjo provokon/nxit akoma me shume, nuk frymezon tolerance/ bashkepunim/ paqe...

Me duket se edhe ty te jane mbyllur syte, meqe po kembengul ...ne k'te rast- njerez te sinqerte qe i perkasin k'saj feje e pranojne qe dicka e tille eshte gabim , nxit dhune--- por eshte dicka qe varet nga ti, pra mund ta evitosh. Nuk eshte e thene te luftosh ne emer te 1 libri.

Sille paragrafin te shohin se c'thuan ti, e c'thote libri ne te vertete? Perse nuk e sjell ? apo s'ja ke idene ku ta shkepusesh ?

Perpara se te kerkoni nga te tjeret te nxjerrin paragrafe, atehere sillni fakte qe Kurani thote:

"Kurani thote edhe k'te : Lufto ne emer te fese tende, lufto ato qe jane kundra teje- pra mendimit/fese tende: Lufto ato qe nuk besojne ne Allah ..... Ta imponon me domosdo qe nese une s'jam dakort me ty, ti te me luftosh mua : Kjo provokon/nxit akoma me shume, nuk frymezon tolerance/ bashkepunim/ paqe..."

Ne cilat faqe dhe ne cilat citate thote gjera te tille Kur'ani???

Une nuk kembenguli kur dikush nxjerr fakte, por kembenguli atehere kur jam i bindur se dikush permend gjera vetem me te degjuar dhe jo me te lexuar. Paragrafet dhe citatet duhet se pari ti sjellni ju qe gjith kohen flisni "per lufte", "per nxitje lufte, per nxitje dhune" por deri me tani pervec thenjeve boshe se Kur'ani thot keshtu apo ashtu, nuk keni sjellur asnje fakt. Nese bazoheni te thenjet e fanatikeve, ekstremisteve, atehere atehere eshte dicka tjeter....

Ne fund te fundit a eshte e nevojshme te diskutoj me dikend qe per arsye te mungeses se informatave dhe per arsye te mungeses se argumenteve, menjihere mundohet ti ofendoj te tjeret me thenjen: "Me duket se edhe ty te jane mbyllur syte,....." ???
Pergjigjen me siguri e dini vetem....

Me te mira

Last edited:

-Zana-

e...Thjeshte
Me fal ? ka 2 here me lart qe jam une ajo qe kerkoj ti sjellesh ... meqe ti po flet ne emer te Kuranit- une mendimin tim e kam dhene ... ishe ti ai qe deshe te diskutosh me gjate duke refuzuar.

Informatat jane ne liber : por meqe ti nuk je i qarte te thashe silli ti- por sic duket ti as qe ja ke idene se ku ti kerkosh jo me ti kesh lexuar ne te kundert, nuk do shkruaje brockulla, si ky komenti me lart :

Tani ke aftesi te diskutosh te ti sjell te gjitha k'to ...109 verses , ku inkurajojne dhunen/gjakun luften ? per hir te Allahut .

Ps.... The Quran contains at least 109 verses that call Muslims to war with nonbelievers for the sake of Islamic rule. Some are quite graphic, with commands to chop off heads and fingers and kill infidels wherever they may be hiding. Muslims who do not join the fight are called'hypocrites' and warned that Allah will send them to Hell if they do not join the slaughter.

hareid

Papirus rex
Me falni Zonje e nderuar, por ju ende nuk keni sjell asnje citat nga Kur'ani. Ju vetem qe keni kopijuar nje thenje nga nje faqe e internetit ku flitet se ne Kur'an paska "se pakti 109 citate qe flasin per lufte kunder jobesimtareve". Thenje te tilla neper faqe te ndryshme (ku kryesisht behet propagande antifetare) kam lexuar edhe une shume, mirepo e gjithe kjo nuk do te thote se edhe ashtu eshte.... Shume citate jane cenzuruar, shkurtuar simbas interesit te atyre qe perhapin propaganda te tilla, ne kete rast antiislame, prandaj edhe, me apo pa qellim, i shtremberojne citatet ne Kur'an....
Une kam lexuar shume libra qe kane te bejne me gjuhet semite (ate arabe, arameje dhe hebreje) dhe jam ne gjendje te e kuptoj se sa veshtire eshte te perkthesh sakte nga keto gjuhe.... Kur nje fjale ka shume kuptime (ne disa raste edhe mbi 20 kuptime) atehere eshte shume veshtire te perkthehet ne menyre te drejte ne nje gjuhe tjeter. Une e marr me mend per cilat citate aty behet fjale, mirepo ju them me bindje te plote se te gjitha ato citate, nuk kane te bejne fare me propagandat dezinformuese dhe shpifese te atyre faqeve dhe as me propagandat djallezore te stereotipeve fetare thuaj: ekstremisteve, fanatikeve te cilet ne emer te Zoti kryejne akte terroriste dhe cnjerezore.
Prandaj perderisa nuk citoni asgje nga Kur'ani por beni dhe sillni "Copy/Paste", nga ndonje faqe antifetare atehere ato "brockullat" qe ju i permendni me siper, ju mbesin serish juve.
Une diskutoj me gjithe kenaqesi kur e shoh se dikush i ka lexuar librat fetare dhe ka njohuri mbi ate qe flet, por jo kur dikush ka paragjykime, ben pergjithesime dhe kopion thenje qe nuk kane te bejne fare me realitetin.

Last edited:

-Zana-

e...Thjeshte
Po ti mund ti kontrollosh ne liber ( meqe thua qe e ke Kuranin ) ti vertetosh me syte e ty , qe nuk jane thjeshte copy paste, per antipropagande? Vete librin s'kemi si ta sjellim virtualisht pa copy paste, edhe nese do e sillje ti copy paste do beje .... qenke i cuditshem ti.... ndaje mendjen se s'kam kohe te humbas pa lidhje :rolleyes:

hareid

Papirus rex
Sigurisht qe e kam edhe Kuranin edhe Biblen edhe shume libra te tjera, i kontrolloj rregullisht dhe e di shume mire qe gjera te tilla, ashtu sic i shkruani, ohh me falni, ashtu sic i kopioni ju, nuk qendrojne aty. Eshte lehte kur dikush ben Copy /Paste pastaj i nxjerr ketu dhe thot se keto jane "te verteta". E verteta qendron ne origjinalin dhe jo neper ato faqe qe bejne shpifje dhe perhapin dezinformata duke i keqinterpretuar dhe cenzuruar citatet e librave fetare sipas qejfit te tyre.
Sigurisht qe jam dhe do te jem i cuditshem kur behet fjale per te pavertetat qe i sillni ketu....Me mire do te ishte sikur te mos lodheshit fare duke e humbur kohen pa lidhje neper ato faqe qe merren me shpifje...;-)

Shendet!