cfare te bej ?

TONY

Primus registratum
cfare te bej ?

jam nje i ri dhe momentalisht jetoj ne angli,dua te theksoj se shumicen e kohes jam mjaft i stresuar,kam punuar shume te them te drejten por nganjehere edhe kur jam pushim jam mjaft i merzitur e nervoz,nuk kam fare durim edhe kur shoket bejne shaka nganjehere nervozohem per asgje fare,dua te theksoj se me mesime kam qene dhe jam mjaft mire ,me te vertet do ju isha mirenjohes nese me jepni ndonje ide sesi te perballoj kete situate dhe cilet mund te jene faktoret e vertete qe shkaktojne stresin,
me respekt berti uk

Artemis

Primus registratum
Re: cfare te bej ?

Thua qe edhe kur je " ne pushim" behesh nervoz ne shoqeri?!
Nuk jam psikolog por me ndodhe edhe mua ndonjehere ne fazen 'Post Stress'!
p. sh Ne fittness ndodh qe i sforcojme muskujt. Pas gjith atyre kontraktimeve ne momentin kur
' pushojme' ato fillojne te dridhen!
Nese me kupton...
Pa kamuflime... ato vetem i shtojne neurozat!
Shoqerija ndonjehere nuk eshte ajo qe na duhet deri sa 'pushojme' /pf/images/graemlins/wink.gif ...

Vals

Primus registratum

ALbert,
Jeta ne perendim eshte vertete shume e stresuar sepse te duket sikur ke njemije gjera per te bere dhe nuk e kontrollon dot schedulen ose kohen tende. DUhet ta besh veten te rifitoje kontrollin mbi ambientin. Mos e shiko diten me sensin Obobo sa shume gjera kam per te bere. Thyeji punet te copeza te vogla se duken me te lehta per tu bere. NE fund te fundit, ti je zoti i jetes tende: po deshe i ben gjerat, po deshe nuk i ben. Kur e mendon keshtu nuk duken dhe aq keq. Pastaj, kur te jesh ne pushim, ji vertet ne pushim, merru me dicka qe te kenaq dhe mos mendo se sa shume pune te presin kur te kthehesh se nuk clirohesh kurre ashtu.
Nobody is perfect, nqs ben nganjehere gabime ne pune ose shkolle, fale veten dhe mendo qe te tere bejne gabime sepse keshtu mesohet. Be good to yourself! Mendo dhe kete: kur je unhappy shif se c'rruge te gjate ke bere dhe nga ku je nisur. Nqs je nga Shqiperia dhe qenke dhe student i mire per me teper, mendo se me sa pak je nisur, ku ke arritur, sa shume ke mesuar, dhe sa je pjekur si njeri. Be kind to yourself!

xhoni

Primus registratum

Te gjitheve na ndodhin situata te tilla.Une per vete mundohem ti kaloj duke menduar se kohe me te mira do te vijne.Sa me shume ta vrasesh mendjen aq me keq eshte.
Shiko shendetin se te tjerat rregullohen /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

une per vete fajin ne Angli ja kam pas vene motit, dhe sa here ndjehesha ashtu beja nje shetitje te gjate vetem (isha me fat se mund te shkosh buze detit ne Brighton) dhe ndjehesha me mire.
Arsye tjeter mund te jete dhe ngarkesa ne shkolle, qe do te thote se duhet te besh ca pushime :wave:

ARVINA

Primus registratum

NESE TE GJITHE NJERZIT DO VRISNIN NJE CIKE MENDJEN DO BINDESHIN SE JETA NUK VLEN AQ SA TE SHQETESOHESH PER TE.Stresi eshte pjese e jetes,por ti mundohu qe per aq kohe qe rri me shoqerine ti harrosh problemet e shkolles.largohu per pak kohe nga mesimet.te uroj gjithe te mirat.

oneo

Forumium praecox

NESE TE GJITHE NJERZIT DO VRISNIN NJE CIKE MENDJEN DO BINDESHIN SE JETA NUK VLEN AQ SA TE SHQETESOHESH PER TE

SASH - ADELANTE

Vetem se per te arritur tek ky perfundim duhet te shqetesohesh ca e perderisa ne kemi nevoje qe gjerat ti rikujtojme (si duket ne na punon vetem memorja e shkurter) do bindesh se jeta do na shkoje ne kete menyre (detyrimisht)

TONY

Primus registratum

ah sa te mire qe jeni!!!!
me te thene te drejten u lehtesova sadopak nga mendimet tuaja ,faleminderit per keshillat dhe kohen qe me kushtuat !
love you all!!!

Juventini.

Primus registratum

Pershendetje Albert!
Ne situate te tille ndodhem dhe une shume here, dhe e kaloj por (sigurisht) me shume veshtiresi. Mire thote njeri me siper se sduhet ti futesh merzi vetes por kjo nuk eshte e lehte te arrihet ne momente te caktuara. Malli eshte ai qe luan rolin kryesor tek une, malli eshte ai qe shume here me largon nga vetja, por ske cben, fati eshte i tille. Nuk e di nese ke mundesi te vizitosh te afermit tuaj dhe vendin tend?, mua psh me ka marre malli edhe per rrugen qe kam shkelur dhe imagjino mallin per te dashurit e zemres, por kthimi nuk eshte i mundur edhe pak kohe sepse dua ti them lamtumire njehere e pergjithmone te mallkuarit mergim.

Gjithsesi mundohu te kesh optimizimin hapin e pare qe leshon cdo mengjes, si e vetmja menyre qe e largon sadopak stresin. Mundohu qe momentet e veshtira ti kalosh me nje shetitje ne ndonje vend te qete por dhe te zhurmshem, mundohu ti gezohesh ''sukseseve''si psh puna dhe studimi, mendo per nje te ardhme sa me te ndritur, mendo qe nje dite enderrat do jene te realizuara dhe me pak sforcim pranoje jeten si nje gje fenomenale!

Te uroj cdo te mire.

tola77

Primus registratum

Strsi eshte nje gjendje e keqe per njeriun dhe organizmin,mundohu te gjesh nje te dashur(nqs nuk ke) sepse dashuria prodhon hormone pozitive qe ndihmon ne mos krijimin e stresit.
Dhe nje gje tjeter,shiko apo lexo humor,ha molle sa me shume ose mer magnes sepse magnezi rit zhvillimin e hormoneve pozitive ne organizem.
(kete ma keshilloi nje mikja ime farmaciste kur dhe une kisha te njejten gje.)

personazh

Valoris scriptorum

robo te gjithe kane nji menyre te veten per te hequr stresin. shif lale, kush te relakson me shume nga gjerat qe ben, e kur e shef qe s'mban me uje pilafi, praktikoje e ndjehesh me mire.

une per vete e kam me sport. 20 minuta vrap e ca hekra, e çfryj dufin.

pastaj seksi i kundert eshte gjeja me e mire....te ben te harrosh çdo gje me prezencen e vet /pf/images/graemlins/wink.gif

personazh

Valoris scriptorum

edhe i gjo: stresi ne pergjithsi krijohet nga monotonia dhe mungesa e te rejave ne jete. me nji llaf, gjej diçka qe te jep stimuj dhe te ngacmon fantazine.

pippo

Primus registratum

Shko hidhu me parashut ...... po mos harro ta hapesh ama do prodhosh aq shume adrenaline sa qe do te mjaftoj per nje muaj :cool:

SweetAngel

Primus registratum

Berti!

Sa do qe ne lodhemi te gjejme menyra per te larguar stresin, eshte e pamundur, sepse eshte pjese e jetes. Nuk je vetem ti qe merzitesh dhe bertet ( sidomos kur je ne vend te huaj) . Mundohu te dalesh sa me shume ( dhe ne angli ka vende sa te dush). Keshilla me e mire q mund te te jap eshte, kur e sheh qe ke nerva te tendosura dhe je gati te shperthesh, dil ne park ose taku me dike per te pire dicka.

What rubish i'm saying. Letme tell u, if this make u feel better. U are NOT the only one to fell the pressure of these .....( u understend) life. Cheer up. Better days will come. well, i hope.

RAUL

Primus registratum

ALBERT,me duket se ke nevoj per nuse. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif
albert,te gjithe jemi te stresuar sepse jemi larg vendlindjes larg familjes dhe larg shoqeris tone qe jemi rritur.edhe une kur mendoj keshtu gjerash stresohem jasht mase,ne kete rast me ka ndihmuar shume,kinemaja,gymi,libraria,shetitja,albforumi /pf/images/graemlins/wink.gif ,cdohere e mbaj veten te zene qe mos te ngelem i vetmuar.....
te uroj gjithe te mira dhe sa me pak strese...
good lack. :wave:

popkin

Forumium praecox

helo berti po ashte shum e vertet jovetem ti po 65./. te shqiptarve kane problem ne angli un jeto ne londer ashte vendi shum me stre kam 7vite ne angli po shum her vjen per tme ikur truri magjinoje jam the pa pune tani :confused:

Le_Routard

Forumium maestatis

Nuk e mora vesh lidhjen ndermjet punon shume dhe me shkolle ke qen shume mire. A te pershtatet puna qe ben me deshirat qe ke? Ne qofte se jo duhet te mundohesh te nderosh. Mendoj se eshte me leht te gjesh dicka qe mund te besh me qef sesa ti pershtatesh dickaje qe nuk do.

Ne futi i te lexume ketij librit po pate mundsi:
The Art of Happiness at Work
by The Dalai Lama, Howard C. Cutler