C'fare mendoni per martesat per letra????????

Garuzhda

Primus registratum
Re: C'fare mendoni per martesat per letra????????

Ke te drejte Rozafa.Se ti e njeh mire realitetin e Belgjikes. Do te me pelqente qe ajo vajza qe po i kritikon shume martesat per letra te ndollej ne te njejten pozite me shume shqiptare te tjetre.

Lucia

Primus registratum

Vertet nuk e di realitetin ne Belgjike, pamvaresishtse kam degjuar dicka... por them se ne kete rast eshte realitetne cdo vend jashte shteti pky problem, por qe zoteron vetem tek shqiptart. Jam dakort deri diku me mendimin tuaj Rozafa1, por mendimi im vetjak, eshte se nje gje te tille nuk e quaj kurre zotesi, sic e permendetju.
Menyre tjeter, pervec durimit e sakrifices, nuk kam. Dhe gjate ketij durimi dhe sakrifice, them se Belgjika ofron pune te ashtuquajtura "te zeza" sa per te mos qendruar nemes te 4 rrugeve. Nuk me duket zgjidhje e mire gjithsesi kjo, pasi kur kalon nje periudhe kohe te humbet durimi dhe deshiron te jesh dikushi, te pakten te mbash emrin tend... te kesh nje pune te paster etj etj, dhe kete e kuptoj mire fort, por prap qendroj ne fjalet e mia qe "martesa pa dashuri" kurre nuk me duket zgjidhje...
Garuzhda, realitetin e kuptoj... (nje krigjim te vogel)

Garuzhda

Primus registratum

Ah sa thjeshte do te ishte pune te zeze........Po ti e din mire se ç'fare eshte rreziku i punes se zeze nje aksident ose ç'do gje tjeter askush nuk e qan koken per ty, gjithmone ne rast se gjen pune te zeze se pothuajse eshte e pamundur.. nejse , kjo gje eshte edhe ne Canada shume djem dhe vajza po martohen per letra dhe kete ti e di mire.......Ta bej nje pyetje si eshte me mire te martohesh per letra apo te shkosh e te rresh qe je i ndjekur politikisht??????????

Garuzhda

Primus registratum

Nje sqarim........... Ne kete teme nuk behet fjale per eksperiencen time , por te qindra shqiptareve ne belgjike........

Lucia

Primus registratum

Hey Garuzhda,
Nuk i vlersoj per akt miresie esnjeren e as tjetren...
Meqe e shtron pyetjen, per te bere krahasim ndermjet te dyjave, them se me e fuqishme del ajo e dyta, pasi duke krijuar nje rreme nuk mashtron njeri, e as nuk paguan gje e shume gjera te tjera, por ne ate rast luan rrol trillimi i historise.
Eshte si nje hartim abstrakt ku me shume shkruan imagjinaten, e te rremen sesa realitetin e vertet.

E di se edhe ne Kanada ka raste te tilla martese, dhe njoh te tille... sic thate dhe ju.... :smash:

Lucia

Primus registratum

hahahahah
Sqarimi ishte shume funny

Gjino

Primus registratum

Une nuk e di mire si eshte ne canada por nji gja e di fort mirete mijetosh pa asnji lloj letre jashte esht gja e tmerrshmedhe shume e veshtire.per mendimin tim randesi ka me marr letrase si i merr ska randsi.Une per veten teme i kam letrattesh 5 vjet por nuk i gjykoj ato njerez qe gjejne gjithfare menhyrash me ba letrat.Nji gja duhet ta dini mire ketu ne Belgjike pa lerta nuk ke cka ban nga ana ekonomikejeton sa te duash edhe 100 vjet por kur vjen puna po u bane nji dite i semure dohet te llogaritesh se nji nate ne spital kushton 250 euro,po spate karten e sigurimit ktu ne belgjike vdes se ta njet kush doren.Belgjika sa asht shtet i keq aq asht edhe i mire po spate leje qendrimiste llogarit aje gjalle vec po pate te pakten nji cope leter te del zot kudo qe te jeshedhe kriminel po te jesh nuk lejon asnji shtet me te denu pervec vete Belgjika.Prandaj kush asht i zoti mos i shkofte i zi moti

Pop Tart

Primus registratum

GARUXHDE Kur ti merrsh letrat na qo fjal se kam te njejtin hall se me duhen disa informancjone megjithate te uroj fat se hall asht kur ske dekomenta tduket vedi kot lol.

Garuzhda

Primus registratum

Mas u merr me ate pune se nuk te duhet gja.....
Po ne rast se ke lek ma mire paguji dhe gjej naj vajze , sesa mu martu dhe me jetu me belge ............Mas i shtin zor vedit se nuk ja vlen. Tung

samanta

Primus registratum

Shkrimtari Nonda Bulka ka thene qe cdo njeri ka 15 min.marrezi gjate dites se tij,me tej vazhdon ate dite qe jam martuar kam pasur ato 15 min.e cmendurise sime.Me duket se te ka ndodhur e kunderta jote"shoqe"paska pasur 15 min.e marrezise,ndersa ti te mencurise.Gjithe te mirat.
Opinionet jane si veshjet qe kurre s'ju rrine mire njerezve. :kiss:

emiljo

Primus registratum

Martesa nuk asht nje shenje dashurie, eshte thjesht nje kontrate per te stabilizuar nje raport per sigurine e te dy ose te njerit prej partnereve(dashuria me zor). Prandaj dikush martohet per dashuri, dikush martohet per para edhe dikush martohet per letra. Dashuria shpesh nuk ka te beje fare me dashurine. Pervoje me te mire se kemi ne ne Shqiperi ne lidhje me temen, pak vende ne bote e kane. Martesa me shkusi nuk eshte nje martese me dashuri. PRANDAJ MOS BENI MORAL(per ata qe bejne) E GARUZHDES I SHKOFTE MBARE MISIONI!!! :thumbsup:

zog

Primus registratum

mari eshte gabim shtypi, ai desh me thone,
martesa shpesh s'ka lidhje me dashurine.

Anglophile

Primus registratum

Kush eshte martuar per letra mund te tregoje se si ja kalon me nje njeri qe nuk ka ndjenja per te.
Kam shume shoke qe jane martu per letra dhe te gjithe bajne jete qeni se nuk ka ndonje femer me karakter qe martohet me nje asylum seeker i cili e don vetem per te ba letrat. Dhe po te jete femra e rregullt nuk bahet ajo pune se asht poshtersi. Te jetosh ne hipokrizi asht shume e ndyre.

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Garuzhda:
[qb] Ta bej nje pyetje si eshte me mire te martohesh per letra apo te shkosh e te rresh qe je i ndjekur politikisht?????????? [/qb]
Ma mir te shkosh e te rresh... :shrug:

Garuzhda

Primus registratum

Po si i thojne asaj fjales:: te tjere duam , te tjere na duan dhe me te tjere martohemi:) /pf/images/graemlins/smile.gif

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Garuzhda:
[qb] Po si i thojne asaj fjales:: te tjere duam , te tjere na duan dhe me te tjere martohemi:) /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
S'eshte e vertete,ne Shqiperi ndoshta,por jo ketu...Gjithsesi une mendoj qe s'duhet paragjykuar nje njeri nese martohet per letra se eshte zgjidhja me e tmerrshme dhe kompromisi i fundit per te arritur ate qe shume te tjere e kane,nje jete normale.Pastaj ti s'do rrish gjithe jeten me te,e nderkohe shfrytezo ate qe po te jepet ne kuptimin qe puno,meso etj,etj...Pac fat :wave:

samanta

Primus registratum

Ps kerkoj njese se nuk kam shkru ne gegnisht :rolleyes:

Garuzhda

Primus registratum

Te them te drejten samanta, nganjehere per te realizuar qellimet çmimi qe duhet paguar eshte shume i larte, por ne te vertete arrin ta kuptosh vetem atehere kur duhet te besh zgjedhjen. Une jam ne nje pike te tille, letrat i mora , tani si t'ja bej? me ate vajzen nuk jetoj me por gjithsesi me duhet edhe pak kohe te ndahem plotesisht.
Si thua ti ne rast se nje vajze ndien diçka per mua do arrinte te me kuptonte dhe te me jepte edhe pak kohe?????