Cfare mendoni per krijimin e Komisionit të Korrupsionit

gfm73

Primus registratum
Re: Cfare mendoni per krijimin e Komisionit të Korrupsionit

<span style="font-weight: bold">jashte teme</span>

Gigo

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">jashte teme</span>

sita

Primus registratum

Ma do mendja se menyra me e mire per ti dhene nje goditje te forte korrupsionit eshte krijimi i nje organizate me fonde monetare me te shumta se fondet monetare te klikave te ndryshme te korruptuara ne Shqiperi. Gjithashtu kjo organizate duhet te udhehiqet nga persona me ndergjegje te larte morale por edhe me nje interes shume te forte per zhdukjen e korrupsionit ne SHqiperi. Me pak fjale duhet te jete nje organizate shume e fuqishme ekonomikisht e politikisht.

Nuk mund ta besoj qe korrupsioni kaq i perhapur ne shqiperi te luftohet me ligje apo me metoda ekonomike apo politike te brendshme, duke marre parasysh se kush ka fuqine e vertete per te vene ne zbatim metodat e mesiperme.

Shqiperia eshte e infektuar nga korrupsioni moral i qarqeve me te larta te udheheqjes e drejtesise,qarqe te cilat kane mundesine te rigjenerojne vetveten per dekada te tera me njerez te korruptuar pasi kane mundesine politike dhe ekonomike per te vepruar keshtu.

A nuk po e shohim dhe vete se brezat e rrinj shqiptare ose i kthejne kurrizin korrupsionit ose perfshihen ne te? TE gjithe flasim me deshire per ate dite te bukur kur korrupsioni do te zhduket dhe njerezit te kene mundesi te berabarta per sukses por fakti eshte qe jemi te pafuqishem,tamam si elektorati i tere ne Shqiperi per te sjelle ndryshime.

Po te duam te behemi politikane e te ngrihemi mbi llumin politik shqiptare do na duhen mjete monetare me shumice si dhe mbeshtetje jashtezakonish e forte politike nga instanca me influence brenda dhe jashte vendit.
Pacim fat per tu bere politikane e luftuar korrupsionin.

gfm73

Primus registratum

fillimisht botuar nga issi

<span style="font-weight: bold">ne radhe te pare ne Shqiperi ka nje kushtetute, ne te parashikohet edhe ekzistenca e nje prokurorie qe duhet te funksionoj sa me mire. Ne asnje vend te botes nuk eshte pare e degjuar ndonjehere ndonje komision &quot;i jashtem&quot; i lobeve qe te hetoje mbi korrupsionin. Pastaj, neqoftese vendi yne eshte i paafte qe te arrij te perdori insturmentet qe kushtetuta i ve ne dispozicion, atehere do te ishte mire qe te na merrte ndonje i huaj, si zakonisht , ne tutele....</span> [/b]

issi 'i madh'

Mire qe paraqet mendimin se ne Shqiperi ka nje Kushtetute, por kjo Kushtetute e dale me perdhunie pas nje vonese shume te gjate dhe pas nje grindjeje te gjate mes <span style="font-style: italic">politikaneve te pavlere, me njolla te kuqe ne biografi</span> (duke bere perjashtime per figurat e mira politike) ne vendin tone, nuk ka sesi te kryeje funksionin e duhur dhe vete organet perkatese qe parashikon Kushtetuta, e qe ti e permend si me larte, nuk kane si ta kryejne funksionin e tyre derisa ne vete keta punonjes te organit ka ndikim politik nga politikanet qe permenda me larte (me biografi te kuqe).

E quaj krejt te pavend kur kundershton faktorin e jashtem, qe fundja e fundit jane shqiptare e nuk jane aspak filogrek apo jugosllave, apo... Ai komision qe kerkon miratimin nga presidenti yne nuk po vjen te lypin para ty apo mua per funksionimin e tij, por do ta bejne gjithnje me parane e tyre dhe me mundin dhe punen e tyre. Prandaj ku eshte e keqja qe ti paraqet ne lidhje me kete komision dhe me c´te drejte morale flet ti per nje tutele nga nje i huaj??? Pse nuk thua se pari qe te hiqet qafe mafja e kuqe qe e ka kthyer vendin ne nje rrjet mafje, ne nje varreze te gjallesh qe e jetojne Jeten sot per neser e pa nje te ardhme te sigurte, pse nuk thua qe pushtetaret tane te sotem jane te zhytur ne faje e korrupsion dhe se paaftesia e shqiptareve per ta ndryshuar situaten ne vend te ben ty te mendosh se vendit i duhet nje i huaj, 'ide' te cilen nuk do ta shijosh e nuk do ta enderrosh sa te jetosh.

issi i vogel, sa here qe te kundershtohen mendimet e gabuara te ndonje anetari te AF-it, ti menjehere i del ne mbrojtje, sa duket sikur ti dhe shokeve te tu ju djeg kur dikush, me te drejte, flet kunder nje ideje te mbrapsht apo te pavend, ose perkrah ndonje ide apo mendim te drejte dhe per te mire.

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga gfm73:
[qb]
E quaj krejt te pavend kur kundershton faktorin e jashtem, qe fundja e fundit jane shqiptare e nuk jane aspak filogrek apo jugosllave, apo... Ai komision qe kerkon miratimin nga presidenti yne nuk po vjen te lypin para ty apo mua per funksionimin e tij, por do ta bejne gjithnje me parane e tyre dhe me mundin dhe punen e tyre. [/qb]
O plak, ku e di ti se cfare filo- jane ata? ku e di ti qe nuk do lypin pare (ty jo se shihet qe s'ke) I njeh gje personalisht ti? ku dole kaq kompetent ti? Nuk e shikon qe jane nje grup i sajuar kot fare? Ku jane shqiptaret e tjere te Amerikes aty te lista si p.sh. lobi i njohur i Bostonit, etj. etj.? C'pune ka Democratic League of Prizren ose Democratic League of Kosova, USA te vije ketu e te na mesoje ne si me heq korrupsionin? Pak korrupsion ka ne Kosove? Nuk e shikon qe ky &quot;lob&quot; eshte trecereku me origjine nga veriu? Nga e di une qe ky lob nuk eshte lobi i Saliut dhe PD-se? Une jam 100% i bindur qe te Saliut jane.
Sa per kushtetuten plako, kushtetuta u votua sipas ligjit keshtu qe mos na caj derrasat dhe per kushtetuten tani se nuk do flasim dhe per kushtetuten ketu.

Mirditor

Primus registratum

E lxova nji at leter dhe me than tdrejten mduket e padrejt.
Greqia asht mek i vetem historik i Shqypnes ene Greqia e ka tregue veten si mek tshqyptarve nhistori.
Lobja amerikane ja fut pordhes ke shkruen ni kto lloj gjanash se nuk jan tzot me ardh nShqypne me punue po kan qef me komandue prej qanej.
Un jam kuner letres se duket si me qan tu tall
Qitash mkujtohet ne nji fjal e kryemenistrit ton tneruem qi thoshte se lobja shqiptare shum mer mun vije me investue nShqypne e poletiken ka kush me bae.
Jam kuner letres per shum gjana e nuk po kam qef me diskutue ma mrena.
Jam me popllin vlla grek ncdo pikpamje

Guest

Une mendoj nje gje qe nuk mendoj asgje &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

romeo

Forumium maestatis

Kur thoja se jam kunder krijimit te nje komsioni hetimor te jashtem, nenkuptoja me fjalen te jashtem njerez qe nuk kane te drejte te bejne nje gje te tille, qofshin ata shqiptar. Mua si person asnje nuk me siguron qe keta persona qe i perkasin ketij lobi shqiptaro-amerikan nuk kane asnje implikim dhe asnje inluence me poltiken e sotshme shqiptare. Dhe nuk do te doja natyrisht qe te korruptuarit e Shqiperise te bejne nje nderrim stafete me te&amp;#8221; korruptuarit&amp;#8221; e SHBA-se.
Une nuk kam degjuar asnjehere qe nje lob qe ndodhet ne nje vend tjeter te botes te vendosi per çka do te ndodhi ne ate vend, Ne menyre te padiskutueshme ky lob do te bente interesat e shtetit qe e mikpret, kjo edhe per faktin e thjeshte se pa mbeshtetjen e klases drejtuese amerikane ky lob ndoshta as nuk do te ekzistonte.
A mund te imagjinoni sikur Italia e viteve 30 e tutje, ti besonte zgjidhjet e problemeve te korrupsionit lobit italian qe ndodhej ne Amerike???
Kjo do te thoshte ti besoje poltiken e brendeshme italiane familjeve te medha mafiose qe ndodheshin ne SHBA.
Me kete krahasim nuk dua te bej nje paragon me lobin shqiptar atje, por thjesht dua te them se probleme te tilla zgjidhen brenda vendit, dhe neqoftese keta persona qe i perkasin ketij lobi, jane kaq te vendosur qe te bejne diçka per vendin e tyre, atehere le te kthehen ne Shqiperi dhe te perpiqen te marrin situaten politike ne dore.

gfm73

Primus registratum

shkruar nga issi
<span style="font-style: italic">Kur thoja se jam kunder krijimit te nje komsioni hetimor te jashtem, nenkuptoja me fjalen te jashtem njerez qe nuk kane te drejte te bejne nje gje te tille, qofshin ata shqiptar. Mua si person asnje nuk me siguron qe keta persona qe i perkasin ketij lobi shqiptaro-amerikan nuk kane asnje implikim dhe asnje inluence me poltiken e sotshme shqiptare. Dhe nuk do te doja natyrisht qe te korruptuarit e Shqiperise te bejne nje nderrim stafete me te” korruptuarit” e SHBA-se.

Issi, sipas teje, kush jeton jashta trojeve te vendit tone nuk jane me shqiptare por disa te huaj qe &quot;i jane shitur te huajve&quot; per nje jete me te mire. Dhe per kete, sipas teje, ata as qe e kane te drejten njerezore, qytetare, etj. qe te interesohen apo edhe te punojne per nje politike me te mire apo nje jete me te mire ne vendin tone. Kjo pjese e shqiptareve qe sot per sot ndodhen jashta trojeve tona, sipas teje, mund vetem te flasin shqip, por ama te mos mendojne e te mos punojne me per vendin e tyre qe regjimi i kuq ua mohoj per shume vite.

shkruar nga issi
...dua te them se probleme te tilla zgjidhen brenda vendit, dhe neqoftese keta persona qe i perkasin ketij lobi, jane kaq te vendosur qe te bejne diçka per vendin e tyre, atehere le te kthehen ne Shqiperi dhe te perpiqen te marrin situaten politike ne dore.</span>

Ne esence jam dakort me ty ne lidhje sa me siper, sepse fundja e fundit, lufta politike shqiptare behet brenda vendit dhe jo te dilet sheshit e t´i tregohen botes haptazi per problemet madhore. Por problemi eshte se perderisa ne vendin tone nuk ekziston nje stabilitet politik e ekonomik dhe mjetet politike te perdorura keto me perpara perseriten edhe sot, te modifikuara keto me format e reja te kohes, nuk ka sesi te kete nje besim politik apo liri veprimi ku nje grup, me te drejte, kundershton nje grup tjeter politik. Perderisa te mos njihen apo zbatohen format politike te vendeve perendimore te zhvilluara dhe me nje demokraci te zhvilluar ne vite, frika e pjesmarrjes ne poziten apo opoziten e vertete politike ne arenen politike shqiptare ne vend do te mbizoteroje gjithnje. Por duhet te themi edhe kete se pozita gjeografike e vendit tone ben qe per shume arsye, forca te deshtuara politike, ne vend, te mbesin dhe te mbizoterojne edhe sot per sot, qe bejne qe mafja dhe korrupsioni te lulezojne sot per sot. Dhe, kur ti issi thua se ato duhet te kthehen ne vend e te punojne per vendin, ato nuk mund te vijne si &quot;qeni ne rrush&quot; pa patur ndonje miratim te duhur nga faktori i brendshem apo edhe i jashtem.

gfm73

Primus registratum

O GIGO, po ti pse nxehesh (or plak). Sa mire qe issi nuk ta ka fshire kete mesazh se tjetrin nuk kam arritur ta lexoj. Une kam kujtuar si ti e perdorje 'plako' si fjale te zakonshme sic perdoret ne shum njerez 'mor plak' etj.., por ti me merrke edhe per njeri te moshuar. Megjithate, faleminderit per mesazhin tend.

Tani kalojme pak tek tema e jote: N´sa shkruan si me poshte: &quot;<span style="font-style: italic">...Nuk e shikon qe ky &quot;lob&quot; eshte trecereku me origjine nga veriu? Nga e di une qe ky lob nuk eshte lobi i Saliut dhe PD-se? Une jam 100% i bindur qe te Saliut jane. </span>&quot; mua nuk me pelqen aspak kjo shprehi qe ti perdor. Qe kur, sipas teje, politika ne vend qenka ndare ne veri e jug dhe qe kur paska lindur sipas teje dallimi i politikaneve verior apo jugor. A nuk te mjafton ndarja e Shqiperise ne Shqiperi dhe Kosove por tani don qe ta gjunjezosh edhe me tej ne : Shqiperi veriore dhe Shqiperi jugore!!!. N´sa Nano me te vetet po 'lodhet' te flasin 'mire' per nje Shqiperi te stabilizuar, ti, simpatizanti i Nanos, del me fjalet fyese per masen shqiptare, qofshin ato verior apo jugor, qofshin ato brenda Shqiperise se sotme apo edhe jashte saje, por perseri ne troje shqiptare (Cameri, Kosove etj.). Per mendimin tim, nje politikan nuk ka rendesi se prej c´ane vjen; i veriut apo i jugut. Me e rendesishmja e te rendesishmeve eshte qe ai politikan apo ajo figure politike q

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga gfm73:
[qb] O GIGO, po ti pse nxehesh (or plak). Sa mire qe issi nuk ta ka fshire kete mesazh se tjetrin nuk kam arritur ta lexoj.

Tani kalojme pak tek tema e jote: N´sa shkruan si me poshte: &quot;...Nuk e shikon qe ky &quot;lob&quot; eshte trecereku me origjine nga veriu? Nga e di une qe ky lob nuk eshte lobi i Saliut dhe PD-se? Une jam 100% i bindur qe te Saliut jane. &quot; mua nuk me pelqen aspak kjo shprehi qe ti perdor. Qe kur, sipas teje, politika ne vend qenka ndare ne veri e jug dhe qe kur paska lindur sipas teje dallimi i politikaneve verior apo jugor. A nuk te mjafton ndarja e Shqiperise ne Shqiperi dhe Kosove por tani don qe ta gjunjezosh edhe me tej ne : Shqiperi veriore dhe Shqiperi jugore!!!. N´sa Nano me te vetet po 'lodhet' te flasin 'mire' per nje Shqiperi te stabilizuar, ti, simpatizanti i Nanos, del me fjalet fyese per masen shqiptare, qofshin ato verior apo jugor, qofshin ato brenda Shqiperise se sotme apo edhe jashte saje, por perseri ne troje shqiptare (Cameri, Kosove etj.). Per mendimin tim, nje politikan nuk ka rendesi se prej c´ane vjen; i veriut apo i jugut. Me e rendesishmja e te rendesishmeve eshte qe ai politikan apo ajo figure politike qe perfaqeson politiken shqiptare ne vend te jete mbi te gjitha shqiptar, me ndjenje te paster shqiptare, qe e don dhe mendon per vendin e vet.

===================
P.S. per shkak te nje veprimi te gabuar po e perseris edhe njehere mesazhin. [/qb]
Ti, je naiv apo ben vete sikur je? Une nuk fola fare per politikane aty. Edhe per Saliun dhe PD nuk thashe qe meqe ata jane nga veriu bejne keshtu apo ashtu, etj gjera si keto.
Cdo gje ka nje ekuiliber. Cdo vend ka veri dhe jug. Ata tipat e atij lobit mu duken si shume nga veriu, nga jugu nuk pashe ndonje. E pra, une di qe ne Amerike ka shume shqiptare nga jugu, qe kane shkuar atje shume me perpara shqiptareve te veriut, por emrat e tyre nuk i pashe ne liste. Meqe nuk jam as naiv, as trap, si ca ketu, nxjerr perfundimin qe aty te ata emrat e lobit ka nje gje qe nuk shkon. Ke thene me lart &quot;me ndjenje te paster&quot;. Ku i dike mor ti ndjenjat e pastra te ketyre shqiptareve qe na vikan nga Amerika dhe s'i ka njohur gjalle ne bote asnjeri deri me sot? Prandaj mos llap kot kur nuk di gje. Ku e di ti qe une jam simpatizant i Nanos? Ma shpjego pak kete se, pas ketyre qe thua ti, ti me njihke me mire se c'njoh une veten time! Une nuk e kam thene asnjehere qe jam &quot;simpatizant i Nanos apo i PS-se, sepse s'jam i tille. Prandaj mos llap kot, hajde i dashur. Shoh ne shume mesazhe te tuat qe merr persiper te thuash gjera qe nuk i di, ben sikur na njeh te tereve ketu ne forum, ia fut kot me nje fjale. Ke thene &quot;ne (dmth. sipas teje shqiptaret) nuk e njohim demokracine, etj. etj.&quot; ne nje mesazh tjeter. Kush je ti qe flet me &quot;ne&quot;? Une dhe shume te tjere ketu nuk e fusim veten te ajo &quot;ne-ja&quot; jote se nuk jemi fare si ty, ok? Plako, here tjeter fol vetem per vete, mos fol per te tjeret se ta kam thene dhe ne nje mesazh tjeter, i ofendon te tjeret kur thua qe &quot;s'njohin kete apo s'njohin ate&quot; pa ditur gje fare dhe tregon qe je mendjemadh dhe &quot;pordhac&quot; i padurueshem.

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga issi i vogel:
[qb] Kur thoja se jam kunder krijimit te nje komsioni hetimor te jashtem, nenkuptoja me fjalen te jashtem njerez qe nuk kane te drejte te bejne nje gje te tille, qofshin ata shqiptar. Mua si person asnje nuk me siguron qe keta persona qe i perkasin ketij lobi shqiptaro-amerikan nuk kane asnje implikim dhe asnje inluence me poltiken e sotshme shqiptare. Dhe nuk do te doja natyrisht qe te korruptuarit e Shqiperise te bejne nje nderrim stafete me te&amp;#8221; korruptuarit&amp;#8221; e SHBA-se.
Une nuk kam degjuar asnjehere qe nje lob qe ndodhet ne nje vend tjeter te botes te vendosi per çka do te ndodhi ne ate vend, Ne menyre te padiskutueshme ky lob do te bente interesat e shtetit qe e mikpret, kjo edhe per faktin e thjeshte se pa mbeshtetjen e klases drejtuese amerikane ky lob ndoshta as nuk do te ekzistonte.
A mund te imagjinoni sikur Italia e viteve 30 e tutje, ti besonte zgjidhjet e problemeve te korrupsionit lobit italian qe ndodhej ne Amerike???
Kjo do te thoshte ti besoje poltiken e brendeshme italiane familjeve te medha mafiose qe ndodheshin ne SHBA.
Me kete krahasim nuk dua te bej nje paragon me lobin shqiptar atje, por thjesht dua te them se probleme te tilla zgjidhen brenda vendit, dhe neqoftese keta persona qe i perkasin ketij lobi, jane kaq te vendosur qe te bejne diçka per vendin e tyre, atehere le te kthehen ne Shqiperi dhe te perpiqen te marrin situaten politike ne dore. [/qb]
Issi, po ti cfare ben, fik mesazhet e mia dhe shkruan vete? edhe ato qe shkruan i ke me frymezim nga te mesazhet e mia te meparshme, se ideja eshte e njejte.
Po malsori qe kishte dhene ate lloj pergjigje dhe qe s'di as te shkruaje e donte nje pergjigje te atille. Mos na e bej ketu censure totale. Une e urrej veten kur ankohem prandaj ankohem rralle, po ti ji pak me fleksibel, hë xhan, se dhe niveli i ulet ketyre robve qe shkruajne ketu kerkon pak fleksibilitet.

gfm73

Primus registratum

Per t´ia bere qejfin GIGO-s (GANGO-s
devil.gif
)

Ne nje interviste televizive para pak vitesh, nje emer i njohur per publikun shqiptar pati thene: &quot;Derisa ne jeten politike te vendit te ekzistojne figurat e Nanos (te GIGO-s) dhe te Berishes, politika ne vend s´do te kete kurre progres&quot;.

GIGO, nqs 'nuk je' me Nanon atehere duhet ta pranosh kete, por edhe nqs je kunder Berishes prapeseprape do e pranosh kete. Prandaj, kur ti thue te veriut apo te jugut, te Berishes apo te Nanos, Korrupsioni do te lulezoje njesoj. Eshte me mire per ty, qe ta ndreqesh pak moralin tend, te japesh alternativa dhe te thuash cka eshte me mire per shqiptaret.

komino

Valoris scriptorum

mos keni ndermend te prisni derisa nano e berisha te vdesin apo te behen te ndershem???!!!

FALKO

Forumium maestatis

ne çfare vendi te botes eshte aplikuar kjo politike edhe te kete funksionuar ??
Nje komision mund te formohet gjithsesi, por neqoftese nuk do te jete te nderrmare ndonje sanksion te hapur kundrejt atyre institucioneve apo individeve te korruptuar nuk vlen. Mbaj mend qe nje shqiptaro -amerikan akuzoi me leter te hapur Kryeministrin tone Fatos Nano per pastrim parash ne nje banke <span style="font-weight: bold">shteterore</span> ne boston me vlere afersisht 1 miliard $. Ne shtyp u be rremuje e madhe per afersisht 3 dite edhe pastaj ç'do gje u harrua. Kur organi me i larte i ekzekutivit ne shqiperi eshte i korruptuar ç'mund te themi per ministrat e tij , apo drejtoret e institucioneve qe vendonis ministrat apo punonjesit ne pika kyçe e vendosin drejtoret ??

Rolin kryesor ne demaskimin e korrupsionit te funksionareve te larte e ka shtypi edhe opozita, por ky fenomen eshte kaq i perhapur ne shqiperi sa eshte bere diçka me se e zakonshme edhe te gjithe jane mesuar te degjojne te njejtat gjera.

Mendoj se problemi kryesor ekziston ne mentalitetin e njerezve qe votojne po ata njerez qe jane vatrat e ketij korrupsioni, qe mbajne ne krye te nje shteti te sapoformuar te njejtet persona qe prej 13 vjetesh .
Jemi mesuar pa drita pa uje , pa kushtet minimale te infrastrukturave jetike. jemi mesuar te na levize zemra prej vendit kur na vjen deputeti i zones para votimeve etj etj.

Mendoj se vetem ndryshimi i brezave , kulturimi politik i njerezve, vetdija per forcen qe kane per te ndryshuar ambientin qe i rrethon, ngritja me force e te rinjve , e intelektualeve e njerezve te thjeshte eshte e vetmja force qe mund te ndaloje disi kete fenomen .
Komimsione pastaj le te ngrihen por nuk do te kene asnje vlere praktike nese nuk do te kene mundesine per te nderrmarre sanksione ligjore .

komino

Valoris scriptorum

a e keni degjuar ndonjehere shprehjen &quot;nje dru i shtrember rrezon gjithe stiven&quot;
ne shqiperi te gjithe drute jane te shtrember
mjafton te jetosh aty nje muaj dhe korrupsionin e ndjen deri ne palce e mesohesh te bashkejetosh me te
nuk eshte problem pa zgjidhje por duhet pak kohe e vendosmeri nga ana jone qe mund te bejme shume
ne qe kemi akoma familjet e zemren ne shqiperi dhe me menyra demokratike si zgjedhjet e lira (jo si zgjedhes por si te zgjedhur)

GENT

Primus registratum

Kam qene ne Shqiperi per dy muaj dhe jam cuditur me numrin e organeve policore qe jane ngritur:
Policia tatimore, policia bashkiake, policia elektrike, antikontrabanda, policia financiare,
policia e shtetit, policia rrugore, policia pyjore, policia zjarrfikese edhe ndonje tjeter qe se di ose mund te jete krijuar tani.

POR NJE GJE ESHTE E SIGURTE : TE TERA JANE TE KORRUPTUARA DHE JANE VETEM PER TE VJEDHUR.

komino

Valoris scriptorum

dakort
por si mund te luftohet ky korrupsin ???????
kush mund ta beje me mire???????????'
sa burime financiare do duheshin per nje lufte te tille??????????????