Cfare mendoni per kengen fituese te Festivalit te 50-te ne RTSH!?

Slevin

Forumium maestatis
Pas një performance jashtëzakonisht të shkëlqyer, këngëtarja Rona Nishliu ka rrëmbyer çmimin e parë në Festivalin e 50-të të Këngës, duke siguruar kështu pjesëmarrjen në kompeticionin e muzikës europiane Eurovision Song Contest.​
Në luftën e drejtpërdrejtë për çmimin e parë mes Elton Dedës, Sajmir Brahos dhe përfaqësueses së vetme nga Kosova, Rona Nishliu, triumfuese doli kjo e fundit me këngën e saj “Suus”.​
Rona Nishliu shkon në Eurovision. Kënga “Suus” është pëlqyer jashtëzakonisht shumë nga publiku shqiptar dhe me votat e jurisë Rona Nishliu arriti ta marrë çmimin triumfal që ia mundëson asaj pjesëmarrjen në kompeticionin më të madh të muzikës europiane, Eurovision Song Contest.​
Keshtu shkruante nje faqe interneti dje ne dark pas dhenies se cmimit fitues se kenges "Soos". Personalisht mendoj se kjo kenge nuk ishte ne nivelin e duhur dhe nuk e meritonte fitoren.​
Festivali ndervite eshte bere objekt kritikash dhe akuzash nga ana e shume kengetareve sepse pretendojne se cmimet jane te dhena qe para se te nis festivali, keshtu ndodhi para 2 vitesh, keshtu ndodhi edhe vitin qe kaloj, kur Alban Skenderaj u largua nga festivali duke akuzuar per manipulim... Ju si mendoni??? A jane te verteta keto akuza dhe a i ka humbur vlerat e veta festivali???​

Hank

Valoris scriptorum
Une po habitesha pse kjo kenge nuk u skualifikua qe ne naten e pare, por shoh qe paska fituar festivalin!!! Mahhh... Dhe Saimir Braho ne vend te trete!? Metrika ime e vleresimit qenka shume larg ose Juria ka tjeter perceptim per nje kenge te bukur.
E meqe ra fjala Evans Rama nuk duhej te skualifikohej per nje gabim gjate kenges. Kenga e tij ishte shume e bukur. Shume here me e mire se e Saimirit dhe e Rones. E ka njeri kengen e Evansit ne Video!?

Slevin

Forumium maestatis
Une po habitesha pse kjo kenge nuk u skualifikua qe ne naten e pare, por shoh qe paska fituar festivalin!!! Mahhh... Dhe Saimir Braho ne vend te trete!? Metrika ime e vleresimit qenka shume larg ose Juria ka tjeter perceptim per nje kenge te bukur.
E meqe ra fjala Evans Rama nuk duhej te skualifikohej per nje gabim gjate kenges. Kenga e tij ishte shume e bukur. Shume here me e mire se e Saimirit dhe e Rones. E ka njeri kengen e Evansit ne Video!?

Kenga Evansit

bizi

Forumium praecox
s'ishte keq te them te drejten, sdq personalisht me pelqeu me shume nata e trete, tjerat mund t'i kishin fshire per mendimin tim :D

Slevin

Forumium maestatis
Fitoi vendin e 5 ajo kurse ne shqiptaret beme kot terr terr!Ja keto kenge plq Evropa :)

Personalisht kam pershtypjen qe Europa ka pelqyer me shume vokalin e kengetares qe padyshim e ka shume te mire, por per kengen e saj dhe teksin e kenges nuk e besoj se e ka kuptuar e pelqyer njeri aq shume. Teksti per te prer damaret dhe historia e tekstit bazuar ne nje lidhje te sajen personale, qe personalisht kur shkon ne nje kompeticion te tille pret dicka me shume se nje lidhje personale si tekst kenge... Per mos te folur per veshjen qe fal Rones nje vend dolem te paret te pakten, "#1- Veshja me e shemtuar e kompeticionit". Dukej si shtriga borbardhes ne versionin shqip. Kur shko ne ato nivele edhe paraqitja dhe veshja mund te ishte me dinjitoze dhe ndoshta edhe mund te mernim ndonje vote me shume...

Pastaj te gjithe ngren duart per vendin e 5, ok kuptoj qe eshte vendi me i lart qe ka arritur nje kenge shqiptare ne eurovizion, por te kenaqesh per vendin e 5 kur perpara nesh doli kenga ruse qe kishte vetem fjalen "common and dance", me ca plaka qe dukeshin si pastruset e bashkise ne oren 3 te mengjesit.

Shqiperia shume mire ka aq potencial artistik qe te kerkoj vendin e pare, e jo per veshjen e keqe por per kengen me te mire, per vite festivali kombetare eshte bere pre e pazareve dhe talenti eshte shkelur me kembe... Ne vend qe te festoni per vendin e 5 shikoni e ngrini zerin qe te arrim vendin e pare. Vendi 5 mua sme pelqen kur e di qe shume mire mund te jemi te paret...

Sonia007

Papirus rex
Fakti qe kemi marre vendin e 5 pas disa kompeticionesh ku as nje finale sarritem dhe max vendin e 15 zume(heqim Anjeza Shahinin) vendi i 5 eshte nje arritje!Behet fjale per nje konkurs ku votimi ka ndikim gjeografik dhe politik le te mos e harrojme!
Ajo kenga e Rusise u plq sepse ishte shume humoristike :p
Vokali i Rones ishte WAWWWWWWW kurse kenga ehhhhh!