Cfare eshte dashuria?

keca

Forumium praecox
dashuria kur dish me shfrytzy dhe me shiju me shpyrt dhe me zemer eshte3 parajs e ksaj jete.e kunderta eshte ferr.

Hektor12

Locus omnem
Dikush me pyeti: C'eshte dashuria?
Dashuria...
Dashuria eshte te dridhesh pa patur ftohte.
Dashuria eshte ta ndjesh zemren te te rrahe fort per te.
Dashuria eshte qe cdo enderr, deshire apo iluzion te marre vetem nje emer.
Dashuria eshte netet pa gjume qe kalon duke folur me te.
Dashuria eshte ankthi i madh i xhelozise.
Dashuria eshte frika e humbjes.

Hektor12

Locus omnem
Interesante ;

Dashuria duket se nuk ka moshë. E dëshmon Moussali Mohammed al-Moujamaie, fermer irakian 92 vjeç, i cili sapo është martuar, për herë të dytë, me një vajzë 70 vjeç më të re se ai. Martesa u kremtua mbrëmjen e së enjtes, kur i moshuari vendosi të celebronte martesën në të njëjtën ditë me atë të dy djemeve të tij të vegjël, të moshave 16 dhe 17 vjeç.
“Jam shumë i lumtuar që jam martuar në të njëjtën ditë me dy djemtë e mi”, u shpreh Moujamaie. “I kam shtyrë dasmat e dy bijve të mij disa herë që të mund të arrija të gjeja një grua të mirë dhe të martohesha në të njëjtën ditë me ta”, shtonte ai.
Bashkëshortja e tij, Mouna Moukhlif al-Joubari, 22 vjeçe, po ashtu me origjinë nga fshati i tij, Goubban, në afërsi të Samarras, në qendër të vendit, u shpreh se shpresonte ”ta bënte të lumtur bashkëshortin e saj dhe të pranohej nga fëmijët e tij”.
Moujamaie, i ve që prej tre vitesh, ka fëmijë 12 djem dhe katër vajza nga martesa e tij e parë që zgjati 58 vjet. Festa, ku të pranishëm ishin liderë të fiseve më të njohura të rajonit, zgjati katër orë dhe u shoqërua nga këngët, vallëzimet dhe të shtëna me armë zjarri në gëzim e sipër.

Hektor12

Locus omnem
Në fillim të dashurisë dashnorët flasin për të ardhmen, e kur ajo është nga fundi, flasin për të kaluarën.
Karlo

Hektor12

Locus omnem
Njerëzve u pëlqen më shumë dashuria se martesa, për këtë arsye romanet janë më argëtues se historia.

Hektor12

Locus omnem
Dashuria është prore fisnike dhe e bukur, por e vërteta kujdeset që ajo të kalojë nëpër pyllin e hithërave.

Hektor12

Locus omnem
“Nganjëherë zemra sheh atë çka është e padukshme për syrin.” ~H. Jackson Brown, Jr.
Thënia origjinale:
“Sometimes the heart sees what is invisible to the eye.”