CFARË ËSHTË DASHURIA?

MLK

Primus registratum
Re: CFARË ËSHTË DASHURIA?

E thjeshte fare, kur njeriu nuk perdor me llogjiken por komandohet nga zemra e ndjenjat e saj, ka rene brenda ne dashuri. Kur "harron" te sillesh si te ka formatuar shoqeria ne te cilen jetojme, kur humbet imunitetin e vetmbrojtjes te nje individ, kure mireqenia e personit ne fjale eklipson dhe vete mireqenienen tone, kur fillo shef ondra me syhap, kur te tjeret te duken trapa ne i dukesh trap /pf/images/graemlins/laugh.gif do te thote qe ke ngrene thelle gjilponen e dashnise.
Pa merak se ndryshe nga semundjet e tjera, dashnia eshte provizore e del vet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ergler

Primus registratum

Cfare eshte dashuria?
Eshte nje ndjenje te cilen njerezit e perkufizojne me menyra te ndryshme.Une do te beja nje krahasim te thjeshte.Dashuria eshte nje gonxhe e fresket luleje pranverore aroma e te ciles nuk mbaron kurre dhe ndodh vetem nje here ne jete.Dashuria eshte nje ndjenje, qe sfidon cdo lloj uragani.Kush e ka provuar di te thote se si perjetohet.Filozofimet jane nje hic.
Po ju tregoj nje ngjarje te vertete nga viti 1968.
Nje marinar i ri nga Lushnja i dashuruar me nje vajze notoi gjithe naten nga ishulli i Sazanit ne Kepin e Gjuhzes ne Karaburun dhe dita tjeter e zuri prane te dashures.Oficeret dhe shoket menduan se ishte mbytur ne det.Mbas nje jave dajua im shkoi per t'i dhene lajmin e keq familjes,por ne dere te shtepise u shfaq vete djaloshi.Familja u shqetesua sepse atehere dezertimi nga ushyria quhej tradheti,por im ungj i qetesoi dhe ju tha se nuk kishte per t'i ndodhur asgje e keqe,sepse une jam komandanti i tij.Djaloshin e nxoren para repartit dhe ai tregoi historine e sakrifices se tij.Gjate notimit naten ne det djaloshi kish humbur edhe tre gishtrinj te dores se majte, te cilet mund t'ja kishin ngrene peshqit.Shoket mendonin se ai do te denohej ,por im ungj per sakrificen e tij te paimagjinueshme e shperbleu me 1 muaj leje qe te rrinte prane te dashures dhe periodikisht i jepte leje disa ditore.Kush e ka perjetuar di ta perdhkruaj se c'ehte dashuria ,ndersa disa te tjere qe nuk ja kane haberin filozofojne kot.Uroj qe ta perjetoni dashurine e vertete,por do t.ju keshilloja mos ta leshonit me nga dora po ju dha rasti.Une e kam provuar vete ,por dashuria ime dhe e vajzes nuk perfundoi me sukses jo per fajin tone.Zemra ime edhe sot e kesaj dite vazhdon te jete e semure.
Tung te gjitheve!

bebi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...ka ne dore nje ene te zbrazet dhe e quan dashuri...
(kush e gje kush ishte ai qe ja tha asaj qelbsines qe vdes ne fund te librit ka nje kenge dhurate. Hajde, hudhuni)

[/ QUOTE ]

Raviku?! /pf/images/graemlins/angel.gif

[/ QUOTE ]

ehe ai ishte.
Ersi ti e din ku hidhen kanget per blune ee /pf/images/graemlins/grin.gif

London_GirL

Primus registratum

dashuria,,,,,,ndjenja qe te ngjall dhe te mbyt ne te njejten kohe.
dashuria,,ndjenje qe te ben te jetosh sa me shum pasion dhe shprese.

pinkparadise

Forumium maestatis

varet ira,
un e shof goten ndoshta gjys bosh, e ti e shef ndoshta gjys plot...
e leme qe dashuria eshte pika me e forte edhe pika me e dobet e njerezimit athere /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Ira^

Forumium praecox

e leme qe dashuria eshte pika me e forte edhe pika me e dobet e njerezimit athere /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

dashuria eshte:

-te japesh kohen tende
-te japesh veten tende
-te japesh jeten tende
-te besh gjithshka per ta bere te lumtur personin qe do
-te falesh kur duhet falur
-te dish te vush ne heshtje ndonjehere
-te dish ta lesh personin kur nuk je ne gjendje ti japesh ate qe ai/ajo kerkon
-te dish ti thuash lamtumir kur personi nuk te don më

te vazhdoj apo mjaftojne keto si karakteristika....

ndricim

Primus registratum

per dashuri, njerezit vrasin dhe vetvriten /pf/images/graemlins/smirk.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Eshte ndjenja e deshires,pasionit,respektit,adhurimit,deshires sexuale,fantazia per nje familje me te.Per mua dashuria eshte deshira e pahomueshme qe ke per te qendruar me dike qe te pelqen,deshira per te bere gjithcka me te,dhe vetem me te.

Princesha

Primus registratum

DASHURIA VITAMINA KRYESORE E TRUPIT TE NJERIUT

[/ QUOTE ]

Pa vitamina nuk mund te jetohet, kurse pa dashuri po.

Keshtu beni ju, po kur ju kalon dashnia nen hunde, se dalloni /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif

ndricim

Primus registratum

kam 1 jave qe kam ra ne dashuri, u çmenda, me mire mos te kisha ra ne te fare /pf/images/graemlins/smile.gif

ndricim

Primus registratum

po te kisha ra ne pusete do dilja(dhe mbaronte), po kjo e ramja e dashurise o ndryshe

H

harap

Guest

Dashuria eshte gje e bukur.PO qe se kupton se si ndodh

^^MIA^^

Forumium maestatis

kam 1 jave qe kam ra ne dashuri, u çmenda, me mire mos te kisha ra ne te fare /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

Lum si ti qe e paske kuptuar kur paske rene ne dashuri.Nje jave fiks eee.Hajt pra urime per perjavoren e pare te dashurise /pf/images/graemlins/laugh.gif