C' ESHTE DASHURIA .-PER JU-

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: C' ESHTE DASHURIA .-PER JU-

Dakort me ty!
Nuk duhet harruar se jo gjithe njerezit dashurojne...nuk duhet harruar se ka plot qe dashurojne, hidherohen dhe nuk ridashurojne me!

Une them se s'ka gje me te bukur ne jete; them se jeta na eshte dhene pikerisht per te dashuruar. Dhe jo vetem NJE HERE. Ka me mire se te jetosh disa dashuri? Asnjera nuk i ngjan tjetres...edhe pse dritherimat jane te njejta, edhe pse vuajtjet ngjajne s'mund te jene asnjehere dy dashuri njesoj!

Nuk di ta perkufizoj ne fakt...nuk e perkufizoj dot!

policia

Forumium maestatis

kush e ka pare ate filmin vizatimor me "bambin",
kur dreri bambi e pyet bufin se c'eshte dashuria dhe bufi ja si ia shpjegon...
dashuria eshte nje gje e tmerrshme, eshte nje semundje qe do ju zere te gjitheve, dhe kur t'ju zere nuk do keni shpetim, kembet do iu dridhen, syte do ju rrotullohen dhe nuk do te arsyetoni me...

jam shume dakort me bufin...

hasikujtiplasi

Primus registratum

Kurse une jam dakort me babin e bambit ,c'qerrata!Verdallosej neper pyll dyke siguruar qe te gjitha drenushat e ndjenin thelle mendimin (e dicka tjeter tijen) mbi dashurine.Filozof mbi-aktiv!

hasikujtiplasi

Primus registratum

Dashurija per njeriun esht thurat duhet te jepesh[thurata]q,te Marresh thurata,dashurija eshte termet pa dashuri askush nuk jet
Duhet te durojsh ne jet ,s, dashurija vjen shum shpejtxxxxxxxx

Admir

Forumium maestatis

Dashuria ka qene dhe eshte domosdoshmeri, ndaj dashurojme.

Dashuria nuk romantizohet me si dikur. Me pak fjale, ndenja eshte zevendesuar me arsyen, ose me sakte me interesin.

Sot dashuri do te thote perputhshmeri.

ere

Primus registratum

Te dashuroj te dashuroj derisa fryma te me mbaroj/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Singapuras

Primus registratum

Un deshmoj qe Dashuria asht Zoti!
Ajo asht nje tjeter emer per Zotin!

"GOD is LOVE, and the man whose life is lived in love does, in fact, live in God, and God does, in fact, live in him" (Bibla e Shenjte, Letra e Pare e Shen Gjonit, krye (4) verse 14-16 b-18 http://www.ccel.org/bible/phillips/CP23John1.htm )

Gjithashtu do ju sugjeroja te lexonit ne linkun e meposhtem Letren e Pare Enciklike te Papes Benedikt XVI (Zoti i shtoft Pushtetin)ku fillimisht shpjegon qarte qe Dashuria eshte Zoti.
(P.S Ju lutem kujdes!mos konfuzoni lust me dashnine)

ENCYCLICAL LETTER
DEUS CARITAS EST
OF THE SUPREME PONTIFF
BENEDICT XVI
TO THE BISHOPS
PRIESTS AND DEACONS
MEN AND WOMEN RELIGIOUS
AND ALL THE LAY FAITHFUL
ON CHRISTIAN LOVE
http://www.vatican.va/holy_father/benedi...tas-est_en.html

Ju uroj te gjitheve fundjave te bukur.
Work hard, LOVE harder ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Gangster

kiren

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gangster</div><div class="ubbcode-body">Un deshmoj qe Dashuria asht Zoti!
Ajo asht nje tjeter emer per Zotin!

"GOD is LOVE, and the man whose life is lived in love does, in fact, live in God, and God does, in fact, live in him" (Bibla e Shenjte, Letra e Pare e Shen Gjonit, krye (4) verse 14-16 b-18 http://www.ccel.org/bible/phillips/CP23John1.htm )

Gjithashtu do ju sugjeroja te lexonit ne linkun e meposhtem Letren e Pare Enciklike te Papes Benedikt XVI (Zoti i shtoft Pushtetin)ku fillimisht shpjegon qarte qe Dashuria eshte Zoti.
(P.S Ju lutem kujdes!mos konfuzoni lust me dashnine)

ENCYCLICAL LETTER
DEUS CARITAS EST
OF THE SUPREME PONTIFF
BENEDICT XVI
TO THE BISHOPS
PRIESTS AND DEACONS
MEN AND WOMEN RELIGIOUS
AND ALL THE LAY FAITHFUL
ON CHRISTIAN LOVE
http://www.vatican.va/holy_father/benedi...tas-est_en.html

Ju uroj te gjitheve fundjave te bukur.
Work hard, LOVE harder ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Gangster

</div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

lu_lu

Primus registratum

Dashuria....? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif
DASHURI eshte emer, trajta e shquar, rasa emerore.
Dashuroj eshte folje, koha e tashme, forma veprore.

Guest

Dashuria, eshte nje reklame e jetes, per ti dhene kuptim asaj.

Nje shpikja ime kjo ahaha /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

valbona

Primus registratum

dashuria eshte kur ke ate nevoje kur je 18 vjec te te shohe nje djale /vajze dhe ti do qe ti perkasesh dikujt.

dashuria kur do te lidhesh per gjithe jeten eshte nje business qe ishalla te bie ne fat nje vajze /djale nga nje familje qe duan ti shtojne jete kesaj lidhjeje, ishalla te bie nje partner qe e shikon si detyre te te sherbeje jo ti sherbesh, qe eshte i stabilizuar ekonomikisht qe te mos rritesh nje varfanjac tjeter, ishalla te bie nje partner qe kujdeset per ditet kur fillojne te dalin rrudhat dhe plakesh dhe me ne fund kur bleni deren per te hyre ne porten e parajses.

dmth dashuria sa kalon koha behet me e nderlicuar

studenti100

Forumium praecox

Dashuria eshte ndjenje shpirterore e perbashket qe ndahet midis dy individeve qe jane te lumtur ne pranine e njeri-tjetrit si shpirterisht ashtu dhe fizikisht.

Ndersa 'dashuria' eshte dhimbje, demtim, biznes, loje fati, rruge me nje kalim, stresim, fiksim i kot, zhgenjim, mashtrim, sherbim, humbje kohe, mbarrim i nje endrre...

Nqs dashuria ka ndryshuar me kohen, atehere akoma nuk ke dashuruar...

policia

Forumium maestatis

valbona, dashuria nuk ka lidhje fare me kete qe thua ti...
dashuria nuk eshte nje lidhje per gjithe jeten, dashuria nuk eshte bisnes, nuk eshte detyre, dashuria eshte ndjenja qe te ben te mos mendosh asnjeren nga keto pervec personit per te cilin ti ke vetem nje deshire ta takosh, te rrish me te, te kalosh rete, te shkosh ne jupiter...

valbona

Primus registratum

policia

bisness nuk eshte me kuptimin qe njeriu paguhet per ndjenjat. ti zemer do te jetosh ne jupiter une dua te jetoj ne toke.

une per vete kur isha ne jupiter doja nje pale sy te me shikonin me dashuri.

tani qe erdha ne toke e shikoj ndryshe. e shikoj qe kur merr vendim nuk e gjykon nje liber nga kapacu por nga permbajtja. dhe varet ne cfare shoqerie jeton, cfare kerkesash ke nga vetja dhe cfare kerkesash ka shoqeria nga ty.

dashuria per mua eshte SUPER detyre. dy partnere qe te mbijetoje dashuria ne te gjitha decadat e jetes, 30, 40, 50, 60 vjec e me tej duhet jo vetem syte e bukur por dy njerez qe jane mbeshtetja morale, financiare, shoqerore e njeri tjetrit ne dite me diell e me shi.

valbona

Primus registratum

student

qe dashuria ndryshon me kohen dmth dhe nevojat e njeriut ndryshojne me kohen, me moshen.

kur je student ndan nje embelsire bashke
mbaron shkollen dhe do jetoni bashke hyjne financat, ndarja e shpenzimeve
vjen femija shtohen pergjegjesite e ciftit
femija vashdon me jeten e tij pastaj cifti i mesiperm mendojen per vitet qe nuk jane me productiv dhe duhet te jetojne si ajo thenja : milingona i tha gjinkalles ke kercy gjithe dimrit tani kendo gjithe veres. dmth a i kane bere "detyrat" kur kane qene studente apo jo.

nuk e di une a shikon ti perqindjen e divorceve ti neper bote se si siguria financiare ka nje efect te madh ne vashdimin e marteses.

kur te rritesh dhe pac do takosh njerez se si ndahen se burri apo gruaja se nuk perballojne dot njeri tjetrin. se si plot femra qendrojne ne martese nga varesia financiare ndaj burrit apo anasjelltas.

se si per ca cifte divorci kushton me shume se te rrish me zorr ne martese. dhe ki parasysh ne shoqeri te ndryshme ka rregulla te ndryshme dhe prandaj mos nxirr konclusion duke u basuar vetem tek vetja jote.
pastaj shko pyet dhe mamin apo babin para se te nxjerresh nje konkluzion se si ndryshonje pergjegjesite me vone.

Valbona

valbona

Primus registratum

student

nje shaka per ty nga experienca ime: kur ishim studente une me bashkshortin tim i lexonim njeri tjetrit poema dashurie 99% te kohes pastaj u cuam nga "gjumi" dhe i lexojme njeri tjetrit planet se si do kujdesemi per prinderit qe po na plaken, se si do kujdesemi per familjen tone dhe sidomos se si do kujdesemi per njeri tjetrin per decada te tjera te jetes .

dhe student me sa shikoj une poemat nuk ndihmojne per vashdimin e dashurise tone.

Valbona

valbona

Primus registratum

Kome

ashtu eshte dashuria e vertete eshte ajo e zotit. Zoti te hap syte, zoti te ben te shikosh driten ne fund te tunelit dhe poemet me te bucura jane ato ne librat e zotit.

valbona

studenti100

Forumium praecox

Valbona,

Martesa dhe dashuria jane gjera te ndryshme por jo detyrimisht eksulizivisht te ndryshme dhe as detyrimisht 100% te njejta. Ndoshta martesa ka nevoje per para, por dashuria nuk ka nevoje as nuk blihet me para. Problemi te shembujt e tu jane se ti e barazon dashurine me martesen.

Me fal ndoshta dolet nga gjumi i dyte dhe erdhet ne gjumin e pare. Ka enderra bendra enderres, por prape ne enderr je. Une e kam fjalen per mbarim konkluziv enderreje...zhgenjim total. Ndoshta planet e juaja jane poemat e juaj. Pse duhet ta kufizojme fjalen 'poeme'?