Bravo Ratcinger!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Bravo Ratcinger!

Përgjithsime mund të bëj pasi po flasim për një komunitet. Pra në këtë rast, përjashtim bëjnë ata që përmend ti. /pf/images/graemlins/shrug.gif

blabla

Primus registratum

po pse ti ke fol me gjith robt e komunitetit, qe mundet t'flasesh kaq komptetent-isht per kte komunitet? Apo statistically speaking.

Kondrapedali

Kondrapedali

Në përgjithsi të gjith bëjnë sikur janë kundër dhunës, ashtu si edhe ti, por në të vërtetë, në rastin më të parë, mbështesin dhunën. Këtë nuk e kam vënë re me një e me dy persona por me të gjithë myslimanët praktikues që kam takuar.

E kundërta më ka ndodhur me ata që nuk e praktikojnë islamin. Mund të jenë hajdutë, kriminelë, etj. por asnjëri prej tyre nuk e ka mbështetur terrorrizmin, përkundrazi e ka dënuar në çdo moment /pf/images/graemlins/shrug.gif!

Statistikisht, shancet që un të kem takuar vetëm njerëz të ligj apo jo-besimtarë të mirëfilltë janë tepër të vogla.

Gysi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nuk po them se kisha ka para me pak apo xhamia me shume! Spo i hyj kesaj analize, thjesht po them qe kisha ne epoken qe po jetojme eshte shume me paqsore se xhamia.

Ps kur them Kisha apo Xhamia e kam fjalen per ata qe flasin ne emer te tyre dhe e perfaqesojne, e jo per turmen e besimtareve qe manipulohet.

[/ QUOTE ]

Se pari nuk duhet te neglizhos faktin qe Kisha e sotme katoliike jeton ne paqe, nen obrellen e ngrohte te laicizmit perendimor te fuqishem, dhe eshte mese e natyrshme qe te jete me paqesore, nderkohe qe nje mori e shoqerive arabe (te cilat juve i identifikoni si islame) jetojne ose nen pushtim direkt, ose nen kercenimin e nje pushtimi, dhe ne pjesen derrmuese nen shtypjen e diktaturave qe i kane lene ne mjerim te plote, pa llogaritur nen nje presion te vazhdueshem karrikaturimi nderkombetar. Duke mos harruar ketu as epoken koloniale dhe as politikat nderkombetare qe shpesh hapur ndermarrin aksione per t'ua prere krahet levizjeve qe tentojne reformim, eshte e natyrshme qe kjo klime presioni te mbjelle konfliktualitet ne mesin e ketyre shoqerive.

Por, gjithsesi, thuajse te gjithe autoritetet fetare dhe klerikale jane ne menyre te prere kundra kesaj klime konfliktuale dhe dhune te perhapur ne mes te nje pjese te muslimaneve. Problemi eshte kur fenomenet fetare perdoren politikisht duke u shfrytezuar ne qarqe te ndryshme militantesh apo nga klika diktatoriale te instaluara ne bashkepunim me popujt e qyteteruar perendimore ne shoqerite islamike.

Por ketu po shoh nje diversitet brenda atyre qe nuk e shohin Islamin me sy fort te mire. Nje pjese e konsiderojne vlere pacifizmin ekstrem te katolicizmit, duke e pare veger tendencen konfliktuale te grupeve apo rrymave te ndryshme islamike, ndersa nje pjese e konsideron si zhvillim dhe qytetari prirjen e papes drejt nje konfliktualiteti te ri, me ane te deklaratave provokuese.

Apo mos ndoshta do te duhet te rikthehemi ne egocentrizmin e rendomte te atyre qe e shohin gjithcka brenda qyteterimit te tyre si vlere dhe cdo gje jashte qyteterimit te tyre si barbare. Ne kete rast, a mos duhet thene qe konfliktualiteti eshte vlere kur vjen nga kultura superiore, dhe eshte barbar kur vjen nga kultura "inferiore"?

blabla

Primus registratum

Në përgjithsi të gjith bëjnë sikur janë kundër dhunës, ashtu si edhe ti, por në të vërtetë, në rastin më të parë, mbështesin dhunën.

Dmth, edhe un dola terroriste tani? Me ju s'bohet muhabet, per Zotin. T'kisha dit per rob t'mencur!

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk të drejtohej ty kjo fjalia Hmmm e as shkrimi përjashto fjalinë e fundit.

Ashtu jom, si m'dijshe ti /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Gysi, të flasësh teorikisht është tjetër. Megjithatë, ky diskutimi yt përforcon atë që unë thashë. Ti je kundër dhunës, por në kontekstin e sulmit apo "ngacmimeve" nga perëndimi kjo dhunë sikur ligjërohet. Pra përderisa nuk dënohet ajo dhunë nuk dënohet as kjo (mund të interpretohet edhe kështu).
Linja është tepër e hollë për t'u dalluar dhe shpesh njerëzit bien pre e pasioneve të tyre të cilat fatkeqësisht rrallë janë ato të mirfilltat fetare. /pf/images/graemlins/shrug.gif

blabla

Primus registratum

e shof qe e paske pas me ket sy-jeshilin.
Un, jo si papa, e marr postin e meparshem mrapc!

OROSHI

Primus registratum

Asgja nuk ndodh spontanisht!Sidomos fjalimi i nje Pape nuk ka se si te jete spontan!
Perkundrazi,une mendoj qe dicka po leviz ne drejtim te fese islame,por,sic edhe mund te mendohej,kjo levizje nuk vjen nga bota arabe-(kleriket ne vecanti),por nga krahu kundershtar!
Feja islame ka nevoje per rishikime/rivlersime/permirsime/pershtatje!
Nuk besoj qe Vatikani ka ndonje interes qe te denigroje fene islame,ne fund te fundit i bashkon interesi shpirteror dhe lufta kunder ateisteve!
Mendoj qe interesi i Vatikanit eshte per nje islam modern dhe tolerant!

i_own_u

Primus registratum

ç'far tha Papa... qu u bo gjith ajo rremuj...?

se po lexoj shkrimet e as njoni ktu se ka shkruajtur

nese dikush e din pres ta lexoj... para se te diskutoj

ndricim

Primus registratum

he se kerkoi falje tani, e zeme sikur ska then gje, ja falim edhe k'te gabim

i_own_u

Primus registratum

po Klean... se po se fale ti... ma do menia qe Papen se zen gjumi...

nejse,

ç'far tha Papa o njerez...?

OROSHI

Primus registratum

Falje nuk kerkoi ai!
Lau m....me shu.... /pf/images/graemlins/laugh.gif!
Ne fund te fundit qa i duhet atij se si shkojne punet me islamin(po ta shohim ne nje prizem me te ngushte)!

ndricim

Primus registratum

notorious_on
nuk lejohet qe ato fjale te perseriten ne asnje menyre, i eshte ndaluar cdo gazete, TV, rodio qe te perseriten.

Dooris07

Primus registratum

Në përgjithsi të gjith bëjnë sikur janë kundër dhunës, ashtu si edhe ti, por në të vërtetë, në rastin më të parë, mbështesin dhunën. Këtë nuk e kam vënë re me një e me dy persona por me të gjithë myslimanët praktikues që kam takuar.

E kundërta më ka ndodhur me ata që nuk e praktikojnë islamin. Mund të jenë hajdutë, kriminelë, etj. por asnjëri prej tyre nuk e ka mbështetur terrorrizmin, përkundrazi e ka dënuar në çdo moment /pf/images/graemlins/shrug.gif!

Statistikisht, shancet që un të kem takuar vetëm njerëz të ligj apo jo-besimtarë të mirëfilltë janë tepër të vogla.

[/ QUOTE ]

ti qe na ben moral kunder dhunes... nuk mendon qe edhe fyerja eshte dhune?
Nqs une futem ne nje "thes" qe ska lidhje me fen por me shume me radikalet...por ktij thesi i kan ven emer si per kollaj "myslyman" normale qe une e ndjej veten te dhunuar...normale qe jo fizikisht por ndryshe!
Papa ne ket rast beri hapin e pare te dhunes ne ket rast sepse eshte treguar absolutisht jo tolerant... ky ben tamam si ajo thenja e priftit... beni si them une mos beni si bej une!!!
Do ti predikoj njerzve tolerance... mirekuptim... harmoni etj por seshte shembull e asnjeres nga keto!
Mire qe seshte shembull por eshte komplet e kunderta e ketyre qe predikon...stregon pike tolerance me ato qe thot!

Pastaj mos harroni se feja myslymane nuk ka mbeshtetje... eshte feja krishtere ajo qe mbeshtetet nga cdo ane...me nje shprehje te tille myslymanet e ndjejne veten te kercenuar sepse i merret cdo gje!
Papa si nje njeri paqesore qe duhet te ishte ose te pakten te bente icik si simbol paqesore sduhet ta thoshte ate qe tha...sduhet ta kercenonte fejen ne asnje menyre...
eshte shume turp per fejen katolike qe kan ne kryje te vatikanit nje njeri te tille...

Dooris07

Primus registratum

ctat e "kölner stadd-anzeiger"... keto jan fjalet e papes
sebesoj te ken nevoj per perkthim...

"Der Papst hatte einen Kaiser aus dem 14. Jahrhundert mit den Worten zitiert, der Prophet Mohammed habe nur "Schlechtes und Inhumanes" gebracht, weil er den Glauben mit dem Schwert verbreiten lassen wollte."

Dooris07

Primus registratum

citat e "kölner stadt-anzeige"... keto jan fjalet e papes
sbesoj te ken nevoj per perkthim...

"Der Papst hatte einen Kaiser aus dem 14. Jahrhundert mit den Worten zitiert, der Prophet Mohammed habe nur "Schlechtes und Inhumanes" gebracht, weil er den Glauben mit dem Schwert verbreiten lassen wollte."

[/ QUOTE ]

i_own_u

Primus registratum

e be, jo te gjith din Gjermanisht si ti e Papa Misi /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dooris07

Primus registratum

hajd pra po ta perkthej...

profeti muhamed ka sjellur vetem te kqija dhe dicka jonjerzore duke e mbrojtur fejen me lufte...