Bixhozi

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Bixhozi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Dikush ka nje hall dhe ju ja filloni humorit? Turp!

Kam degjuar per njerez qe kan patur probleme de vetem familja i ka korrigjuar,ata qe s'jan korrigjuar kan degraduar,kan lene familjen pas dore dhe ne fund e kan shkatrruar ate bashk me jeten e tyre.
Nese eshte dikush qe e ke kollaj nen kontroll femij/nip/vella ateher nje dru i mire ,mbyllja ne shtepi deri sa te nxer mend dhe largimi nga shoqeria e keqe.
Nese eshte dikush tjeter burr/i fejuar ateher duhet marr muhabeti shtruar ,thirri prindrit dhe vllezerit me shpres se do i degjoj, nese jo beje ate qe do jesh e detyruar qe te besh nese ajo une vazhdon gjithmon.Shko tek prindrit e tu rri nje 3 dite dhe ta shofi se ke do me shum bixhozin apo familjen.

Duhen bere ca "ekstremitete" per nje qellim fisnik.
Pac fat!

[/ QUOTE ]

nga cila pjese e Kuranit e ke marre kete ????? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

mendon verte se eshte nje menyre efikase...serjozisht muhabeti, se me duket sikur i ben petullat me uj,
bixhozlliku o SMUNJE o lla, eshte VES, edhe problemi vjen nga truni, keshtu qe shko mblidh gjith lagjen ti po deshe, e mbylli robt me 700 dryna, kjo nuk do ta bej ate te ndali.

KoDoShi

Primus registratum

ore jak se nuk te njoh edhe me fal /pf/images/graemlins/rolleyes.gif po sikur po ja fut icik kot muhabetit ti lal /pf/images/graemlins/shrug.gif a e ke idene se cfar po flet /pf/images/graemlins/booki.gif druu?? kujt?? pse mendon se me dru zgjdhet kjo pune? se besoj qe bixhos luajne kalamajte 10 vjec.... 20 vjecarit smund ti japesh dot dru vella /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]

Me fal qe po nderhyj MaXM.
Por s'besoj se ti kesh pasur kto probleme prapa kraheve qe fol ne kte menyre..
Ti thua se psikologjia eshte arma me e forte dmth vetem ti flasesh tjetrit dhe ai dote kuptoj.
Ta them me plot pasterti qe e ke shume gabim
Foli si te duash, ne menyren me te embel ,ne nje menyre qe ty te duket e arsyetueshme por e ke te kot sepse nuk te kutpon . Fjalet e tua per te s'vlejne fare.Nuk do ta dije se kush je , se te ka vlla ,prind a ku di une.
Mendoj se jak donte te thoshte se ka menyra te ndryshme per te parandaluar tek ky fenomen ku tani per tani e theksoi ktu ne shqiperi e vetmja menyre qe ta bej te arsyetoj eshte druri /pf/images/graemlins/shrug.gif

I love new york

Primus registratum

asgje nuk zgjidhet me dru /pf/images/graemlins/shrug.gif
druri nuk eshte forme efikase dhe aq me teper me efekte "long term"
bixhozi (si ves adiktiv po flasim) eshte vertet dicka shume e veshtire ose sic thone disa e pamundur per tu "sheruar".
mgjth eshte forca personale e atij njeriu qe e vun kete gje qe mund te dominoje mbi gjithshka.
eshte fuqia e tij mendore t'e luftoje momentet e "ulerimes" ashtu sic te thret droga ne momete qe e ke nevoje.
suporti nga familja eshte shume i rendesisehm qofte edhe sikur ky suport te merrte forma te egra disa here si te te kujtonte gjerat qe vihen ne rrezik per hir te ketij vesi.
mgjth une besoj tek mendja e personit, fuqia e tij e madhe shpirterore dhe mendore qe t'a "overcome" nqs ai do edhe e kupton intensitetin e rrezikut.
Asgje nuk eshte e pamundur, njeriu qenkerka vertet nje shkemb i fuqishem qe tejkalon gjithshka kur ja ve detyre vetes.

jak

Primus registratum

nga cila pjese e Kuranit e ke marre kete ????? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

mendon verte se eshte nje menyre efikase...serjozisht muhabeti, se me duket sikur i ben petullat me uj,
bixhozlliku o SMUNJE o lla, eshte VES, edhe problemi vjen nga truni, keshtu qe shko mblidh gjith lagjen ti po deshe, e mbylli robt me 700 dryna, kjo nuk do ta bej ate te ndali.

[/ QUOTE ]
I beje petllat ne uje te kursej vajin dhe te ruaj shendetin.
Zoti me ka dhene lirin e mendimit dhe te lirin qe te zgjedh veprimet e mia.Ajo este nje keshille e imja per personin qe e ka zene halli.

Pse duhet te ta them un se nga c'pjes e Kuranit e kam marr?Mere nje liber lexoje dhe gjeje vet.Pse mendon qe mund ta kem marr andej fundja?

Eshte c'fare eshte bixhozi pak rendesi ka.
Personi ne fjal pyet se a ka pas ndonjeri ndonje situat te till dhe pastaj pyet se si e ka zgjidh.
Kerkon Ndihme!
Ju ca i jipni?
Fillozofira.
Nuk pretendoj qe keshilla ime te jet zgjidhja ,por dua ta ndihmoj.
Kur kam qene te klas te 8 ishte njeri qe e kish babain biznesmen dhe i vidhte lek.Bashk me nje shok te vetin luanin poker me kompjuter .Per cdo dit humbnin por kish raste qe edhe fitonin.Rezultati ne fund ish gjithmon ne humbje.Mosha e personit 14 vjec.I jepet a s jepet dru kollaj?
Te gjith e kemi ngren nga nje dru,mos e mohoni.E mbani mend kur keni qene te vegjel? A mos i kini inat ata prinder ,nuk e besoj.Sa per drurin qe mund ti jepet 20 vjecarit kam par burrra (me r te fort) te martuar qe u dridhesh zeri perpara babait te tyre.

pinkparadise

Forumium maestatis

Ore, ne te gjith ketu qe po marrim kohe dhe te shkruajm perveç noj batute per te qeshur ne shpejtesi e siper, deshirojme qe personi ne fjal tja dali mban, edhe ti gjej nje zgjidhje problemit.
Tani, nuk po thot njeri qe ne e kemi zgjidhjen edhe qe mund te bejme diçka per te, thjeshte japim nje mendim dhe nje mundesi zgjidhje, por ne duhet te mundohemi te jemi te pakten KOHERENT ne ato qe shkruajm, jo hajt babe me frymen e shenjt do zgjidhet halli...

ajo qe thua ti ishte shum pak koherente sepse duket qe nuk jan fjal qe dalin nga truni apo nga zemra, por qe jan te marra nga nje liber (dmth Kurani)

sa per "Eshte c'fare eshte bixhozi pak rendesi ka" me fal te lutem por ti kur je i smut pin ilaçet e para qe gjen ne syrtar apo mundohesh te kuptosh ça eshte, nga se vjen etc etc etc....
si mund ti japesh ti nje mendim per diçka kur ty nuk te intereson te dish prejardhjen e kesaj gjeje ose shkaqet qe e shtyn personin, sepse qe te kurosh fazen finale, duhet te dish fazen "inicjale"

druni o mik, nuk i zgjidh te gjitha, sepse nuk eshte noj gjo kush e di se ça efikase, qe hajt me i dru te mir mbaroi puna....

jak

Primus registratum

Ore, ne te gjith ketu qe po marrim kohe dhe te shkruajm perveç noj batute per te qeshur ne shpejtesi e siper, deshirojme qe personi ne fjal tja dali mban, edhe ti gjej nje zgjidhje problemit.

[/ QUOTE ]

Nje batut mund te jete nomale po jo ne cdo pergjigje nga nje se fillojne njerezit te qeshin me fatkeqsin e tjetrit.

Tani, nuk po thot njeri qe ne e kemi zgjidhjen edhe qe mund te bejme diçka per te, thjeshte japim nje mendim dhe nje mundesi zgjidhje, por ne duhet te mundohemi te jemi te pakten KOHERENT ne ato qe shkruajm, jo hajt babe me frymen e shenjt do zgjidhet halli.

[/ QUOTE ]

Ate po mundohen te bejne disa ,ndersa te tjere /pf/images/graemlins/lol.gif.e hallet qe ta dish ti nuk zgjidhen me te qeshur.

ajo qe thua ti ishte shum pak koherente sepse duket qe nuk jan fjal qe dalin nga truni apo nga zemra, por qe jan te marra nga nje liber (dmth Kurani)

[/ QUOTE ]

Vetem se injorancen tende tregon.Sa me shum shruan aq me shum bertet e na tregon se cka ke (me fal s'ke ne kok)Ato qe kam then me lart nuk jan aspak nga burimi qe thua ti por nga histori te verteta qe kam degjuar ne jeten time.Ne dac beso ne dac jo.Merr mundimin te lexosh Kuranin,dhe ateher ngjitu referenca shkrimeve te njerezve.

druni o mik, nuk i zgjidh te gjitha, sepse nuk eshte noj gjo kush e di se ça efikase, qe hajt me i dru te mir mbaroi puna

[/ QUOTE ]
Ai dru qe si zgjidh te gjitha ka mbajtur nen kontroll me miljarda njerez qe kur na fillojn librat e historis te na tregojne per jeten e njeriut ne shoqeri.Por ka nje ndryshim thelbesor ndermjet druit te krimineleve dhe drurit te familjes.Njera s'te do ndersa tjetra te do (familja).
Nuk thash qe druri eshte zgjidhja por historia ka treguar qe eshte nje zgjidhje.
Kini mendime te tjera?Bujrun jepini ,prandaj dhe eshte hapur dhe kjo tem,shpresoj qe hapesi te ket pat dobi.

pinkparadise

Forumium maestatis

Eh po, ke te drejte, nuk e njoh Kuranin per mendesh, edhe as qe me intereson te dije ta recitoj si papagall, historit qe ti mund te njohesh askush nuk i hedh posht, por shkrimet e tua te pa dobishme me zgjidhjen e tyre vertet shum pak efikase tregojne qe ti vertet nuk po kupton thelbin e broblemit.
Sa per batutat duhet te dish nese nuk e ke kuptuar akoma qe hallet o mik nuk e gjejne zgjithjen neper forume, eshte thjesht nje diskutim por jo se ne do jemi zgjidhja e problemeve, sepse nuk jemi te prekur drejtesisht nga kjo çeshtje (nuk ma merr mendja qe ty nuk te ze gjumi naten per kete çeshtje apo jo ??? ), keshtu qe nuk me duket se ndonje batute e pafajshme do bejne qe personi do zhytet akoma me shum ne vend se te dali nga halli.

Sa per " drurin" ça te te them un me shum, fut e bjer pra /pf/images/graemlins/lol.gif se do qisesh shum gjojna ne drit /pf/images/graemlins/lol.gif thjesht per faktin se ti e mendon si nje zgjidhje te mundeshme, tregon se sa tolerant, i kuptushem, i hapur dhe i predispozuar per ndihme je ti /pf/images/graemlins/lol.gif

PS: avatari jot flet vet se nga e gjen frymezimin e shkrimeve, keshtu qe skam çte shtoj me shum per kete prejardhje.

MLK

Primus registratum

Druri u perdor per 45 vjet mbi kurrizin e shqiptarit, dha prova qe nje popull i tere u mbajt me dru e terror, po ne krahun tjeter jo vetem qe se disiplinoi, por e shkaterroi komplet njeriun.
Pasojat e drurit po vuan sot nje popull i tere, e druri eshte mjet i te dobetit, pasi i forti perdor trurin /pf/images/graemlins/wink.gif

jak

Primus registratum

Ti as qe ke marr mundimin ta hapesh kapakun e Kuranit e jo me te dish ndonje gje prej tij e per me teper te dish dicka permendesh prej tij.
Kur sdi gje pse prej tij pse krenarohesh duke u treguar injorante dhe thua qe shkrimi im bazohet ne te?

E thash dhe me siper dhe po e them prap:Nje batur eshte ne rregull 2 hec mo dhe 3 po te behet tema humoristike? Ska Kuptim!

Druri ishte thjesht nje alternativ dhe jo zgjidhja e par ne list.

Po e perseris dhe njeher /pf/images/graemlins/laugh.gifruri qe jepet nga nje lider i keq ndryshon shum me ate qe te jep nje njeri qe te do.Po s'arritet ta kuptoni dot Pse-ne ateher kot qe po harxhoj frymen.

PS: avatari jot flet vet se nga e gjen frymezimin e shkrimeve, keshtu qe skam çte shtoj me shum per kete prejardhje.

[/ QUOTE ]
Shih kush flet mo e.Do te njerr listen e krimineleve kolonizator te Algjeris ku vran e masakruan me mijra vete apo te Vietnamit ku s'ja dolen dot dhe ja u lane ne der Amerikaneve?

Sapo pash filmin "Lufta e Algjeris" te bere nga nje regjizor Italian .

*Nje keshill: Beji vetes nje nder dhe mos fol qiqra ne hell per gjera qe s'ja ke haberin hic.Veten tende tregon se sa injorante je.

VoGeLuShI

Primus registratum

Mosha e personit 14 vjec.I jepet a s jepet dru kollaj?
Te gjith e kemi ngren nga nje dru,mos e mohoni.E mbani mend kur keni qene te vegjel? A mos i kini inat ata prinder ,nuk e besoj.Sa per drurin qe mund ti jepet 20 vjecarit kam par burrra (me r te fort) te martuar qe u dridhesh zeri perpara babait te tyre.

[/ QUOTE ]

Papapapapapa cfar s'te shofin syte ketu /pf/images/graemlins/lol.gif
Me dru thot ky druvari vogel /pf/images/graemlins/lol.gif
pse cfar je ti gomar qe te marresh vesh me dru, nejse nuk dua te te gjykoj mbase kjo eshte menyra me efikase per te te bere te kuptosh se e ke gabim /pf/images/graemlins/shrug.gif
nuk kupton me fjale ti? /pf/images/graemlins/devil.gif

jak

Primus registratum

Papapapapapa cfar s'te shofin syte ketu /pf/images/graemlins/lol.gif
Me dru thot ky druvari vogel /pf/images/graemlins/lol.gif
pse cfar je ti gomar qe te marresh vesh me dru, nejse nuk dua te te gjykoj mbase kjo eshte menyra me efikase per te te bere te kuptosh se e ke gabim /pf/images/graemlins/shrug.gif
nuk kupton me fjale ti? /pf/images/graemlins/devil.gif

[/ QUOTE ]

hec mor pede se s'ka mbet kush te gjukohet prej teje.
Kur thone hip ketu e shif stambollin ty te thone " Ulu KETU e shif qejfin "

MLK

Primus registratum

Jetoke ne jashte mer çun /pf/images/graemlins/angel.gif Ala se ke mesu qe me rraf dike, qofte ne kalamoni jot me qen (aq me keq akoma) ke proçedure penale sipas ligjit!
N'Amerike te trego kalamoni numrin e telefonit te mbrojtjes e te drejtave te femijeve, keshtu qe provo e ngri dore po deshe, po kalamoni jiot te fut ne burg /pf/images/graemlins/laugh.gif
Druri perdoret kur je i kufizum ka trute e nuk ke kapacitet e tru me i shpjegu me argumenta e me e bind dike!
Keshtu qe hiqja ka lista asaj goces drunin se e more n'qafe me ate keshille /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Me sa di une per bixhozxhinjt ka shoqata te specjalizuara te cilat ndihmojn per heqjen e vesit.

jak

Primus registratum

Ate e di dhe kam degjuar nje histori te nje shqiptari qe ja kan marr femijen.
Familja shqiptare ka shum ndryshim nga ajo amerikane.Ne US prindrit i nxjerrin femijet jasht ose ata dalin vet se duan pavarsi.Shkollen femijet e paguajn vete.Me fare?Me kredi,pavarsisht se prindrit mund te ken 100 000$ n ebanke.Kur plaken ata prinder jetojn vetem ,me keq se qent se ata rrin ne kope.Mund te ken nje tuf me femij dhe perseri jetojne ne azile.Me thuaj cik a eshte kjo nje jet qe ti deshiron te besh?
Ndeshkimi me i madhe qe nje femij ketej mund te marri eshte te shkoj ne dhomen e tij dhe ti hiqen lodrat,televizori dhe komjuteri i rri.
Sipas vendit behet kuvendi.
Nese eshte ne shqiperi ja vlen si alternativ,nese eshte ne usa jan ato shoqatet qe jan gati ta ndihmojne.

Druri perdoret kur je i kufizum ka trute e nuk ke kapacitet e tru me i shpjegu me argumenta e me e bind dike!

[/ QUOTE ]
Ku ka kapacitet femija te marri vesh se c'eshte e mira nga e keqja?Nese fjalet e buta nuk i hyjne ateer mbetet ndeshkimi.Kur them dru nuk kam llafin hur e bje deri sa ti dal gjaku nga cdo cep i trupi,e kam llafin per dru te kontrolluar ne menyr te atill qe te marri vesh se ka ligj dhe maliq.

Mos paca nje familje te dhjer si puna e ketyre kendej.

MLK

Primus registratum

Jak, familje prej 15 vetash nene te njeten çati ke pas ne Shqiperi prej fukarallikut e jo prej kultures /pf/images/graemlins/wink.gif
Te merje shpi me vete duhej te kishe ngrejt nja 5 pallate me pune vullnetare e te kishe nja 3 kalamoj se perndryshe ste jepte njeri, po ti keto sma do menia ti kesh arrit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per tju rikthyer temes (e prape jemi larg saj mendoj) femija eshte si puna e brumit, qe i jep cilendolloj forme qe deshiron.
Keshtu qe nese nje dite nuk degjon, fajin e ke vet se ske pas kapacitetin dhe argumentat e duhura per ta edukuar si duhet. E nese e ke edukuar keq e ste degjon me, atehere ne kete rast drurin e meriton ti ( jo ti personalisht /pf/images/graemlins/laugh.gif po prindi e kemi fjalen) e ske pse ja jep femijes se nuk eshte prona jote /pf/images/graemlins/wink.gif.
Dru ha gomori, robi ka tru e rrjedhimisht kapacitetin per te kuptuar, mjafton te gjesh menyren e duhur tja shpjegosh.
Te besh dike te heqe dore nga bixhozi, duhet ti gjesh nje okupim tjeter te kohes po aq intesiv sa bixhozi /pf/images/graemlins/wink.gif

jak

Primus registratum

Ne teori femija si brumi eshte po ce do qe ndonjehere praktika ndryshon shum nga teoria.E thash dhe njehere tjeter dhe po e them prap:Betohem per Zotin se nese nuk do isha mysliman do isha nje peshrend ne krim.Vellai im eshte krejt ndryshe.Edhe pellumbat e kan zili.Te njejtet prinder na kan edukuar ,po si beme njesoj.
Kur permend drurin nuk e kam llafin fut e bjer,gjella e rip dhe kripa me karar thote populli.
Kur te vijne trut sti ha as qeni thote populli,duhet ta kesh degjuar e mund te jesh me i vjeter se une,perderisa mund ti kesh jetuar shtepit koloni.
Ju kapeni pas nje vrime dhe atje i bini fyellit ter diten e tere naten.
Druri eshte thesht nje alternativ,jo e para ne list por All options are on the table.Dhe kur jepet ai dru nuk jepet vence sa te te haj krahu.OK?

MLK

Primus registratum

Nese ti e thua duhet te jete e vertete!
Megjithate une per vete nuk shof ndonje lidhje ndermjet te mosqenit musliman e krimit!
Ata qe vrane 3000 vete ne manhaten me duket se musliman ishin e i qenuri musliman nuk i pengoi te beheshin kriminele /pf/images/graemlins/wink.gif
Megjithate ky eshte problem kompleks e nuk ka zgjidhje te njete per persona te ndryshem, te pakten ky eshte mendimi im.

jak

Primus registratum

Te qenurit mysliman dhe te qenurit kriminel nuk kan asgje te perbashket.Nese do fillonim te diskutonim ate ketu do dilnim nga tema.Te jap avantazh te hapesh nje tem tek Teologjija dhe jam i sugurt qe do kesh pergjigje qe mund te te informojn me mire per paragjykimin qe ke.

MLK

Primus registratum

Jam dakort me ty ashtu sikurse nuk jam dakort mbi faktin e te qenurit musliman nuk ka lidhje me te mosqenurit kriminel!
E kjo vlen per te gjitha fete /pf/images/graemlins/wink.gif