Bisede me ateistet!

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Bisede me ateistet!

ateisti s'eshte i paedukuar, perkundrazi eshte i edukuar por me gjasa te tjera. Ai po aq sa dhe teisti ka argument per te mos besuar.

Ateizmi ne vetvete eshte nje besim, beson ne njeri e jo ne zot.

P.s.E shoh qe kesaj temes duhet t'i rri "tek dera" se do kapeni per flokesh juve /pf/images/graemlins/laugh.gif Beni kujdes ju lutem!

zog

Primus registratum

rreshti yt i fundit kundershton te parin.
kur i beson njeriut keshilla eshte e tepert, ndryshe nuk kuptojme demagogjine me te cilen ngjyejme mendimet.

Kordelja

Valoris scriptorum

O vika zogu mi lale, o tallaz tallaze :lol:

zogthi, mrapa je ti perhere e di une, per dijeni une s'jam ateiste, jam asgje me shume se nje e paedukuar ne te shumtet e brezit tim dhe skeptike ne ndryshimet drastike si pasoje e demagogjive qe geluan roncem ne Tirone masi u liru praktikimi i besimit fetar. Ty s'te kane trokit naiher ke dera ?

Jam pagane ne llojin time /pf/images/graemlins/wink.gif me ler rehat me mire se s'ngjyej kulturen time ke jotja, preferoj burime me pak "tall-leshes" /pf/images/graemlins/wink.gif

Triumfi

Primus registratum

Sa.. :
Ateist = Realist

Je realist sepse thua: Njeriu ndryshon nga kafshet sepse ecen me dy kembe e shtatgjate?

PS. vetem "besimtaret" e kane aftesine e pergjigjeve te shkurta kuptimplote, dhe pyetja ishte "kush" e jo "cka".

S6T6N6

Forumium maestatis

Sa.. :
Ateist = Realist

Je realist sepse thua: Njeriu ndryshon nga kafshet sepse ecen me dy kembe e shtatgjate?

Them kete + them dhe shume gjera te tjera... psh. them se Zotit ju bene nja 2 - 3 qind mije vjet, mos me shume pa dhene asnje sinjal jete... Si ka mundesi?! Mos valle na ka harruar? Apo ne e harruam sepse po behemi koshiente.

PS. vetem "besimtaret" e kane aftesine e pergjigjeve te shkurta kuptimplote, dhe pyetja ishte "kush" e jo "cka".

PS. Natyrisht qe besimtaret jane me te afte se ne ateistet te japin pergjigje te menjehershme sepse ata e kane PSE-ne e ekzistences se tyre (shpiken Zotin dhe besojne se jane krijesa te tij) nderkohe qe ne... ah sa te veshtire e kemi te ambjentohemi me nje genjeshter aq te madhe sa c'eshte Zoti yt, i dashur Triumf.

Artemis

Primus registratum

shum eshte e tejdukshme kjo mburoja e Ateizmit pas te ciles fshihen shpirterat e revoltuar si i dashuri satan666 ( kshtu e kam me lehte te te shkruaj) te cilet Idene per Zotin e perpjestojne me idene per veten ose ekzistencen e tyre dhe fitojne nje HIC te Madh ose nje Dicka aq te paperceptueshme e cila kthehet ne Hic pershak te pafuqise se tyre per te racionalizuar!

:shrug:

S6T6N6

Forumium maestatis

Zoti tha: "Ti nuk duhet te me kerkoje, ne te kundert do me kishe gjetur"

S6T6N6

Forumium maestatis

Pastaj i nderuar Artemis dhe nje lope e shenjte ka nevoje per nje dem apo jo?!

Artemis

Primus registratum

E nderuara!! /pf/images/graemlins/wink.gif

e kjo me lopen e shenjte dhe demin :shrug: :shrug: :shrug:
.... :confused:

selena

Primus registratum

cfare eshte zoti? pavdekshmeri, perfeksion, pushtet... gjithcka qe njeriu ka enderruar dhe enderron.
teper njerezor per te mos qene i krijuar nga vete njerezit.

kushtrimi

Primus registratum

Nje histori me ainshtainin
Nje mik i tha ainshtainit se ne te verte zoti nuk egzitonte dhe se gjithçka ishte nje rastesi. Atehere ainshtaini prishi nje model te sistemit diellore mbi tavolinen e tij te punes dhe i tha mikut te tij qe te priste derisa rastesia ta ndreqte vete universin...
Nje matematicien vendosi te llogariste se sa mund te ishte rastesi qe bota te krijohej ne kete menyre dhe pergjigja ishte, disa miliard zero ne fuqi te disa miliardave dhe me nje .8 ne fund.
thone se planeti toke dhe me pas universi jetojne ne nje ekuiliber te mrekullueshem por teper delikat. Mendoni pak per adn, miliardat e qelizave dhe nyjve te adn qe formojne egzistencen dhe llogaritni se cfare mund te ndodhte nese ndonje prej tyre do te nryshonte rastesisht dhe sa jane mundesite qe ato te zhvillohen ne kete menyre rastesisht.
A mund te jesh ateist, te mos besosh ne "Zot", varet se cili eshte ky "Zot", ca thone se ateistet jane realiste, a mundet ndokush te me beje dallimin mes reales dhe joreales dhe perse zoti nuk eshte real. Ateistet thone se besojne te njeriuzot, po a nuk behen ne kete moment jo ateiste...
A mundet ndokush te me thote se nese nuk egziston perendia, kush e ndertoi universin?

renea

Primus registratum

Te qenurit atesit, nuk eshte nje zgjdhje intelektuale, dmth pasi ke vertetuar te gjitha faktet e ekzistences se Zotit, nuk mund te dalesh ne perfundimin se nuk ka Zot. NJerzit jane ateiste sepse zemra e tyre nuk eshte gati te jetoje sipas nje kodi moral qe detyron individin te heqe dore nga veset e keqija.
Vete fakti qe nje ateist bisedon per Zotin ne nje forum publik tregon se ata besojne se Zoti ekziston, ideja e nje moral mbajtesi qe kerkon llogari i turbullon, ndaj dhe perpiqen te racionaliziojne ne kundershtim me te qe ndergjegjia e tyre te fleje e qete.

zog

Primus registratum

migjeni (ai i verteti eee!) pershembell nuk besonte ne zot, po a mund te thuash qe ishte me pak i mençur se ty.

une pershembull, vej re se ata qe NUK besojne ne zot jan me te zgjut nga ata qe besojne ne te.

mjafton ne forumin tone te shohesh dhe bindesh.

bile as ajnshtajni besonte ne zot, teoria e tij e relativitetit e HUDH poshte besimin e PATUNDUR ne nje zot.
sa here ai e permend zotin e ben ne menyre ironike, qe len te kuptohet qe jo te gjithe kane te drejten te MOS BESOJNE.

psh. ti ben shume mire qe beson, keshtu jeten do ta kesh me pak te mundimshme.

mon

Primus registratum

Pershendetje zog!

Ajnshtajni, me sa kam be shkolle une dmth, besonte qe c'ke me te ne zot dhe ai vete ne fillim refuzoi te pranonte teorine e vet. ( Nga leksionet e mia per histori shkencash.) Pastaj nuk ka te beje fare fakti qe beson ne zot me faktin qe je i zgjut apo trap!

O Migjeni po ku e di ti se ateistet besojne te njeriuzot o burre i dheut?? Ateistet jane ateiste per arsye te ndryshme, njera nga arsyet eshte se feja ka shume kufizime, dhe ka njerez te cilet duan ta kene ndergjegjen e lire.

shnet e te mira!

PS: Per vete nuk jam ndonje besimtar i regjur, thjesht them se besoj dhe aq. Me i fjale nuk praktikoj!

zog

Primus registratum

mono, une them qe po te besonte nuk do ti duhej ti hynte aq thelle zbulimit te botes, vetem nje qe dyshon KERKON. apo jo?

pastaj çfare kerkon ti qe ne gjimnazin tat ta cilesojne ajnshtajnin ateist, kur presidenti amerikan betohet me doren mbi bibel.

jo lal nuk ta meson shkolla lirine, shkolla per me teper eshte edukate po si feja, pranej ne te shkuar ishte kisha qe e kryente rolin e shkolles, jo me kot libri pare shqip eshte meshari.

ps: postimi yt nuk mu duk i zgjut, sa imi, psh.

shnet lal.

S6T6N6

Forumium maestatis

Nuk do besoja kurre se Zoti luan zarash me boten... thoshte Albert Ainshtain

Ndersa persa i perket nivelit intelktual te ateistit mendoj se eshte shume me i larte se niveli i besimtarit per vete faktin se ai (ateisti) evulon ne mendim, perpiqet te zbuloje te verteten te ece perpara kunder rrymes se nje tufe shume te madhe njerezish qe jane te gatshem te vdesin per fe dhe te mos jetojne absoluten... edhe sikur ne subkonshin e nje ateisti Zoti do ekzistonte si nje baba potencial (thote Freud)... ai do pranonte rrezikun lojes, ndoshta dhe flaket e ferrit. Pastaj sic ka thene Newton ekzistenca e Zotit eshte si te hedhesh nje monedhe ne ajer ajo mund te binte koke ose pil... pra dhe ju qe pranoni Zotin perderi sa flisni per te dyshoni tek ekzistenca e tij.

mon

Primus registratum

zog e para varet se ku e ben shkollen.
Po ta besh ne vatikan prift do dalesh e po ta besh ne meke do dalesh hoxhe, ndersa ktu ku jam sot kam presora te krishtere, muslimane , cifute, komunista te bindur e kapitalista etj, etj megjithsee mund te kete tentativa manipulimesh cdo njeri e zgjedh vete rrugen e vet.

Pastaj duhet thene ajo qe eshte Mendeli ishte murg por kjo nuk e pengoi qe te merret me biologji dhe te hedhe hapat e para te gjenetikes, Matematika ka qene shume e zhvilluar( per kohen) ne vendet arabe ne mesjete!

Nuk besoj se te qenit shkencetar do te thote qe beson apo jo zot. Per mendimin tim e gjithe puna eshte se si beson njeriu ne zot me apo pa ndergjegje. Po te besosh verberisht sigurisht do marresh per te verteta te gjitha ato qe thote hoxha apo prifti!

Prandaj nuk ndahen dot gjerat me thike.

Hajt shnet!

renea

Primus registratum

Migjeni eshte nje nga autoret me te keqkuptuar, disa e bejne atesit, disa e bene komunist, idsa revolucionar. Ai qe nje shpirt i lire i inatosur me sistemin, ne zemer kishte dashurine per kombin dhe nxenesit e tij dhe qe i zhgenjyer nga taktikat katolike tek kohes. Ai ka shkruajtur kundra ketyre taktikatve, duke u tallur dhe me shprehjen "Zoti te dhashte", kur Migjeni e dinte afre mire se Zoti kerkon prej nesh ti ushqejme te varfirit dhe tu veme rroba ne kurriz.

Zgjedhja e te qenurit ateist eshte thjeshte problem zemre, jo munguse faktesh per ekzistencen e Zotit. Dhe beni gabim te mendoni se puna e te Krishtereve eshte vertetimi i ekzistences se Zotit, puna jone eshte te jemi deshmitare si psh "Zoti beri kete gje te mire per mua, mund ta beje dhe per ty".
Flm