Bashkjetese apo martese?

rovena

Primus registratum
Re: Bashkjetese apo martese?

Pse qenka gjithcka vec kunora maj???????????
A e din se ka edhe me kunore...qe sju bahet vone per martese
PAstaj njesoj si te martum jeni,pse nqs dicka nuk shkon mire neser
me hape probleme me gjyqe e drama te keto familjare...
Ky asht mendimi jem personal

oktapodi

Primus registratum

bashkejetesa eshte vertete e bukur,por
ne martese gjerat nddryshojne shpejt,
me e perkryer dhe me e dashur eshte jeta ne bashkejetese.

durrsakja

Primus registratum

Moonlight doktoresha, me ke pelqyer ketu!

Martese pra, se ke dhe me shume te drejta /pf/images/graemlins/wink.gif

tutu

Primus registratum

fillimisht postuar nga moonlight:
" me deshiren per te qene besnik ndaj njeri-tjetrit "

deshiren e mire e kam, po s'ia dal dot mbane /pf/images/graemlins/laugh.gif

per te hyre ne teme, martesa nuk mund te kete vecse fuqi ligjore. E gjithe ideja eshte qe kur te ndahesh te ndash dhe pasurine. Ne te tjera nuk ndryshon asgje. Nuk jam e sigurte, po lart e poshte sikur kam thithur, qe pas disa vitesh martese te "marton" ligji, dmth ne rast divorci te ndan lavatrice, frigorifere, etj.
Personalisht do martohem, se I swear I want that freakin' TV I worked for /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEDI

Valoris scriptorum

MArtesa eshte nje Hap i rendesishem ne jeten e njeriut dhe kur te beje ate hap ta peshoje mire kemben ... Mund te rrine ca kohe ne bashkejetese por jo gjithmone bashkejetesa eshte prioritare ... Mendimi im eshte te martohet por gjithmone duhet te jete i sigurt per ate gje qe po ben...

Redi

Forumium praecox

Pak rendesi ka se cfare zgjedh.

E rendesishmja eshte qe per zgjedhjen te vendosin te dy.

Redi

jona20

big bum bam...

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb]Martese... /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
ema sa interesaxhie mi /pf/images/graemlins/wink.gif

si thu ti te martohen robt...e pastaj pas nej viti te harxhojne leket te avokati /pf/images/graemlins/laugh.gif

une per vete du bashkejetese...mgjtht si dihet si shkojne punet...mami me babin dun martese /pf/images/graemlins/frown.gif

H

harap

Guest

ca flisni edhe ju me aman. se dini qe ka ik koha e marteses.
sme pelqen me dua te ndahem .ec e merru me njerez e per me shume te martohesh me shqiptare pupupu.
ti japesh llogari pse na e le gocet etj etj.

kshuqe kot lodheni bashkejetesa eshte si shpirt.

ENISS

Primus registratum

Martesa pa bashkejetesen perpara eshte si derr ne thes.
Eshte vendimi me i rendesishem i jetes...
/pf/images/graemlins/smile.gif

H

harap

Guest

ja degjoni eniss se ka qene nja 5 here e martuar po i ka ngrene burrat. /pf/images/graemlins/smile.gif

albana

Lara Croft

Ore thirini mendjes! :smash:
Asnjerea nuk ia vlen!
Pse bashkjetesa a nuk eshte nje si martese pa shkuar ne gjendjen civile?Ne fund te fundit dy njerez nuk i lidh nje cope karte.Ne ka njeri nder mend te bashkjetoje njesoj eshte sikur te vendose te martohet,prandaj te mendohet mire para se te hapi deren ose te hyje ne ndonje te tille.

albana

Lara Croft

Enis edhe nje keshille per ty se harrova.DERRAT fecken e tyre nuk e tregojne gjate bashkjeteses po pas saj.Mundesisht kur kane dhe ndonje femije e kujtojne se tashme je rrob i tyre dhe ata mund te shijne si te duan mbi kurizin tend.

Merita

Primus registratum

Ndryshimi midis bashkejeteses dhe marteses per mendimin tim eshte, se pari martesa eshte dicka me formale dhe nje piksynim per te ndare nje jete se bashku. se dyti ne qofte se lind nje femije eshte me kollaj ta besh partnerin te mbaje pergjegjsi kur ti je i/e martuar kjo ne rast se cifti vendos te ndahet.kur je ne bashkejetese nuk ke cfar te kerkosh nga partneri kur te ndahesh se asgje nuk eshte e rregullt me ligj. dhe sidomos ne shqiperi nuk eshte shume e lehte te rrisesh nje femije vetem pa asnje lloj perkrahje.
si perfundim zgjidhja me e mire eshte martesa se edhe po te ndahesh perfiton dicka.

albana

Lara Croft

Une vazhdoj me mendimin
Te dyja nje M.. jane.
Me falni per ndyrjen e fjalorit tim si kristal,po nuk mu durua.

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb]Shumica e pikave qe dikush pro bashkejeteses mendon se jane te drejta, jane vecse mite. Dihet se jetezgjatesia e nje lidhjeje eshte me e larte ne martese sesa ne bashkejetese. Nese nuk jam plotesishte e bindur se x-i do te ishte nje bashkeshort 'ideal' per mua, atehere rruga qe do te zgjidhja do te ishin takimet e shumta e komunikimi i hapur mes nesh, etj. e jo bashkejetesa. Mendoj se do ishte fyese qe dikujt te cilin e dashuroj, ti ofroja bashkjetese ne vend te marteses. Nuk eshte e thene t'i marresh vendimet me vrrull, por personalisht nese dike nuk e dashkam gjer ne: 'dua ta lidh jeten me ty gjer ne vdekje', atehere perse te bashkejetoje e te ndaje krevatin e te tjera me dike per te cilin 'nuk me rrifet dhe aq shume'?!
Shume mendojne se mardheniet seksuale gjate bashkejeteses jane tregues se sa shume u shkon cifti njeri-tjetrit per shtat e per rrjedhoje, sa gjate cifti do zgjase ne martesen e mepasshme. Ne nje martese, menyra se si nje cift perballon konfliktet qe dalin eshte tregues me i forte se sa gjate lidhja do shkoje sesa jeta e tyre e 'lavdishme' seksuale.
Shumica thone se nuk jane gati akoma nga ana finaciare per te marre vendimin per martese. Por, sa vete nga ato qe bashkejetojne nuk ndajne 'harxhet ekonomike' bashke already?!
Mbase duket qesharake per disa, por sipas shembujve ne shoqerine e sotme ciftet e martuara gezojne pergjithesisht shendet me te mire (dhe nga gjendja mendore sidomos), jane me te 'lumtur', ndihen me te 'permbushur' dhe kane me pak shance per abuzim fizik sesa ciftet ne bashkejetese.
C'do cift i din vet me mire se 'ku i pikon catia', por une shkoj gjithnje tek ajo qe: nese e dashuron dike aq shume sa te ndash krevatin e te jetosh ne nje shpi me deshiren per te qene besnik ndaj njeri-tjetrit, perse mos ta respektosh po aq shume e ta 'festosh' kete dashuri, ta forcosh me tej e t'ia besh te ditur shoqerise se ...perkisni bashke per aq gjate sa do te rroni?![/qb]
:thumbsup: Dhe ka akoma nga ata qe mendojne se të Krishteret jane budallenj
pffffffffff

Frensis Kejn

Primus registratum

Ceshtja e marteses dhe bashkejeteses si shume te tjera vjen nga pervoja perendimore.Dhe vertet atje ka nje ndryshim te madh sepse duke u martuar ndryshojne shume pozitat e ciftit ne aspektin ligjor dhe kane pasoja te rendesishme ne lidhje me pasurine.Aktualisht tek ne martesa nuk ka veshtiresi ne zgjidhje dhe nuk sjell pasoja te rendesishme ne lidhje me pasurine kur nuk ka te tille te vene pas marteses.Pra nese nuk ke probleme ekonomike bashkejetesa nuk ndryshon me martesen.Ne te ardhmen kjo do te ndryshoje sepse dhe ligji shqiptar po ndryshon dhe mardheniet ekonomike po ndryshojne duke sjelle diferencime.

ReA

Primus registratum

moon ke admirimin tim ne keto fjal qe ke shkruar . Kam te njetin mendim dhe une ndaj nuk po shkruaj me gjate sepse i the ti me pare meje /pf/images/graemlins/smile.gif

helibak mucogllava

Primus registratum

Martesss.
pse para se te dilte bashkjetesa ja kan futur kote ata te paret.ska me mire se martesaaaaaaa.
Ne bashkejetes nuk dihet babai femijveeeeee.

Merita

Primus registratum

MARTESA ESHTE DICKA ME FORMALE,TI MUND TE JETOSH ME DIKE PER SA KOHE QE TI TE DESHIROSH POR PERSERI ESHTE NJE NDRYSHIM LIGJOR NE MESS.PO TA SHIKOSH NE ASPEKTIN E DASHURISE PERSE MOS TE BESH MARTESEN KUR TI MENDON SE E DASHURON DIKE DHE MENDON TA KOLOSH JETEN ME TE?

butterfly

Primus registratum

C'qenkeni ftof ju. Hey guys whatever, vetem te jem me te. Po kur je e vogel si i behet. Te martohem une thua ti, qe pa mbushur 20 vjec?
Le qe me mungon burri! /pf/images/graemlins/laugh.gif