Bashkjetesë apo Martesë?

OROSHI

Primus registratum
Re: Bashkjetesë apo Martesë?

Shume njerez thone"i kemi qejf dasmat",por vete nuk duan dasem,nuk flasim per dasma te "tepruara",por nje dasem e thjeshte dhe e bukur ka lezet,apo jo.Me duket se edhe ne kemi filluar te mendojme si keta te Perendimit:kur fillojme ndonje lidhje,perpara mendojme ndarjen sesa quarjen perpara te lidhjes.Ky mendim/forme eshte e gabuar per mendimin tim,nqs do mendosh per ndarje,ndarja do vije.Nje cike me optimizem ne lidhjet dashurore.Ne fakt edhe menyra e bashkjeteses nuk eshte e keqe,por jo te jete e gjate.
Rozalina,a bashkjetohemi bashke /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bukuroshja

Primus registratum

dasmat jane te shtrenjta kushtojne para
me mire pa dasem fare por mos haroni celebrimin ke gjendja civile

:confused: per bashkejetese ,sjam kurre ,une nuk duroj motren time edhe pse e dua shume .Sa per martese ,po me zuri ne ate moment qe mund te them PO,mire te ma beje gjithe jeten do ta duroj /pf/images/graemlins/laugh.gif ,dhe do te me duroje ca ti besh... :shrug: /pf/images/graemlins/tongue.gif

Nadia81

Primus registratum

bashkejetesa se nqs nuk je me e dashuruar me nje person e ke shume me te lehte ta lesh.Pastaj kur martohesh tenton dhe te lesh trashgimtare sic e kerkon natyra,dhe behet akoma me i veshtire divorci.Pastaj, pastaj,kur je e martuar(dhe kjo vlen per femrat me shume) e kupton shume me me vonese qe gjithcka ka mbaruar sepse ne fund te cdo dite ja ve fajin nje aryeje te jashtme dhe asnjehere problemeve qe ekzistojne brenda ciftit.Them se jane pergjegjesite e marteses qe te bejne ta realizosh me vone dicka dhe kutpohet frika se cdo besh me tej kur ke humbur gjithe keto vite kot!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Nqs nuk hyjn "Femijet"....shum PRO per te dyja.

Kur ka fmi ndermes(nen nje bashkjetes)...esht shum e veshtire ti japesh vlerat e duhura tyre,sepse s'mund ti kuptojn ..dhe "normaliteti" shndrrohet nen nje form NEGATIVE shembull-prindror.

P.s Ne t'vertet jam kunder istitucioneve(tip martesa&tj)....po nejse! /pf/images/graemlins/laugh.gif

the_Cont

Primus registratum

kam idene se diskutimi lind ngaqe nuk dallohet se cfare ndryshimi ka midis marteses dhe bashkejeteses.
ne fund te fundit ndryshimi ka te beje me nje koncept juridik sic eshte martesa dhe asgje me shume. besoj se nese jeton me dike detyrimet apo te drejtat nuk varen nese kjo bashkejetese ka nje finalizim zyrtar si martesa.
nese do te informoheshit pak me shume lidhur me legjislacionin ne fuqi(edhe shqiptar) do te kuptnit se ndryshimet midis ketyre koncepteve po zvogelohen cdo dite.
dhe nese me ndryshim mese tyre do te kuptonit te paturit femije ose jo askush qe eshte i martuar nuk eshte e thene qe detyrimisht duhet te kete femije (nese nuk e do kete)

Nadia81

Primus registratum

The_cont, hajt me shndet albforumin se po e shoh qe e paske postimin e pare :tipsy:

Mr.Wolf

Primus registratum

Sic e tha edhe The_Cont me siper,bashkejetese apo martese eshte e njejta gje.Vetem nje procedure ligjore eshte dallimi.(Po ajo procedure ligjore ta nxin jeten,po ja fute kot nese vendos te martohesh)

Princesha

Primus registratum

Ka edhe persona per te cilet, opcioni martese nuk duhet te ekzistoje :angel:

bebivogel

Forumium maestatis

kjo pyetje duhet tu behet atyre te cilet e kane provuar si njeren e tjetren ... mjaft dhame mend sikur i dime te tera... secili ka parimet e tij/saj ... e te partnerit gjithashtu ... teme qe zgjatet ne nje pike ... kot qe rri hapur... :shrug:

Mr.Wolf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb] kjo pyetje duhet tu behet atyre te cilet e kane provuar si njeren e tjetren ... mjaft dhame mend sikur i dime te tera... secili ka parimet e tij/saj ... e te partnerit gjithashtu ... teme qe zgjatet ne nje pike ... kot qe rri hapur... :shrug: [/qb]
Une kam bashkejetuar per afersisht 1 vit me nje person qe kishte shume rendesi per mua dhe mund te them qe beja nje jete prej burri shpie /pf/images/graemlins/laugh.gif asokohe.E kam provuar te paren.Prandaj mund te imagjinoj,duke pare njerez te martuar se c’bejne,se jeta martesore eshte e ndryshme nga bashkejetesa vetem ne emer.Natyrisht,ka edhe pergjegjesira,telashe e detyrime te tjera ne martese,po kjo nuk do te thote shume,ne vetvete!

bebivogel

Forumium maestatis

puna eshte je dakort apo jo?... se te pyes nje te martuar thote JO nuk eshte mire ... pyet nje qe ka bashkejtuar ... te njejten gje ... hajde merri vesh pra... :shrug:

Mr.Wolf

Primus registratum

Une do te doja te isha i lire dhe i lidhur,njekohesisht /pf/images/graemlins/laugh.gif .Sikur te ishte realisht e mundur kjo! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kesaj pyetjes a je dakord apo jo me njeren a tjetren me gjith mend qe nuk do te dija se c’pergjigje t’i jepja! :shrug:

Bukuroshja

Primus registratum

Mendimi im eshte se me mire ta kesh te dashur por te kesh gjithmone hyrjen tende mevete.
Ne kete menyre e perdor e mban dhe e largon si do vete.
Se pastaj plaket ai edhe pastaj te shkojne syte tek te tjeret.
Ose plaket ai edhe e shikon se spo ja var kush dhe se bashkejetuesja e tij fillon e behet me e bukur dhe seksi dhe me e admiruar i kerkon martesen por ajo ne ate kohe nuk e do martesen pasi ka eksperiencen.

Ju sugjeroj te martoheni vetem per dashuri.

Bukuroshja

Primus registratum

Juve vajzat jeni budallaqera.

Martojeni dhe pastaj te tjerat. Martojeni nje here. Pastaj mendoni se a eshte e mire apo jo bashkejetesa.

Mirupafshim :wave:

Bukuroshja

Primus registratum

Cfare eshte nje burre i martuar?

Nje burre i martuar eshte nje njeri i lumtur se kur shkon ne shtepi e pret gruaja e tia.

Cfare eshte nje burre ne bashkejetese?

Eshte nje burre i deshtuar qe rrezikohet te perfundoje i vetmuar. :wave:

Bukuroshja

Primus registratum

Cfare eshte nje femer e martuar?

Eshte nje Femer qe i jep krenari mashkullit qe i ri ne krah.

Cfare eshte nje femer ne bashkejetese?

Eshte nje femer e mashtruar.

Rambla

Primus registratum

:lol:

u donte içik gallat mas librave :book: /pf/images/graemlins/laugh.gif

per ata qe flasin vetem per nje procedure ligjore do ti ftoja te studionin si lind 'drejtesia'.

p.s. une vazhdoj :lol: akoma.