Bashkjetesë apo Martesë?

Princesha

Primus registratum
Re: Bashkjetesë apo Martesë?

...nqs pranon bashkejetesen dmth qe s'ke respekt per veten (gjithmon nqs je nis nga deshira e partnerit) e ata qe deshirojn bashkejetesen nuk kan qellim martesen por kalim kohe, kryerje nevojash (si gatim, pastrim, sex etj etj), dhe me tej nuk dihet ... si te eci te eci.

E mos me thoni mu qe eshte parapergatitje martese :rolleyes:

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb] Konsideroj se, duke mos pasur obligime gjate bashkjeteses, ciftet jane te prirur me shpesh te lendojne njeri tjetrin, te tradhetojne njeri tjetrin dhe ne fund te ndahen sahe ju ka enda atyre, gje qe nuk con drejt rruges se nje jete me te lumtur dhe te begatshme martesore.

Shqiptarja [/qb]
ne fakt eshte krejt e kunderta. respekti reciprok (ai qe ju femrat e kerkoni me ngulm, si seks i dobet qe jeni) krijohet vetem ne BAZA TE LIRA.
pra duke qene se bashkejetesa eshte nje lidhje pa detyrime, ajo eshte per rrjedhoje E LIRE, e pikerisht kjo liri krijon ne te BARAZINE e RESPEKTIN RECIPROK (ose shqip, te ndersjellte).

i vetmi problem ketu, eshte qe bashkejetesa eshte nje fenomen kondranatyre. sepse siç e dime ne natyre gjerat NDERLIDHEN nepermjet ligjeve natyrore, te cilat jane FORCA HIERARQIKE, me i madhi sundon me te voglin.
pra neqofte se e quajme henen satelite te tokes, ajo patjeter eshte me e vogel ne mase dhe e varur nga kjo e fundit, po ashtu dhe toka ne lidhje me diellin, ose dielli ne lidhje me gakaksine.

ps; martesa eshte lidhje HIERARQIKE, pra NATYRORE. per rrjedhoje ne te nuk ka BARAZI, as mund te kete RESPEKT RECIPROK. njeri partner eshte gjithmone i varur nga tjetri.
fatkeqesisht natyra i ka kriju gjonat keshtu. dhe aq me mire per te, bile edhe per ne. [/qb]
O bilbil....
Une them qe, bashkjetesa eshte krijuar ne kete kohe "demokratike" e ne nderkohe, juve djemve kjo gje ju pelqen (sepse akoma deshironi te jeni sundues, si ne nje lidhje ashtu edhe ne familje-patriarkal), nderkaq kete e kerkoni sepse nuk deshironi obligim, detyrim, kufizim lirie te tepruar nga ana juaj, ndersa ne anen tjeter kjo bie ndesh me kohen per te cilen ju keni mall, ate kohe te para ca e ca viteve kur ishit ju "me te fortit". Por ja qe gjerat kane ndryshuar, edhe pse ne sot kemi liri, nuk deshirojme qe ju me ate pak force qe ju ka mbetur te na "shkelni ne fyt"!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Arjola

Primus registratum

une nuk besoj ne martese (per momentin anyway). Per mu eshte harxhim lekesh per celebrimin, dhe harxhim energjie kur iu thua njerezve qe je e martuar. Ne kete kohe qe ka ardh, martohesh, dhe mbrapa ca kohesh merzitesh me partnerin (bo shamate, arguenton), dhe gjeja e pare qe pops in your mind, eshte Divorci. Dhe pastaj hajde jepi llogari, mamit, babit, vellait, dajes...'nuk me intereson, ti vete u martove me te keshtu qe vete mbaje). Ec aty o clla, bashkejeto me cunin/gocen, njkeresit nuk kane nevoje per sundim, kane nevoje per shijim te jetes.

E di si eshte puna...ky eshte mendimi im, dhe kujt mos i pelqeje...te pelcase nga inati.

p.s. une bashkejetoj me partnerin tim per shume kohe...dhe para ca kohesh me pyeti per martese dhe i thashe SORRY JO. :wave: :smash: :wave:

Arjola

Primus registratum

une s'di me fut o lal, pastaj thashe qe nese nuk te pelqen mendimi im, perqendrohu mendimit tend. Sorry qe nuk te pelqen e...tani me ke merzitur i cik...po do mundohem ta ndryshoj i cik per ty. /pf/images/graemlins/wink.gif

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DukeNukeMX:
[qb] Eshte e njejta gje,vetem nje cope leter nga bashkia eshte ndryshimi! [/qb]
Kshu kerkoni ta beni ju, por nuk eshte ne fakt...

Filthy Bastard

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb]
Fillimisht postuar nga DukeNukeMX:
[qb] Eshte e njejta gje,vetem nje cope leter nga bashkia eshte ndryshimi! [/qb]
Kshu kerkoni ta beni ju, por nuk eshte ne fakt... [/qb]
Pse,realisht,cfare eshte? Si e mendon ti? Mos me thuaj ndonje dogme fetare,te lutem! Ti vete,me sy ne balle,si e sheh?

Dua

Primus registratum

Dasmat i dua shume, martesat jo. Perkushtimi, dashuria dhe pergjegjesia ndaj njeri tjetrit nuk dmth se patjeter duhet te vihet ne leter. Martesa eshte per njerez te shekullit 15 kur vetedija e njerezve ka qene shume me e ulet se kjo jona, besoj. Preferoj bashkejetesen, jo formalen.

D.

Princesha

Primus registratum

:lol: hajde hajde sa asht modernizu rinia shqiptare

si thot Ritmi i rruges "jeni degjeneru ne menyren bashkekohore" /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

nejse...

mesa kujtoj mu be pytje nga nje zoteri nga salla ktu /pf/images/graemlins/smile.gif

Un me sy ne ball (po perdor shprehjen tende), e shikoj kshu, (nuk jam nis ktu me te kthy ne rrugen e Zotit kshu qe mos ki frike se nuk te bej propagande fetare), eshte thene edhe mesiper, prandaj e pashe te arsyeshme mos ta perseris edhe nji her, megjithate martesa ne vetvete te ven me shume para pergjegjesive sesa nje bashkejetese (qe mund te niset si plotesim nevojash, sic e kam permend mesiper), si rrjedhoje nuk mund ta prishesh aq leht(per te mos u zgjatur shum), gjithmon sipas mendimit tim, me sy ne ball /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Filthy Bastard

Primus registratum

Pytja ime ishte vetem nje provokim i vogel se e merrja me mend,pak a shume,si do reagoje! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Une nuk jam per t’u marre shume seriozisht! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Princesha

Primus registratum

Jo, se shum seriozisht nuk te mora un, po mire qe e the vete. /pf/images/graemlins/smile.gif

Reagimi, jo keq e? /pf/images/graemlins/wink.gif