Bar kafe "ANTIREZISTENCA"

Erind

Forumium maestatis
Re: Bar kafe "ANTIREZISTENCA"

Ti me amazon quan karakterin, jo nje stil jetese "alla amazona-s"??

Kordelja

Valoris scriptorum

Natyrisht Ersi, flase per cilesite jo stilin e jeteses, kij parasysh.. /pf/images/graemlins/wink.gif

Erind

Forumium maestatis

Per nje person qe ka nje fare formimi, mund tja lejoj vetes te leshoje nje interviste te tille.

pjese e mare nga nje artikull i "Gazetes Shqiptare"

Flet Zhaklinë Dhimojani: Si u martova me kryepolicin

Meshkujt e Zvicrës ngordhin për vajzat shqiptare

Si u dashuruat me zëvendësdrejtorin e policisë së Bernës?
Gjithçka ndodhi qysh në takimin e parë. Mbaj mend se takimi i parë ishte një takim pune, pasi unë isha përkthyese. Kur u ndamë ai më pyeti nëse mund të takoheshim ndonjë ditë për të biseduar përsëri. Gjatë takimit të dytë i thashë se kisha qenë e martuar me një sipërmarrës italian dhe se kisha një vajzë. Por atje, në Zvicër këto gjëra janë të zakonshme, ashtu siç janë kudo në Europë. Kështu më pas u lidha përfundimisht me Stefanin dhe martesën e organizuam para 1 viti. Ai më bleu një vilë katërkatëshe dhe një "Opel", me të cilën dal pasditeve me vajzën, kur im-shoq është i zënë. Këtu meshkujt zviceranë kanë një respekt të madh për vajzat shqiptare. Disa shokë të burrit tim i kërkojnë atij të ndërhyjë për të ndërmjetësuar në martesa me shqiptaret sepse na i çmojnë bukurinë, ndjeshmërinë, sjelljen dhe faktin që jemi punëtore.

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Natyrisht Ersi, flase per cilesite jo stilin e jeteses, kij parasysh.. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Dhe pak lufte brenda ne raport ka bukurine e vet dhe nuk jam pro per "lepe qepe".

Kordelja

Valoris scriptorum

Fatkeqesiht ne Shqiperi nje mashkull qe i mban canten e rende femres se vet etiketohet "trap"...keto detaje e bejne nje mashkull "te ndryshem" :shrug: , pozitivisht dhe negativisht per fat te keq. :confused:

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Pse Ersi ti nuk je dakort qe meshkujt shqiptar kane modi un po ruvidi??? Them pak per mos te hapur hendek. le ta keme me pak... [/qb]
Me thene te drejten se kam menduar me shume hollesi kete pike, pasi nuk e kam pare tek vetja.

Erind

Forumium maestatis

[qb] Fatkeqesiht ne Shqiperi nje mashkull qe i mban canten e rende femres se vet etiketohet "trap"...keto detaje e bejne nje mashkull "te ndryshem" :shrug: , pozitivisht dhe negativisht per fat te keq. :confused: [/qb]
s'me duket nje shembull per te klasifikuar nje kategori, ajo mund te jete edukate dhe gentilece qe nje person mund ta kete dhe nje tjeter jo.

Kordelja

Valoris scriptorum

Ti harron qe ne opinionohemi dhe e ngaterrojme xhentilesen, dhe krijojme dopio sjellje per situata te njejta ne prani te ndryshme.

Ate per artikullin e pate pohim apo pyetje.. :idea:

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuk di pse kam qene perhere kundra konvencialitetit...dhe e demonstroj pa prishur rehatine :shrug:

Ersi, ka ndonje gje te keqe qe tani ne europe 50-60 % e cifteve ndahen nga partneri :confused: , apo ka ndonje te keqe qe tentojne dhe gjejne nje partner tjeter. :confused:

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Mos me thuaj qe persa ke jetuar ne shqiperi nuk ke vene re te babai vellai kusheriri komshija (zgjidhe vete) agresivitetin persa i perket trajtimit te gruas??? Agresivitet i lidhur ngushte me nje mentalitet te kalbur sipas te cilit femra vetem duhet te ule koken?? Nuk mund te vendosi ose dhe kur e ben e ben brenda mureve te shtepise sepse perjasht duhet te jete qingj??? [/qb]
Qe shqiperia ne shoqerine e saj ka nje mentalitet "maskilist" dhe ne familje ekziston nje raport "patrirkal" kjo eshte nje dicka qe dihet por dhe duhet te themi qe ky fenomen sa vjen dhe dobesohet.

Ema

Goddes

Une them se burri duhet te jete burre,te dije te krijoje dialog,te jete me i ashper se gruaja dhe njekohesisht me i forte se ajo(fizikisht dhe shpirterisht).
Femra do trajtuar butesisht jo si thote njoni qe njof:"femres duhet me i rraf ene venin ku ulet".
Me kete dua te them se femra ka qene vertet e shtypur ne Shqiperi por nga ana tjeter kjo lirir e gjitha njeheresh i ka dhene dore degradimit,imoralitetit dhe shfrytezimit te femres.
...

A man ...

Erind

Forumium maestatis

[qb] Nuk di pse kam qene perhere kundra konvencialitetit...dhe e demonstroj pa prishur rehatine :shrug:

Ersi, ka ndonje gje te keqe qe tani ne europe 50-60 % e cifteve ndahen nga partneri :confused: , apo ka ndonje te keqe qe tentojne dhe gjejne nje partner tjeter. :confused: [/qb]
O korde, mos e trajtoni temen sikur keni perpara nje person qe duhet te bindni, per vlefshmerine tuaj.

Fakti i ndarjeve dhe i mos impenjimit ne raport per ta shpetuar ate nuk eshte ndonje gje e bukur, nuk eshte qe tregon ndonje emancipim ne kete pike, por thjesht justifikon nje rrethane jo komode.

Kordelja

Valoris scriptorum

Ema, ti me habit :shrug: une te falenderoj per variantin "bute-eger respektivisht per femer-mashkull"...nuk i afrohem as tundimit....nejse.

Ersi, nuk te bind dhe jam jashte faktorit personal, pa lidhje dmth, po diskutojme...tani ca te ben ty te acarohesh ne komoditetin e saj :confused:

Mua e vetemja gje qesharake mu duk oferta per 'shkusllik" zyrtar bere kesaj "ambasadores" sone, vetem kaq...tjetersoj me behet qejfi qe shqiptaret nuk martohen vec me fermere a ku di une.

Ema

Goddes

E moret se prapthi.S'dua njeri qe te me shkele me kembe...

nejse se s'kam kohe tani,kam shume pune /pf/images/graemlins/frown.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Enigme qeni

Kur mua, qenin, me nxjerrin shetitje, perballe atij pallatit te madh me shtatore, xhamllek, kulla e kupola ne sheshin aty prane, shoh shpeshhere nje lloj kamioni te bukur me ngjyre te zeze, gjithe lajlelule, ndaluar mu para portes se madhe.perreth ka nje turme njerezish.Dhe, papritmas, nga porta dalin kater burra qe mbajne ne sup nje arke te gjate, pa te shkruajtura siper.Edhe kjo arke eshte e bukur, fund e krye e stolisur.Dhe njerezit e veshtrojne, nderkohe qe kater burrat e vendosin me kujdes ne kamionin aq te bukur.Ç’te kete Brenda? Vemendja e publikut, madheshtia luksoze, solemniteti i veprimeve te lene te mendosh se arka permban dicka jashtezakonisht te vyer, ushqime te rralla e te mocme, gjithsesi gjera per te ngrene, ndryshe s’kish sesi te shpjegoheshin gjithe ato ceremoni. Pastaj, ndersa arka mistersioze venodset ne kamion, kam vene re se disa nga te pranishmit, sidomos gra, shperthejne ne denesa.Edhe kjo te shtyn te besosh se eshte fjala per ushqime, te zgjedhura e te shijshme.Tek shohin qe i shpien tej, ata me grykesit deshperohen kaq shume sa nuk arrijne t’i mbajne lotet.
Ja konkluzionet ku do te conte thjesht gjykimi i shendoshe.Por njerezit jane ca tipa shume te cuditshem.Ec e gjeje ti se cfare mbyllin ne ata senduke te mrekullueshem dhe pse i lene t’ua marrin keshtu, mu para hunde, pa bere asnje qendrese.Qajne si vica, por s’luajne as gishtin per ta penguar nisjen e tyre.Ç’njerez te cuditshem!

Dino Buxati

P.s.Shih si na sheh nje qen ne qenieve me TRU :confused:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

morrison1.jpg

ene thuni qe nuk kam fytyre poeti,jo po po deshet thuni

Erind

Forumium maestatis

Korde, une nuk them qe njerezit njeher qe lidhen nuk duhen te ndahen, por them qe njerezit para se te ndahen te kene nje motiv te mire per vendimin qe marrin dhe mos ta bejne ne emer te emancipimit se une dua liri si snobista.

Pastaj ajo pjesa artikullit qe solla une, non ti fa girare i cogl... eshte shkrimi fundit faqja tjeter.