Bar kafe "ANTIREZISTENCA"

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Bar kafe "ANTIREZISTENCA"

Caught in the fire of love

You come to us
From another world
From beyond the stars
And the void of space
Transcendent, pure of unimaginable beauty
Bringing with you the essence of love

You transform all who are touched by you
Mundane concerns troubles and sorrows
Dissolve in your presence
Bringing joy to ruler and ruled
To peasant and king

Lexo cik se flasim praper me vone po he :thumbsup:

Ema

Goddes

In his frenzzied love for you
he longs to break
the chains of his imprisonment

I Have no choice.... /pf/images/graemlins/frown.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Une nuk DU me e pas parasysh :book:

Mjes Ersi

ndonje fare ideje per bisede :idea:

Erind

Forumium maestatis

Gazeta Shekulli...

Titulli.

"Shqipëria, vendi ku burrat shdërrohen në gra dhe gratë në burra"

Ema

Goddes

Ideja per bisde:
Libri i preferuar,poezia e preferuar,sjkrimtari i preferuar /pf/images/graemlins/laugh.gif

Hajdeeeeee

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga ErSI:
[qb] Gazeta Shekulli...

Titulli.

"Shqipëria, vendi ku burrat shdërrohen në gra dhe gratë në burra" [/qb]
Tregohu mo i qarte,jo vetem titl pls. :confused: :confused: :confused: :confused:

Erind

Forumium maestatis

Fjalori i Kristoforidhit ka të dhëna të mrekullueshme dhe herë-herë të çuditshme. Kristoforidhi ka mbledhur frazeologji popullore me një poetikë të brendshme dhe befasuese, ka të dhëna për kultet pagane, madje dhe citon vargjet folklorike. Shënimet e Kristoforidhit janë plot substanca gjuhësore dhe historike. Nuk harron analizën e etimologjisë dhe atë të fjalëformimit. Në faqen 211 të këtij fjalori unë kam lexuar diçka të habitshme. Kristoforidhi shënon fjalën e rrallë “mërkosh”.

""" Këtë fjalë ai e ka gjetur në fshatin Dumre, në Shpat të Elbasanit""".

Njëjësi “mërkosh” e ka shumësin “mërkosha”. Sipas Kristoforidhit “mërkosh i thonë atij burri, që i ka pjellë gruaja, i cili dergjet në shtrat posi lehonë dhe pret e përcjell ata që vijnë për ta parë”. Ky fakt i pabesueshëm hap një hulli të madhe studimi. Eqrem Çabej nuk harron ta theksojë këtë fakt dhe madje të bëjë klasifikimin shkencor të mirëfilltë të faktit. Sipas Çabejt, zakoni i mërkoshit quhet në gjuhën e shkencës universale të antropologjisë me emrin “kuvadë”. Çfarë përfaqëson kuvada? Ky zakon është tipik për popujt shumë të lashtë, madje për ata popuj që quhen paraindevropianë. Dihet se në epokën prehistorike popujt që erdhën nga Hindia u vendosën me disa valë të mëdha emigracioni në kontinentin e vjetër evropian. Këtu ata gjetën popuj akoma edhe më të vjetër, që quhen paraindoevropianë, për të cilët dihet shumë pak.

Kordelja

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Sa per Kristoforidhin, kujt i thu jezerces qe thote "populli geg" dhe "gjuha gege" ma keq se greket vete...

Sa per matriarkatin me vjen inat qe nuk vertettohet Nice kur thote qe historia riperseritet...kur do na vije radhaaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erind

Forumium maestatis

Zakoni i Kuvadës është zakon tipik i matriarkatit të lashtë. Ky zakon tregon rëndësinë absolute të gruas në komunitet. Kur gruaja lind çuditërisht burri i saj e imiton madje vishet si grua dhe hiqet si lehonë dhe sikur gjoja ai e ka lindur fëminë. Njerëzit e tjerë e urojnë atë sikur ai të ishte gruaja. Për këtë zakon janë shkruar libra të tërë dhe asnjëherë nuk është bërë një sqarim shterues. Zakoni i kuvadës ka mbijetuar deri në fillimin e shekullit XX vetëm tek shqiptarët si dhe tek baskët në Pirenej të Spanjës. Zakoni i kuvadës ngjan me një skenar teatror të etnopsikologjisë së popujve shumë të vjetër

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]Sa per matriarkatin me vjen inat qe nuk vertettohet Nice kur thote qe historia riperseritet...kur do na vije radhaaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Filluan te fluturojne ketej.

Kordelja

Valoris scriptorum

Ersi Zeqoja e paraqet kaq konvencioanle situaten sa ty nuk duhet te te trembi aspak matriarkati, une s'kam pare mashkull me nje fare kulture tre mos jete i magjepsur nga miti "amazona"... /pf/images/graemlins/wink.gif

Me duket se po na vjen Emke /pf/images/graemlins/tongue.gif

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]une s'kam pare mashkull me nje fare kulture te mos jete i magjepsur nga miti "amazona"... /pf/images/graemlins/wink.gif
[/qb]
Do te thoje femer?!

Kordelja

Valoris scriptorum

Koha e amazonave...

Ersi, nje mashkull me nje fare kulture do qe krenar dhe do e konsideronte te kishte ne "zoterim" nje femer "stil amazone", arsyeja ...jane shume ne fakt.Nuk po flas per ato qe "nderrojne seks" sipas Zeqos apo historise, flas per modelin e moderuar te tyre te koheve moderne /pf/images/graemlins/wink.gif

Nuk di ne ma kap...

Kordelja

Valoris scriptorum

Lara, edhe ajo pune eshte bere /pf/images/graemlins/wink.gif ...por natyrisht une nuk po e vijezoj aty diskutimin, por diku tjeter /pf/images/graemlins/wink.gif