Bar kafe "ANTIREZISTENCA"

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Bar kafe "ANTIREZISTENCA"

The road not taken

All through our lives we are faced with decisions. Each judgment we make heads us down a new road. We may take many precautions to assure that this is a safe path, or assess that it is the best choice.
But what of the road not taken?

It is always a matter of second guessing trying to decide even after a road has be chosen that the course is the best one. Then if the direction does not seem beneficial we wonder....

What of the road we did not take?

Life is made up of roads but it is also like being on a moving sidewalk that speeds up if we attempt to traverse it in reverse. There is no way to turn around and go back to a crossroad.

Can we only theorize about the road we did not take?

If by chance we feel the road we did not choose might have been the better choice, we must seek a route that might then take us in that direction. When we see another opportunity the decision is again before us.

Like being trapped in a maze which road do we take?

Since no two lives are identical, neither are the roads we take. The opportunity of today is not the destiny of tomorrow. Like the ticking of the clock that notes the passing moment there is no returning.

Select a road and wonder about the road not taken?

Turn the kaleidoscope and know that you will never again be able to regain the exact image or color combination. This is like the routes that spill out in front of us as we constantly search for a course.

Which is the right one and what of the one not taken?

No pausing, no time to consider at the crossroads. It is carry forward or the door of opportunity is passed and the road not taken is left behind forever leaving only speculation as to its direction.

Regret is this homage to the road not taken?

We can relate to being at the right place at the right time, this is confirmation of a wise choice in roads. The same is conversely true of being in the wrong place at the wrong time, the selection being a bad one.

Consequence is this punishment for the wrong road?

Sometimes like driving into the dark of night our headlights give only a glimpse of what is ahead. So easy to miss a turn or sign as we pass through this darkness on our journey.

Hindsight is this a mirror to the road not taken?

Guilt is the enemy, indecision the means, remorse the vehicle to cruelly judge the selection of the roads one takes in their life that do not have a positive result or ending.

The unanswered question, the road not taken.

Cheryl C. Helynck

/pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif :confused:

Ema

Goddes

...Ishte ende e merzitur per letren e mbrenmshme.Tani edhe po e kercenonin.Fill pas letres kish teelfonuar Julen qe te shpejtonin Hertimet.As nuk kish ne mend ti nderpriste.
Ishte thjesht e trembur,kishte brenda ndjesine e te ikurit pa lene pas asgje.
Paperina s'ksih ardhur akoma.
-Perseri me vonese kjo-mendoi Ema.

...Duke ardhur rrotull pa nje leter te bardhe prane portes.E mori ne duar.Ish e shkruar me shkrim dore,kaligrafi e bukur,por qe nuk e njihte.
Emes!
Keshtu niste letra....Leximin ja nderpreu Kordelhja qe huyri shend e vere brenda.neser ka per ta lexuar -tha ajo.
Ne ato cate vuri re letren qe Ema mbante ne dore.
-E gjeta poshte deres -Tha Ema.
-Kercenim tjeter?-pyteti Kordele
-Me duket si leter dashurie-tha Ema -vetem se parfumi qeka si ilac mizash /pf/images/graemlins/smile.gif .
Kordelja s'duroi me.Ja mori prej duarsh letren e filloi te lexonte:

Me pelqen kur hesht,sikur te mos ishe,-
dhe me sheh nga larg e zeri im nuk te arrin.
Thua sikur prej teje fluturuan syte
dhe goja nga nje puthje tu vulos.

Si gjithe keto sende qe me rrethojne,
ti ngrihesh e mbushur me shpirtin tim.
Flutur e gjumit te trazuar,
ti je vete fjala trishtim.

Me pelqen kur ti hesh dhe rri si e larget.
Suikur une te shqtesoj,flutur qe fergellon
me veshtron nga larg dhe zeri im nuk t'arrin.
Lerme qe une te hesht tani ne qetesine tende.

Lerme qe une te flas me ty ne kete heshtje.
E shndritshme si nje llambe,si nje unaze.
E heshtur e plot yje,ti je si vete nata.
Ti hesht me heshtje yjesh,nga qetesite e largta.

Te dua kur ti hesht,sikur me zhdukesh fare.
E largme dhe e dhimbshme,sikur te jesh e vdekur.
Mjafton nje buzeqeshje-perse duhet nje fjale?
qe une te gezohem se s'ershte e vertete vdekja.

....
-Kaq?
-Pse deshe edhe me shume se kaq pallavra se bashku-foli Kordele.
-Mua mu duk e bukur-tha Ema...
-E bukur po,por jo per ty....
-Si jo per mua-pyeti e lenduar Ema.
-Ema ketu thote:Me pelqen kur ti hesght,dmth asnjehere.Pra o e kane nisur gabimisht,ose kane dashur te tallen.
Ema perkuli koken menjane.Kordeles ju duk sikur po qante.
Ne ato caste pa nga rruga Paperinen qe vraponte per ne lokal,edhe nje here tjeter me dy ore vonese...

Kordelja

Valoris scriptorum

-E shastisura- tha Kordelja- i ha shume embelsirat, po c'eshte me e bukura nuk ka dhe paragjykime per pasticerite... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ne fakt letra per Emen ishte vec nje kopje e kesaja:

Sunday 19th

My beloved angel,

I am nearly mad about you, as much as one can be mad: I cannot bring together two ideas that you do not interpose yourself between them.

I can no longer think of anything but you. In spite of myself, my imagination carries me to you. I grasp you, I kiss you, I caress you, a thousand of the most amorous caresses take possession of me.

As for my heart, there you will always be - very much so. I have a delicious sense of you there. But my God, what is to become of me, if you have deprived me of my reason? This is a monomania which, this morning, terrifies me.

I rise up every moment saying to myself, "Come, I am going there!" Then I sit down again, moved by the sense of my obligations. There is a frightful conflict. This is not life. I have never before been like that. You have devoured everything.

I feel foolish and happy as soon as I think of you. I whirl round in a delicious dream in which in one instant I live a thousand years. What a horrible situation!

Overcome with love, feeling love in every pore, living only for love, and seeing oneself consumed by griefs, and caught in a thousand spiders' threads.

O, my darling Eva, you did not know it. I picked up your card. It is there before me, and I talk to you as if you were there. I see you, as I did yesterday, beautiful, astonishingly beautiful.

Yesterday, during the whole evening, I said to myself "she is mine!" Ah! The angels are not as happy in Paradise as I was yesterday!

Honore de Balzac, French writer, to Evelina Hanska, a Polish countess, June 1836.

Ema

Goddes

...

Presidenti rrinte ne kembe dhe fliste sa me kembe e me duar,kurse Godfellow dhe Godfather rrinin te ulur.
-He a i kihet kaull ktyne?
-Per q'at Sall Salltajk per mu le t'rrajne qi sot.-foli Godfellow
-T'rrajne?-tha i nervozuar Godfather.Sun rrajne m'shpi t'tyne,zhllepat,po deshin me ardh kto,me na prajsh shoqnine neve....

-Ca po thone-pyeti Danae arfaxadin qe pergjonte me gote pas deres.
-S'e di-tha ASrfaxad-flasin me kod.
-Shushke-i tha me inat Danae-e mori goten vete.

...

-Si kto noset na i kan pro m'shpi,ato le ti qisin perjashta-tha Presidenti.
-Po me i cu m'Kro preso-tha Godfellow.I myllim te kulla eme.S'dalin mo.Ene masanej sun kallxojne gjo ene as me cu ashu letrash anunime.
-Ne s'ina kaurr,-tha Godfather.Le t'ikin m'shpai t'vet.

...
-PO he morte vesh gje-pyeti arfaxad
-Posi s'e mora vesh-tha Danae.
?
-Po me lavderonin mua-tha Danae.Po ziheshin me njeri-tjetrin se ksuh te me shoqeronte sonte ne kinema.
-Po per mua ca thane?-tha Arfaxad
-Nuk thane gje mi.S'u doli koha....
-Shtrige-Tha me veten arfaxad-por nuk foli.S'donte te prishte marrveshjen.

Kordelja

Valoris scriptorum

Kordeles iu kujtua Muji dhe kulla e tij, pastaj Eposi e mendja fluturoi ne zanat e ujit...ah sikur te qe nje zane e perhimte ujerash te akullta me floke te gjate e te krehur nga rryma e kthjellet, sa te bukura qene endrrat.... /pf/images/graemlins/frown.gif :confused:

Ema

Goddes

...
Ema pa Kordelen.
I kish hedhur syte tutje nga kopshti pas lokalit e veshterimi i ish ngulur atje tutje prej nje ccope here.NUk deshi ta levizte,s'deshi as t'i fliste.E dinte se per cfare po mendonte,ja njihte koken,terurin e saj romantik,syte e zgjuar.Ja njihte dashurite,shpirtin e madh,deshiren per te ndihmuar gjithkend.
Vetem ai s'e njihte sa duhej...ose bente sikur-keshtu mendonte Ema,ndersa dielli shtrihej mbi catine e barit dhe ajo mendonte per takimin eme parukieren pasdite.

Ema

Goddes

513.jpg

Stefano accorsi dhe Giovanna Mezzogiorno nga filmi me yll :"L'ultimo baccio"

-Eheehehe

Kordelja

Valoris scriptorum

Kordelja ishte perhumbur, nuk kuptonte me asgje, sapo kish lexuar dicka qe e kish prekur shume, c'jete ironike qe jetojme.Perse heqim dore, perse nuk kembengulim....dhe thirri pa dashje...

-S'dua, s'dua te heq dore, ky boshllik i krijuar, kjo gje e pashijuar sic duhet....nuk mundem.
Ema beri sikur nuk e degjoi, nuk kish pse te fuste duart ne ujera te turbullt, llumi kish pluskuar dhe rendesa ia kish lodhur edhe asja shpirtin."Ne lufte me veten dhe trishtimi merr rruge" adaptoi ajo kete shprehje qe e kish degjuar diku.
I perflaku ne koke imazhi i saj ne pasqyre pasi te dilte nga parukierja.
-Sa kalama i lumtur-mendoi-do jem e bukur dhe do kenaqet pasqyra, kohe e hedhur dem, shihu ne pasqyre dhe dashurohu me imazhin tend, sa mitologjike si version.Sa absurde...

Kordelja

Valoris scriptorum

You kissed me! My head drooped low on your breast
With a feeling of shelter and infinite rest,
While the holy emotions my tongue dared not speak,
Flashed up as in flame, from my heart to my cheek;
Your arms held me fast; oh! your arms were so bold --
Heart beat against heart in their passionate fold.
Your glances seemed drawing my soul through mine eyes,
As the sun draws the mist form the sea to the skies.
Your lips clung to mine till I prayed in my bliss
They might never unclasp from the rapturous kiss.

From You Kissed Me by Josephine Slocum Hunt

/pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

I love your lips when they're wet with wine
And red with a wild desire;
I love your eyes when the lovelight lies
Lit with a passionate fire.
I love your arms when the warm white flesh
Touches mine in a fond embrace;
I love your hari when the strands enmesh
Your kisses against my face.

From I Love You by Ella Wheeler Wilcox

/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ema

Goddes

Sytë e saj ishin të shkëlqyer dhe ngrohnin me buzëqeshje duke shikuar syt e tij; buzët e saj dukeshin të uritur për puthjen që e thërriste...

Puthja
Akoma kishte mjaft dritë jashta derës, por brendia me perdet e lëshuara dhe zjarrin që digjej në hi me një shkëlqim fare të pakjartë, krijonin përplotë hije të thella në dhomë.
Brantaini u ul në njërën nga ato hijëzime; e cila e kishte pushtuar atë, por që atij nuk i pengonte. Mungesa e kjartësisë sikur ia kishte huazuar atij guximin që t’mund t’i fiksonte sytë e tij me ngrohtësi ashtu siç kishte qejf në vajzën që ishte ulur pranë shkëlqimit të zjarrit.

Ajo ishte shumë e pashme, me një delikatesë të veçantë dhe ngjyra të pasura që i takonin një tipi brunete të shëndoshë. Ishte mjaftë e qetë, ashtu siç e përkëdhelte me përtaci gëzofin e shëndoshë të maces që rinte shtrirë në prehërin e saj, dhe here pas here i hedhte shikim hijes ku rrinte ulur shoqëruesi i sajë.
Bisedonin me zë të qetë, për gjëra indiferente që haptazi dukej se nuk ishin gjëra që rëndonin mendimet e tyre. Ajo e dinte se ai e do – një burë i sinqertë, jo i vrullshëm i padjallëzuar mjaftë që t’mund t’i mbajë të fshehur ndjenjat e veta, çka dhe nuk kishte dëshirë ta bëjë. Për vetëm dy javë të kaluara e kishte fituar miqësinë e saj përgjithmonë. Ajo priste me besim që ai t’ia propozonte veten dhe kishte ndarë mendjen që ta pranoj. Për më tepër Brantainit i mungonte pamja tërhjekëse dhe nuk kishte rëndësi të veçantë, por ishte jashtëzakonisht i pasur; dhe asaj i pëlqente dhe kërkonte sigurinë dhe pozitën që mund t’i ofronte pasuria.
Gjatë një pushimi mes bisedave të tyre të çajit të fundit, u hap dera dhe djaloshi i ri hyri të cilit Brantaini i ishte mjaftë i njohur. Vajza ktheu kokën drejt tij. Një hapërim apo dy e sjellën atë pranë saj, u përkul tej karrigës së saj – para se ajo të kuptonte synimin e tij, çka nuk e kishte marr me mend se ai as që kishte vërejtur mysafirin e saj – e rrafshoi afshin e zjarrtë, duke mbajtur puthjen me ngulm në buzët e saj.

Brantaini qetë u ngritë; u ngritë edhe vajza, por me rrëmbim, dhe i posa ardhuri mbeti të qëndronte mes tyre, duke kacafytur një kënaqësi të vogël dhe njëllojë mosbindje në fytyrën e tij.
“Besoj,” belbëzoi Brantaini, “E shoh se paskam qëndruar shumë gjatë. Unë – Unë nuk kam menduar që…, më duhet t’ju dëshiroj ditë të mirë.” Ai e mbërtheu kapelën e vet me të dyja duart, dhe mbase nuk kishte vërejtur se ajo ia kishte zgjatur dorën, mendja e saj nuk e kishte braktisur plotësisht atë, por ajo nuk mund t’i besonte vetes për të lëshuar ndonjë fjalë nga goja.

“Më var nëse e kam parë atë duke ndenjur aty, Nati! E di se ishte shumë e pakëndshme për ty. Shpresoj se më fal këtë herë – këtë të papritur. Pse, çka lidhje?”

“Mos më prek; mos mu afro,” iu kthye ajo me hidhërim. “Kush mendon se je duke hyrë në shtëpi pa i rënë ziles?”

“Erdha brenda me vëllaun tënd, siç bëjë shpesh herë,” u përgjegj ai ftohtë, duke u arsyetuar. “erdhëm së bashku. Ai shkoi lartë dhe unë erdha këtu duke shpresuar se të gjej. Sqarimi është mjaftë i thjeshtë dhe plotësisht e arsyeton te ti këtë palakmueshmëri që ishte e pashmangshme. Por më thuaj se më fal, Natali,” ai i lutej me butësi
“Të t’fali! Ti nuk e di se për çka flet. Më lerë të kaloj. Varet se a do të mund të të fal ndonjëherë për këtë.”

Në gostinë që pasoi ku ndodheshin edhe ajo dhe Brantaini, ajo iu afrua atij me një stil të çiltër tërhjekës kur e pa.

“A më lejon të ju flas për një çast a më tepër, z. Brantain?” e pyeti me një buzëqeshje joshëse por të turbullt. Ai dukej skajshëm i pikëlluar; por kur ajo e mori për krahu dhe filluan të ecnin së bashku, duke kërkuar ndonjë qoshe të lirë, një rreze shprese u përzie me mizerien gati komike në dukjen e tij. Siç dukej ajo ishte shumë zemërhapur.
“Mbase nuk do të duhej të bëja këtë bisedë, z. Brantain; por – por, oh, ndihesha tejet palakmueshëm, gati pothuaj mjerueshëm që prej takimit të papritur pasditën e kaluar. Kur mendoja se si ndoshta e keni keqinterpretuar atë ngjarje dhe i keni besuar ndodhisë” – shpresa grumbullohej dukshëm duke marrë epërsinë mbi mizerjen në fytyrën e rumbullakët të padjallëzuar të Brantainit. —“Natyrisht, e di se nuk ishte ajo asgjë për ju, por për hir timin dua që ju të kuptoni se z. Harvy është mik shumë i afërt. Se, ne përherë kemi qenë sikur kushërinjë – si vëlla e motër mund të thoja. Ai është shoku më i afërt i vëllaut tim dhe shpesh e merr të drejtën që të ketë privilegj të njëjtë si anëtarë i familjes. Oh, e di se është absurde kjo, e pavend për tua thënë juve këtë; madje edhe e padenjë,” ajo gati sa nuk qante, “por ajo se çka ju mendoni për - për mua, ka shumë rëndesi tek unë.” Zëri i saj paksa me shqetësim u ngrit. Mizeria nga fytyra e Brantainit u zhduk i tëri.

“Pra, vërtet ju brengoseni se çka unë mendoj znj. Natali?” U kthyen në korridorin e gjatë të errësuar që ishte vijëzuar në ty dyja anët me bimë të gjata dhe të hijshme. Ecnin ngadalë deri para fundit të saj. Kur u kthyen për t’i rigjurmuar hapat paraprakisht të bëra, fytyra e Brantainit ishte vezulluese, ndërsa e saj triumfuese.

Harvy ishte në mesin e mysafirëve në dasmë; dhe ai iu afrua në një çast të veçantë kur ajo ndodhej vetëm.
“Burri ytë,” i tha, duke qeshur, “më dërgoi këtu që të t’puthi. “
Një skuqje e shpejtë e kaploi fytyrën dhe qafën e saj të lëmuar. “Mendoj se është e natyrshme për mashkulin të ndjehet dhe veproj këndshëm në rrethana sikur kjo sot. Ai më tha se nuk dëshiron që martesa e tij të pengojë gjithë atë afërsi të këndshme që ka ekzistuar mes teje dhe meje. Nuk e di se çka i ke thënë ti atij,” pasoi buzëqeshje e pacipë, “por ai më dërgoi këtu që unë të t’puthë ty.”
Ajo ndihej si një lojëtar shahu, që nga lëvizja e mençur që ka bërë, dukej se kishte drejtuar lojën në drejtim të menduar. Sytë e saj ishin të shkëlqyer dhe ngrohnin me buzëqeshje duke shikuar syt e tij; buzët e saj dukeshin të uritur për puthjen që e thërriste.
“Por, a e dinë,” ai vazhdoi qetazi, “unë nuk i thash atij, do të ishte jomirënjohëse, por mund të ta them ty. Unë më nuk puthi femra, qenka e rrezikshme kjo punë.”

E po mirë, ajo kishte Brantainin dhe milionët e tij. Njeriu smund të ketë gjithçka në këtë botë; dhe pak e pakuptimtë qe nga ana e saj që të priste puthjen.

Kordelja

Valoris scriptorum

French Kissing tips

This is a guide to basic kissing, i.e. you learn the basics and get the basics right, then experiment and try different styles and more advanced techniques.

The basics

1. Brush your teeth, get a good bath, nicely groomed and clean and fresh, before meeting the other person. There's nothing worse than kissing the rear end of a garbage truck

2. Get into a comfortable position - you can't kiss if your back feels like it's gonna break. Suggestion - Sit side by side on a comfy sofa.

3. Hold your lover , firmly but gently - don't cause pain. Suggestion would be to hold the shoulders, the neck or gently on the side of the face, one side or both sides.

4. Move your faces closer. Don't bump noses. Suggestion would be the guy angle his face slightly so you don't bump noses.

5. Kiss gently, normal closed lips kissing, and close your eyes. Closing your eyes increases the sensations you feel, and also sets the mood.

6. Continue kissing gently. Get comfortable with simple closed lips, lip-to-lip kissing before going anywhere else.

7. If fine till here, tentatively, slowly and lightly draw your tongue across the other person's lips.

8. Chances are from here, if the other person lightly parts her tongue, slowly explore the other person's tongue in a light licking motion.

9. The tongue has a very sensitive surface, which is why tongue to tongue is the essence of french kissing.

10. After you've tried lightly licking the other person's tongue, you can try sucking on it, wrestling with it ( see if you can hold it to the floor of her mouth ) and other things like that.

11. Explore the other areas of the mouth. Especially the roof of the mouth. Lightly lick, or tickle the area with your tongue.

12. Don't bite. whatever you do, don't bite.

13. Don't swing your tongue round and round like a windmill. Explore lightly, don't drill your way through.

14. Breathe through your nose. Breathe through your nose. I say again, breathe through your nose.

15. Follow so far? You can lightly use your hands too, lightly rubbing the other person. Suggestions, along the waist, along the back, the arms, especially the inside of the arm, the neck, maybe running your fingers through her hair. Again, don't cause pain.

16. Continue kissing.

Z007.jpg

/pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ema

Goddes

Puthja është shprehje e parë fizike e tërhjekjes mes veti të dy personave. Nëse ndjejmë dashuri, dhe fjalët janë të pakta për ta përshkruar atë dashuri, atëherë aty sërish janë buzët që përmes puthjes i shprehin edhe ndjenjat më të thella nga qenia e jonë....

PUTHJA - FRYMËMARRJE E NEKTARTË

Nëse për sytë thuhet se janë pasqyrë e shpirtit, atëherë për buzët mund të thuhet se janë paqyrë e ndjenjave tona. Në rast të gëzimit, në buzë shfaqet buzëqeshja. Nëse ndjejmë dashuri, dhe fjalët janë të pakta për ta përshkruar atë dashuri, atëherë aty sërish janë buzët që përmes puthjes i shprehin edhe ndjenjat më të thella nga qenia e jonë.
Në qoftëse e shfletojmë fjalorin e gjuhës së sotme shqipe, për puthjen mund të gjejmë vetëm këtë sqarim: "PÚTHJ/E, ~A f. sh. ~E, ~ET. Veprimi dhe rezultati i tij sipas kuptimeve të foljeve PUTH, PUTHEM..."
E pabesueshme apo! Vetëm ky sqarim. Po ashtu në fjalorët ndërkombëtarë si p.sh ajo e "Chambers 20th Century Edition" puthja sqarohet me këto fjalë: "ledhatim apo përshëndetje me buzë". Si duket fjalorët fare pak dijnë për puthjen!
Përderisa Kolerixhi puthjen e quan si "frymëmarrje e nektartë", Shekspiri këtë e quan "Vulë të dashurisë".
Dy njerëz mund të jenë pranë njëri tjetrit, mund të adhurohen, mund ta shikojnë në sy njëri tjetrin, por lidhja e tyre vështirë është të mbijetojë nëse ata nuk puthen mes veti. Puthja është shprehje e parë fizike e tërhjekjes mes veti të dy personave. Në këtë rast kur flasim për puthjen, nuk është fjala për puthjet e shpejta në faqe, por për puthjet dhe çastet që dëshironi t'mos përfundojnë asnjëherë, kur gjaku ju vlonë, preheni në përqafim të partnerit, frymëmarrja shpejtohet, ju kaplon një ndjenjë e kënaësisë së papërshkrueshme.
Për t'iu shmangur situatave të nervozës dhe palakmueshmërive tjera, psikologët sygjerojnë se gjat puthjes së parë, partnerët duhet të jenë vetëm. Gjat puthjes më së miri është të fillohet nga buza e epërme apo e poshtme dhe pastaj të kalohet në variacione të ndryshme të saj. Njëkohësishtë duhet puthur edhe pjesët rreth buzëve, si mjekrën, faqet, sytë, qafën... Nga e gjith kjo e rëndësishme është që të keni vetbesim dhe të kontrolloni me situatën. Kjo do të krijoj një ndjenjë sigurie edhe te partneri.
Sipas disa studimeve është vërtertuar se shumica e femrave, pikërishtë gjat procesit të puthjes së parë me partnerin vendos se a do të flej me të apo jo. Edhe po të jeni mashkulli më i kujdesshëm në planetin tone, përshtypja e puthjes së parë ka vend të veqantë në botën e femrës.

Puthja e përsosur

Puthja e përsosur mund të ndodh vetëm me personin të cilin vërtet e duam dhe ndihemi të plotë në prani të atij personi. Shumë më tepër sinqeritet dhe afërsi ka në puthjen me personin që e duam se që ka në puthjen me dikë që fare pak e njohim. Edhepse puthja e mirë mund t'i bashkojë dy njerëz, ka shumë të tillë që frikohen ta puthin dikë. Nëse pyeteni se kur duhet puthur, përgjigjia e shumë psikologëve do të ishte: pritni gjersa të krijohet mes jush dhe personit që adhuroni një afri e këndshme, një shkallë e tërheqshmërisë që ju përgjigjet. Dilni me simpatinë tuaj disa herë para se të vendosni të putheni me të. Meshkujt zakonisht në shumë raste janë të padurueshëm, mrëpo gjithnjë duhet të kenë parasysh se për të lënë përshtypje të qëlluar, është më mirë të pritet gjersa femra ndihet e përgatitur për të dhuruar një gjë të tillë. Puthja mund të jetë sipërfaqësore dhe e thellë në aspektin emocional. Dhe kur njëher dy persona ndihen të relaksuar dhe të gatshëm për puthje, atëherë ajo do të jetë shenjë për të zbuluar gjërat më të mira dhe më të bukura që i ofronë dashuria e vërtetë.

Puthja pengon rrudhat në fytyrë dhe RITË imunitetin.

Ka shumë tregime për shëndetin dhe puthjen. Që në fillim para së gjithash mund të themi se puthja është e mirë për dhëmbë, ngase gjat një veprimi të tillë, ajo ndikon në tajimin e lëngut të pështymës që ka për qëllim shpërlarjen e dhëmbëve nga ushqimi dhe mbrojtjen nga kariesi. Pra si duket puthja është më e efektshme se pasta për dhëmbë. Në anën tjetër, pakëson streset, zvoglon shtypjen e gjakut dhe rit imunitetine organizmit. Në buzë ndodhen një numër i madhë i fijeve nervore, dhe gjat prekjes së buzëve tuaj me të partnerit, ndizet zjarr i madh i përjetimeve. Rritet puna e zemrës, ndihet qarkullimi i shtuar i gjakut në fytyrë e shpesh dhe lëkura djersitet nga kënaqësia.
Një puthje e zjartë është në gjendje të djeg 6.4 kalori në minutë, ndërsa gjat vrapimit digjen 11.4 kalori në minutë. Si duket puthja është e efektshme sa edhe aerobiku. Gjat një puthjeje franqeze aktivizohen 34 muskuj dhe hulumtimet klinike bëjnë të ditur se gjat këtij procesi pengohet me sukses krijimi i rrudhave në fytyrë e me këtë ngadalsohet procesi plakjes së lëkurës.
Sipas një gazete gjermane një mesatarisht një vajzë do t'i puth 79 meshkuj para se të vendos të martohet për një. Ndërsa në librin e Guinisit, shkruan se puthja më e gjatë ka zgjatur 17 ditë e 10 orë.

Si puthen aktorët e njohur

Se a janë a të famshëm aktorët e njohur në puthje, le të shohim deklarimet e partnerëve të tyre gjat xhirimeve filmike.

Mickey Rourke dhe Kim Besinger (Në filmin: Shtatë javë e gjysëm)

"Ta puthësh Mickey Rourkin është njëjtë si ta lëpish një shpuzore cigare" - ka thënë Kim Besinger, partnere e Mickey Rourkit në filmin Shtatë javë e gjysëm

Rachel Ward për Ricahrt Chamberlainin nuk ka vërejtje (Zogjët vdesin duke kënduar), përderisa për Jeff Bridges-in thotë se puthet sis peshku i artë, është i ftohtë dhe i jargët!

Vivian Leigh ka deklauar për Clark Gable se i vje era nga goja sa që gati nuk i kishte rënë të fiktë kësaj. Përveq tjerash edhe i lëvizte dhëmbi jo i përforcuar mire në gojë!

Mia Farrow për Robert Redfordin ka theksuar: "Ai njeri nuk dit ë puthet fare! Vazhdimisht e kam lënduar gjuhën në puthjet me të sa që mezi prisja të përfundoj xhirimi!"

Lauren Bacall i tha Humphrey Bogart-it gjat një filmi: "Të kundërmon goja!". Më vonë ajo u martua me të edhespe ai vazhdonte të pinte duhan dhe viski.

Claire Danes dhe Kate Winslet, partnere të Leonardo DiCaprio-s në film kanë theksuar se gjatë puthjeve a i terrorizonte. Para se të puthen, ai përdorte ushqim të forte, si mushkerinjtë, melqi, dhe gjëra tjera me erë sa që kanë ndjerë ligështi pas puthjeve me të.

(marre nga mjellma.org)

Ema

Goddes

O Zot cfare do t´ishte njerzimi pa gruan, o Zot pa gruan? " Do t´ishte i shkrete, o Perendi, tmerresisht i shkrete . (Mark Twain)

Ema

Goddes

Puthja

Puthja në faqe është formë e një përshëndetjeje miqësore dhe familjare, kur keni marrëdhënie konfidenciale.
E kundërta ndodh, nëse putheni me njerëz që janë thjesht të njohur, sidomos kur bëhet fjalë për gra. Nuk është aspak elegante që një çift të dashuruarish të puthen në publik. Këto veprime janë eskluzivisht private dhe mund të vënë "në siklet" të pranishmit.