Re: banka e shqiperise - 2 -bashkefajtore per gjendjen e keqe te shqipetarve
Asterix
I/e sapoardhur
Anetar/e # 6848
Shkruajtur më 05 Mars, 2004 16:53
--------------------------------------------------------------------------------
o meri leopardi nuk do me dit shume me targetat e bsh, e ka mendjen ke ai miku
-------------------------------------------------
me kujtohen fjalet e Nanos thene drejtusit te mjaft-it kur u be takimi per punen e gomones ne janar te ketij viti, ku kryeminstri i tha qe gjoja ai drejtues kishte kunj me te ne menyre personale.
ai djale i shkolluar jashte ,me nje eksperience disa vjecare ne organizatat jo qeveritare qe ndihmonin te varferit ne afrike , me nje kulture te "ndryshme" te shokut nano i indinjuar me fjalet e kryeministrit shqiptar kur del nga kryeministria thote :
e cfare kunje kam une me kryeministrin ?????
pra, ai drejtues 23 vjec mbaruar per shkenca politike ne amerike kishte kunj personal me kryeministrin Nano !! :smash:
po ku i con mushka drute keta shqipot e tipit nano.
po i kritikove per gabimet e tyre te fusin ne ca "kallape" te tipit , ke kunje me mua personalisht.
edhe ti asteriks i bie fyellit ne nje vrime sikur une paskam gjithmone kunje me Cimin.
cfare mentaliteti eshte ky Asterix ????
.
cfare kunj mund te kem une me CIMIN apo me ata te tjeret te bordit te B.SH.?????
ma dai ........
shpresoj qe Cimi mos ta mendoj si Asterix me keto paranoja sepse pastaj eshte me te vertet per tu shqetsuar per gjendjen shendetsore-mentale te governatorit .
nejse..... jam i sigurt(shpresoj te pakten) qe cimi nuk e "mendon" si asteriks /pf/images/graemlins/wink.gif
po ne vazhdojme me ligjin e bankes se shqiperise sepse ka me te vertet gjera qe jane te ndryshme ne krahasim me BCE .
-----------------------------
L'Eurosistema è indipendente. Nell'assolvimento dei compiti assegnati all'Eurosistema, né la BCE, né le BCN, né i membri dei rispettivi organi decisionali possono sollecitare o accettare istruzioni da organismi esterni. Le istituzioni e gli organi comunitari, nonché i governi degli Stati membri, si impegnano a non influenzare i membri degli organi decisionali della BCE o delle BCN nell'assolvimento dei loro compiti. Al fine di garantire la continuità dei mandati dei governatori delle BCN e dei membri del Comitato esecutivo, lo Statuto del SEBC prevede:
per i governatori, un mandato rinnovabile di almeno cinque anni;
per i membri del Comitato esecutivo, un mandato non rinnovabile di otto anni (va sottolineato che, per garantire la continuità di quest'organo decisionale, i suoi membri, ad eccezione del Presidente, hanno mandati scaglionati nel tempo);
la rimozione dei governatori dall'incarico solo nei casi di incapacità ad assolvere il proprio mandato o di colpe gravi e la competenza della Corte di giustizia delle Comunità europee a dirimere qualsiasi controversia in questa materia.
--------------------------------
per me shume informacion shikoni.
http://www.ecb.int/about/escb_it.htm
po tek ne eshte qe pjestaret e bordit jane ne fuqi per 7 vjet e me te drejte qe te risgjidhen.
pse ........??????
pse e kemi te ndryshme nga BCE , apo edhe kjo ben pjese ne teorine sepse jemi ne faze tranzicioni edhe duhet qe te kemi keta persona sesben ne drejtim te B.SH.
pra edhe mbas 21 vjetesh do te kemi prap keta persona ne krye te bankes se shqiperise duke na sjelle nje "vazhdimesi" ne politiken e saj per vite me rradhe.
po nuk eshte mire qe edhe ne ta bejme si ata te evropes qe mbas 8 vjet pune ne bordin drejtues te bankes se shqiperise keta persona te lirojne vendin te tjerve (sigurisht me scalione ne kohe) qe te kete nje rinovim ne kete institucion.
pse gjithmone ne bejme gjera alla shqiptarshe me nje mentalitetin e NJE-shit edhe ne ekonomie mbi te gjitha ne banken e shqiperise .
pse nuk ka ne shqiperi profesore te tjere universiteti me te zote sesa keta te sotmit te bankes se shqiperise qe te punojne aty ????'
kam dyshimin qe ky ligj eshte bere nga njerez qe jane me kulture moniste.
nejse....... edhe kete futeni ne xhep sepse sic kemi thene peshku mban ere nga koka , dhe koka eshte mire qe te rinovohet 1 here ne 7 vjet e mos te zgjidhet me.
ky eshte mendimi im modest sigurisht qe eshte i kundert me ata te ...................