Re: Dokle: Topi, një vote 500 mijë euro
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: m@sTe®mInD</div><div class="ubbcode-body">Une i referohem NJEREZVE. Ligjet dikur i bente mbreti si ti tekej, keshtu ndodh edhe ne Shqiperi prej 17 vjetesh. S'eshte nevoja qe te flas une... Nano ne 1997 akuzoi Berishen per cdo gje dhe kur erdhi puna asnje akuze nuk u ngrit ne prokurori kunder Berishes. Nga ana tjeter, Berisha per 8 vjet me radhe nuk la gje pa thene per Nanon, publikisht gjithmone, e quajti kancer te Shqiperise, Padrino, Kryemafioz e lloj lloj "cilesish" te tjera dhe kur erdhi puna i shtrenguan doren njeri tjetrit sikur asgje te mos kish ndodhur, tallen tralalane secili me votuesit e vet. Askush nuk i ndie, sidomos ne PD. Keta dy njerez (njerez?) qe jane alternuar ne diktaturen shqiptare te 17 viteve te fundit, nuk ka patur as ligj as "sherbyes te ligjit" qe ti prekte, ndaj dhe une ligjin nuk e marr fare parasysh sepse ligji mund te perdhoset e shperfillet shume lehte nga keta dy personazhe dhe zagaret e tyre. A NUK JU MJAFTON KJO ? Ca dreqin doni me ju o njerez qe te kuptoni si funksionojne gjerat ne vendin tone ? Sinqerisht une nuk ju kuptoj dhe nuk ju justifikoj dot (ju mund te mos e rruani per kete gje) por problemi eshte qe shumica e shqiptareve jane "injorues" siç jeni dhe ju.
Dinit gje ju qe Berisha ne 1993 a 1990 e ca trafikonte naften kontrabande ne Mal te Zi duke thyer embargon ? Jo... e moret vesh kur e deklaroi ai. As kjo s'mjafton ?
Po qe Nano eshte multimiliarder i bere i tille ne vetem 10 vjet, ju mjafton ? Jo, as kjo s'mjaftoka...
Boh... s'di me ca te them sepse eshte kaq absurde e gjithe kjo situate. Lum si ju... </div></div>
Me duket se nuk lexon fare se ç'fare kam shkrojtur, ose ne rastin me te mite, lexon ne diagonal /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif
Je duke shkrojtur te njeten gje qe une kam shkrojtur deri tani, qe dikush qe shkel ligjin, duhet te çohet ne dyert e gjykates, e nuk mjafton te akuzosh ne mbledhje partie, pasi tre dite pas mbledhjes u harrua.
Dokle ne kete rast ben te njeten gje, nuk çon dosjen ne gjykate me provat e duhura, po vetem deklaron ne mbledhje partie, e kete nuk e ben qe te denoncoje korrupsionin si fenomen, se po te ishte aq i ndershem e aq qytetar kete do ta kishte bere kur kishte per shef Nanon, qe u be milioner si thua ti gjate periudhes qe Dokle isjhte zevendes kryeminister.
Sa per gjerat ne vendin tone, mendoj se thuajse te gjithe i dine, jo per gjo po jemi vend ku th&th mer dhene brenda dites, ja kalon ne shpejtesi dhe CNN biles.
Ta kam thene dhe me siper qe qellimi i temes nuk ishte te njihej gjendja e vendit tone, po te trajtohej nje çeshtje, e te propozoheshin alternativat se si mund te zgjidhej sadopak.
Sa per shembujt qe me kerkove me siper, per vendim gjykate per korrupsion, mos harro se Fatos Nano beri 4 vjet burg, e ne ate kohe i dridheshin leqet e komeve dynjose me vjedh hapur shtetin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
Nuk po them qe vjedhjet kane qen zero, po kan qen ne perqindjet mesatare te vendeve te tjera.