Anti-Corruption Hotline!!!

komino

Valoris scriptorum
Re: Anti-Corruption Hotline!!!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

sa per ate qe thu ti Kondra...un nuk e di kush esht drejtori portit te dr tani..por te them i gjo lali ty...per motive pune fisi im ka pas shum pun, trasferta ne portin ne dr, dhe te them, si jan permiresu gjonat tani nuk kan qon kur me par,...

[/ QUOTE ]

Tani po e besoj une se eshte "permiresuar" porti i durresit! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Tani qe ne dogana ka njerez te besuar edhe fisi i fioralbes paska per te punu me mire.

komino

Valoris scriptorum

O Kontra, nuk thote njeri qe nepotizmi eshte gje e mire.
Por menyra se si serviret ky muhabe me ngjan si nje foltore e KPD-se nga ku edvini dhe erioni shajne salen me rob shpije.

Problemi eshte se ne shqiperi eshte mjaft e veshtire te luftohet plotesisht nepotizmi. Edhe une po ta kisha qeverine ne dore, do te leshoja ne ndonje rast. Jo per gjo, po i bi me mos fol me gjysmen e fisit pastaj! /pf/images/graemlins/smile.gif

Mua me duket luks te flasesh per dy tre raste, te paqarta te nepotizmit (ne fakt dy prej tyre nuk kane te bejne fare me nepotizmi, vetem rasti i dhenderit ishte me bindes), ne nje kohe kur ne shqiperi lulezojne lireshem dhe si askund ne bote, trafiqet, krimi i organizuar, monopolet e ishpushtetareve, korupsioni, vjedhjet etj., eshte vertete mjaft e papershtatshme.
Pikerisht prandaj them se me keto akuza Sales i beni vetem mire. Pasi tregohet nje kontrast i jashtezakonshem me qeverine e kaluar.

[/ QUOTE ]

Po sikur keto te ishin thene ne fushate elektorale, mendon se do e votoje berishen?
Shpresoj per ekuilibrin tend mendor qe pergjigjia te jete jo.

Gysi, bej nje hap prapa, lexo ato qe ke shkruar dhe mendohu mire. I konfirmon keto ide vertet??????!!!!!!!

komino

Valoris scriptorum

na mbytem budallenjte

apo maskarenjte?

plehra te shoqerise shqipetare dhe njekohesisht elite e politikes?

Paskan te drejte edhe keta te vjedhin dhe askush nuk duhet te flase derisa te tejkalojne nivelin e vjedhjeve te qeverive te meparshme.

Sa e kishin caktuar ate nivelin se harrova?

Sa miliard kane te drejte te vjedhin militantet e salnit derisa zgjedhesit te kene te drejte ti kritikojne?

Vjedhje eshte pak keta po RREMBEJNE cte mundin.

Ne fakt po nxitojne perpara se te vije data e rizgjedhjes se presidentit.

Po ne fakt e kane faqen by..e dhe do vijne perseri te na shesin "luften" ndaj korrupsionit te te tjereve per te marre perseri vota dhe keto qe shkruhen ne kete teme do i kene harruar deri atehere.

komino

Valoris scriptorum

Vertet cfare propogande do te bejne ne 2007?!

Do te thone se nuk kane arritur kurfirin e vjedhjes se Nano&amp;co dhe i duhet akoma kohe????!!!!!

Ligji kunder nepotizmit ishte nje shkelje me te dyja kembet e cfaredo meritokracie po shkelja e tij nga ata qe e imponuan te ben per vjelle.

bob

Primus registratum

a mund te me thuash lehtesisht se cfare po vjedhin aman

ca mund te arrijne te vjedhin kur nuk eshte krijuar nje buxhet i plote , ata te meparshmit lane aq shume vrima probleme e shohim cdo kund
cuitem me ju,eshte cmendurisht e pabesueshme si mund te trajtohen e thuhen gjera te tilla nga ju
deri dje shanit te majtet,mendoj,mesa shihet ketu!
sot shahen keta qe kan vetem pak muaj ne qeveri dhe shkruani qe po vjedhion me shume se te paret
ne nje kohe qe nuk eshte levruar asnje fond nga BB e FMN
edhe pse keto jane cmimi per te cilin ne duhet te paguajme ne dekada /pf/images/graemlins/shrug.gif

nuk e kam idene se cfare moshe keni,interesante /pf/images/graemlins/frown.gif(

mos u imprsiono nga fjalet banale qe kam shkruajtur,i meriton mbishkruesi /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

komino

Valoris scriptorum

Jo ofendime personale!

Cfare po vjedhin????!!!!
Pyetje eshte kjo?
Po vjedhin te njejta gjera qe vodhen "te tjeret" dhe me te njejtat menyra (disi me trashe ne fakt po ky nuk eshte faj).

Problemi eshte se po bejne edhe "benchmarking" dhe ndiejne ndergjegjen "te paster" derisa te arrijne ne nivelin e vjedhjes se te tjereve.

komino

Valoris scriptorum

Te dashur miq,

Ne vazhden e iniciatives antikorrupsion te ndermarre nga kryeministri Berisha, i cili eshte padyshim kryeministri me anti-nepotist dhe anti-korrupsion qe ka pasur ndonjehere Shqiperia, ju bejme me dije se:

1. 66 milionë Euro është fondi qe menaxhohet direkt nga dhendri i Sali Berishes, i cili eshte "perzgjedhur" drejtor i nje projekti kyc të Bankës Botërore në Ministrinë e Punëve Publike.

2. A e dini ju sot se vajza e kryeministrit, vetem pak muaj më parë, pas 3 korrikut sigurisht, ka hapur një zyrë konsulence që quhet “Malltezi dhe Kola”, e cila, sipas statutit, u jep konsulencë firmave që kanë probleme me doganat dhe tatimet, pra me firmat që konsideron babai i saj si problematike?...dhe për këtë arsye ditën e punës e fillon me 2,000 euro. Pse nuk e hapi më parë vajza e kryeministrit këtë zyrë?

3. A e dini ju se kush është sot drejtor i hipotekës së Durrësit, e cila sot rezulton se është hipoteka më e korruptuar në vend? Është kushëriri i parë i zotit Berisha. Me c'te drejte është emëruar atje?

4. A e dini ju se mbesa e familjes së kryeministrit është emeruar drejtore e Institutit të Sigurimeve dhe Kujdesit Shëndetësor, e cila sot menaxhon një buxhet që e ka xhiron vjetore 300 milionë euro? Pse duhej ky emërim dhe ata që flasin për konflikt interesi?

5. A e dini ju në fund të fundit se firma e ndërtimit e kunatit të kryeministrit, AK, z. Astrit Rama, është kthyer një nga firmat kryesore të ndërtimit 5 muajt e fundit, dhe KRRT-ja e dominuar nga prefekti i jep atij të paktën 5 leje ndërtimi për 5 muaj? Me paratë e kujt ndërton kunati i kryeministrit?

(Marre nga Shekulli, 3 maj 2006)
Burimi: Selfmaderadio

[/ QUOTE ]

ados

Primus registratum

vetem te jesh naiv, dhe te thuash nuk po vjedhin sepse nuk kane buxhet...
Firmat per fondet nga BB dhe FMN jane nenshkruar , qe kur ishte Nanoja..dhe kur kemi rrumpallen ne fuqi, behet leshimi i fondeve..
Dhe te shikosh ku do perfundojne...
Faktet jane si ato me siper..bej pak durim akoma...

bob

Primus registratum

absolutisht jo!

kur komunisteve iu rrezua busti te kembet kjo eshte mosha kur pashe tmerrin ne syte e tyre
jam rritur me frymen antikomuniste

perserit fjalen "vjedhje" e kote te vazhdojme me tej.
kur nuk ka se cfare te vidhet,bindu!
nese ne vend ka nje bllokim te situates ekonomike, tregetare shume shpejt do kete nje clirim te saj.
atehere do e kuptoni me qarte se cndodh dhe si ndodh,me ju eshte e veshtire te komunikohet,arsyeja eshte e thjeshte;nje verior ne pushtet dhe kjo ju rrin pak ngushte!
me vjen keq per ju,por deri ketu arrini

ika se nuk perqendrohet mendimi te fakti qe jetojne njerez te semure nga psikoza se dikush po vjedh nderkohe qe per vite vetem vodhen vrane e plackiten,krijuan listat e bukes shtetin policor
mos thoni jo!policia shume here kthente mbrapa autobus me militante te PD-se rruges per ne TR(thjesht pjesmarres te nje mitingu)FAKT

IK!

nothing

Primus registratum

great .1

ti ja din kuptimin e llafit DEMOKRAT...?

Partia Komuniste e RPPSH-s mori fund qe para se ti te shikoje bustin e xhaxhit...

e do thoja me plot bindje qe nese ky popull do te kishte nevoj per Diktatur tani esht momenti me ideal te pastroheshin mir e mir po jo denime po varje...

car jan kto kalamoj [ndaluar]per parlament mer pa pik autoriteti e pa pik prespektive...

thjesht mendojn te komandojn e te korruptojn ne c'do drejtim... pastrim total ne c'do drejtim te kontrodhojn gjithcka

ti imagjino po bohet nje apartament per familjen Berisha ne katin e dyt te Kryeministris... te trasferohet aty

ska mer ky dhe ato qe s'binden me veprimet e ktij banditi jeni jasht llogjike

ky esht njeriu me negativ i Kombit Shqiptar... skuptoj si nuk kapeni tek faktet booooooooooooo

re artu

Primus registratum

O Shiptar o miqe kudo qe jeni pse merremi me llafe gjithe jeta keshtu do na kaloje ne shqiptarve ne po shikojm momentin se cfar po ben SALA ky KRYEMINISTER nuk po bene asgje me teper se qeveria NANO. Ju thoni qe ne DURRES kryhet KORRUPSION i madhe e besojm por mos harrojm se ne DURRES bashkia e komplet DURRSI ishte i njerzve te NANOS kontinjeret me cigare ne DURRES u kapen e jo ne TIRAN. doganen ne TIRAN MIKU i NANOS drejtorin e tatimeve drejtorin e policis ecfar te tjera doni keshtu mos ju duket cudi e madhe per veprimet e BERISHES. MOS harroni se deri kur koto koka te politikes shqiptare do te jen ne krye ne asnjher nuk do te ecim perpara keshtu do vuajm ,por faji nuk eshte tek ato por tek ne qe votojm to akoma ne nuk kemi kuptuar se cfar duhet kerkuar e cfar duhet bere , ne nje kohe qe ne ubeme 15vjet refugjat neper dyert e botes e shume gjera tek ne kan ndryshuar per mire vendi jon eshte po aty me pak ndryshim. PSE.Dikushe mund te thote ne TIRANEjane ber ndryshime PO eshte pastruar Lana por tek lana ishte EDI RAMA qe sote K.P.S. e te gjitha ishin per te. Sa per dieni nuk jam as i majte e as i djathte, por dhe une si ju jam large shqiperis e kur lexoj ose degjoje per vendin tim me vjen keq per gjendjen atje, qe e mira eshte vetem per disa e jo per shumicen. NJe problem shume i rendesishem per ne per mendimin tim eshte qe te dyja qeverit tek ne e majta e e djathta kan folur shume pak per emigrantet e tyre si paisja me leje qendrimi ,shume pak te drejta gezojme ,na trajtojn si njerze te klasit te 3,4, etj etj..

bob

Primus registratum

fatkeqesia eshte se ketu ka nje turme te madhe komunistash,JU!

dhe dikush kur i shan se komunizmi eshte bere vetem per tu share absolutisht per asgje tjeter,po mir e keni ju kur se patem edhe per nje 5.vjecar tjeter dhe me kok ne bar te gjithe!

fatmirsisht jam shume anti komunist sa nuk e nderroj per asgje qe te me josh ne bot,vetem ne furre!

ej e kam pa bustin pertok dhe kam bertit ashtu me zerin e nje 14 vjecari,kam bertit plot plot,gerthit ma mire!

rrini se lat kokrren e namit!

mos me therrit me ne teme te lutem,hajde te erosi aty po behemi "protagonist"!

nothing

Primus registratum

re artu...

pse c'far po ben sala ?????

8 muaj e akoma nuk esht bo hapi i par... duhet te kishte perfunduar unaza n'Tiran... duhet te kishte filluar superstrada Lushnje-Vlor... jo per gjo po jan dhen fondet por jan pezulluar nga kjo qeveri [ndaluar]... pret momentin e votave booooo nejse tani per tani ka vetem pushime nga puna e zevendesime... imagjino te forten dje me njonin qe e kan heq nga puna ishim 3 veta ne tavolin

un viktima dhe nje demokrat..

flet viktima (me shkoll te lart) me hoqen nga puna qe kurr ne jeten time sme ka dhon kush nje kafe, dhe shikoj qe me zevendesuan me nje gangster qe mblidhte lek ne nje bilardo

i pergjigjet demoktrati epo normal ai ka investuar tek PD-ja DHE PARTIA NE NJE MENYR APO TJETER LEKET DO JA I KTHEJ

fol ti tani esht normale apo jo se kshu e mendojn te gjith kjo esht e keqa /pf/images/graemlins/shrug.gif

MLK

Primus registratum

fatkeqesia eshte se ketu ka nje turme te madhe komunistash,JU!

dhe dikush kur i shan se komunizmi eshte bere vetem per tu share absolutisht per asgje tjeter,po mir e keni ju kur se patem edhe per nje 5.vjecar tjeter dhe me kok ne bar te gjithe!

fatmirsisht jam shume anti komunist sa nuk e nderroj per asgje qe te me josh ne bot,vetem ne furre!

ej e kam pa bustin pertok dhe kam bertit ashtu me zerin e nje 14 vjecari,kam bertit plot plot,gerthit ma mire!

rrini se lat kokrren e namit!

mos me therrit me ne teme te lutem,hajde te erosi aty po behemi "protagonist"!

[/ QUOTE ]

14 vjeç ke bertit se ishe antikomunist /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mos na thush qe ke kriju PD qe ne moshen 10 vjeçare tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mos e hap thesin se nuk ben, jo per gjo po qelbet diskutimi /pf/images/graemlins/wink.gif

Vjedhja e korrupsioni skane lidhe as me komunizem e as me demokraci pasi jane fenomene qe egzistojne ne te dyja keto sisteme, biles ne demokraci akoma me shume pasi paraja qe qarkullon eshte me e decentralizuar.
Duke njohur personalisht nje pjese te madhe te njerezve qe sot kan ardh ne pushtet, biles dhe qellimet pse kane luftuar per ato vende pune do te ofendoja veten time nese do thoja ketu qe lufta kundra korupsionit eshte nje prioritet per ta /pf/images/graemlins/wink.gif
Mos na hapni barkun amon se ne tavolina bohen muhabete matrapazlliqesh e sa pare te marin kurse ketu shiten perralla me mret.
Se kam per natyre me qen spiun po te nxijrra vetem 10ù te atyre qe di i binte te behen zgjedhje nga e para e te na vine prape ne qeveri superhajdutat qe grabiten per 8 vjet.

Fioralbina

Primus registratum

sa per ate qe thu ti Kondra...un nuk e di kush esht drejtori portit te dr tani..por te them i gjo lali ty...per motive pune fisi im ka pas shum pun, trasferta ne portin ne dr, dhe te them, si jan permiresu gjonat tani nuk kan qon kur me par,...

[/ QUOTE ]

Tani po e besoj une se eshte "permiresuar" porti i durresit! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Tani qe ne dogana ka njerez te besuar edhe fisi i fioralbes paska per te punu me mire.

[/ QUOTE ]
Te bej nje pytje: ti zakonisht kupton gjithmon kaq pak? apo bon vet kshu? un nuk thash qe esht fisi im ne portin e dr, por qe tani esht permiresuar me shum situata..
nese ti do ti mbash syt mbyllur dhe nuk do te shofesh qe realisht situata politike dhe gjendja ekonomike e Shqiperise, dhe se ngadal, esht drejt permiresimit, ateher un nuk kam nermen te harxhoj oksigjen kot te bind ty, (nuk ka asigjo me te keqe se nje qor qe nuk do te shofi /pf/images/graemlins/cooli.gif) pastaj, secili ka opinionin e vet...ti mund te thuash qe esht i gabu i imi, un them qe o i gabu yti..

MLK

Primus registratum

Ekonomia shqiptare eshte komplet e bukosur, te thuash te kunderten do te thote se nuk merresh ne menyre direkte apo indirekte me biznes ne Shqiperi, pra i ke me fjalet e te tjereve.
Mund tju siguroj se asnje nga premtimet e bera ne fushate nga Berisha, premtime mbi te cilat fitoi zgjedhjet nuk eshte mbajtur deri me sot (premtime qe kane lidhje me biznesin)
Si mund te pohosh qe ekonomia eshte drejt rruges se duhur kur jo vetem nuk u ulen taksat mbi biznesin e vogel po tatimoret vijne e bejne shantazh e fusin pa asnje lloj kriteri bizneset e vogla ne biznes te madh!!
Kete se kam me te thene po me te provuar.
Ate qe fituan ishte mbyllja e aktivitetit pasi ai shtet nuk ofron asnje lloj serioziteti per te lejuar njerezit qe duan te punojne te ushtrojne nje aktivitet te ndershem.
Ky nuk eshte rast sporadik po reaksion masim i administrates se tatimeve qe ka per plan te realizoje shifrat e per kete nuk i interesojne fare kriteret.
Kjo quhet gjobe dhe eshte njesoj me gjobat qe vene kriminelet mbi biznesin, vetem se ne kete rast eshte shteti qe e ve gjoben e i mbeshtetur ne "ligjin" qe e interpreton si te doje e si ti interesoje.

Fioralbina

Primus registratum

tntn,
tani po te shpjegoj ate qe me par ti nuk besoj se kuptove cfare un doja te shprehja...
Shqiperia, me mir poplli Shqiptar, ka mar po aq sa meriton (e mos u irrito kot, ky esht mendimi im!!)
Nese ne kryen e pushtetit ne Shqiperi kan qen gjithmon persona te paafte, kjo esht faj e popllit ne pergjithesi, qe nuk ka ditur kurr cfare te zgjedhi dhe cfare realisht donte, (nuk do e haroj kur ate grun ne nje miting te Ps bertiste: ne nuk duam drita, nuk duam uj e as rug, vec partia te jet e bashkuar, qe ketu kupton inteligjencen e popllit tone, natyrisht jo te te gjitheve, por te atyre qe jan ne pushtet, qe bejn diferencen).
Pas "renies" se komunismit, pushteti kaloj nga nje diktator tek nje diktator tjeter, qe me gabimet e tij e coj Shqiprin drejt djegjes dhe renimit total...kur Sala erdhi ne pushtet, ish akoma nje personazh me ide politike akoma te papjekura, me shum shum difekte...gabimi me i madh qe beri ish aji qe nuk pranoj te linte pushtetin, u mundua te vidhte votat qe deri ne ate moment kishin qen gati te "shenjta" ne Shqiperi, duke mos respektuar ate principin e "democratica alternanza" ("alternim demokratik te pushteteve" besoj, me vjen keq po disa koncepte nuk arij ti perkthej tamom te thelb ne shqip) qe e ben nje qeveri te zhvillohet, (gabim ky i shum pushteteve, nje shembull, ne itali democrazia cristiana mbeti ne pushtet per gati 50 vjet)...Sala, prap mendimi im ky, gaboi rug, nuk duhet te kish mar drejtimin e nje partie, sepse nuk i ka cilesit e politikanit, duke konsideruar faktin qe irritohet dhe ngre zerin shum shpejt, dhe nuk esht aspak cinik, duhet te ish ber sindikalist..ate po do e bente shum mir, sepse ka ate cilesi, qe ngre popllin.
Pasi, me deshir pa deshir, "regjimi" i Sales mbaroi, filloj "regjimi" nanos...ky i fundit, i ka shum te theksuara cilesit e politikanit, di te sillet ne publik, di te aministroj ceshtjet publike dhe ne rug jo formale (cilesi e madhe kjo) esht cinik, dhe di si ta irritoj kundershtarin pa u ven ne dukje...ajo qe i mungon kti te fundit jan principet leale....kto cilesi aji i perdori vec per interesin e vet, dhe jo per interesin e personave qe e sollen ne pushtet...e beri Shqiperin djepin e korrupsionit, duke e renditur ne listen e vendeve te koruptuara pas disa vendeve te afrikes, qe dhe me mundim nuk arin ti gjesh dot ne hart...e shkatroj ne thelb ekonomin shqiptare, shiti cdo gje qe mundi per interes personal..
Tani pushteti ju rikthye prap Sales, qe sinqerisht tani po mundohet me mund ta permiresoj gjendjen, dhe me aq pak kohe qe kjo qeveri esht ne pushtet ka mar me shum kritika se cka mar qeveria nano gjat gjith kohes..kritika kto, qe behen se lejohen, dhe pse informacioni aty esht monopolizu, ne mos komplet, ne pjesen me te madhe...
ku dua te arij, tek ajo qe thash me par, secili mer cfar meriton...ne (ne=poplli) nuk kemi dit cfar duam, dhe akoma nuk e dim, se po ta dinim nuk do kishim lejuar, qe nano te rinte ne pushtet per dy mandate dhe berisha ne rikthehej ne pushtet perseri..,,dhe ti qe ben ter kto dallavere, besoj se ja nga ata qe ka votuar per po njerin nga keta te dy.

Fioralbina

Primus registratum

Po se merem me bisnese qe me lidhin me Shqiperin qe po them se gjendja ekonomike esht drej permiresimit..un nuk e di ne cfare sektori je aktiv ti ne bisnes, por po te bej nje shembull...nje agjenci turistike qe ne shqiperi operon ne sektorin e gjuetise, pervec se per te nis aktivitetin dhe per te mar licencen duhet te ndermari nje sere kostosh qe jan goxha rilevante, dhe per te bler zonat (dmth krahinat) ku do te zhvillohet ky bisnes, duhet te paguj te pakten 7 milion leke te thata ne dor per ti shfrytezuar (kjo me legjislacionin e vjeter, tani nuk e di) ...para disa vitesh, kto pare ngeleshin komplet tek aministracionet lokale, kopmplet me funksionar te korruptuar, dhe nuk i shkonte as edhe nje qindark shtetit qendror. Per sa ne regull ti mundohesh te punoje, gjendej gjithom nje kleck, dhe gjobat qe duhet te paguje, kot, riteshin vazhdimisht. Kjo beri qe shum bisnese te kete sektor te falimentonin, sepse shpenzimet i kalonin shum shum her fitimet.
Tani, situata, edhe se jo ne menyr totale esht permiresuar. Mbase sic than me larte dhe ne drejtimet periferike esht vendos fisi sali berishes apo cfare tjeter un nuk e di, dhe te them te drejten me intereson pak...ajo qe di un, esht qe nese me par me duhesh nje shum "x" paresh per te kryer kte bisnes, tani me duhet vec gjysma dhe me pak, sepse taksat kryesisht akoma nuk jan ul, por ter ato gjoba kot, dhe ter ato ryshfete qe me par me duhej te paguaja, nga polici portit e deri tek drejtori pyjores, tani nuk i paguj mo...per kte them un qe ekonomia esht drejt zhvillimit.