Re: Ankesat ndaj Moderatoreve dhe Administratoreve
Ky eshte shkrimi qe iu editua salvatores. Ju lutem gjeni datat historike qe jane aty si edhe lidhjen qe ka ky shkrim me Lidhjen e Prizrenit:
Salvatore Salvatore
cufi_bardhit
Registered: Tue Dec 20 2005
Loc: Capri
content Online
Ke teologjia folim se c'ka ne parajse ska lidhje me historine ajo.
Sa per histori se cfare behej ne ate kohe ta trego shoku jot ty ne qoft se do ta dish per pune virgjereshash po te tregoj pak per historine e shkuar dhe te tashmen. Sa per te shkuaren
Megjithatë në disa raste, të krishterët shqiptarë, serbë, grekë dhe bullgarë, e kishin për adet që vajzat e tyre “t’ia japin me qera” feudalëve muslimanë (derebejve) për një periudhë të caktuar kohe. Feudalët muslimanë paguanin një shumë të caktuar parashë ndaj babës që “jepte me qera” të bijën.[19]
Megjithatë në Britaninë e krishterë, bujkrobërit e feudalëve britanikë ishin shumë herë më të degraduar në marrëdhëniet seksuale, falë traditës së ‘jus prima noctae-s’, e cila i jepte feudalëve britanikë të drejtën të përdhunojnë gjatë natës së parë të martesës, gratë e bujkrobërve të tyre skocezë. Fisnikët aristokratik anglezë nuk paguanin për këtë “të drejtë” asgjë.
---------------
19 Vryonis, p. 203
Dhe keshtu ndodh dhe ne kohen e sotme, krishteret e shqiperise, serbe greke dhe bullgarem, e kan akoma per zakon tua japin vajzat e tyre muslimanve shqiptare. Dhe te jesh i sigurt se ne te gjitha nga keto rastet ne ja kemi dale mbane duke i mbajtur per njeheresh shume prej tyre. Brenda 1 nate mbajme plot sllave e greke, ashtu sic kan bere te paret tane.
Hajt shnet tani, e mos u mer me me ket pune.
C'deshe?? C'deshe qe erdhe ne krua??
Apo duke patur pusin brenda ne oborr,
ohh i mjeri une,
C'deshe qe erdhe ne krua??