AKSH, çlirimtarë, terrorista, apo fallco?

Baton84

Forumium praecox
Re: AKSH, çlirimtarë, terrorista, apo fallco?

Pershendetje Movsar

Nuk di se çka ishte ajo arme aty? Pashe, se ajo prish nje tenk te terre. Çfar lidhje ka ajo me ty?
Nese ke meshume info, a mundesh te na informosh ?

Anglophile

Primus registratum

[/qb][/QUOTE]EEEEE SHKODRANI1
çka te bejn pastai Shqiptaret, kur do te kthehet Serbi edhe ne Kosove? Kur te futet Serbi edhe ne Prishtine, se ne Mitrovice eshte qe moti. Sipas Rezoultes 1244 forcat e Serbise kan te drejte te kthehen ne Kosove.
Shtrohet pyetja: Pse atehere eshte luftuar? Perse u vrane njerezit? Perse u vra Adem Jashari, Zahir Pajaziti, Tahir Sinani etj?? Per nje Kosove autonome ?
As nderkombetaret e as Serbet nuk do te na pyesin neve! Edhe ne nuk duhet ti pyesim atehere.

Vene gishtin pak ne koke. [/QB][/QUOTE]

Sipas UN Security Resolution 1244, forcat ushtarake serbe deri ne muajin maj te vitit 2001 nuk kan qene te lejuara te qarkullojen as brenda kufirit te serbise, ku kufizohet Presheva me Kosoven e kam fjalen, pervec forcave policore qe perdorin arme te lehta. Ne maj te vitit 2001 me renjen dakort te komuntetit nderkombtar dhe liderve shqiptar u lejun te futen ne at zone. Ti je i informum gabim. Dhe po te ishte ashtu si thu ti, Thaçi dhe te tjeret qe drejtuan UÇK do te beshin perseri thirrje per te luftuar si ateher qe u be lufta. Ti qe je per lufte merr edhe mamin edhe shko e lufto, nuk te ndal kush me luftu.

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga SHKODRAN1:
[qb] [/qb]Sipas UN Security Resolution 1244, forcat ushtarake serbe deri ne muajin maj te vitit 2001 nuk kan qene te lejuara te qarkullojen as brenda kufirit te serbise, ku kufizohet Presheva me Kosoven e kam fjalen, pervec forcave policore qe perdorin arme te lehta. Ne maj te vitit 2001 me renjen dakort te komuntetit nderkombtar dhe liderve shqiptar u lejun te futen ne at zone. Ti je i informum gabim. Dhe po te ishte ashtu si thu ti, Thaçi dhe te tjeret qe drejtuan UÇK do te beshin perseri thirrje per te luftuar si ateher qe u be lufta. Ti qe je per lufte merr edhe mamin edhe shko e lufto, nuk te ndal kush me luftu. [/QB]
Atë Shkrodrani e di une. E di, se ka egzistuar nje "Pufferzone", qe i ndante forcat e KFOR-it dhe forcat Serbe. Ajo zone ka qen 5 km e gjate.
Mbasi u krijua UÇPMB-ja, nderkombetaret dhe serbet ranë dakort, që ajo zonë të prishet, me efekt, që forcat të UÇPMB-së të mos mbështesin forcat në IRJM UÇK(ombëtare). Dhe kështu, të dy forcat i dorëzuan armët pa asnjë sukses.

Por, nuk di, a je ti i informuar, se në marrëveshjen e Kumanovës, mbas mbarimit të luftës në Kosovë, forcat ndërkombëtare dhe forcat serbe nënshkruan marreveshjen, që lejon KFOR-in të hy në Kosovë. Poashtu edhe ajo zone u krijua, që forcat serbe dhe forcat te KFOR-it të mos ndeshen (ajo zone tani nuk egziston më).
Por, më interesante është, që te dy palet merren vesh, qe forcat serbe të kthehen në Kosovë.
Dhe pikerisht, Covici nje kohe te caktuar kerkonte ate (qe ne fakt eshte e drejte e tij, sepse bazohet ne nje marreveshje), por Komandanti i KFOR-it zoti Mini tha, se tani nuk eshte koha, qe te realizohet ajo. Shqiptaret e kuptuan, se ja nuk kthehen asnjeher. POR ai tha, se nuk eshte koha e pershtatshme.

Shkodrani
Une nuk them, qe te shkosh ti ne lufte. As une nuk duhet te shkoi. Ka tani per tani mjaft njerez, qe bejn lufte guerille. Por them, qe duhet te egzistoi nje force e tille. Nese statusin final do te jete negative, atehere le te mbajn mend sllavet dhe ata, qe vendosin per ate status (e di se nuk do te vendosin shqiptaret)!!!!

Shumë të fala Shkodrani.

Anglophile

Primus registratum

Ti akoma nuk e ke kuptu se nderkombtaret jane ne krahun tone (atyre qe u degjohet zeri ne bote dhe kan te drejten e vetos, e kam fjalen).

Baton84

Forumium praecox

[qb] Ti akoma nuk e ke kuptu se nderkombtaret jane ne krahun tone (atyre qe u degjohet zeri ne bote dhe kan te drejten e vetos, e kam fjalen). [/qb]
OK

Te shohim. Kouchner 1999 thoshte: "Ju jeni te pavarur!"
Hakkerup mevone thote: "Rezoluta 1244 vendos statusin e Kosoves!"

E tani Holkeri thote: "Kosova drejtohet me ligjet e Serbise. Ne Standartet vendoses edhe Rezoluta 1244 si hyrje!!"

Pergjigju ti, se sa jan nderkombetaret ne anen tone. Shumica tani koncentrohen per Irakun. Franca, Anglia, Gjermania dhe Rusia kurre nuk kan qen per neve, edhe sot nuk jan. SHBA eshte ne Irak, qka tani ?

Anglophile

Primus registratum

OK pra, sipas teje ne paskemi pas gjithmone dhe i kemi kundra Angline dhe Gjermanine!Une nuk po them gje me, po e le keshtu si thu ti.

Baton84

Forumium praecox

[qb] OK pra, sipas teje ne paskemi pas gjithmone dhe i kemi kundra Angline dhe Gjermanine!Une nuk po them gje me, po e le keshtu si thu ti. [/qb]
Nuk thash, se kan qen kunder nesh!
Por nuk jan pro nesh!! Pra, do te thote, se ata do te ndihmoin, kur te shohin nje profitim te vetem. Konferencat Balkanike si ne Londer, ne Paris apo ne Berlin nuk kan qen kot deme per shqiptaret.
Ndersa, Rusia ka qen gjithemon kunder nesh dhe do te mbesi.

Anglophile

Primus registratum

Kujto luften qe u ba ne Kosove ne vitin 1999 dhe pastaj thuaj se a ishin per neve apo jo ( sa interres kishin me neve ata?). Dhe per ato konferencat asht krejt thjesht me e kuptu arsyen se pse jan ken me dem per shqiptaret, ne at kohe ka lujt shume rol feja. Por prap Anglezet kan pagu per me nxjerr serbo-malazezet prej Shkodret.
Kena dal krejt jashte teme.

Baton84

Forumium praecox

[qb] Kujto luften qe u ba ne Kosove ne vitin 1999 dhe pastaj thuaj se a ishin per neve apo jo ( sa interres kishin me neve ata?). Dhe per ato konferencat asht krejt thjesht me e kuptu arsyen se pse jan ken me dem per shqiptaret, ne at kohe ka lujt shume rol feja. Por prap Anglezet kan pagu per me nxjerr serbo-malazezet prej Shkodret.
Kena dal krejt jashte teme. [/qb]
PO, jasht teme kemi dale. Kan qen Austro-Ungarezet, qe stacionuan ne Shkoder ushtaret e vet, sepse ata kishin Serbine si armik. Serbia ka desht tokat e Bosnjes dhe te Sllovensise me i marre. E nese Serbia hyn ne Adriatik, atehere kjo do te thoshte nje konkurrence per Europen, sepse Serbia ishte dhe eshte nje mik i Rusise (indirekt, Rusia vjen ne Adriatik, pershkak te kohes se Pansllavizmit).

Anglophile

Primus registratum

Me 14 maj 1913 nuk kane qene vetem forcat Austro-Hungareze qe u futen ne Shkoder, kane qene edhe forca te tjera te fuqive te medha te asaj kohe. Dhe kane qene nen drejtimin e nje admirali anglez. Evakuimi i Shkodres prej forcave malazeze ishte me kusht qe atyre tu hiqej bllokada detare. Por dhe krajl Nikolles i jane pagu nga fuqite medha nje shume e madhe te hollash per dorezimin e Shkodres.
A do te dalim me nga teme apo jo?

Baton84

Forumium praecox

[qb] Me 14 maj 1913 nuk kane qene vetem forcat Austro-Hungareze qe u futen ne Shkoder, kane qene edhe forca te tjera te fuqive te medha te asaj kohe. Dhe kane qene nen drejtimin e nje admirali anglez. Evakuimi i Shkodres prej forcave malazeze ishte me kusht qe atyre tu hiqej bllokada detare. Por dhe krajl Nikolles i jane pagu nga fuqite medha nje shume e madhe te hollash per dorezimin e Shkodres.
A do te dalim me nga teme apo jo? [/qb]
Dakort, e ndalim. Por desha vetem te them:
Ate, se kan ndihmuar edhe anglezet, nuk kam ditur direkt.
Ne shkolle kam mesuar vetem, se Europianet kan qen kunder nje arritje te sllave ne Adriatik, sepse kete Rusia me kohe kerkonte (pershkak se detet ne Rusi jan gjate dimrit me akull, dhe ruset kerkonin, qe te gjithe vitin te mos ken akull ne det, per te arritur force ekonomike --> force boterore). Siç thash, sllavet deshin te "rrene" sllavet tjere, per nje Pansllavizem, per te arritur kete qellim. Europa ka qen kunder nje konkurrence tjeter, sepse pastai do te arriheshte edhe nje destabilizim.
Pra, do te thote, se nuk na kan ndihmuar me deshire, por me interes. Kan ndihmuar, qe te mos humbur vete!

Te fala

Baton84

Forumium praecox

Komandant i Komandove, Bardhyl Galica "Hoxha" - AKSH
Populli e don një ushtri - AKSH - dhe kjo do të jetë vendimtarja për Shqipërinë etnike

22.01.2004

Populli shqiptar në përgjithësi po kalon në faza shumë të vëeshtira, e pikerisht shqiptarët e Malit të Zi, të cilet po përballen me një okupator shumë të degjeneruar i cilime çdo kusht punon që mos të ketë shqiptarë në këtë vend, për fakt se shqiptarët e Malit të Zi duan bashkim me Shqipëri.

Kohëve të fundit përmendet shumë e ashtuqujtura UKM e cila ka pasë edhe një faqe në internet (nuk ekziston ma). Ne njësitet në terren kemi shkëmbyer disa emaila në internet me njëfarë Komandant Meti të cilin kemi pasë shumë vështirësi ta kuptojmë me shkrimin e tij; duke ditur se shqiptarët e pjesës së Malit të Zi gjuhën shqipe e flasin shumë rrjedhshëm sa kam pas takime me ta - mua më befason ky fenomen se si do të dalë edhe një "ushtri e re", kur në atë pjesë veprojnë pjestarët e të lavdishmes AKSH dhe nuk ka nevojë që të ketë ushtri të lokalizura.

Ne kemi kërkuar takim me këta të ashtuquajturit USHTRI KOMBËTARE E MALIT TË ZI,
mirëpo këta na kanë kundërshtuar me fjalët "ne nuk kemi llafe por bëjmë punë" dhe ata na kanë thënë gjithashtu "shikoni mundësinë për diku tjetër, në Maqedoni apo në Kosovën Lindore, se në Mal te Zi jemi ne". Neve na brengos shumë fakti pse të ketë ushtri tjera kur emri ARMATË KOMBËTARE SHQIPTARE i përfshin të gjitha Zonat, me Divizionet që gjinden në zona dhe me njësite komando e njësit speciale. Andaj ne jemi shumë të brengosur në qoftë se kjo nuk i përket farmacjonit ushtarak shqiptar (e i përket farmacjonve tjera joshqiptare).

Për fund, deshta të kërkoj nga këta UKM që nuk ka nevojë për ushtri të re në Mal të Zi (në qoftë se është shqiptare), sepse ne kemi njerzit tanë atje me struktura të rregullta të formacjonit ushtarak të AKSH-së.

Me respekt,
Komandanti i Komandove BARDHYL GALICA "HOXHA" - AKSH

Baton84

Forumium praecox

Komandant Leopardi - Armata Kombëtare Shqiptare
Pranvera do të na sjellë gëzimin

22.01.2004

Koha po ecën dhe orët e kumbonave po bien mbi ne, koha e shenjtë po vjen te ne shqiptarët, dhe ne duam drejtësinë si çdo vend tjetër në BOTËN E CIVILIZUAR edhe ne kemi të drejtë të luftojmë për vendin tonë, edhe ne kemi argumente se kjo tokë është e jona, andaj vëllezër e motra kjo pranverë që po vjen është me të vërtetë një pranverë kthyese për ne të gjithë shqiptaret e këtij trualli shekullor, desht e s'desht BASHKËSIA NDËRKOMBËTARE, sepse ne kemi të drejtë të luftojmë për vendin tonë dhe askush nuk ka të drejtë të na ndalojë në çështjen tonë KOMBËTARE.

A thua gjakun që e derdhën dëshmorët tonë, për çka...? A thua nënat tona dhe baballarët tonë që i dhanë bijtë e bijat më të mira, për çka....? Andaj, o të dashur dhe shumë të respektuar shqiptarë, pse nuk ngritemi kundër këtij fenomeni që na rrezikon, dhe ia rrezikon të ardhmen atyre femijëve që mbeten pa prindë në luftërat e shenjta që bën paraardhësit tonë?

Mos të harrojmë o vëllezër që edhe ne duhet të luftojmë e mos të lëmë këta në mëshiren e dikujt tjetër dhe duhet të luftojmë deri në qëllimin tonë final - BASHKIMIN KOMBETAR, sepse e kemi këtë amanet, dhe këtë ne pjëstarët e AKSH do ta vazhdojmë deri sa edhe ne të bëhemi copa-copa; nuk do të dorëzohemi, sepse për këtë na mallkojnë nënat tona në qoftë se nuk e çojmë deri në fund se është amanet.

Kjo pranverë do ta dëshmojë këtë qëllim tonin të shenjtë dhe do ta bëjmë realitet BASHKIMIN KOMBËTAR.
BASHKOHUNI O VËLLEZER SE KJO KOHË ËSHTË KOHA E ÇMUAR E JONA.

KOMANDANT LEOPARDI